Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@21:56:37 GMT

آمال‌های ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۱۱۹۰۴

آمال‌های ترامپ

جهان > آمریکا - یوسف مولایی :
استراتژی جدید کاخ سفید درارتباط با رویکردهای تحریمی و محدودساز علیه ایران همخوانی حقوقی با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ندارد.

به‌نظر مي‌رسد آقاي ترامپ برجام و ضمائمش را به‌طور دقيق ملاحظه نكرده است. اظهاراتي كه وي درارتباط با برجام مطرح مي‌كند مغاير با سيستم نظارت بر فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران و آن چيزي است كه در پذيرش داوطلبانه پروتكل2 الحاقي آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1- پافشاري كاخ سفيد در ارتباط با بازرسي‌ها و نظارت بيشتر در توافق هسته‌اي بدون وجه است. در برجام و قطعنامه 2231به‌طور مشخص و تحديدي درخصوص نظارت‌ها صحبت شده ‌ و روي آنها توافق صورت گرفته است. همين محدوده نيز از نظر جامعه جهاني و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در مقوله نظارت بر فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي ايران كفايت مي‌كند. بنابراين آنچه آقاي ترامپ مي‌گويد آمال‌گونه و شعاري است و اظهاراتي نيست كه بتوان آن را ارزيابي حقوقي كرد.

2- برخي مسائل ديگر مورد اشاره در راهبرد كاخ سفيد پيش از اين نيز وجود داشته است، ازجمله در دوره آقاي اوباما. در ارتباط با مقوله حقوق بشر ارزيابي‌هايي در سطح جهان صورت مي‌گيرد و رفتارهاي ايران ازجمله در سيستم قضايي و در حوزه‌هاي مدني و اجتماعي در همين چارچوب‌ها صورت مي‌گيرد. آمريكا از اين رهگذر به‌دنبال اعمال فشارهاي بيشتر بر ايران است، ولي اهداف برجام مشخص است و مكانيسم اجرايي آن نيز به‌طور دقيق صحبت شده است. به ظاهر آقاي ترامپ نيز كمتر اطلاعي از غيرمرتبط بودن اين موارد با برجام دارد.

3- كاخ سفيد به‌نحوي تلاش كرده است فعاليت‌هاي منطقه‌اي ايران را در نقطه مقابل انتظارات از برجام و نقش آن در برقراري صلح و امنيت منطقه‌اي و جهاني قرار دهد. فعاليت‌هاي منطقه‌اي ايران همواره زير ذره‌بين جامعه جهاني است. ايران بعد از حمله غيرقانوني آمريكا به عراق در سال 2003نقش كاملا مثبتي در روند دولت‌سازي عراق ايفا كرده است. اگر ايران نبود وضعيت عراق متفاوت بود. اين مسئله جديدي نيست كه آقاي ترامپ آن را كشف كرده باشد. بخش عمده‌اي از مشاركت‌هاي ايران در كمك‌هاي امنيتي به عراق به درخواست دولت اين كشور بوده است و در جهت استحكام و ثبات در عراق به شمار مي‌رود. در مورد سوريه نيز اين كشور از نظر حقوق بين‌الملل يك دولت قانوني دارد - اينكه دولت سوريه مورد نقد مردم سوريه است يا خير در اين سطح ارزيابي نمي‌شود- و به‌عنوان يك دولت داراي حاكميت در سازمان ملل نماينده دارد. اين دولت داراي حاكميت از ايران در مبارزه با داعش كمك خواست و روسيه نيز به‌عنوان عضو دائم شوراي امنيت همين نقش ايران را ايفا مي‌كند. اظهاراتي كه آقاي ترامپ به‌صورت كلان درارتباط با نقش بي‌ثبات‌ساز ايران در منطقه مطرح مي‌كند، يك متن سياسي است تا حقوقي كه بتواند با واقعيت‌هاي حقوقي مورد ارزيابي قرار بگيرد.

4- مواضع كاخ سفيد بر راهبرد ايالات متحده در مقابله با توسعه موشك‌هاي ايران نيز سخن مي‌گويد. فعاليت‌هاي موشكي ايران مطابق آنچه در قطعنامه 2231آمده است اگر براي حمله سلاح‌هاي هسته‌اي باشد منع شده است. آمريكايي‌ها مي‌گويند فعاليت‌هاي موشكي ايران روح برجام را نقض مي‌كند. ايالات متحده اگر استناد مشخصي مبني بر اين داشت كه اقدام عملي خاصي از طرف ايران در مغايرت با برجام صورت گرفته، نمي‌گفتند روح برجام نقض شده است. آنها بايد استدلال كنند كدام ماده و بند از برجام نقض شده است.

5- مجموعه مواردي كه به آنها اشاره شد به‌دنبال پيگيري استراتژي فشار بر ايران هستند. دونالد ترامپ شايد به‌دنبال قول‌هايي كه در ارتباط با پرونده هسته‌اي به برخي كشورهاي منطقه داده بود مي‌خواهد با استراتژي اخير آنها را دلخوش نگه دارد و از طرفي بدنه حاميان خود در آمريكا را نيز كه رأي به افراطي‌گري و اقدامات بي‌ثبات‌كننده و ناامن‌كننده نظم بين‌المللي وي داده بودند راضي نگه دارد. بسياري از قول‌هاي اقتصادي ترامپ محقق نشده و محبوبيت او به پايين‌ترين حد خود رسيده و زير 30درصد است.

6- با توجه به اينكه آمريكا ظرفيت‌هاي اقتصادي بالايي دارد و عمده شركت‌هاي اروپايي و غيراروپايي از بازار بزرگ آمريكا نفع مي‌برند و ارتباطات زيادي در حوزه مالي و بانك با آمريكا دارند، هر اقدامي از جانب آمريكا كه اعمال فشاري بر ايران باشد، روي رفتار و سياست‌هاي اين شركت‌ها در حوزه مناسبات اقتصادي با ايران تأثير مي‌گذارد. البته اين بار اروپايي‌ها تصميم گرفته‌اند كه در مقابل اين فشارها بايستند و از منافع ملي خودشان دفاع كنند. اگر اروپايي‌ها آنطور كه اعلام كرده‌اند براي دفاع از حاكميت ملي و استقلال خودشان مقاومت كنند ترامپ مطمئنا از تهديدها و شعارهايي كه مي‌دهد عقب‌نشيني خواهد كرد.

در همین زمینه: ‌بافته‌های آقای ترامپ پاسخ به ۵دروغ بزرگ ترامپ

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۱۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟