Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصلی‌ترین علت اجرایی شدن یک برنامه این است که ما به اجرای برنامه و مطالعه از روی برنامه عادت نکرده‌ایم؛ برای تغییر عادت، ابتدا باید برنامه را با روحیه خودمان تطبیق دهیم و پس از این‌که ذهن ما به اجرای برنامه پای‌بند شد، می‌توانیم برنامه را متناسب با زمان، تنظیم و به‌راحتی اجرا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای این‌کار باید یک هفته فقط ساعت‌های مطالعه خود را ثبت کنیم سپس با استفاده از آن برای هفته بعد خود یک برنامه بنویسیم، یعنی به‌طور دقیق برنامه‌ای را که هفته‌ی قبل اجرا کرده‌ایم، به عنوان برنامه‌ی هفته‌ی بعد در نظر بگیریم و آن را اجرا کنیم و پس از این‌که سه هفته این کار را انجام دادیم، اجرای برنامه برای ما به صورت یک عادت درمی‌آید.

داشتن برنامه مطالعه، سبب کاهش پرش ذهن در هنگام مطالعه و ایجاد تمرکز می‌شود. عدم نگرانی از عدم مطالعه درس‌های دیگر، مرور و یا حتی انجام کار‌های مورد علاقه، سبب تمرکز خواهد شد که همگی فقط با «داشتن یک برنامه‌ریزی مناسب، میسر است».

رویایی برنامه ریزی نکنید!

یکی از مشکلاتی که دانش آموزان به ویژه داوطلبان کنکوری با آن مواجه هستند ناتوانی در برنامه ریزی است که توجه به چنین نکاتی می‌تواند آن‌ها رابرای هدفمند عمل کردن در سال پیش رو کمک کند.

محمدرضا پوردستمالچی مشاور تحصیلی با اشاره به اینکه یکی از دلایل اجرایی نشدن برنامه‌ها «ایده‌آل‌گرایی» است، گفت: بیشتر داوطلبان می‌خواهند به‌طورکامل همه درس‌ها را مطالعه کنند و به‌طور معمول در هنگام برنامه‌ریزی فکر نمی‌کنند.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهید برنامه‌ای که می‌نویسید، به‌طور کامل اجرا کنید، واقعی فکر کنید یعنی خود را در شرایط روزی قرار دهید که می‌خواهید برای آن روز برنامه بنویسید. به‌طور مثال، می‌خواهید برای روز دوشنبه برنامه‌ای بنویسید، خود را در حال‌وهوای دوشنبه قرار دهید که البته قرار گرفتن در حال و هوای روز‌هایی که می‌خواهیم برای آن برنامه‌ریزی کنید، به‌طور قطع در اجرایی‌تر شدن برنامه به شما کمک خواهد کرد.

این مشاور تحصیلی تصریح کرد: حتی یک لحظه هم فکر نکنید که می‌توان چند دقیقه اجرای برنامه را به تعویق انداخت در حالی‌که بیشتر داوطلبان بر این باور هستند که عامل اجرا نشدن برنامه، به تأخیر انداختن و تعویق در شروع ساعت‌های مطالعه است، زیرا اگر برای تهیه برنامه، یک‌بار به طور کافی فکر کرده‌اید و دیگر نیازی به تجزیه و تحلیل و بررسی درستی برنامه نخواهد بود پس به سرعت شروع به اجرای برنامه کنید.

افزایش تدریجی ساعت مطالعه هفتگی

تنها شرایطی دارای دوام خواهد بود که ایجاد آن عمیق و مستمر باشد و افزایش ناگهانی ساعت مطالعه که به‌طور معمول به دلیل شور و هیجان ابتدایی به وجود می‌آید، از عوامل اصلی بی‌انگیزگی در برنامه ریزی درسی است.

وقتی برنامه‌ای را به‌صورت دفعی و بدون در نظر گرفتن شرایط خود تنظیم می‌کنید، اجرای برنامه دشوار و غیرممکن شده و می‌گویید: «من نمی‌توانم از روی برنامه درس بخوانم» در حالی‌که اگر روزانه ۲۰ دقیقه (در هر هفته) به ساعت برنامه خود اضافه کنیم، پس از یک ماه، ساعت مطالعه هفتگی ما در حدود ۱۰ ساعت افزایش خواهد یافت پس ساعت مطالعه‌ خود را به‌تدریج افزایش دهید تا پس از رسیدن به حد مطلوب، تداوم و استمرار یابد.

پوردستمالچی عنوان کرد: بعضی از داوطلبان به دنبال بهانه هستند تا به خود اثبات کنند که نمی‌توانند از روی برنامه درس بخوانند؛ به همین دلیل وقتی یک یا چند زنگ به دلیل‌های مختلف اجرا نشد، برنامه را غیر‌قابل اجرا می‌خوانند، اما یادتان باشد حتی اگر یک روز کامل از برنامه‌تان هم اجرا نشد، باز هم اجرای برنامه را متوقف نکنید.

وی با تاکید بر اینکه اجرای ۱۰۰ درصد یک برنامه غیرممکن است، گفت: در صورتی‌که موفق به اجرای یک یا چند زنگ نشدید، برنامه را ادامه دهید و ساعت‌های عقب‌افتاده را در ساعت‌های آزاد جبران کنید.

از شرطی شدن در مطالعه بپرهیزید

داوطلبانی که دارای برنامه مطالعه نیستند، بیشتر وقت‌ها در نگرانی به سر می‌برند و اضطراب ناشی از عدم اطمینان در مورد رسیدن به تمامی درس‌ها و انجام همه‌ی تکلیف‌ها، سبب کاهش بازدهی مطالعه می‌شود؛ داشتن برنامه و اطمینان از این‌که می‌توانیم همه‌ی درس‌ها را در زمان لازم مطالعه کنیم، سبب آرامش می‌شود.

این مشاور تحصیلی با بیان اینکه مطالعه از روی برنامه، سبب ایجاد تعادل در مطالعه‌ تمامی درس‌ها می‌شود، عنوان کرد: اگر ما دارای یک برنامه‌ی از پیش تنظیم شده نباشیم، میل به مطالعه برخی از درس‌ها به صورت ناخودآگاه به آن‌ها علاقه‌ی بیشتری داریم، سبب می‌شود تا بعضی از درس‌ها در هفته چندین‌بار مطالعه نشوند، بعضی از درس‌ها بسیار کم مطالعه شده و یا فراموش شوند.

پوردستمالچی افزود: مطالعه یک درس در ساعت‌های معینی از روز، سبب شرطی شدن ذهن نسبت به موضوع آن درس و تفهیم و یادگیری ساده‌تر در آن ساعت خواهد بود که این موضوع فقط با برنامه‌ریزی صورت خواهد گرفت و تأثیر بسیار زیادی در افزایش سرعت یادگیری، میزان به خاطر‌سپاری و یادآوری مطالب دارد.

فواید تهیه دفتر برنامه‌ریزی چیست؟

پوردستمالچی گفت: اگر ثبت ساعت‌های مطالعه برای‌تان سخت است، دفتر برنامه‌ریزی خود را روی میز خود بگذارید و بعد از اتمام هر ساعت مطالعه بدون درنگ آن را در جدول برنامه‌ی اجرایی هفتگی ثبت کنید و اگر دفتربرنامه ریزی ندارید، خودتان یک برگ کاغذ تهیه کنید و ساعت‌های مطالعه‌ی خود را در آن ثبت کنید.

وی افزود: دفتر برنامه ریزی باعث می‌شود ناخودآگاه ترغیب شوید که در روز‌های بعد بهتر کار کنید و ضعف‌ها را جبران کنید همچنین بازده کارتان را به دست می‌آورید و اطلاع از بازده باعث می‌شود تا در برنامه‌ریزی هفته‌های بعد، از روی حدس و گمان برای مطالعه، زمان در نظر نگیرید.

این مشاور تحصیلی با بیان اینکه ثبت ساعت‌های مطالعه، نشان دهنده میزان دستیابی به اهداف است، یادآور شد: انتهای هفته، با جمع‌بندی ساعت مطالعه‌ی هر روز و هر درس، تصمیمی مناسب برای میزان مطالعه‌ی هفته‌ی آینده اتخاذ نمایید.

حال با وجود این شرایط همین الان یک کاغذ و قلم بردارید و باتوجه به اصول گفته شده، برنامه‌ریزی را شروع کنید و یادتان باشد اگر بخواهید چند دقیقه دیگر شروع کنید، شاید ماه‌ها این‌کار را انجام ندهید.

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۷۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبک بسکتبال ایران باید تغییر کند/ ضعف برنامه‌ریزی دلیل انتقادهاست

کارشناس بسکتبال ایران گفت: ابتدا باید سبک بسکتبال خود را انتخاب کرده و تغییر دهیم، سپس به فکر انتخاب سرمربی آینده تیم ملی باشیم.

سیامک ویسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تغییراتی که قرار است در راس کادرفنی تیم ملی بسکتبال ایران ایجاد شود، توضیح داد: قبل از اینکه جواب این سوال را بدهم، باید اینگونه به موضوع نگاه کنیم که یکسری قوانین بازی در تیم ملی ایران ایجاد شده که به مرور زمان ایجاد می‌شود، حالا بازیکن‌های نسل قدیمی‌تر ما در حال خداحافظی و در سن بازنشستگی هستند که در نتیجه آن، یک نسل جوانتر جایگزین می‌شوند.

او ادامه داد: اکنون که نسل جوانتر ما می‌خواهد کار کند، به نظر من باید دنبال این باشیم که سبک بسکتبال بازی کردن خود را انتخاب کنیم. اینکه ما فقط دنبال این باشیم دو سه سرمربی عوض کنیم عملا نمی‌تواند بازدهی داشته باشد. از نظر من وجود دمیر یا هر مربی خارجی دیگر اتفاق بدی نیست، اما باید ببینیم از حضور او چه چیزی می‌خواهیم و دنبال چه سبکی از بسکتبال هستیم.

کارشناس بسکتبال ایران با تاکید بر اینکه باید سبک بسکتبال بازی کردن تیم ایران تغییر کند، اظهار کرد: سال‌های گذشته که ما حامد حدادی را داشتیم، تیم ما خیلی وابسته به بازیکن بلند و شخص خود حدادی بود. حالا در نبود ایشان، با توجه به تغییر نسل تیم ملی و وجود بازیکنان کوتاه قامت‌تر البته مستعدتر، ما باید سبک بازی جدیدی را برای تیم ملی خود پیدا کنیم. وقتی این‌کار را کنیم، آن زمان می‌توانیم هم مربی خوبی انتخاب کنیم و هم زمان بدهیم که کار کند.

ویسی تصریح کرد: دو نکته مهم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرد، هرچند که وقتی کمیته فنی تشکیل جلسه می‌دهد، قطعا به این نکات هم توجه کرده‌اند. نکته نخست اینکه ما چه بازیکنایی در اختیار داریم و آن مربی که می‌آید چه نوع سبک بازی دارد. نکته دوم هم اینکه مربی انتخاب شده باید اهداف فدراسیون را دنبال کند و از نظر من قطعا تیم ملی ما با تغییر نسل روبرو است. قطعا مشکلات زیاد خواهد بود و اگر بخواهیم همانطور که ۵ تا ۱۰ سال پیش بازی می‌کردیم پیش برویم، با مشکل روبرو می‌شویم. باید حتما زمان بگذاریم و آن مسائلی که هست را با گذشت زمان حل کنیم، چرا که گذر زمان خیلی مسائل را روشن می‌کند.

کارشناس بسکتبال ایران، در واکنش به تغییرات زیاد سرمربی تیم ملی طی دو سال گذشته، اظهار کرد: یکسری انتقادها نسبت به کاری که فدراسیون انجام می‌دهد همیشه وجود دارد. وقتی انتقادات هست قبل از شروع کارها ما باید برنامه‌ریزی مناسبی کنیم و بگوییم که از کجا به کجا می‌رویم. بی‌شک انتقادات زیاد خواهد بود، اما یکسری از آن‌ها سازنده است و یکسری هم خیلی منطقی نیست. وقتی ما وارد کار می‌شویم اگر برنامه‌ریزی درست باشد انتقادی هم باشد از مثبت‌ها استفاده می‌کنیم و اگر هم غیر منطقی باشد آن‌ها را کنار می‌گذاریم. الان نسبت به یکسری انتخاب‌های فدراسیون انتقاد وجود دارد که قطعا شاید دلیل آن وجود ضعف برنامه‌ریزی باشد.

ویسی در پاسخ به این سوال که آیا با مربی خارجی برای تیم ملی موافق است یا مربی داخلی، توضیح داد: این اعتقاد شخصی من است که مربی خارجی اگر بیاید و کسی باشد که نه فقط به تیم ملی بلکه به کل بسکتبال ما کمک کند، از او استقبال می‌شود. یک موضوع دیگر هم که خیلی به آن اعتقاد دارم، این است که آیا بسکتبال ما در سایر جهات هم پیشرفت کرده است یا نه؟ پیشرفت بسکتبال را فقط نتیجه می‌بینیم؟ ما اگر دنبال پیشرفت هستیم بسکتبال ما در همه موارد باید رشد کند. به عنوان مثال ما باید در بخش داوری، مربیان، بازیکنان، سخت افزار، امکانات و ... پیشرفت کنیم که به جمیع آن‌ها پیشرفت می‌گویند.

او در پایان تاکید کرد: به نظر من خیلی بهایی به مربیان در رده بزرگسالان داده نشد. اگر مربیان خود را پیشرفت ندهیم نمی‌توانیم مدعی شویم که پیشرفت کرده‌ایم. از نظر من در این شرایط مربی ایرانی می‌توانست بیشتر کمک کند. البته حضور مربی خارجی را هم اتفاق بدی نمی‌دانم، باید بیاید و به او زمان بدهیم. اینکه صرفا به نتیجه فکر و اکتفا کنیم رفتار درستی نیست. در کل اما من احساس می‌کنم که در شرایط فعلی مربی داخلی مناسب باشد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • سبک بسکتبال ایران باید تغییر کند/ ضعف برنامه‌ریزی دلیل انتقادهاست
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • بهره‌گیری از گیمیفیکیشن در برنامه‌ریزی شهری
  • تاریخ مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش اعلام شد
  • مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش یکشنبه برگزار می شود
  • برگزاری اجلاسیه شهدای چرام در ۲۷ اردیبهشت