Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-03@19:01:32 GMT

نابسامانی اتوبوس‌های شهری بیرجند

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۱۳۸۵۶

نابسامانی اتوبوس‌های شهری بیرجند

تین‌نیوز |

عدم وجود سیستم گرمایشی و سرمایشی اتوبوس‌های بیرجند، بی‌نظمی در تردد آن‌ها، برخوردهای نامناسب برخی رانندگان، عدم وجود سایه‌بان در برخی ایستگاه‌ها فقط برخی از مشکلاتی است که این روزها مسافران اتوبوس‌های بیرجند، با آن مواجه هستند، مشکلی که امروز نیازمند تدبیر جدی است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس از بیرجند، حمل و نقل یکی از مهم‌ترین زیر ساخت‌ها در سطح شهرها است و با توجه به توسعه روز افزون شهرها و خدمات شهری، حمل و نقل عمومی نیز اهمیّت خاصی پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزانه هزاران مسافر در سطح شهرستان بیرجند، وسایل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس را برای جابه‌جایی انتخاب می‌کنند و وجود این وسایل در تردد مردم بسیار ضروری به شمار می‌رود.

وجود اتوبوس و ارائه بهتر خدمات اتوبوسرانی توسط شهرداری مطمئناً رضایت شهروندان را به دنبال دارد اما گاهی با گلایه‌هایی از مردم در خصوص خدمات‌دهی در این زمینه مواجه می‌شویم.

سیروسی دانشجوی بیرجندی در گفت‌و گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: برای رفتن به دانشگاه هر روز در چندین نوبت از اتوبوس استفاده می‌کنم و حضورم در ایستگاه اتوبوس در ساعت مقرّر را با ساعت کلاس‌هایم تنظیم کرده‌ام.

*برخوردهای برخی رانندگان با شهروندان مناسب نیست

وی با بیان اینکه نسبت به گذشته زمان آمدن اتوبوس‌ها بهتر شده است، گفت: متأسفانه برخوردهای برخی رانندگان با شهروندان مناسب نیست و اگر کارت بلیت فردی شارژ نداشته باشد ممکن است بدترین برخورد را در برابر بقیّه مردم با فرد داشته باشند.

*در همه مناطق شهر ایستگاه شارژ کارت بلیت وجود ندارد

این شهروند تصریح کرد: در همه مناطق شهر ایستگاه شارژ کارت بلیت وجود ندارد و این موضوع باعث می‌شود که شهروندان فقط در مسیرهای خاصی بتوانند کارت بلیت خود را شارژ کنند.

سیروسی بیان کرد: مدّتی بود که دادن پول به رانندگان ممنوع بود اما اکنون رانندگان پول را نیز قبول می‌کنند که به نظرم این کار باعث هرج و مرج و سوء استفاده افراد می‌شود.

شرفی‌نیا یکی دیگر از شهروندان نیز در گفت‌و گو با خبرنگار فارس، گفت: محل کارم در بازار است و تاکسی و یا اتوبوس را برای رفت‌و آمد انتخاب می‌کنم.

وی با گلایه از نبود سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب در برخی از اتوبوس‌ها، گفت: تنها تعداد خاصی از اتوبوس‌ها کولر دارند و یا کولر اتوبوس را روشن می‌کنند.

این شهروند خاطرنشان کرد: یک بار در اتوبوس شاهد اعتراض مردم به گرمای اتوبوس و درخواست برای روشن کردن کولر بودم که راننده گفت کولر خراب است و اگر کسی مشکلی دارد می‌تواند از اتوبوس پیاده شود.

*در ارائه خدمات شهری کیفیت مدّنظر مسؤولین باشد

شرفی‌نیا با اشاره به اهمیّت و لزوم برخورد درست عدّه‌ای از رانندگان با شهروندان، گفت: باید در ارائه خدمات شهری کیفیت مدّنظر مسؤولین باشد تا مسافران به استفاده از وسایل نقلیه عمومی ترغیب شوند و از وسیله نقلیه شخصی استفاده نکنند.

*در تابستان‌ها شاهد گرما و در زمستان‌ها شاهد سرما در اتوبوس هستیم

وی بیان کرد: در تابستان‌ها شاهد گرما و در زمستان‌ها شاهد سرما در اتوبوس هستیم که این موضوع به راحتی چاره دارد و می‌توانند کولر و بخاری اتوبوس‌ها را درست کنند و رانندگان آن‌ها را روشن کنند.

*گلایه از تأخیر برخی از اتوبوس‌ها

تیمورپور از دیگر شهروندان نیز با گلایه از تأخیر برخی اتوبوس‌ها، گفت: مسیر من معمولاً مدرّس است و باید اتوبوس سیلو را سوار شوم اما گاهی اتوبوس بسیار دیر می‌آید و ترجیح می‌دهم که یا پیاده بروم و یا از تاکسی استفاده کنم.

وی افزود: اتوبوسرانی باید به ساعت شروع و تعطیلی مدارس توجه بیشتر کند چرا که معمولاً در این ساعات اتوبوس بسیار شلوغ است و اگر اتوبوس تأخیر نیز داشته باشد که وضعیت بدتر خواهد شد.

این شهروند تصریح کرد: گاهی اتوبوس‌ها در انتهای خطوط سرعت بسیار کمی دارند که خسته‌کننده است و گاهی نیز سرعت بسیار زیادی دارند که هر کدام از این رفتارها باعث ناراحتی مسافران می‌شود.

*بوی گازوئیل در اتوبوس‌های قدیمی مردم را اذیّت می‌کند

تیمورپور خاطرنشان کرد: برخی از اتوبوس‌ها بسیار قدیمی هستند و تنها بوی گازوئیل می‌دهند و زمانی که هوا گرم است و مسیر طولانی است، واقعاً این موضوع مسافران را اذیّت می‌کند.

*پاسخ‌های رئیس سازمان اتوبوسرانی بیرجند

یدالله غلامپور رئیس سازمان اتوبوسرانی بیرجند در گفت‌و گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۱۰۰ دستگاه اتوبوس فعّال در بیرجند وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه اتوبوس‌های بالای ۱۵ سال کار را فرسوده می‌گویند، گفت: ۱۵ دستگاه اتوبوس فرسوده در بیرجند داریم.

رئیس سازمان اتوبوسرانی بیرجند تصریح کرد: اتوبوس‌ها با عمر بیش از ۱۰ سال دارای کیفیت مطلوب نیستند و در بیرجند ۱۵ درصد اتوبوس‌ها عمر ۱۰ تا ۱۵ سال دارند که نیاز به تعمیرات در این اتوبوس‌ها وجود دارد.

غلامپور با بیان اینکه اتوبوس‌ها در هر خط برنامه زمان‌بندی دارند و در زمان تعیین شده در ایستگاه حضور می‌یابند، گفت: سیستم بازرسی و کنترل خطوط و گشت‌ها بر عملکرد اتوبوس‌ها نظارت دارند.

وی خاطرنشان کرد: در حومه شهر اتوبوس برای مناطق شهرک بعثت، چهکند، امیرآباد، حاجی آباد و دستگرد فعّال است.

*اضافه شدن ۱۸ دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی تا پایان سال

رئیس سازمان اتوبوسرانی بیرجند به انعقاد قرارداد با شرکت ایران‌خودرو دیزل اشاره کرد و افزود: برابر این قرارداد که سه ماه پیش منعقد شده ۱۸ دستگاه اتوبوس و ۶ دستگاه مینی‌بوس دودرب را شهرداری خریداری کرده و ظرف ۸ ماه و طی دو مرحله این اتوبوس‌ها و مینی بوس‌ها به ناوگان اضافه می‌شوند.

*سیستم گرمایشی در همه اتوبوس‌ها وجود دارد

غلامپور تصریح کرد: سیستم گرمایشی در همه اتوبوس‌ها حتی اتوبوس با عمر بالا وجود دارد و از شهریورماه به شرکت‌های بخش خصوصی ابلاغ شده که نقص‌ها را برطرف کنند و در سرما موظّف هستند که از بخاری استفاده کنند.

*شهروندان تخلفات را گزارش دهند

وی تاکید کرد: در همه اتوبوس‌ها سیستم گرمایشی باید فعّال باشد و شهروندان اگر مورد تخلّفی را مشاهده کردند گزارش دهند.

رئیس سازمان اتوبوسرانی بیرجند با بیان اینکه همه اتوبوس‌ها به سیستم سرمایشی مجهّز نیستند و اتوبوس‌ها از مدل ۸۵ به بالا کولر دارند، گفت: تعدادی از اتوبوس‌‍‌‌ها کولر ندارند که در خطوط تقسیم شده‌اند تا همه مردم به تساوی از امکانات برخوردار شوند.

غلامپور اذعان داشت: هر چه مردم بیشتر از حمل و نقل عمومی استفاده کنند، شهرداری‌ها که متولّیان حمل و نقل عمومی هستند زیرساخت‌های بهتری را فراهم خواهند کرد.

*با کاهش تقاضا برای سیستم حمل و نقل عمومی مواجه هستیم

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته هر سال با کاهش تقاضا برای سیستم حمل و نقل عمومی مواجه هستیم، گفت: طبق آمار استفاده از وسایل نقلیه شخصی بسیار زیاد شده و این موضوع باعث شده مردم کمتر از اتوبوس استفاده کنند.

رئیس سازمان اتوبوسرانی بیرجند ادامه داد: قبول داریم که کیفیت ناوگان در جذب مسافر بسیار تأثیرگذار است و هر چه ناوگان جوان‌تر باشد استقبال مردم بیشتر خواهد بود امّا اگر تعداد مسافران کم باشد درآمد اتوبوس و خدمات کمتر می‌شود.

*از نصف ظرفیت اتوبوس‌ها استفاده می‌شود

غلام پور تصریح کرد: در وضعیت موجود استاندارد جابه‌جایی مسافر برای هر اتوبوس ۸۰۰ نفر مسافر در روز است اما اکنون هر اتوبوس روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ مسافر را جابه‌جا می‌کند و تنها از نیمی از ظرفیت استفاده می‌شود.

*به لحاظ کمّی کمبود اتوبوس نداریم

وی با بیان اینکه به لحاظ کمّی کمبود اتوبوس نداریم امّا به لحاظ کیفی میانگین عمر مفید اتوبوس‎ها مناسب شهروندان نیست، گفت: با توجه به مشکلات مالی نیز تقاضا داریم که شهروندان به سمت استفاده از وسایل نقلیه عمومی بروند تا شاهد افزایش کیفیت نیز باشیم.

رئیس سازمان اتوبوسرانی با اشاره به افزایش ۸ درصدی کرایه اتوبوس در ابتدای سال جاری، افزود: توصیه می‌کنیم که شهروندان از کارت بلیت استفاده کنند تا علاوه بر اینکه آمار جابه‌جایی درستی را در اختیار داشته باشیم، راه سوء‌استفاده برای عدّه‌ای نیز فراهم نشود.

استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از ترافیک و آلودگی هوا است و بی‌شک استفاده از آن علاوه بر این محاسن سبب صرفه‌جویی در هزینه‌های خانوار نیز می‌شود و امیدواریم با بهبود ناوگان اتوبوسرانی شاهد افزایش استفاده مردم از این ناوگان باشیم.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۳۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.

به گزارش خبرآنلاین البرز ؛ مجتبی حاجی قاسمی در نشست خبری اعضای شورای شهر کرج با خبرنگاران که به مناسبت روز شوراها در تالار شهیدان نژاد فلاح این کلانشهر برگزار شد، افزود: اکنون طرح ها و پروژه های مختلفی برای جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی رودخانه ها و نهرهای شهر کرج در دست اقدام است.

وی ادامه داد: با همکاری سایر دستگاههای اجرایی درصدد انتقال آبهای سطحی شهر کرج به رودخانه شور در جنوب شهرستان کرج هستیم.

این عضو شورای شهر گفت : از ابتدای فعالیت شورای ششم تاکنون تا چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.

وی بیان کرد: قطعه چهارم احداث شبکه جمع آب نهرهای دلمبر و سیاه جوی کرج به تازگی پایان یافته است .

علی قاسم پور عضو دیگر شورای شهر کرج در پاسخ به گلایه برخی خبرنگاران در خصوص عدم پاسخگویی شورای ششم گفت : این شورا خبرنگار گریز نیست و بدون نگاه سیاسی در پی رفع مشکلات شهر و پاسخگویی به مردم و اصحاب رسانه است.

وی اظهار کرد: یکی از افتخارات شورای ششم کرج عدم جذب بی ضابطه نیروی انسانی در مدیریت شهری است .

قاسم پور اجرای پروژه های بزرگ عمرانی مانند قطار شهری و آزاد راه شمالی کرج را از افتخارات شورای ششم دانست .

وی با اشاره به گلایه برخی از شهروندان و خبرنگاران از مشکلات اجرایی برخی تقاطع های غیر همسطح کرج گفت : به خاطر مشکلات ترافیکی ناشی از اجرای این طرح ها از شهروندان عذرخواهی می کنیم اما برای روان سازی ترافیک کرج احداث این تقاطع ها ضروری است .

رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج به اقدامات انجام گرفته در بخش فرهنگی این کلانشهر پرداخت و گفت : با اهتمام شورای ششم بودجه فرهنگی کرج از کمترین سطح اکنون به چند برابر افزایش یافته و برای امسال به یک هزارو۶۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

حجت الاسلام علیرضا سعیدی افزود: اجرای برنامه های مختلف فرهنگی از جمله جشنواره ها از مهمترین اقدامات مدیریت شهری طی ۲ سال و نیم گذشته در کرج است .

وی در پاسخ یکی از خبرنگاران در خصوص موضوع سگ گردانی در پارک های کرج گفت : باید با فرهنگسازی اصولی راهکار مناسبی برای این پدیده ارائه داد چرا که سگ گردانی تعرض به حقوق سایر شهروندان است.

وی ادامه داد: سگ گردانی نیز با مشکلات زیست محیطی در مکان های عمومی همراه است که باید به این مشکلات توجه داشت.

رییس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج از وجود سگ های بلاصاحب و ولگرد به عنوان یکی از معضلات زیست محیطی استان البرز یاد کرد.

جواد چپردار در این نشست افزود: موضوع سگ های ولگرد و سگ گردانی باید در ابعاد مختلف واکاوی و به طور اساسی بررسی و تصمیم گیری شود.

وی با بیان اینکه تاکنون سه مکان برای نگهداری سگ های بلاصاحب در کرج و فردیس اختصاص یافته است ، افزود: دامنه مشکلات سگ های سرگردان گسترده است و باید در تمام استان برای ساماندهی آنها برنامه اجرا شود.

وی درخصوص جابه جایی درختان در مسیر پروژه های عمرانی کرج گفت : محور برنامه ریزی ها بر جابه جایی درختان است نه قطع آنها ؛ اکنون جابه جایی ۳۵۲ اصله درخت در مسیر تقاطع غیر همسطح میدان جمهوری و ۳۳۰ اصله درخت در مسیر تقاطع رجایی شهر کرج در دست اقدام قرار گرفته که این درختان با استفاده از فناوری به مکان دیگری انتقال می یابند.

نایب رییس کمیسیون تلفیق شورای شهر کرج با اشاره به راه اندازی خطاتوبوس تندرو این کلانشهر گفت : این طرح با هدف استفاده آسان شهروندان از وسایل نقلیه عمومی در دست راه اندازی قرار گرفته است.

علیرضا رحیمی افزود: خط اتوبوس تندرو افزون بر ارائه خدمات به شهروندان ، در استفاده سریع نیروهای آتش نشانی ، پلیس و امدادگران اورژانس تاثیر گذار است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهتمام شورای ششم در تکمیل خط ۲ قطار شهری کرج بیان کرد: قطعه نخست این خط سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید و قطعه دوم آن نیز امسال بین چهار راه طالقانی و میدان شهید سلطانی کرج تکمیل و افتتاح می شود.

عضو شورا و رییس بخش پژوهش های شورای اسلامی شهر کرج گفت : از ابتدای فعالیت شورای ششم تاکنون ۸۳ گزارش پژوهشی در این بخش بررسی و نهایی شده است.

محمد اسدیان افزود: برخی از این پژوهش ها مانند ساماندهی دستفروشان کرج عملیاتی شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901598

دیگر خبرها

  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری، اساسی ترین مسئله شوراها
  • تعدادی از اتوبوس‌های حمل و نقل عمومی به دلیل نبود راننده پایه یک در پارکینگ‌ها مانده است
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • بلیت‌ پاره بده، جایزه بگیر
  • فعالیت کارگران سرزندگی و زیبایی را به شهر و شهروندان هدیه می‌دهد
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی تهران
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.