Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@00:43:46 GMT

ارتباط مصرف قند و افزایش ابتلا به سرطان

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۲۵۴۶۳

ارتباط مصرف قند و افزایش ابتلا به سرطان

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ محققان دانشگاه لوون و دانشگاه بروکسل بلژیک در تحقیقات خود دریافته اند قند موجب بیداری سلول های سرطانی شده و تومورها را تهاجمی تر می کند.
 
محققان توضیح دادند چگونه «اثر واربورگ» اتفاق می افتد، پدیده ای که در آن سلول های سرطانی به سرعت قند را تجزیه کرده و رشد سلول را تحریک می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
این یافته نشاندهنده وجود رابطه مثبت بین قند و سرطان است که ممکن است تاثیرات مخربی بر رژیم غذایی بیماران سرطانی داشته باشد.
 
 این پروژه متمرکز بر اثر واربورگ بود؛ یعنی مشاهده اینکه تومورها به شکل قابل توجهی مقادیر زیاد قند را به لاکتات در مقایسه با بافت های سالم تبدیل می کنند.
 
به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی های سلول های سرطانی، این پدیده به شکل گسترده ای مورد مطالعه قرار گرفته و حتی برای تشخیص تومورهای مغزی مورد استفاده واقع می شود.
 
اما هنوز مشخص نیست که این اثر فقط علامت سرطان است یا علت آن است.
 
یوهان تولین، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «تحقیق ما نشان می دهد که چگونه مصرف بیش از حد قند توسط سلول های سرطانی منجر به چرخه تحریک مداوم رشد و پیشرفت سرطان می شود.»
 
وی در ادامه می افزاید: «حال قادر به توضیح رابطه بین قدرت اثر واربورگ و تهاجمی بودن تومور هستیم. این رابطه بین قند و سرطان دارای پیامدهای گسترده ای است.»
 
محققان می گویند مصرف مواد قندی به مراتب اعتیادآورتر از کوکائین است. مصرف بیش از اندازه قند موجب بروز مشکلات متعدد سلامت می شود و یکی از علل اصلی چاقی است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد