Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری آذربایجان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین کشور منطقه قفقاز جنوبی است که در سال ۱۹۹۱ میلادی، پس از فروپاشی و دگرگونی کشور اتحاد جماهیر شوروی به استقلال دست‌یافت. این کشور منبع عظیم انرژی در منطقه است.

سرویس جهان مشرق - جمهوری آذربایجان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین کشور منطقه قفقاز جنوبی است که در سال ۱۹۹۱ پس از فروپاشی و دگرگونی کشور اتحاد جماهیر شوروی به استقلال دست‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور در زمان جنگ‌های روسیه و ایران در بین سال‌های ۱۸۱۳ تا سال‌های ۱۸۲۸ طی دو قرارداد گلستان و ترکمن چای از ایران جدا شد و به خاک روسیه ملحق گردید. کشور آذربایجان پس از سقوط امپراتوری روسیه در سال ۱۹۱۷ و باروی کار آمدن و به قدرت رسیدن بلشویک‌ها در روسیه و با توجه به ضعف دولت مرکزی  بلشویک‌ها، در سال ۱۹۱۸ با کمک ترک‌های عثمانی حکومتی تحت عنوان جمهوری آذربایجان را تشکیل داد که این حکومت ۲ سال بیشتر دوام نیاورد و در سال۱۹۲۰ ارتش سرخ روسیه این حکومت را لغو کرده و آذربایجان را داخل قلمرو شوروی سابق قرارداد.

جمهوری آذربایجان به‌عنوان بزرگ‌ترین کشور شیعه منطقه قفقاز مرکزی به شمار می‌رود و ازنظر بافت جمعیتی (۷۵درصد) این کشور شیعه هستند که دومین کشور شیعی جهان محسوب می‌شود.

جمهوری آذربایجان به خاطر موقعیت ژئوپولتیکی و راهبردی و منابع غنی انرژی و همچنین ارتباط آن با دنیای اسلام وجهان غرب موردتوجه ویژه  قدرت‌های جهانی است. این کشور در حالی بیست و ششمین سال استقلال خود را  جشن می‌گیرد که در سال‌های سپری‌شده و با توجه به رفتار و سیاست‌های خاندان علی‌اف خود را دولتی شیعه ستیز معرفی کرده و در این سال‌ها سعی کرده است از هر ابزار و نیرویی برای سرکوب و اعمال فشار بر شیعیان در داخل خاک این کشور استفاده کند.

دولت آذربایجان نه‌تنها هیچ اقدام عملی در جهت تعمیق "هویت" باورهای اسلامی و شیعی انجام نمی‌دهد بلکه درصدد برتری دادن و هویت بخشی به تفکر لائیسم و سکولاریسم (همانند آتاتورک) در ساختار و حاکمیت این کشور است که بزرگ‌ترین چالش پیش روی شیعیان جمهوری آذربایجان با دولت و حاکمیت خاندان علی‌اف همین عامل است.

رئیس‌جمهوری کشور آذربایجان در ۳۱ اکتبر سال ۲۰۰۳ قدرت را در این کشور به دست گرفت. علایق و گرایشات شدید علی‌اف  به غرب و دنباله‌روی او از کشورهای غربی در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی ، فرهنگی باعث گردید که روند اسلام‌ستیزی در کشور آذربایجان سرعت بیشتری به خود بگیرد.

علی‌اف در میان مردم آذربایجان به خاطر علاقه و میل شدید به قمار شخصیتی معروف است. وی به خاطر علاقه فراوان به قمار در ایام جوانی (۱۹۹۶) و به خاطر باخت کلان به قماربازان استانبولی مدتی گروگان گرفته شد که درنهایت با وساطت پدرش (حیدر علی‌اف) از این گرفتاری رهایی پیدا کرد.

علی‌اف در سال ۱۹۹۸ به خاطر انتشار عکس‌های مبتذلش به همراه یک خوانند مطرح ترکیه از سمت خود برکنار شد. وی بعد رسیدن به مقام  رئیس‌جمهوری آذربایجان نیز به این رویه غیراخلاقی خود همچنان ادامه داد تا اینکه فساد اخلاقی وی در برقراری رابطه نامشروع با معلم خصوصی فرزندش برای مدت‌ها تیتر اصلی تمامی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های اروپایی شد.

ترویج فساد و برهنگی که از ابزارهای اصلی غربی‌ها مخصوصاً لابی‌های  صهیونیستی برای مقابله با اعتقادات و ارزش‌های دینی در کشورهای مسلمان است، در چند دهه اخیر رواج بیشتری داشته است و کشورهای که سران و روسای جمهور آن‌ها وابسته به فرهنگ و تفکرات غرب هستند همواره سعی کرده‌اند این فرهنگ برهنگی را در بین مردم کشورشان رواج دهند. آن‌ها باهدف از بین بردن فرهنگ و هویت بومی کشورها و ایجاد زیر ساختارهای نوین فرهنگی طبق دستور کار غربی‌ها دست به رواج برهنگی در کشورهای خود می‌زنند.

اسلام‌ستیزی رژیم پهلوی با محوریت فرح همسر محمدرضا شاه که با ترویج برهنگی سعی در از بین بردن  هویت اسلامی شیعی در کشور اسلامی  ایران داشت، رفتار و اقدامات"لیلا طرابلسی "همسر بن علی رئیس‌جمهور مخلوع تونس که در طول سال‌های اقتدار و قدرت همسرش این فرهنگ را در کشور تونس ترویج می‌داد، هم‌اکنون توسط «مهربان علی‌آوا» ( مهربان عارف قیزی علی آوا) همسر الهام علی‌اف پیگیری می‌شود و وی با اقدامات و رفتار خود سعی در تکمیل پروژه دین‌ستیزی و شیعه ستیزی غربی‌ها و رواج فرهنگ برهنگی در دومین کشور شیعه جهان یعنی آذربایجان را دارد.  مهربان علی آوا همسر الهام علی‌اف در بافت قدرت  سیاسی حاکم در کشور آذربایجان صاحب  نفوذ و تأثیرگذاری قابل‌توجهی  است.

پس از گشایش بنیاد حیدر علی‌اف (رئیس‌جمهور سابق آذربایجان) که باهدف تربیت نسل جدید بر اساس گفتمان لائیک پایه‌ریزی شده بود، مهربان علی آوا به ریاست این نهاد مهم برگزیده شد. این بنیاد اندک‌اندک بر اساس تفکرات غرب گرایانه مهربان علی آوا  کنترل نهاد "آموزش و پروش" در کشور آذربایجان را زیر نظر خود  قرارداد. فلذا سیستم آموزش‌وپرورش آذربایجان بر اساس تفکرات غرب گرایانه مهربان علی آوا ، این کشور را برای پی‌ریزی و ترویج فساد در لایه‌های مختلف اجتماع آذربایجان آماده کرد. مهربان علی آوا هم‌چنین ریاست کمیته برگزاری مسابقات یورو ویژن، به‌منظور معرفی و تبلیغ تمدن جدید غربی برای جوانان این کشور را بر عهده  گرفت و با این کار عملاً تمرکز مسئولین کشور آذربایجان را برای پاسخگویی به مطالبات ملی مذهبی مردم و مسئله ملی قره‌باغ را منحرف کرد. الهام علی‌اف در ژانویه  سال ۲۰۱۷ طی حکمی ، همسر خود مهربان علی آوا را به‌عنوان معاون اول خود منصوب کرد.

الهام علی‌اف و اعضای خانواده‌اش در رأس تمامی فسادهای مالی آذربایجان قرار دارند. پسر کوچک و دوازده‌ساله الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان  صاحب و مالک چندین کاخ و امارت لوکس در دبی است. میزان املاک و مستغلات لیلا و آرزو علی‌اف دو دختر الهام علی‌اف بیش ۸۰ میلیون دلار برآورد شده است . طبق گزارش روزنامه گاردین خانواده علی‌اف متهم به همکاری با  یک شبکه مافیایی بریتانیایی برای پول‌شویی به مبلغ (۲.۹ میلیارد دلار ) هستند. بر اساس آمار و اطلاعات رسمی و بین‌المللی الهام علی‌اف متهم به نقض حقوق بشر ، پول‌شویی ، فساد سامانمند و تقلب در انتخابات  ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۲ است.[۱]

خاندان علی‌اف برای مقابله با شریعت اسلام و هویت شیعی در جامعه آذربایجان و کم‌رنگ کردن اعتقادات مردم ، دست به انجام اقدامات فراوان و گسترده‌ای زده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به ممنوعیت خواندن نماز در اماکن عمومی و دولتی ، ممنوعیت عزاداری برای سالار شهیدان امام حسین (ع) در ایام سوگواری محرم ، دستگیری و زندانی کردن فعالان اسلامی، ممنوعیت حجاب برای دانش آموزان و دانش جویان در مدارس و دانشگاه‌ها ، متحدالشکل کردن پوشش دانش آموزان دختر در دبیرستان‌ها (دامن کوتاه بدون روسری) و ... اشاره کرد.

مسابقات «یورو ویژن» ازجمله مهم‌ترین مسابقات رقص و آواز در جهان به‌حساب می‌آید که به عهده گرفتن میزبانی این مسابقات (یوروویژن۲۰۱۲)، از طرف کشور آذربایجان ، دومین کشور شیعه‌نشین در جهان و همچنین تبلیغات گسترده و بی حد و حساب  دولت در زمان برگزاری این مسابقات (سال ۲۰۱۲ )، کسب مقام اولی آذربایجان در مسابقات رقص و آواز یوروویژن در سال۲۰۱۱ ، همه نشان از عزم خاندان علی‌اف  و اربابان غربی آن‌ها برای مبارزه با هویت اسلامی و شیعی در این کشور است؛ چراکه منحرف کردن افکار عمومی از همه مسائل سیاسی،اقتصادی، نظامی، مخصوصاً مسائل دینی و هویتی به سمت مسابقات یوروویژن ، و تبدیل کردن آن به مسئله اصلی و روزمره جامعه هدف اصلی حکومت علی‌اف در آذربایجان است. برگزاری مسابقه یوروویژن در شهر باکو(مهد تفکرات اسلامی در آذربایجان) ، جدالی میان اسلام‌گرایی و لائیسم بود.

 خاندان علی‌اف با زندانی کردن امام جماعت‌های مساجد ، چهره‌ها و شخصیت‌های تأثیرگذاری که  بین مردم از جایگاه و ارزش دینی بالای برخوردار هستند، سعی دارند چهره‌های معتقد به اسلام  اصیل را از صحنه اعتقادی مردم حذف کنند، و با جایگزین کردن امام جماعت‌هایی که رفتار و کردار آن‌ها مغایر شئون اسلامی است و طرفدار (برهنگی ، شراب‌خواری) و جیره‌خوار خاندان علی‌اف هستند، به‌مانند سیستم حکومت‌داری  معاویه اعتقاد و هویت مردم شیعه را کم‌کم منحرف کرده ، دین و اسلام موردپسند خود و اربابان غربی خود را در بین افراد جامعه ، بخصوص قشر جوان و تشنه دین و اسلام اصیل ، رواج  دهند.

بانوان مسلمان کشور آذربایجان بیش از ۱۵ سال است که از داشتن حجاب در اماکن دولتی محروم هستند و باید  تصاویر آن‌ها بر روی اوراق شناسایی بدون داشتن حجاب باشد.  اتفاقات و رویدادهای کشور آذربایجان در دو دهه گذشته (به‌عنوان دومین کشور شیعه در جهان) ، نشان‌دهنده اسلام‌ستیزی از جانب دولتمردان این کشور بخصوص از طرف خاندان علی‌اف است که نشان داده‌اند از حکومت‌های کمونیستی سابق حاکم بر این جمهوری چیزی کم ندارند.

     

[۱] https://www.theguardian.com/world/۲۰۱۷/sep/۰۴/uk-at-centre-of-secret-۳bn-azerbaijani-money-laundering-and-lobbying-scheme

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۹۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مامور قلابی در سنگر دستگیر شد

سرهنگ محمود حافظی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان انتظامی برای پیشگیری از وقوع جرایم، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که پلیس همواره نسبت به آن تأکید دارد، درخواست کارت شناسایی معتبر از افرادی است که تحت عنوان مأمور ارگان‌های دولتی به شهروندان مراجعه می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه در پی گزارش مردمی مبنی بر اینکه فردی تحت عنوان مأمور یکی از ارگان‌های دولتی در بخش سنگر قصد اخاذی از اهالی و واحدهای صنفی را دارد، پیگیری موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت، افزود: پس از بررسی‌های صورت گرفته و شناسایی فرد مورد نظر مشخص شد، متهم با غصب عنوان خود را مأموران یکی از ارگان‌های دولتی معرفی کرده است.

فرمانده انتظامی شهرستان رشت از دستگیری متهم داخل منزلش و کشف یک دستگاه بی‌سیم غیرمجاز خبر داد و بیان‌داشت: متهم ۳۵ ساله با تشکیل پرونده در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

این مقام انتظامی در پایان ضمن قدردانی از همکاری مردم با پلیس از آن‌ها خواست در صورت مواجهه با افرادی که خود را مأمور ارگان‌های دولتی معرفی می‌کنند، قبل از پاسخگویی نسبت به رؤیت کارت شناسایی این افراد اقدام و هرگونه مورد مشکوک را بلافاصله از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

کد خبر 6097364

دیگر خبرها

  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان‌سازی جمعیت
  • مامور قلابی در سنگر دستگیر شد
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • مدال برنز مسابقات آزاد دارت کارگران کشور بر گردن بانوی یزدی