Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنکارا- ایرنا- رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه گفت که با توجه به وجود ظرفیت های بالا در جهان اسلام، مبادلات اقتصادی هشت کشور اسلامی گروه دی.8 از 100 میلیارد دلار کنونی باید به 500 میلیارد دلار برسد.

به گزارش ایرنا، وی امروز جمعه در آیین گشایش اجلاس سران دی.8 در شهر استانبول افزود: اگر بتوانیم راه استفاده از ارزهای ملی را در تجارت میان کشورهای خود هموار کنیم، گامی بزرگ در تاریخ سازمان هشت کشور اسلامی در حال توسعه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تاکید کرد: دلیلی ندارد که اقتصاد کشورهای ما زیر سایه نرخ ارزهای خارجی قرار بگیرد و همواره تهدید تحت فشار قرار گرفتن اقتصاد ما برقرار باشد.
وی اضافه کرد: گروه دی.8 با هدف نزدیکی کشورهای و تقویت همدیگر تاسیس شده و نیاز به اصول و ارزش هایی که این سازمان بر اساس آن تاسیس شده، نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش نیز یافته است.
وی اظهار کرد: کشورهای گروه دی.8 تنها تجمع برخی کشورها بر مبنای کسب منفعت نیستند و شامل گروهی از کشورهای خاص بود و خواهان ایجاد جهانی توام با عدالت و سرشار از آرامش و ثبات هستند.
اردوغان بیان کرد: ما به عنوان اعضای این گروه، دارای امتیازات جغرافیایی هستیم که شمار کمی از کشورهای جهان از آن بهره مند هستند.
وی ادامه داد: در دوران ریاست دوره ای ترکیه، باید بانک های مرکزی کشورهای عضو برای تاسیس یک اتاق معاملاتی گردهم آیند و کشورهای عضو دی.8 باید میزان مشارکت در جلسات را افزایش داده و شرایط شرکت های بخش خصوصی را هم در این فعالیت ها فراهم کنند.
رییس جمهوری ترکیه همچنین گفت: ما باید به عنوان روسای جمهوری کشورهای عضو گروه دی.8 متوجه اهمیت این اجلاس بوده و از اهداف و برنامه های آن حمایت کرده و تمام تلاش خود را در راستای کارآمدی بیشتر و قویتر شدن آن بکنیم.
به گزارش ایرنا، نهمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی.8(D8) امروز جمعه در مرکز همایش های بین المللی لطفی کردار شهر استانبول ترکیه آغاز شد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و مرتضی سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت دارند.
در این نشست سران کشورهای عضو و کشورهای میهمان عکس دسته جمعی گرفتند و رئیس جمهوری پاکستان پس از سخنرانی، ریاست دوره ای این سازمان را به رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تحویل داد.
در ادامه جلسه پس از سخنرانی رییس جمهوری ترکیه، پیش نویس دستورکار نهمین نشست دی.8 ارایه شده و گزارش فعالیت یک ساله سازمان دی.8 توسط سیدعلی موسوی دبیرکل ایرانی این سازمان تشریح شد.
در این اجلاس، پس از سخنرانی سران و یا هیات های شرکت کننده کشورهای عضو، روسای کشورها و یا هیات های شرکت کننده از کشورهای میهمان نیز به سخنرانی می پردازند.
در ادامه اسناد نشست بررسی و پذیرش شده و بیانیه 2017 و برنامه اجرایی مشترک استانبول که به عنوان اسناد نهایی برای نهمین نشست دی.8 در خلال هفدهمین جلسه شورای وزرای خارجه دی.8 پیشنهاد شده است، امضا می شود.
مراسم امضای یادداشت تفاهم همکاری بین دی هشت و بانک توسعه اسلامی، شرکت در نماز جمعه، ضیافت ناهار با حضور رییس جمهوری ترکیه و دیدار سران با همدیگر و نیز دیدار معاون اول رییس جمهوری ایران با رییس جمهوری ترکیه از جمله برنامه های جانبی این نشست اعلام شده است.
قرار است در نشست امروز، علاوه بر وزرای امور خارجه ترکیه و پاکستان، محمد بخاری رئیس جمهوری نیجریه، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ایران، محمد یوسف کلا معاون رئیس جمهوری اندونزی، داتو سری احمد زاهد حمیدی معاون رئیس جمهور مالزی، محمد شهریار علم وزیر امور خارجه دولت بنگلادش و حمدی لوزا وزیر امور خارجه مصر سخنرانی کنند.
الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان و آلفا کندی رئیس جمهوری گینه نیز به عنوان سران کشورهای مهمان در این نشست حضور دارند.
نشست کمسیونرهای سازمان دی.8 طی 2 روز گفت و گو و مذاکره و با امضای دو سند طرح اقدام و بیانیه استانبول در روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته برگزار شد.
اجلاس وزرای امور خارجه سازمان دی.8 با بیستمین سالگرد تاسیس این سازمان مصادف شده و سیدعلی موسوی دبیرکل این سازمان پست دبیرکلی را پس از چهار سال به نماینده مالزی و به عنوان دبیرکل جدید تحویل می دهد.
سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی.8(D8) متشکل از هشت کشور ایران، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر، پاکستان، نیجریه و ترکیه در سال 1997 و با هدف گسترش فعالیت های اقتصادی میان کشورهای اسلامی تاسیس شد.
کشاورزی، صنعت، انرژی، حمل و نقل و ارتباطات، تجارت و گردشگری از جمله زمینه هایی است که در سازمان دی.8 در اولویت قرار دارد و در این رابطه اقدامات مناسبی برای تسهیل تجارت میان کشورهای عضو صورت گرفته است.
موافقتنامه تجارت ترجیحی، موافقتنامه تسهیل صدور روادید بازرگانی، همکاری های هواپیمایی کشوری، موافقت اولیه تاسیس دانشگاه دی.8 در همدان، همکاری های علمی و فناوری، تشکیل فدراسیون اتاق های بازرگانی از جمله این اقدامات است.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۱۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟

"فاتح اربکان" فرزند نجم الدین اربکان نخست وزیر اسلامگرای فقید ترکیه و رهبر حزب "دوباره رفاه" ترکیه، روز چهارشنبه (دیروز) در سخنانی از سیاست دولت اردوغان در زمینه عدم قطع روابط اقتصادی با اسرائیل انتقاد کرده و گفت: همکاری نوادگان امپراتوری عثمانی با اسرائیل زیبنده این کشور اسلامی نیست.

به گزارش عصرایران، فاتح اربکان روز چهارشنبه در سخنانی، از اینکه به رغم گذشت نزدیک به 7 ماه از آغاز جنگ غزه، دولت ترکیه همچنان به بهانه بخش خصوصی و توافق نامه تجارت آزاد، مبادلات اقتصادی خود را با رژیم اسرائیل ادامه می دهد، به شدت انتقاد کرد.

او همچنین با اشاره به حمله تلافی جویانه اخیر ایران به اسرائیل گفت: حمله موشکی ایران به اسرائیل با 120 موشک بالستیک و 30 کروز انجام گرفت که بیش از 90 درصد آنها را سیستم دفاعی اسرائیل مورد هدف قرار داد و این هدف‌گیری‌ها در سایه رادارهای پایگاه کورجیک در ترکیه انجام شد."

او افزود: "به لطف پایگاه کورجیک بود که این موشک ها زود شناسایی شدند و اقدامات احتیاطی انجام شد. آیا این سیاست برای ما مناسب است؟ این پایگاه که کاملا برای محافظت از رژیم صهیونیستی در برابر حملات احتمالی ایران ایجاد شده است، باید بسته شود."

این شخصیت سیاسی ترکیه در ادامه گفت:" در نتیجه اظهارات ما، نهاد ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه بیانیه ای صادر کرده و گفته که "اطلاعات به دست آمده توسط پایگاه راداری کورجیک با کشورهای ناتو به اشتراک گذاشته می شود، نه با اسرائیل." در میان کشورهای ناتو، آمریکا و انگلیس نیز وجود دارند. بنابراین دادن اطلاعات به این کشورها یعنی دادن آن به اسرائیل. چه کسی می تواند تضمین کند که ایالات متحده این داده ها را نمی گیرد و با اسرائیل به اشتراک نمی گذارد؟"

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دیدار سفیر ایران با رئیس بنیاد اربکان

دیگر خبرها

  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • اردوغان: حماس را نه گروه تروریستی بلکه گروه مقاومت می‌دانیم
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • رئیس‌جمهور مصر به ترکیه سفر می‌کند
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان