Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@03:38:08 GMT

دفاع جامعه جهانی از برجام در شورای امنیت

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۲۳۰۸۷

دفاع جامعه جهانی از برجام در شورای امنیت

نماینده آمریکا در سازمان ملل در حالی نطق خود را در شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران و برجام آغاز کرد که شاید شرایط ایران را همچون سال های نه چندان دور می پنداشت اما پاسخ قاطعانه جامعه جهانی در حمایت از برجام را دریافت کرد.

به گزارش ایرنا، جلسه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع خاورمیانه روز چهارشنبه در حالی برگزار شد که پیش بینی ها حکایت از آن داشت که نمایندگان آمریکا و رژیم صهیونیستی متن سخنان خود را علیه ایران و برجام آماده کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بر همین اساس هم، زمانی که نیکی هیلی نماینده آمریکا شروع به صحبت کرد، با این مقدمه کوتاه که نمی توان درباره صلح خاورمیانه صحبت کرد و حرفی از ایران به میان نیاید، اتهامات واهی خود علیه ایران اسلامی را تکرار کرد. اظهارات او که هیچ نکته جدیدی را در بر نداشت، همچون اهانت های اخیر رئیس جمهورشان نشان از ترس آمریکا و همپیمانان منطقه ای وی از نفوذ و قدرت جمهوری اسلامی ایران داشت.
وی به برجام حمله کرد و همچون ادعاهای همیشه رفتارهای ایران را ناقض قطعنامه 2231 دانست. کلامی تکراری که گوشی برای شنیدن نداشت. واسیلی نبنزیا نماینده فدراسیون روسیه شاید نخستین کسی بود که به صراحت پاسخ این دو نفر را داد و گفت: بیانیه های امروز من را با این سوال مواجه کرد که آیا ما برای برجام جمع شده ایم یا برای مساله خاورمیانه و فلسطین؟ وی با بیان این که بعضی از کشورها حتی اسم فلسطین را نیاوردند و این نگران کننده و ناراحت کننده است، افزود: اینکه ما هیچ پیشرفتی در مساله نبینیم یک چیز است اما اینکه در بیانیه هایشان حتی اسم فلسطین نیاید، موضوع دیگری است و اصلا امیدوار کننده نیست. نماینده فدراسیون روسیه تصریح کرد: برجام به ابزاری تبدیل شد که روابط ایران به سمت عادی سازی برود و به صلح کمک کند.
نبنزیا تاکید کرد: بر اساس این قطعنامه تمامی طرف ها باید به وظایف خود عمل کنند.

ژاپن: آژانس بین المللی انرژی اتمی به همه سایت های ایران دسترسی دارد نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل متحد هم در بیانیه خود از برجام دفاع کرد و گفت: برجام به نفع صلح جهانی و در راستای منع گسترش سلاح های هسته ای بود. وی با رد تردیدهایی که نمایندگان آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره بازرسی ها از سایت های ایران مطرح کرده بودند، تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است که به تمام سایت هایی که لازم است، دسترسی دارد.

بولیوی:‌ به برجام اعتراض کردند تا فلسطین کم رنگ شود نماینده بولیوی که هم عضو شورای امنیت است و هم عضو جنبش عدم تعهد، ابتدا درباره فلسطین سخن گفت و افزود: سال هاست که ما در اینجا راجع به این موضوع ملاقات می کنیم اما امسال به طرز حیرت انگیزی دیدیم که برخی طرف ها به دنبال حذف مساله فلسطین هستند و می خواهند از اهمیت آن بکاهند. وی تصریح کرد: برخی کشورها برای به کمرنگ شدن مساله فلسطین و جوسازی، بر سر برجام اعتراض کردند.

چین: برجام نمونه تاریخی رسیدن به صلح است نماینده چین در شورای امنیت هم به مساله برجام اشاره کرد و گفت: برجام آتش بحران هسته ای ایران را خاموش کرد. وی افزود: مهم است که جامعه بین الملل برجام را به عنوان دستاوردی تاریخی و به عنوان نمونه ای برای رسیدن به صلح حفظ کند.

انگلیس: آژانس انرژی اتمی اجرای تعهدات ایران را تایید کرده است نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل متحد هم رو در روی نماینده آمریکا قرار گرفت و گفت: ترامپ تصمیم گرفت که برجام را تایید نکند اما انگلستان به برجام متعهد است و ما باور داریم که همه باید به آن متعهد باشند. وی افزود: این نتیجه 13 سال دیپلماسی بود و تمام اعضای این شورا آن را تایید کردند. آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است که ایران به تعهداتش پایبند بوده است. نماینده انگلیس تاکید کرد: ما از امریکا می خواهیم منافع خود و متحدانش را در نظر گرفته و به نوعی عمل نکند که خطر ایجاد کند.

پسندیدم 0 برچسب ها شورای امنیت برجام نیکی هیلی نماینده آمریکا انزوای آمریکا

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۳۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت، واشنگتن حاضر نیست خطر تضعیف امنیت خود را به جان بخرد، اما به طور شبانه‌روزی تلاش می‌کند تا اتحادیه اروپا، ناتو و سایر شرکای خود را تحت فشار قرار دهد تا توانمندی‌های دفاع هوایی خود را با کی‌یف به اشتراک بگذارند.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در جریان سخنرانی در نشست مجازی موسوم به گروه تماس دفاعی اوکراین درخواست دست‌کم هفت آتشبار پاتریوت را از اهداکنندگان مطرح کرد، اما گفته می‌شود که حامی اصلی کی‌یف که همان آمریکا باشد، هیچ پاتریوتی به اوکراین نمی‌دهد.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، کاخ سفید گفته بود ممکن است سامانه‌های پدافند هوایی و موشکی پاتریوت بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهد، آن هم در صورتی که آنها از سایت‌های استقرار فعلی خود از جمله در غرب آسیا به دست آمریکا برسند و در آن وضعیت، به اوکراین ارسال می‌شوند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در واکنش به این درخواست از سوی زلنسکی گفت: «سیستم‌های پاتریوت آمریکا اکنون در سراسر جهان مستقر هستند که شامل خاورمیانه می‌شود و این‌ها با هدف دفاع و پشتیبانی از نیروهای آمریکایی استقرار یافته‌اند.»

وی به شبکه خبری ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: « اگر بتوانیم آتشبارهای آمریکایی پاتریوت بیشتری را برای آنها می‌فرستیم. اما آتشبارهای ما در سراسر جهان مستقر هستند. تلاش می‌کنیم تا با شرکای اروپایی و متحدانمان در بخش‌های دیگر جهان به تامین این ظرفیت‌های دفاع هوایی برای اوکراین بپردازیم.»

پنتاگون در واقع متعهد شده که مهمات پاتریوت بیشتری را به عنوان بخشی از بسته کمکی ۶ میلیارد دلاری که به‌تازگی اعلام شد، برای اوکراین تامین کند. با این حال، تحویل این سامانه‌های دفاع هوایی ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد، چون این پاتریوت‌ها از زرادخانه موجود پنتاگون به اوکراین ارسال نمی‌شوند و این اعلامیه «بازگوکننده آغاز فرآیند قرارداد» با صنایع دفاعی ایالات متحده به شمار می‌رود.

یک آتشبار MIM-۱۰۴ پاتریوت که توسط کمپانی تسلیحاتی آمریکایی ریتون ساخته شده، بیش از یک میلیارد دلار قیمت دارد و از چندین واحد نصب شده روی کامیون تشکیل شده است.

ایالات متحده بیش از ۱۱۰۰ پرتابگر پاتریوت را در طول سال‌ها تولید کرده و تخمین زده می‌شود که صدها پرتابگر پاتریوت فعال و ذخیره‌سازی شده باشد اما تنها یک آتشبار را به اوکراین فرستاده است. دو آتشبار کامل دیگر توسط آلمان اهدا شده، در حالی که هلند دو پرتابگر جداگانه را به اوکراین ارسال کرده است.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست دیگری در گروه تماس دفاعی اوکراین گفت که غرب تلاش خواهد کرد تا سامانه‌های پاتریوت بیشتری را به اوکراین بفرستد، اما این موضوع باید مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمریکا هزینه سنگینی برای انحراف ذهن و فکر دختران ما داده است
  • آمریکا هزینه سنگینی برای بی حیایی دختران ایرانی در نظر گرفته است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد