Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ این شرکت که با موجی از بی‌اعتمادی از سوی مردم مواجه است، به‌تازگی وارد حوزه‌ای شده که خود به‌تنهایی در آن هیچ تخصصی ندارد. البته در زمینه‌هایی هم که ادعا می‌شد متخصص است، با شکایاتی روبه‌رو است. عظیم‌خودرو قصد دارد یک شاسی‌بلند کسل‌کننده چینی را با قیمتی فضایی به‌صورت تولید داخل راهی بازار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساوانا از کجا آمد؟

برند فوتون در ایران متولیان بسیاری دارد. از «ایران خودرو دیزل» که بانی تولید و عرضه نسخه‌های پیکاپ و کشنده آن است گرفته تا «پارس ماشین خاورمیانه» که بانی عرضه ماشین‌آلات راه‌سازی و حفاری آن است. نارنجی‌های جاده مخصوص نیز از این غافله عقب نمانده‌اند و کامیونت‌های آن را تحت نظارت «سایپا دیزل» راهی بازار می‌کنند. البته تا چندی پیش لیست فوق خیلی پر و پیمان‌تر از این حرف‌ها بود و نام‌هایی مانند «استانجین خودرو»، «سازه‌های خودرو دیار»، «چین ران ماشین» و «آرمان ماشین» دیده می‌شدند. حالا هم که عظیم‌خودرو از راه رسیده و قصد دارد که یکی از شاسی‌بلندهایش را تولید کند.

درباره مدلی به اسم Sauvana صحبت می‌کنیم. مدلی که در برخی از بازارها با نام Toplander شناخته می‌شود. فیلیپینی‌ها یکی از اصلی‌ترین مشتریان ساوانا هستند. این خودرو سال 2014 در نمایشگاه گوانگجو رونمایی شد. برخی منابع می‌گویند ساخت آن توسط سایت آفریقای جنوبی فوتون صورت می‌گیرد. اگر این موضوع صحت داشته باشد باید به‌شدت نسبت به کیفیت قطعات آن حساس بود.

ساوانا زیر ذره‌بین

تصور کنید یک خودروی 4.8 متری با وزنی حدود 2 تن را که مجهز به یک موتور 2 لیتری 177 اسب‌بخاری است. ساوانا با جعبه‌دنده دستی که نسبت به مدل‌های اتوماتیک چابک‌تر است، شتاب صفر تا صدی معادل 14 ثانیه دارد. حالا اگر روی آن نمونه اتوماتیک نصب شود، این شتاب بدتر هم خواهد شد. همین ضعف توان خروجی و وزن بالای آن است که باعث شده حداکثر توان کششی آن چیزی حدود 550 کیلوگرم باشد. نکته جالب آن است که خود عظیم‌خودرو می‌گوید که مصرف میانگین آن 9.8 لیتر در هر صد کیلومتر است. این عدد اغلب در شرایط ایده‌آل و با بهترین نوع سوخت مصرفی برآورد می‌شود. با در نظر گرفتن شرایط واقعی، می‌توان انتظار داشت که مصرف آن به مراتب بالاتر از عدد ذکرشده باشد. این شاسی‌بلند از سطح زمین 220 میلی‌متر ارتفاع دارد. با در نظر گرفتن عرض آن،‌ می‌توان به عدم توازن در مرکز ثقل آن پی برد. به همین جهت چندان روی قابلیت‌های آفرود آن حساب باز نکنید.

از نظر طراحی، ساوانا یکی از نازل‌ترین زبان‌های بصری را استفاده کرده است. در ایامی که چینی‌های مترقی بازار مدام با طراحی‌های خاص و دلپسندی را ارائه می‌دهند، فوتون با بی‌توجهی تمام به سلیقه مشتری سراغ طرحی نامفهوم و کاملاً از رده خارج رفته است. چراغ‌های ناهمگون جلو و عقب ساوانا، نه حس وقار را القا می‌کنند و نه حس جوان‌گرایی را. داخل کابین اوضاع وخیم‌تر از بیرون است. گویی این یکی از خودروهای کره‌ای دهه 90 میلادی است. همه‌چیز در اوج بی‌حوصلگی چیده است. هیچ بازی رنگ‌آمیزی چشم‌نوازی در داخل اتاق دیده نمی‌شود.

ساوانا در بازار

فوتون به دلیل سهل‌المعامله بودن بهترین گزینه برای عظیم‌خودرویی بود که شرایط اجتماعی خوبی در بین مردم ندارد. این شرکت در حالی پروانه بهره‌برداری خود را اخذ کرده که علی‌القاعده باید تا سال آینده میزان داخلی‌سازی‌اش را به 40 درصد برساند. مدیران شرکت، قیمت این خودرو را بین 130 تا 160 میلیون تومان اعلام کرده است. 30 میلیون تومان نوسان قیمت برای شرکتی که حالا در رسته خودروسازان داخلی قرار می‌گیرد، عجیب است. البته پیش‌بینی می‌شود که حد بالای این بازه یعنی قیمت 160 میلیون تومانی ساوانا برای مشتریان ایرانی لحاظ شود. در این صورت شکی نیست که ساوانا محکوم به فنا خواهد بود.

پ.ن: ایسکانیوز در نظر دارد در روزهای آتی اطلاعات بیشتری درباره کارخانه عظیم‌خودرو و مشکلات ایجادشده در بروجرد منتشر کند.


400

عظیم خودرو ساوانا عظیم خودرو در بروجرد زاگرس خودرو هاوال فوتون ساوانا نمایشگاه گوانگجو پیش فروش خودرو استانجین خودرو چین ران ماشین آرمان ماشین

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش سر یک اسب در تصویر جدید «جیمز وب»

تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) تصاویر فوق‌العاده واضحی از سحابی سر اسب که یکی از نمادین‌ترین اجرام آسمانی زمین است، ثبت و منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، تلسکوپ فضایی جیمز وب، قدرتمندترین تلسکوپی است که تا به حال در مدار سیاره ما قرار گرفته و توانسته جزئیات سحابی سر اسب را که به نام بارنارد ۳۳ نیز (Barnard ۳۳) شناخته می‌شود، ببیند که پیش از این هرگز آشکار نشده بود و برخی از مناطق را در نوری کاملا جدید نشان می‌دهد.

تصاویر جدید، سحابی سر اسب را به صورت امواج متلاطم گازی نشان می‌دهد که از سمت غربی اوریون B که یک ابر مولکولی ستاره‌ساز در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی شکارچی قرار دارد، دیده می‌شود.

سحابی سر اسب یک ابر در حال فروپاشی از گاز متراکم و خنک است که توسط یک ستاره جوان داغ که در لبه سمت چپ بالای آن جاسازی شده است، روشن می‌شود. ساختار اسب مانندی که این سحابی را بسیار متمایز می‌کند، به دلیل فرسایش گاز سبک‌تر ایجاد شده است. این فرایند یک ستون ضخیم از گاز و غبار متراکم به جا گذاشته است که فرسایش آن سخت‌تر است.

دانشمندان تخمین می‌زنند که در حدود پنج میلیون سال، این ستون از ماده متراکم‌تر از بین خواهد رفت.

ابزار دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) جیمزوب توانست بخش کوچکی از سحابی سر اسب را از نمای نزدیک ثبت کند. این امر باعث می‌شود که به صورت دیواری منحنی از گاز و غبار ضخیم و دودی با ستارگان و کهکشان‌های دوردستی که روی آن قرار دارند، ظاهر شود.

دوربین اصلی دیگر جیمز وب نیز توانست تصویری خیره‌کننده از بخشی از سحابی سر اسب بگیرد. بخش کوچکی از سحابی بیش از نیمی از این تصویر را با دود غلیظ سفید و آبی پر می‌کند که با حفره‌های تاریک مشخص شده است.

سحابی سر اسب یک منطقه تحت سلطه فوتون (PDR) است؛ منطقه‌ای از فضا که در آن ستاره‌های جوانِ پرجرم گاز و غبار بین ستاره‌ها را گرم می‌کنند. این ابر‌های سرد بین گاز‌های یونیزه داغ‌تر نزدیک به ستاره‌های تازه متولد شده وجود دارند. در مناطق تحت سلطه فوتون‌ها، این ستارگان با انتشار نور فرابنفش خود بر شیمی این گاز و غبار تأثیر می‌گذارند.

این مناطق بین ستارگانی یافت می‌شوند که گاز به اندازه کافی متراکم است که در برابر یونیزاسیون مقاومت کند، اما هنوز آنقدر متراکم نیست که اجازه عبور نور فرابنفش را بدهد.

مطالعه نور منطقه تحت سلطه فوتون‌ها به دانشمندان اجازه می‌دهد تا نحوه تکامل ماده بین ستاره‌ای و فرآیند‌های شیمیایی که این تکامل را تعریف می‌کنند، مطالعه کنند.

این حقیقت که سحابی سر اسب نسبتا نزدیک به زمین است، به این معنی است که این مناطق محیطی ایده‌آل برای اخترشناسان برای انجام این تحقیقات، تعیین ساختار منطقه تحت سلطه فوتون و مطالعه برهم‌کنش‌های تابش و شیمی در فضای بین‌ستاره‌ای است.

دیگر خبرها

  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • لوازم یدکی رنو
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • نیکبخت: نوسانات بازار را با تولید به حداقل می‌رسانیم
  • درخشش سر یک اسب در تصویر جدید «جیمز وب»
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت