Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از یو.دبلیو نیوز، در آخرین رتبه بندی علم و فناوری در مجموع 231 دانشگاه و موسسه علم و فناوری مقایسه شده اند.

25 دانشگاه و موسسه برتر در این رتبه‌بندی از 12 کشور جهان هستند که بزرگترین گروه از فرانسه با شش موسسه به نام‌های تلکام پاریس‌تک، ایکول پلی‌تکنیک، موسسه فناوری گرنوبل آی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ان.پی ، ای.ان.اس لیون، ای.ان.اس پاریس و دانشگاه کلود برنارد لیون 1 هستند.

پنج دانشگاه و موسسه هم از آمریکا به نام‌های موسسه فناوری کالیفرنیا، موسسه فناوری ماساچوست، موسسه پلی‌تکنیک "رنسلیر"(Rensselaer)، موسسه فناوری جورجیا و دانشگاه راکفلر در این فهرست حضور دارند.

اما در این رتبه بندی فقط موسسه فناوری جورجیا دارای نمره "A" در تمام شاخص‌های تحقیقاتی و شاخص‌های انتقال دانش بوده است.

در حالی که هیچ یک از دانشگاهها نمرات مستقیم A(بسیار خوب) را در تمام شاخص‌های عملکرد دریافت نکرده‌اند، بسیاری از عملکردهای خوب را بر روی تعدادی از شاخص‌ها نشان می‌دهند. به عنوان مثال، موسسه فناوری کالیفرنیا در ایالات متحده نمره "A" را در هفت شاخص از هشت شاخص موجود به دست آورد، در حالیکه دانشگاه فنی دانمارک در 11 مورد از 13 مورد نمره A را به دست آورد.

این رتبه‌بندی وجوه مختلف دانشگاههای علم و فناوری را نشان می‌دهد. در حالیکه تعدادی از موسسات در گروه بالا برای هر دو شاخص تحقیق(اندازه‌گیری نتایج تحقیقات و تاثیر آنها) و برای شاخص‌های انتقال دانش(با توجه به انتقال و روابط با صنعت) در رتبه‌های بالا قرار گرفته‌اند، تنها یک موسسه(موسسه فناوری گرجستان) نمره "A" را برای تمام شاخص‌ها در هر دو بعد به دست آورده است.

برخی از دانشگاههای اروپایی در محدوده بالای رتبه‌بندی، یک جهت‌گیری قوی بین‌المللی را نشان می‌دهند. دانشکده فنی دانمارک، تلکام پاریس‌تک فرانسه، موسسه فناوری گرنوبل فرانسه و دانشگاه صنعتی چالمرز سوئد به موقعیت گروهی برتر در هر چهار شاخص جهت‌گیری بین‌المللی رسیدند.

رتبه‌بندی جدید نیز برای 9 موضوع از حوزه علم و فناوری ارائه شده است: زیست شناسی، مهندسی شیمی، شیمی، مهندسی عمران، علوم رایانه، مهندسی برق، ریاضیات، مهندسی مکانیک و تولید و مهندسی صنایع.

به عنوان مثال، دانشگاه صنعتی دلفت در هلند و موسسه فناوری ماساچوست در ایالات متحده آمریکا هر دو همه پنج نمره A ممکن در مهندسی مکانیک را برای همه شاخص‌های موجود دریافت کردند.

هنگامی که به علوم رایانه نگاه می‌کنیم، تلکام پاریس‌تک در فرانسه شش نمره A از هر شش شاخص را دریافت کرد و EPF لوزان و ETH زوریخ که هر دو در سوئیس هستند، هر پنج نمره A ممکن را دریافت کردند.

دانشگاه صنعتی چالمرز و موسسه سلطنتی فناوری KTH که هر دو در سوئد هستند و همچنین دانشگاه فناوری دلفت در هلند، هر شش نمره A در مهندسی برق را دریافت کردند.

U-Multirank استدلال می‌کند که با اندازه‌گیری عملکرد دانشگاه در سطح نهادی و موضوعی، نقاط قوت آنها می‌توانند به روشنی نمایش داده شوند. این رویکرد چند بعدی برای ارائه شفافیت و بینش مفید برای دانشجویان، دانشگاهها، کسب و کار، سیاستگذاران و دولت‌ها برای مقایسه بهتر و آگاهی از نحوه عملکرد دانشگاه‌ها در سراسر جهان طراحی شده است.

پروفسور فرانک زیگل، سرپرست پروژه U-Multirank گفت: U-Multirank نقش دانشگاهها به عنوان مراکز برتر جهانی را درک و روشن می‌کند. بخش موفق آموزش عالی از بسیاری از دانشگاهها، به ویژه دانشگاههای علم و فناوری تشکیل شده است.

وی افزود: به همین دلیل است که این رتبه‌بندی‌ها نمایش اینکه دانشگاههای علم و فناوری چگونه بر روی برخی از شاخص‌ها کار می‌کنند را مورد هدف قرار داده‌اند.

شاخص‌های منتخب اعمال شده در رتبه‌بندی توسط CESAER، شریک قدیمی U-Multirank انتخاب شده است.

دانشگاههای علم و فناوری هم تدریس و آموزش و هم تحقیقات را انجام می‌دهند. علاوه بر این انتقال فناوری و دانش به جامعه، بخش اصلی ماموریت آنها است.
زیگل توضیح می‌دهد که در دانش اقتصاد جهانی، مشارکت و همکاری بین المللی آنها مربوط به عملکرد آنان است. به همین دلیل این رتبه‌بندی‌ها ابعاد آموزش و یادگیری، تحقیق، انتقال دانش و گرایش جهانی را دربر می‌گیرد.

همانطور که تعریفی رسمی از دانشگاههای علم و فناوری وجود ندارد، برای شناسایی موسسات از دو معیار استفاده شده است:

1. همه موسسات که بیش از 40 درصد از فارغ التحصیلانش از رشته‌های علم و فناوری باشند.

2. موسسات با واژه "تکنولوژی" در نام انگلیسی خود.


منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۸۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود ۹ پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه در کمیته بهبود فضای کسب و کار کرمانشاه، آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار استان مطرح شد که بر اساس آن جایگاه کرمانشاه ۹ پله بین استان‌های دیگر ارتقاء یافته است.

به گزارش ایسنا، عبدالوحید محمدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در اولین کمیته بهود فضای کسب و کار استان در سال ۱۴۰۳، با اشاره به بهبود ۹ پله‌ای جایگاه کرمانشاه از نظر شاخص فضای کسب و کار، گفت: اینکه تنها با دو دهم درصد بهبود شاخص فضای کسب و کار، رتبه استان ۹ پله ارتقاء یافت، بیانگر رقابت تنگاتنگ بین استان‌ها در این خصوص است.

وی ادامه داد: این ارتقاء جایگاه استان زمانی باعث خوشنودی خواهد شد که ادامه‌دار باشد، نه اینکه در فصول آینده جایگاه فعلی را از دست بدهیم.

محمدی بر لزوم همکاری بیشتر همه دستگاه‌ها برای بهبود شاخص فضای کسب و کار استان تاکید کرد تا بتوانیم جایگاه فعلی را باز هم ارتقاء دهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه یکی از عواملی که به نظر می‌رسد به کمک بهبود فضای کسب و کار استان آمده را رونق پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از سوی بانک‌ها در فصل پاییز عنوان کرد.

وی با بیان اینکه تامین مالی از بانک‌ها عامل بسیار مهمی در شاخص فضای کسب و کار استان است که چندان هم در اختیار ما نیست، گفت: متاسفانه کرمانشاه استانی کم درآمد است و این پایین بودن منابع بانک‌ها منجر به عدم توانایی در پرداخت تسهیلات می‌شود.

محمدی همچنین بر لزوم هزینه کرد حداقل ۵۰ درصدی منابع بانک‌های کرمانشاه، خصوصا بانک‌های خصوصی در داخل استان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، آرش میرانی رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این نشست که عصر دیروز(پنجم اردیبهشت) برگزار شد، گزارشی از آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار استان مطرح کرد و با بیان اینکه شاخص فضای کسب و کار به صورت فصلی و سالانه توسط اتاق بازرگانی پایش می‌شود، گفت: در این پایش ۷۰ مولفه شامل ۴۲ مولفه آماری و ۲۸ مولفه پیمایشی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی آخرین آمار منتشره شاخص فضای کسب و کار را مربوط به پاییز ۱۴۰۲ دانست که کرمانشاه با عدد شاخص فضای کسب و کار ۵.۹ در جایگاه یازدهم کشور به صورت مشترک با دو استان دیگر قرار گرفته و نسبت به میانگین کشور نیز وضعیت مساعدتری دارد.

میرانی از بهبود جایگاه کرمانشاه در شاخص فضای کسب و کار نسبت به فصل قبل یعنی تابستان ۱۴۰۲ خبر داد و عنوان کرد: در تابستان ۱۴۰۲ با عدد شاخص فضای کسب و کار ۶.۱۷ در جایگاه ۲۰ کشور قرار داشتیم و وضعیت کرمانشاه نسبت به میانگین کشوری نامساعدتر بود.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های اتاق کرمانشاه غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تامین مالی از بانک‌ها و بی‌ثباتی سیاست‌ها و قوانین و مقررات را سه عامل مهم مخل فضای کسب و کار در کرمانشاه در فصل پاییز ۱۴۰۲ عنوان کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • بهبود ۹ پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه