Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@14:49:36 GMT

به این ۷ دلیل کارهایتان را فهرست کنید

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۰۷۱۵

به این ۷ دلیل کارهایتان را فهرست کنید

اگر در زندگی از خودتان رضایت ندارید، فهرستی از کار‌ها و موفقیت‌های کوچک و بزرگ زندگی‌تان تهیه کنید. این راه ساده ایست برای یادآوری آنچه انجام داده‌اید، از پیشرفت‌های تحصیلی تا موفقیت‌های شخصی، مانند کمک کردن به یک دوست یا تمام کردن یک کتاب دشوار..

سرویس سبک زندگی فردا: تهیه لیست خرید، داشتن فهرست تصمیم‌های سال نو و فهرست کردن وظایف شغلی فواید بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از سلامت نیوز، در این مطلب با هفت فایده فهرست کردن کارها آشنا می‌شوید:

 

 

- داشتن فهرست به تمرکز کمک می‌کند

آیا درباره پدیده «زایگارنیک» در روانشناسی چیزی شنیده‌اید؟ ممکن است بدون آنکه بدانید، این حالت را تجربه کرده باشید. بر اساس این قاعده روانشناسی، مغز انسان بیشتر درگیر کار‌های ناتمام است تا کار‌ها و وظایف انجام شده. نتیجه این می‌شود که وقتی ما سعی می‌کنیم روی کار مهمی تمرکز کنیم، اغلب ذهنمان منحرف کار‌های ناتمام دیگر می‌شود.

برای جلوگیری از این مشکل، روانشناسان توصیه می‌کنند که فهرستی از کار‌های انجام نشده تهیه کنیم. این کار باعث می‌شود مغز ما احساس کند که ما این کار‌ها را انجام داده‌ایم و می‌توانیم روی کار اصلی تمرکز کنیم.

- داشتن فهرست باعث اعتماد به نفس می‌شود

اگر در زندگی از خودتان رضایت ندارید، فهرستی از کار‌ها و موفقیت‌های کوچک و بزرگ زندگی‌تان تهیه کنید. این راه ساده ایست برای یادآوری آنچه انجام داده‌اید، از پیشرفت‌های تحصیلی تا موفقیت‌های شخصی، مانند کمک کردن به یک دوست یا تمام کردن یک کتاب دشوار.

یک موسسه غیردولتی ویژه سلامت روان پیشنهاد داده در صورتی که دچار احساس خودکم بینی شده‌اید بهتر است فهرستی از ۵۰ کاری که به خاطرش خودتان را دوست دارید تهیه کنید. حتی اگر این کار هفته‌ها طول بکشد یا لازم باشد که از دوستان و خانواده هم کمک بگیرید. بعد لازم است که هر روز نگاهی به این لیست بیاندازید تا قدر خودتان را بدانید.

- داشتن فهرست ذهن را باز می‌کند

بر اساس تحقیقات متخصصان اعصاب، ما هم زمان فقط می‌توانیم به موضوع‌های محدودی فکر کنیم، اما داشتن فهرست کمک می‌کند که فضای روانی ما آزاد شود. با داشتن فهرست وظایف، می‌توان انجام کار‌ها را اولویت‌بندی کرد، برنامه داشت و زمان را مدیریت کرد. کار‌های بزرگ را می‌توان به بخش‌های کوچک تقسیم کرد که انجام آن راحتتر باشد. همچنین وقتی روی کار‌های انجام شده خط می‌کشید، احساس رضایت خواهید کرد.

- داشتن فهرست باعث موفقیت بیشتر شما می‌شود

بر اساس تحقیق روانشناسان، دانشجویانی که کارهایشان را بر اساس یک برنامه کاری دنبال می‌کنند و فهرستی از هدف‌های آینده‌شان دارند، نتایج بهتری کسب می‌کنند. بر همین اساس داشتن فهرست، بهره‌وری کارمندان را هم تا ۱۰ درصد افزایش می‌‍دهد.

تهیه لیستی از گام‌هایی که در راستای رسیدن به هدف‌های شخصی طولانی مدت باید برداشته شود، هم عامل مهمی در موفقیت است.

- داشتن فهرست باعث کمتر خرج کردن می‌شود

اگر قبل از رفتن به فروشگاه، فهرستی از چیز‌هایی که لازم است بخرید تهیه کنید، احتمال اینکه بتوانید در خرید صرفه‌جویی کنید و چیز‌های اضافه نخرید بیشتر است.

البته لازمه این کار داشتن کنترل بر نفس است. برای کنترل بیشتر می‌توانید برای خرید‌های خود یک سقف مشخص تعیین کنید.

- داشتن فهرست مانع اشتباه کردن شما می‌شود

اینجا منظور ما همان «چک لیست» معروف است؛ فهرستی از وظایفی که نباید انجام آن فراموش شود چه برای یک مراسم ازدواج باشد، چه عوض کردن خانه یا آماده شدن برای یک سفر خارجی. این کار کمک می‌کند که مثلا همراه بردن پاسپورت موقع رفتن به فرودگاه را فراموش نکنید.

در بیمارستان‌ها که یک اشتباه کوچک ممکن است جبران ناپذیر باشد، چنین فهرست‌هایی حتی می‌تواند مانع مرگ افراد شود.

داشتن فهرست، کار‌های عقب افتاده را نشان می‌دهد


همه ما کار‌هایی داریم که انجام آن‌ها را به تعویق انداخته‌ایم. وقت آن است که فهرستی از آن‌ها تهیه کنیم.

انجام وظایف و کار‌ها بر اساس فهرستی که تهیه کرده‌ایم به جز باری که از دوشمان بر می‌دارد باعث رضایت خاطر می‌شود.

پس تعلل نکنید. از همین حالا دست به کار شوید و کار‌های روزمره خود را فهرست کنید

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۰۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده

وقتی درباره فهرست منابع یک کتابخانه صحبت می‌کنیم، بیشتر ما درک اندکی از موضوع صحبتمان در این باره داریم و تقریباً می‌دانیم فهرست یک کتابخانه، لیست منظمی از کتاب‌ها و سایر مدارک موجود در آن است و همان‌طور که فهرست یک کتاب نشان‌دهنده محتویات داخل آن است، فهرست کتابخانه نیز منابع موجود در آن را معرفی می‌کند. این فهرست منظم در گذشته شبیه سیاهه‌ای بوده که ممکن است ما از وسایل داخل یک مکان بنویسیم، اما در حال حاضر این فهرست شامل اطلاعات متعدد و متنوعی از قبیل نام نویسنده، عنوان، ویرایش، ناشر، تاریخ انتشار، مشخصات ظاهری، موضوع و محل بایگانی مدرک مورد نظر است. اطلاعاتی که سهولت دسترسی مراجعان به یک اثر را نه تنها با نام کتاب که به کمک سایر اطلاعات آن مانند نام نویسنده یا موضوع، ممکن می‌کند. همان‌طور که گفته شد، از گذشته‌های دور، گردانندگان کتابخانه‌ها یا صاحبان آن‌ها فهرست‌هایی از منابع موجود در آن‌ها تهیه می‌کرده‌اند. عملی که در کتابخانه‌های کشورهای اسلامی نیز انجام شده است. از فهرست‌های گذشته مانند فهرست کتابخانه مأمون عباسی فقط نامی در متون آمده، اما اینکه این فهرست‌ها به چه شکل تهیه شده و یا شامل چه کتاب‌هایی بوده، مطلبی در اختیار پژوهشگران نیست.

کتابخانه مبارکه حضرت امام ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا(ع)

ازجمله سیاهه‌هایی که باقی مانده، فهرست کتاب‌های کتابخانه آستان قدس رضوی است. کتابخانه آستان قدس رضوی یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های جهان اسلام است که آثار آن از گذشته مورد توجه دانشمندان و پژوهشگران بوده است.  بر کسی پوشیده نیست که این کتابخانه به دلیل همجواری با حرم مطهر امام رضا(ع) و موقوفات بسیار آن شکل گرفته و رشد کرده و به عظمت امروزش رسیده است. حضور همین کتب وقفی موجب شکل‌گیری فهرست‌های متعدد از منابع این کتابخانه شده است. اهمیت این فهرست‌ها از این نظر است که می‌توان گفت آن‌هاتنها فهرست‌های به‌جامانده از کتابخانه‌ها در ایران قدیم هستند. از کتابخانه‌های دوره صفویه فهرست‌هایی با این مشخصات فعلاً موجود نیست و از دوره قاجار نیز فقط چند فهرست داریم که قابل مقایسه با فهرست‌های کتابخانه آستان قدس هستند. الهه محبوب در مقاله «فهرست‌های کتابخانه آستان قدس رضوی از صفویه تا قاجار» فهرست‌های موجود از کتابخانه آستان قدس را به چند دسته تقسیم کرده و به ذکر موارد مهم این فهرست‌ها در سه دوره زمانی صفویه، افشاریه و قاجار پرداخته است.

قدیمی‌ترین سیاهه کتاب‌های کتابخانه رضوی

براساس این گزارش، قدیمی‌ترین فهرست این مجموعه متعلق به سال‌های 1007 تا 1010 هجری قمری است. در این فهرست که با عنوان «تفسیر تحویل صاحب جمعان بیوتات روضه منوره...» آغاز شده، موجودی کتابخانه به تفکیک آمده است. نویسنده فهرست گویی بیشتر به خصوصیات ظاهری کتاب‌ها توجه کرده و آن‌ها را به صورت قرآن‌های جلددار، بدون جلد، کتب جلددار، کتب بدون جلد، تفاسیر، سی‌پاره‌ها و مصاحف و سایر کتب دسته‌بندی کرده است. این فهرست همچنین صورتی از اموال کتابخانه شامل رحل‌های موجود در حرم مطهر و کتابخانه و سی‌پاره‌دان‌ها را در خود دارد. در هر مورد، قطع، تعداد سطور، خصوصیات خطی، نوع ،و نوع تذهیب و همچنین نام واقف آمده است. گاهی شروط وقف کتاب نیز در فهرست ذکر شده است. کتابدار غیر از این اطلاعات به شرح امانت نیز پرداخته است. این نشان می‌دهد کتابدار با توجه به این فهرست، کتاب را به امانت و یا از مکان مربوط تحویل می‌گرفته: «قرآن وقفی مسماه زهراباجی مشروط بر آنکه در شرفیه مخصوص سلطان حیدرمیرزا در حرم تلاوت نمایند».

فهرستی از علوم کثیره موجود و مخزون

فهرست متعلق به دوره افشاریه سندی است در 28صفحه که کاتب آن به ذکر تعداد کتب و خصوصیات آن‌ها پرداخته است. در این فهرست نام کتب قرآن، فهرست خطوط ائمه(ع) و کتب وقفی و امانی و همچنین فهرست کتب وقفی شاه‌عباس با عنوان «بندگان سکندر نشان» آمده است. دیگر فهرست مشهور کتابخانه آستان قدس رضوی فهرست‌های موجود در دوره قاجار است. برخی از این‌ها به دستور متولیان و به صورت کتابچه مستقل و یا همراه با سایر موجودی کل حرم (مثل فهرست دفتر عضدالملکی) تهیه شده و یا در کتب افرادی که از کتابخانه بازدید کرده‌اند به‌طور خلاصه (سفرنامه خانیکوف) و یا مفصل (مطلع‌الشمس) آمده‌اند. «مطلع‌الشمس» یکی از کتاب‌های نوشته شده توسط «محمدحسن اعتمادالسلطنه» ملقب به «صنیع‌الدوله» است. این کتاب در سه جلد نگاشته شده و موضوع آن، گزارش یکی از سفرهای ناصرالدین‌شاه قاجار به شهر مشهد است. اما جلد دوم این کتاب در این گزارش مورد توجه ماست که به مشهد و آستان مقدس علی بن موسی‌الرضا(ع) اختصاص دارد و در آن به مشهد، آثار و ابنیه حرم مطهر و کتیبه‌های آن و شرح حال بزرگان شهر می‌پردازد و در پایان، فهرست جامعی از کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در آن گردآوری شده است. این فهرست در زمان تولیت میرزا سعیدخان مؤتمن الملک به سال 1296ه.ق تنظیم شده است. اعتماد السلطنه در مقدمه فهرست، چگونگی یافتن فهرست را شرح داده: «درحین تألیف جلد ثانی کتاب مطلع‌الشمس، فهرست جمیع نسخه‌ای که فعلاً در کتابخانه مبارکه حضرت امام ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا علیه الصلوةوالسلام از علوم کثیره موجود و مخزون است بدست آمده، اگر چه صورت آن فهرست چندان مصحح نبود ولی به قدر می‌شود منقح ساخته ثبت و الحاق آن پرداخته شد». البته نویسنده در این فهرست تنها نام و موضوع کتاب‌ها را آورده و ظاهراً آن را از روی فهرس‌تهای کتابخانه یادداشت‌برداری کرده است.

خدمتی به گذشته، امروز و آینده

 فهرست‌های فوق نشان می‌دهد کتابخانه آستان قدس رضوی از همان آغاز شکل‌گیری دارای نظمی خاص در ساماندهی بوده و افرادی آشنا به امور نسخه‌شناسی بوده‌اند که این فهرست‌ها را تهیه می‌کرده‌اند. جز این، فهرست کتب می‌توانند ما را به جهان اندیشه‌ای مردمان در گذشته برسانند. درواقع فهرست‌نویسان تنها به مردمان دوره خود خدمت نمی‌کنند و به نوعی به آیندگان نیز سود می‌رسانند. اینکه در آن روزگاران چه کتبی نوشته می‌شده و مورد توجه علما و اندیشمندان بوده و مردمان نیز بیشتر چه کتبی را اهدا و وقف می‌کرده‌اند. دیگر نکته مهم در این فهرست‌ها شرح ویژگی جلدها و تذهیب و خط کتب است که می‌تواند در خصوص هنر مجلدسازی و تذهیب اطلاعاتی را در اختیارمان بگذارد. نام و جایگاه واقفان نیز چهره اجتماعی مردمان آن روزگار را ترسیم می‌کند.

آزاده خلیلی

دیگر خبرها

  • ۲۰ شهری که بیشترین میلیاردر‌های جهان را دارد
  • طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران اعلام وصول شد
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند