Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-04@03:28:29 GMT

حیات ۸۷ گونه جانوری در معرض تهدید در کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۳۵۷۹۱

حیات ۸۷ گونه جانوری در معرض تهدید در کشور

به گزارش بولتن نیوز، سید مجید خرازیان مقدم افزود: دو دهه پیش وقتی عوامل تهدید حیات وحش مورد بحث و بررسی قرار می‌گرفت هر عاملی به جز بیماری‌ها مورد توجه و گفت وگو بود اما طی دهه اخیر به دلایل مختلف، بیماری های حیات حش به عنوان یک عامل جدی تهدید گونه ها مورد توجه قرار گرفت.

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بیماری‌های نوظهور، بیماری واگیر از دام‌های اهلی به حیات وحش، خشکسالی و ضعیف شدن گونه‌ها به دلیل محدودیت منابع آبی را از جمله دلایل مختلف تشدید تهدید بیماری‌ها برای حیات وحش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اشاره‌ای هم به رویکرد جدید رییس سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه آب کرد و گفت: امیدواریم با توجه اثرگذاری کمبود منابع آبی بر حیات وحش کشور، این رویکرد جدید باعث شود تا سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری‌های دستگاه‌های ذیربط در مدیریت کمی و کیفی آب گام‌های موثری بردارد.

مقدم بیماری‌های واگیردار دامی را از دیگر آسیب‌های مهم برای حیات وحش طی سال‌های اخیر برشمرد و اظهارکرد:این بیماری‌ها به ویژه شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک طی دو، سه سال اخیر در برخی استان‌ها، تلفات قابل ملاحظه ای درحیات وحش کشور داشته است.

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این موضوع که واکسیناسیون فراگیر و به موقع کلیه دام‌های اهلی سبک همچون گوسفند و بز از جمله مهم‌ترین اقدام‌ها برای مقابله با این بیمارهای واگیردار است، اظهار کرد: برای واکسیناسیون به موقع و فراگیرو سالانه دام‌های اهلی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، نیاز به در نظر گرفتن اعتبارات ویژه‌ای برای سازمان دامپزشکی کشور است.

وی ادامه داد: در حال حاضر دامپزشکی تنها زمانی که بیماری در نقطه‌ای خاص در دام‌های اهلی یا حیات وحش گزارش شود نسبت به واکسیناسیون دام‌ها آن هم در همان کانون بیماری اقدام می‌کند.

به گفته مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست، اگرچه دستورالعمل‌های کنونی برای واکسینه کردن دام‌های اهلی و اقدام‌های صورت گرفته در این زمینه خوب است اما به دلیل اینکه واکسینه شدن تنها در زمان گزارش بیماری رخ می‌دهد، بعضا وقوع تلفات قابل ملاحظه ای را در حیات وحش به دنبال دارد.

وی ادامه داد: همکاری دامپزشکی کشور در این زمینه منجر به دستیابی به موفقیت‌هایی شده است اما همچنان باید برای واکسیناسیون به‌موقع و فراگیر سالانه دام های اهلی تلاش کرد زیرا تلف شدن حیات وحش به دلیل ارزش گونه‌ها بسیار متفاوت از دام‌های اهلی و غیر قابل مقایسه است.

خرازیان مقدم در ادامه گفت: زنگ خطر طاعون نشخوارکنندگان برای حیات وحش کشور طی سال‌های اخیر منجر شد تا برنامه‌ریزی برای بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های ملی از جمله در زمینه تولید واکسن صورت پذیرد.

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست یکی دیگر از بیماری‌های تهدید کننده طی دهه اخیر را آنفولانزای فوق حاد پرندگان وحشی اعلام و اظهار کرد : روز به روز ضرورت حضور دامپزشکان حیات وحش در کشور آشکارتر می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)،خرازیان مقدم در پایان گفت: یکی از برنامه‌ریزی‌های ما برای آینده بهره‌گیری از رشته‌های شغلی همچون دامپزشکی حیات وحش به ویژه در استان‌ها است زیرا در حال حاضر بسیاری از استان‌ها از داشتن دامپزشک شاغل در محیط زیست محروم هستند و از دامپزشکان معتمد استانی کمک می گیرند.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۳۵۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است

علی سلاجقه، در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، بیان کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم. لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد.

وی ضمن تبریک روز معلم، افزود: گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند. همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • عنکبوتی به نام رامبد جوان ! | همه نامگذاری های عجیب جانوران
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر