Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فتوت احمدی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، سلاح ورزی معاون اتاق بازرگانی ایران ، شجاعی‌فرد رئیس دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت و بحرینیان عضو اتاق بازرگانی ایران 26 مهرماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی موضوع مونتاژ کاری آفت صنعت کشور پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حسین سلاح ورزی معاون اتاق بازرگانی ایران در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا در کشور برنامه و استراتژی صنعتی داریم گفت: در کشور برنامه و استراتژی صنعتی نداریم ، به دلیل دولتی بودن ساختار خودروسازها و حمایت تعرفه ای شرایط را به گونه‌ای فراهم کرده‌ایم که آنها در چرخه مونتاژ قرار بگیرند.

 وی با بیان اینکه در کشور ما خودروساز ها نمی توانند به صورت اقتصادی اقدام به تولید کنند افزود: در کشورمان قیمت تمام شده محصولات بالا است و این مانع از رقابت شده است.

 سلاح ورزي با اشاره به اینکه عمده مونتاژکاری در بخش دولتی است خاطرنشان کرد: قطعه سازان به جای این که قطعات بی کیفیت می زنند باید قطعاتی را تولید کنند که در حد استانداردهای بین المللی باشد.

 معاون اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه با تغییر دولت ها مدیران خودروسازها تغییر می کنند اظهار داشت : قراردادهای مشارکت جدید با برنامه و استراتژی در میان مدت می تواند به نفع کشورمان تمام شود.

علی فتوت احمدی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه مونتاژ کردن محصول هنر است و ارزش افزوده آن چنانی و دوام ندارد گفت: مونتاژ صنعتی باعث تولید می شود، ایران بزرگترین تولید کننده مهندس در جهان است به طوری که پس از آمریکا رتبه دوم را در جهان داریم.

 وی با بیان اینکه مونتاژ ظاهر صنعت است ولی باید به سمت تولید برود افزود: به طور قطع درک درستی از اقتصاد دانش بنیان در کشور نداریم.

 فتوت احمدی با اشاره به اینکه بر خلاف تمام دانشگاه های پیشرفته جهان حتی یک ریال پول برای تحقیقات داده نشده است گفت:مونتاژ چند حالت دارد در دسته اول تولید به صورت ظاهری انجام می شود که در این صورت صنعت تلقی نمی شود، در دسته دوم تولید مونتاژ واقعی است زیرا تمام قطعات در کشور تست و راه اندازی می شود .

محمدحسن شجاعی فرد رئیس دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه متاسفانه به فساد در بخش واردات توجهی نداریم گفت: در واردات فساد و رانت وجود دارد لذا ، تا زمانی که مونتاژ در کشور باشد اشتغال درستی ایجاد نخواهد شد و آینده روشن نخواهد بود.

 سید محمد بحرینیان عضو اتاق بازرگانی ایران همچنین در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه برای تصمیم گیری های اقتصادی مبتنی بر سیاست گذاری با مشکل مواجه هستیم گفت:دولتها در کشور به دنبال برنامه و استراتژی صنعتی نبوده اند.

 وی با اشاره به اینکه ما نحله فکری اقتصادی را به هیچ وجه درست درک نکرده‌ایم و بد فهمی زیادی داریم اظهار داشت: دولت‌ها پیشرفت صنعت را به تصادف واگذار کردند لذا در کارهای صورت گرفته منطقی نمی بینیم.

 بحرينيان با بیان اینکه دولت‌ها توجهی به اقتصاد مقیاس نداشتند، به طوری که اقتصاد مقیاس در کشور رعایت نشده است ادامه داد: از سال ۱۳۳۸ تا ۱۳۹۴ بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور پول تزریق شده است.

 این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در صنعت با دولت‌های مواجه هستیم که تولید برای آنها اهمیتی ندارد افزود : قراردادهای جدید خودروسازی منجر به بومی سازی تولید و اشتغال نخواهد شد.

 وی عنوان کرد: در سال 90 ، 14/5 درصد از کل مالیات کشور توسط صنعت خودروسازی داده شده است و این به معنای واردات و مونتاژ است.

 بحرينيان با بیان اینکه در سال 93 ، ارزش واردات مواد اولیه و سرمایه ای24 میلیارد دلار بود افزود: در کشور سرمایه گذاری در صنعت صورت نمی گیرد، مسوولان با واژه حمایت به جلو پیش می روند اما در عمل حمایتی صورت نمی گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۱۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازار کشورهای منطقه، با توجه به مشترکات فرهنگی، می‌تواند بازار قابل تأملی برای نوشت‌افزار ایرانی باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت نوشت‌افزار در ایران طی یک دهه گذشته تلاش کرده با استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن، جایگاه قابل قبولی را بتواند در بازار داخل به دست آورد. در حالی که یک دهه پیش شکل گرفتن صنعت نوشت‌افزار در ایران برای بسیاری دست‌نایافتنی و غیر ممکن بود، همت و توان تولیدکنندگان داخلی نشان داد که می‌توان با برنامه و گام به گام، در کنار اقلام خارجی، سهم قابل توجهی از سبد خانواده‌ها را به خود اختصاص داد.

اما صنعت نوشت‌افزار به این سادگی و آسانی به این مرحله نرسید. وجود عوامل تأثیرگذار بیرونی مانند شیوع کرونا و تعطیلی مدارس سبب شد تا چرخ تولید برخی از واحدها از کار بیفتد یا به کندی به کار خود ادامه دهد. نوشت‌افزار همانند دیگر بخش‌های صنعتی کشور در یک دهه گذشته با مشکلات خرد و کلان متعددی مواجه شد، اما توانست با برنامه‌ریزی و ترسیم چشم‌انداز، تا حد قابل قبولی به رشد خود ادامه دهد. دست اندرکاران این صنعت در آستانه ورود به دومین دهه فعالیت خود در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، صادرات را از مهمترین برنامه‌های خود عنوان کرده بودند؛ امری که علی‌رغم ایجاد فرصت‌های متعدد، چالش‌های چشم‌گیری نیز پیش روی تولیدکنندگان خواهد گذاشت.

نوشت‌افزار که از جمله صنایع فرهنگی است، می‌تواند در کنار انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به دیگر کشورها، از منظر اقتصادی نیز سودآور باشد. گردش مالی حوزه صنایع فرهنگی، آمار عجیب و غریبی است. براساس آمارهای اعلام‌شده، دوهزار و 250 میلیارد دلار سهم صنعت صنایع فرهنگی در دنیا است، همچنین براساس پژوهش‌های انجام‌شده، 500 میلیارد دلار گردش مالی صنعت انیمیشن و صنایع وابسته در دنیا اعلام شده است که از این میان، فقط 222 میلیارد دلار گردش مالی انیمیشن در دنیا تخمین زده شده است. همچنین این صنعت توانسته است برای 29.5 میلیون نفر در دنیا اشتغال‌زایی کند.

اما ایران برای راه‌یابی به بازارهای لوازم‌التحریر منطقه، چه فرصت‌هایی دارد و از چه جایگاهی در سطح منطقه و جهانی برخوردار است؟ اردیبهشت‌ماه سال گذشته سند راهبردی صنعت نوشت‌افزار به منظور ترسیم وضع موجود و افق‌های پیش‌رو، منتشر شد. سندی که تا هفته قبل عمومی نشده بود و تنها تدوین‌کنندگان از مفاد و جزئیات آن اطلاع داشتند. در بخشی از این سند، به جایگاه ایران در صنعت نوشت‌افزار جهان و منطقه اشاره شده است.

براساس آمار منتشر شده در درگاه الکترونیکی ریسرچ اند مارکت، گردش مالی صنعت نوشت‌افزار در سال 2021 میلادی؛ 21.6 میلیارد یورو بوده است که این میزان در سال گذشته میلادی(2023) به 22.5 میلیارد یورو رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری(2024) به 25 میلیارد یورو برسد. براساس تحقیقات صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود گردش مالی این صنعت در سال 2030 میلادی به 32.3 میلیارد یورو برسد. اما ایران در کجای این معادلات تجاری در سطح جهانی ایستاده است؟

سند راهبردی نوشت‌افزار به منظور بررسی جایگاه منطقه‌ای و جهانی صنعت نوشت‌افزار ایران، ابتدا به ارزیابی میزان صادرات، واردات و تراز تجاری اقلام پرمصرف از جمله خودکار، ماژیک، مداد تحریر، مدادرنگی و ... پرداخته است. براساس آمار صادرات منتشر شده ارزش صادرات انواع خودکار، خودنویس، روان‌نویس، ماژیک و اجزا و قطعات مربوطه در جهان حدود 6/17 میلیارد یورو در سال 2021 بوده، کشورهای چین، ژاپن و آلمان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 202 کشور در رتبه 66 صادرات قرار دارد.

تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی

با توجه به آمار منتشر شده، ارزش واردات انواع خودکار، خودنویس، ماژیک، روان‌نویس و اجزا و قطعات مربوطه در سال 2021 به 5/6 میلیارد یورو بوده که به ترتیب کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان و چین سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 225 کشور رتبه 84 را در واردات دارد. با توجه به قرار گرفتن انواع خودکار و ماژیک در گروه کالایی 27، بخش عمده واردات مربوط به اجزا و قطعات همچون نوک ساچمه‌ای خودکار، فیلتر ماژیک و غیره است.

همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 177 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و منطقه‌ای نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور کسب سهم از بازار موجود است.

همچنین براساس آمار صادرات منتشر شده، ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در جهان حدود 1/5 میلیارد یورو در سال 2021 بوده که کشورهای چین، آلمان و برزیل بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 169 کشور در رتبه 68 صادرات قرار دارد. همچنین ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در سال 2021 به 1/4 میلیارد یورو رسیده و کشورهای آمریکا، آلمان و فرانسه سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 220 کشور رتبه 100 را در واردات دارد که با توجه به قرار گرفتن انواع مداد و مدادرنگی در گروه کالایی 4، بخش عمده واردات مربوط به نوک مداد است. همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 71 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و مذهبی نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور افزایش سهم بازار قابل دسترس است.

طبق محاسبات، بیشترین نسبت تراز تجاری(صادرات/ واردات) مداد، مدادرنگی، مداد شمعی، مغز مداد متعلق به کشور ژاپن با عدد 18/34 است. ایران با نسبت 0/09 در رتبه بیست و دوم رتبه‌بندی مذکور قرار دارد.

بر همین اساس ارزش صادرات دو سال آخر منتهی به اجرای برنامه راهبردی صنعت نوشت‌افزار را در سال‌های 1400 و 1401 از نظر ارزشی را می‌توان در جدول ذیل مشاهده کرد:

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • ساخت نخستین ابرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر کشور در زنجان
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است