Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@07:43:33 GMT

کارنامه ضعیف دولت در تجارت خارجی شش ماهه نخست

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۳۲۱۱۵

کارنامه ضعیف دولت در تجارت خارجی شش ماهه نخست

در قانون برنامه ششم توسعه هدف گذاری صورت گرفته برای صادرات غیرنفتی کالا و خدمات به این صورت بوده که باید صادرات غیرنفتی به طور متوسط سالانه 21.7 درصد رشد داشته باشد و این یعنی در سال اول اجرایی این قانون میزان صادرات غیرنفتی باید به 53 میلیارد دلار برسد. آمارهای شش ماهه نخست تجارت خارجی نشان می دهد که صادرات غیرنفتی از هدف تعیین شده فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این موضوع نکات منفی دیگری نیز در کارنامه شش ماهه تجارت به چشم می خورد.
به گزارش تابناک اقتصادی، در چند روز اخیر شاهد انتشار کارنامه تجارت خارجی در شش ماهه نخست امسال بودیم. آمارهای موجود در گزارش عملکرد تجارت خارجی کشور در نیمه نخست سال جاری نشان می دهد که عملکرد دولت در این زمینه در مدت مذکور ضعیف بوده است. 
بر طبق این گزارش میزان صادرات غیرنفتی کشور در شش ماهه نخست امسال به لحاظ وزنی 58635 هزار تن و به لحاظ ارزشی 20.5 میلیارد دلار بوده است. این آمارها نشان می دهد که صادرات کالاهای غیرنفتی نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 4.4 درصد و به لحاظ ارزشی 3.2 درصد کاهش یافته است. 
مطابق با قانون برنامه ششم توسعه میزان رشد متوسط صادرات غیرنفتی کالا و خدمات به صورت سالانه باید 21.7 درصد باشد که این یعنی در سال اول اجرا شدن این قانون (سال 96) میزان صادرات غیرنفتی کالا و خدمات باید به 53 میلیارد دلار برسد. بنابراین در نیمه نخست سال جاری باید میزان صادرات غیرنفتی کالا و خدمات 26.5 میلیارد دلار باشد که همان گونه که ذکر شد در شش ماهه نخست سال جاری این میزان 20.5 میلیارد دلار بوده است. به عبارت بهتر درصد تحقق نسبت به اهداف شش ماهه نخست سال 96، تنها 77 درصد بوده و اگر بخواهیم درصد تحقق را به کل سال 96 در نظر بگیریم این میزان 39 درصد بوده است.

میزان واردات در شش ماهه نخست سال 96 به لحاظ وزنی 17201 هزار تن و به لحاظ ارزشی 23.5 میلیارد دلار بوده است. این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب 8 درصد و 15.4 درصد رشد داشته اند. 
با توجه به آمارهای بالا تراز تجاری در شش ماهه نخست منفی 3 میلیارد دلار بوده و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل این تراز مثبت 722 میلیون دلار بوده است. 
همچنین در شش ماهه نخست سال 96 در میان کالاهای وارد شده، کالاهای واسطه ای به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب با 81 درصد و 60 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. در رتبه دوم کالاهای مصرفی قرار دارند که سهم آن ها از کل کالاهای وارد شده به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب 12 درصد و 22 درصد بوده است. سهم کالاهای سرمایه ای نیز از کل کالاهای وارد شده به ترتیب به لحاظ وزنی و ارزشی 2.1 درصد و 15.3 درصد بوده است. با مقایسه این آمار با شش ماهه نخست سال 95 به این نتیجه خواهیم رسید که به لحاظ "ارزشی" میزان واردات کالاهای مصرفی از کالاهای سرمایه ای پیشه گرفته است. در شش ماهه نخست سال 95، سهم کالاهای سرمایه ای و مصرفی از کل کالاهای وارداتی به ترتیب 20.9 درصد و 16 درصد بوده است. این نیز می تواند یک نکته منفی در کارنامه تجاری دولت در شش ماهه نخست امسال باشد. 
به هر صورت، در مجموع می توان نکات منفی کارنامه تجاری دولت در شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل را این گونه بر شمرد: کاهش میزان صادرات غیرنفتی، افزایش میزان واردات، منفی شدن تراز تجاری، پیش افتادن کالاهای مصرفی وارداتی از کالاهای سرمایه ای وارداتی به لحاظ ارزشی. همچنین محقق نشدن هدف در نظر گرفته شده برای صادرات در شش ماهه نخست سال جاری نیز دیگر نکته منفی این کارنامه بوده است. 
امید است که با تدابیر و سیاست هایی که دولت برای نیمه دوم سال در نظر می گیرد، صادرات کالاهای غیرنفتی رشد یابد و در انتهای سال مجدداً شاهد مثبت شدن تراز تجاری باشیم.   
پسندیدم 0

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۳۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه

وزارت بازرگانی و صنعت هند از صادرات ۱۳۴ میلیون دلاری برنج این کشور به ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی و صنعت هند نشان می‌دهد کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به 377 میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری ایران و هند در ماه های ژانویه و فوریه 2024 با رشد 5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. ارزش تجارت دو کشور در دو ماهه نخست سال 2023 بالغ بر 358 میلیون دلار اعلام شده بود.

صادرات هند به ایران در دو ماهه نخست 2024 با رشد 20 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 269 میلیون دلار رسیده است. هند در مدت مشابه سال قبل 224 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

اما واردات هند از ایران در ماه های ژانویه و فوریه سال جاری میلادی افت 19 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به 108 میلیون دلار رسیده است. هند در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل 134 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

برنج، میوه و کنجاله دانه های روغنی مهم‌ترین کالاهای صادراتی هند به ایران در دو ماهه امسال بوده است. هند در این دوره 134 میلیون دلار برنج، 60 میلیون دلار کنجاله، 18 میلیون دلار میوه و 7 میلیون دلار چای به ایران صادر کرده است.

میوه، مواد خام تولید رنگ، و فرآورده‌های نفتی نیز مهم‌ترین کالاهای وارداتی هند از ایران در دو ماهه نخست 2024 بوده‌اند. هند 58 میلیون دلار میوه، 17 میلیون دلار مواد خام تولید رنگ و 11 میلیون دلار فرآورده‌های نفتی از ایران در این مدت وارد کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست گمرک پرویزخان در ترانزیت خارجی
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • تجارت ایران و هند با رشد ۵ درصدی به ۳۷۷ میلیون دلار رسید
  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳