Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، سرلشگر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز (چهارشنبه- ۲۶ مهر ۹۶) در همایش "آینده پژوهی در مسیر بالندگی دفاع و امنیت" که در دانشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی برگزار شد، با بیان اینکه امروز دانشمندان، سیاستمداران و کارشناسان همگی در نیازمندی به آینده‌پژوهی تاکید می‌کنند، اظهار کرد: آینده‌پژوهی یعنی مطالعه تغییرات و تحولات آینده و هر ملتی باید بتواند آینده خود را پیش بینی کند و تصور داشته باشد که چه رویدادهایی در آینده روبروی او قرار خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه حوزه‌های امنیتی و دفاعی نیازمند دانش آینده پژوهی هستند، خاطر نشان کرد: طبیعی است که اگر می‌خواهیم ملتی باشیم که در رقابت‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دست بالا را داشته باشیم نمی‌توانیم بدون مطالعه آینده به چنین سطحی دست یابیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وضعیت کنونی جامعه بشری نسبت به قبل از تغییرات پیچیده و سریع‌تری برخوردار است و مسائلی نظیر عدم اطمینان، عدم قطعیت، مه‌آلود بودن آینده و مسیرهای پیش رو برای ملت‌ها روز به روز بیشتر می‌شود. به همین دلیل زمانی که کارشناسان امنیتی و دفاعی می‌خواهند برای نیروهای مسلح پیش بینی‌هایی انجام دهند و برنامه ریزی کنند، با چنین تغییرات پیچیده‌ای روبرو و نیازمند دانش کافی در این زمینه هستند.

رضایی تاکید کرد که ممکن است در زمینه علم آینده پژوهی نسبت به کشورهای غربی عقب باشیم، اما در موضوع آینده نگاری حتما جلوتر از آمریکا و اروپا حرکت می‌کنیم.

وی در ادامه به بیان عوامل موثر در شکل دادن آینده یک جامعه در بخش‌های مختلف پرداخت و فهم را مهمترین عامل در این زمینه عنوان و اظهار کرد: فهم تغییرات، روند‌ها و رویداد‌ها و اصول و قواعد حاکم در حرکت بشر مهمترین عامل در شکل دادن آینده است. در همین زمینه چنانچه امریکا ادعا دارد که می‌خواهد به منطقه خاورمیانه نظم دهد باید بداند که بدون فهم اسلام و مسلمانان و رابطه رهبری انقلاب با ملت ایران و ملتهای منطقه این موضوع امکانپذیر نیست. چنانچه فهم قواعد حاکم بر حرکت جامعه وجود نداشته باشد، اگر هم بهترین علوم در اختیار قدرتی باشد، دستیابی به اهداف برای او امکانپذیر نخواهد بود. در این راستا آنچه که آمریکایی‌ها را روز به روز با شکست‌های سخت تری روبرو خواهد کرد، نداشتن فهم است.

رضایی با بیان اینکه خطر نفهمی از دیوانگی بیشتر است، ادامه داد: ابله بودن یک رئیس‌جمهور از دیوانه بودن او خطرناک‌تر است.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله مواجهه ملت ایران با آمریکا و انگلیس خاطر نشان کرد: غرب همواره در برابر ملت ایران با شکست مواجه بوده است که علت آن نیز دارا بودن مشکل فهم است. تا این فهم ایجاد نشود غرب حتی با داشتن بهترین علوم با بحران‌هایی نظیر بحران مالی سال ۲۰۰۷ میلادی مواجه خواهند شد.

وی همچنین با بیان اینکه غرب به دنبال اجرای سریال توطئه‌ها و فشار‌ها علیه ایران است، اظهار کرد: تا پیش از حمله آمریکا به عراق مسئله نفود جمهوری اسلامی ایران برای غرب مهم نبود بلکه اصل نظام برای آن‌ها اهمیت داشت، اما از زمان حمله به عراق و ایجاد داعش، مسئله نفوذ و محاصره متحدان آمریکا از سوی آن‌ها مطرح شد. در همین راستا نیز ترامپ و دوستانش اقدام به طراحی سندی استراتژیک و جامع در قبال ایران کردند و طی آن گفتند که اوباما تن‌ها ایران را یک تهدید هسته‌ای تلقی می‌کرد در حالی که ایران تهدیدات دیگری نیز به همراه دارد. براساس سند راهبردی کاخ سفید که اخیرا منتشر شده است، درباره ایران خنثی سازی نفوذ ایران در منطقه، احیا و موازنه قدرت بیشتر برای متحدان و آمریکا در منطقه و برخورد با سپاه به عنوان کانون اصلی تحولات منطقه و جلوگیری از پیشرفت توان موشکی به عنوان یکی از مولفه‌های موازنه قدرت ایران در منطقه و همچنین توقف فعالیت هسته‌ای ایران برای همیشه آمده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: من به غرب می‌گویم که اگر ایران امروز تبدیل به قدرت اول منطقه شده شما خود باعث آن شده‌اید. امروز عراق که هشت سال جنگ تحملی را با حمایت شما انجام داد امروز به یکی از بهترین دوستان ما در منطقه تبدیل شده است. همچنین شما در سوریه با ایجاد داعش کاری کردید که امروز می‌گویید ایران در سوریه نفوذ کرده است. حال پرسش این است که چرا می‌خواهید دوباره همان اشتباهات را تکرار کنید و باعث شوید که ایران در کل منطقه نفوذ کند.

وی خاطر نشان کرد: به جرات می‌گویم که طی ۲۵ سال آینده در منطقه اثری از اسرائیل و آمریکا و تکفیری‌ها وجود نخواهد داشت و در این مدت نیز مسلمانان با هم اتحادی قویتر از اروپا تشکیل خواهند داد.

رضایی با بیان اینکه افتخار می‌کنیم که از ابتدای انقلاب تاکنون افرادی مانند صدام، داعش و ترامپ ربروی ما بوده اند، اظهار کرد: امروز فردی در مقابل ما قرار گرفته که تمام دنیا او را تمسخر می‌کنند. این افتخار بزرگی است؛ هر کس می‌خواهد ملت ایران را بشناسد باید ببیند که چه کسانی در مقابل او قرار دارند.

وی با اشاره به بمباران شیمیایی مناطق مرزی در طول دفاع مقدس ادامه داد:بدترین موجودات روی زمین که از حیوانات نیز بدتر هستند، در مقابل ایران قرار داشته‌اند. صدام با هواپیماهای میراژ فرانسوی و سلاح‌های شیمیایی آلمانی در حلبچه که هزاران عراقی در آنجا بودند، بمباران شیمیایی کرد و آمریکایی‌ها سکوت کردند.

رضایی خاطر نشان کرد: ترامپ ابله نیز فردی است که حتی قادر نیست نوشته‌ای که به او داده‌اند را به درستی بیان کند و من مطمئن هستم که بعد از سخنرانی اخیر او نویسندگان متن سخنرانی اعتراضات بسیاری به او کرده اند که چرا از عبارت خلیج عربی استفاده کرده است.

وی با تاکید بر اینکه مشکل اساسی غرب در مواجهه با ملت ایران، عدم فهم صحیح است و همچنین فهم نیز بدون ایمان امکانپذیر نیست، گفت: اینکه مقام معظم رهبری می‌گوید در ۲۵ سال آینده خبری از اسرائیل نیست، آن‌ها باید به فکر بیفتند و بدانند که به دنبال هوا و هوس دنیا هستند و این هوا و هوس به آن‌ها اجازه نمی‌دهد که به درک عمیقی از جامعه انسانی دست یابند.

وی تصرح کرد: ما نیز باید همواره خود را در مواجهه با استراتژی جدید آمریکا و غرب آماده کنیم و بدانیم که اگر خدایی نکرده در کشور ما انحراف و تنبلی ایجاد شود و سهل انگاری صورت بگیرد و ارزشهای انقلاب عوض شود و همچنین ما نسبت به بیانات رهبری ضعیف عمل کنیم، از فهم درست عقب خواهیم ماند. امروز متاسفانه با وجود آنکه در عرصه سیاست، دفاع و امنیت ملی انقلاب پرقدرت در ریل خودپیش می‌رود، در اقتصاد شاهد وجود عدم فهم هستیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه دولتمردان باید در عرصه‌های مختلف و در تصمیم گیری‌ها تجدید نظر کنند به انتقاد از عملکرد دولت در موضوع برجام پرداخت و اظهار کرد: چرا سرنوشت برجام به خوبی پیش بینی نشد و مشکل آن کجا بود؟ آیا این نبود که ما بسیار خوشبینانه با نظام غرب برخورد کردیم؟ اگر پیش بینی می‌شد که ممکن است رئیس‌جمهوربعدی مانند اوباما و کلینتون نباشند و فردی مانند بوش و یک جمهوری خواه روی کار می‌آید، آیا او برجام را تغییر میدهد یا آن را حفظ می‌کند؛ باید این فکر می‌شد که اگر آن‌ها برجام را تغییر دهند ما باید چه کنیم.

رضایی گفت: این غفلت‌ها به فهم باز می‌گردد و فهم نیز ناشی از ایمان است؛ کوچکترین تردید در اینکه دستی پرقدرتی پشت انقلاب است و برای برون رفت از مشکلات باید تکیه گاهمان به قدرت لایزال الهی و حضور ولیعصر و همچنین داشتن یک رهبری مقتدر باشد، حتما در فهم و تصمیم‌گیری و انتخاب سناریوهای درست در آینده دچار مشکل خواهیم شد.

وی در پایان تاکید کرد: امروز بهترین فرصت تاریخی برای جوانان ما ایجاد شده که بار دیگر در اقتصاد و تحریم‌ها، آمریکا را نابود کنند.

انتهای پیام

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • درخواست محسن رضایی از جبهه انقلاب | در سال‌های اخیر، شاهد کم‌رنگ شدن برخی ارزش‌ها بوده‌ایم
  • محسن رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد
  • امیرسرتیپ بختیاری: مرتضی رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی
  • توصیه محسن رضایی به جبهه انقلاب: اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید
  • محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • امیر سرتیپ بختیاری: محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند