Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- ایرنا- استاد دانشگاه کشور تونس گفت: تمدن فارس و عرب بسیار به هم نزدیک هستند و امروز نیز همه ما باید بکوشیم تا این قرابت و نزدیکی بیشتر شود.

به گزارش ایرنا دکتر عمر مقداد الجمنی، چهارشنبه در همایش بین المللی نقش و جایگاه عربی نویسان و عربی سرایان ایرانی در رشد و شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی در شیراز افزود: برگزاری چنین همایش هایی بر قرابت و نزدیکی این 2 ادبیات دلالت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: این همایش را که دانشگاه شیراز برپاکرده می توان از بهترین همایش ها در این زمینه برشمرد و بر این باورم که این گردهمایی می تواند به قوام و دوام این نزدیکی و ارتباط کمک کند.
او گفت: البته باید گفت که در این زمینه باید تلاش ها و کوشش های بیشتری شود تا همواره شاهد تداوم ارتباط و نزدیکی این 2 فرهنگ باشیم.
الجمنی بیان کرد: نویسندگان جهان عرب مدیون نویسندگان پیشین فارسی زبان هستند که از زمان های بسیار دور در حوزه ادبیات عرب کار کرده اند.
در همایش 2 روزه بین المللی نقش و جایگاه عربی نویسان و عربی سرایان ایرانی در رشد و شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی، استادان دانشگاه و میهمانانی از کشورهای تونس، اردن، عمان و عراق حضور دارند.
در این همایش، نشست سردبیران مجله های عربی زبان کشورمان و همچنین کارگاه آموزشی زبان عربی (تکنیک ها و روش ها) ویژه معلمان درس عربی آموزش و پرورش فارس نیز برگزار خواهد شد.
تونس کشوری در شمال آفریقا و جنوب دریای مدیترانه و پایتخت آن شهر تونس است.

** دیپلماسی علمی می تواند به گسترش روابط کشورهای مسلمان کمک کند
سرپرست دانشگاه شیراز در این همایش گفت: به باور ما دیپلماسی علمی می تواند به گسترش روابط موثر و سازنده بین کشورهای مسلمان کمک کند.
ابراهیم گشتاسبی افزود: بر همین اساس دانشگاه شیراز علاقه مند است که یک شاخه دانشگاهی را در کشورهایی مانند امارت، کویت، عمان و تونس ایجاد کند.
وی، قرآن را محور اصلی ارتباط تمدنی کشورهای مسلمان دانست و بیان کرد: زبان عربی به عنوان زبان قرآن به نوعی یک زبان مشترک بین کشورهای مسلمان است و برگزاری چنین همایش هایی به ارتباط بهتر و عمیق تر کشورهای مسلمان کمک خواهد کرد و زمینه ساز گسترش تمدن اسلامی خواهد شد.
سرپرست دانشگاه شیراز گفت: بخش زبان و ادبیات عرب این دانشگاه از استادانی توانمند و مجرب برخوردار است و هم اینک دوره دکترای عربی نیز در دانشگاه شیراز راه اندازی شده و در حال پذیرش دانشجو است.
رئیس بخش زبان و ادبیات عرب دانشگاه شیراز هم، با اشاره به برگزاری همایش جایگاه نقش استان فارس در عرصه زبان و ادبیات عربی در مهرماه سال 94 اظهار داشت: همایش بین المللی نقش و جایگاه عربی نویسان و عربی سرایان ایرانی در رشد و شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی، قرار بود در سطح ملی برگزار شود لیکن به سبب استقبال دانشگاه های کشورهای عرب زبان تصمیم به برگزاری این همایش در سطح بین المللی گرفته شد.
حسین کیانی افزود: روند دریافت مقالات برای شرکت در این همایش از مهرماه سال 95 آغاز و در مجموع 327 خلاصه مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد.
وی ادامه داد: پس از بررسی و داوری مقاله های ارسالی در نهایت 146 مقاله پذیرفته شد که از این تعداد 95 مقاله برای ارائه در همایش در اختیار دبیرخانه قرار گرفت.
او بیان کرد: مقاله های ارسالی در پنج محور رویکرد عربی، رویکرد زبانی، نسخه شناسی و معرفی آثار، مطالعات بین رشته ای و روش شناسی ارائه شده است.
همچنین در این همایش 2 روزه که با حضور استادان دانشگاه و میهمانانی از کشورهای تونس، اردن، عمان و عراق برپا شده است، نشست سردبیران مجله های عربی زبان کشورمان و همچنین کارگاه آموزشی زبان عربی (تکنیک ها و روش ها) ویژه معلمان درس عربی آموزش و پرورش فارس برگزار خواهد شد.
این همایش فردا (پنجشنبه) به کار خود پایان می دهد.
6122/ 1876
خبرنگار: سارنگ عبداللهی ** انتشاردهنده: غلامرضا مالک زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۶۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا

رسانه‌های غربی از واژگونی یک قایق حامل پناهجویان دیگر در نزدیکی جزایر قناری و مفقود شدن تعدار زیادی از آن‌ها خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس آنسایگر"، یک قایق حامل مهاجران در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا واژگون شد و ده ها نفر ناپدید شدند.

پس از واژگونی این قایق حامل مهاجران در حدود 100 کیلومتری جنوب جزیره قناری ال هیرو در اقیانوس اطلس، نیروهای امداد روز دوشنبه عملیات برای یافتن حدود 50 پناهجوی مفقودی را آغاز کردند. سرویس امداد دریایی اسپانیا اعلام کرد که یکی از هلیکوپترهای آن 9 نفر را که به قایق واژگون شده چسبیده بودند، سوار کرد.

خبرگزاری دولتی افه گزارش داد که پس از انتقال آنها به ال هیرو، نجات‌یافته‌ها گزارش دادند که قایق چوبی 9 روز پیش با حدود 60 سرنشین به راه افتاده است وروز شنبه مشکلاتی برای آن پیش آمده است.

سازمان امداد و نجات دریایی نتوانست بگوید چند نفر در قایق بودند. گارد مدنی در سانتا کروز د تنریف، پایتخت جزیره قناری تنریف نیز نتوانست اطلاعات بیشتری در مورد این حادثه ارائه دهد.

افه گزارش داد که این مهاجران از کشورهای جنوب صحرا آمده بودند. این مسئله که سفر آنها از طریق دریا دقیقاً از کجا شروع شد ناشناخته بود.

ده ها هزار نفر از مردم جنوب صحرا که از فقر، درگیری و بی ثباتی در غرب آفریقا فرار می کنند، هر ساله سعی می کنند با قایق خود را به اسپانیا برسانند. به گفته وزارت کشور، 16 هزار و 621 مهاجر از اول ژانویه تا 15 آوریل امسال با قایق وارد اسپانیا شده اند. در مدت مشابه سال گذشته تعداد این مهاجران 11681 مورد بوده است.

پناهندگان در حالی در جریان پناهندگی به کشورهای اروپایی با جان خود بازی می کنند که اتحادیه اروپا تلاش می‌کند در آستانه انتخابات در این منطقه طرح اصلاحات قواعد پناهندگی برای تشدید سختگیری‌ها علیه پناهجویان را از تصویب پارلمان بگذراند و به این ترتیب رای شهروندان را جلب کند.

در طرح اصلاح سیستم پناهندگی اتحادیه اروپا که به زودی در بروکسل به رای گذاشته خواهد شد، پارلمان اتحادیه اروپا، کشورهای عضو و کمیسیون توافق کردند که رویکرد خود را در قبال مهاجران غیرقانونی تشدید کنند.

در این طرح از جمله، رویه‌های سریعتر در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا برای اطمینان از اخراج مهاجران بدون چشم‌انداز در نظر گرفته شده است. به گفته کارشناسان، با این حال، بعید است که این اصلاحات تا زمان برگزاری انتخابات اروپا در اوایل ماه ژوئن هیچ تاثیری داشته باشد.

بر این اساس در صورت افزایش شدید مهاجرت، مقررات بحران این امکان را برای افراد فراهم می‌کند که برای مدت طولانی‌تری در مراکز پناهندگی در مرزهای خارجی تحت شرایط زندان مانند نگهداری شوند.

بیش از 6 هزار پناهنده در سال 2023 در مسیر دریایی به اسپانیا جان باختند100 هزار ارمنی از قره‌باغ به ارمنستان پناهنده شدند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری