Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@02:08:26 GMT

تیلرسون : سدراه تجارت اروپا با ایران نمی شویم

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۲۲۴۲

تیلرسون : سدراه تجارت اروپا با ایران نمی شویم

در میان این دودیدگاه افراطی اما گروهی از آگاهان قراردارند که امور را دسته بندی کرده و نتیجه گیری های مبتنی برواقعیت ها دارند. باتوجه  به این سه دیگاه است که می توان به طور مبسوط در باره سخن تیلرسون ،وزیر خاجه آمریکا در باره اینکه ترامپ نمی خواهد سد راه تجارت ایران واروپا شود داوری کرد. تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که آمریکا بر آن نیست در مناسبات اقتصادی بین اروپا و ایران اخلال ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیلرسون تاکید کرده است که سخنان او با اظهارات ترامپ درباره ایران همخوانی دارد.

وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی که روز جمعه ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) با روزنامه وال‌استریت ژورنال انجام داده اعلام کرد که هدف آمریکا از بازبینی و تصمیم‌گیری پیرامون تیلسونیک هفته پس از سخنرانی دونالد ترامپ پیرامون سیاست راهبردی آمریکا در قبال توافق هسته‌ای، در مصاحبه خود تاکید کرد که دلیلی برای نگرانی هم‌پیمانان اروپایی آمریکا در زمینه فعالیت‌های اقتصادی خود در ایران وجود ندارد.تیلرسون مدعی شد که ترامپ مواضع خود را درباره همکاری‌های اقتصادی کشورهای اروپایی با ایران آشکار و صریح بیان کرده است. به گفته او ترامپ با ادامه این فعالیت‌ها در ایران مشکلی ندارد.
درصورتی وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگوی خود با وال‌استریت ژورنال گفت که بر سر توافق هسته‌ای مذاکراتی با کشورهای اروپایی صورت گرفته است.

تیلرسون گفت که مذاکرات با هم‌پیمانان اروپایی ۶ ماه ادامه داشته است و افزود: "آن‌ها با نظر ما نسبت به توافق هسته‌ای آشنا هستند".وزیر امور خارجه آمریکا ضمن اعتراف به اختلاف‌نظر بین کشورهای اروپایی و آمریکا بر سر برجام گفت که در شرایط کنونی دور جدید مذاکرات رسمی بر سر توافق هسته‌ای و هماهنگ کردن سیاست‌آمریکا با متحدان اروپایی‌اش آغاز خواهد شد. بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، دیپلمات‌های کشورهای اروپایی نیز همچون آمریکا نگران برخی از فعالیت‌های ایران هستند، اما در عین حال معتقدند که برای حل این مشکلات باید راه دیگری دنبال شود و نمی‌بایست کار به قربانی کردن توافق هسته‌ای بکشد.مناسبات بازرگانی کشورهای اروپایی با ایران در سایه توافق هسته‌ای افزایش یافته است. حجم مناسبات بازرگانی اروپا با ایران در سال گذشته به ۱۶ میلیارد دلار (حدود ۱۴ میلیارد یورو) رسید. این در حالی است که بسیاری از بانک‌های بزرگ اروپایی کماکان از فعالیت در بازارهای ایران خودداری می‌ورزند. این بانک‌ها بیم دارند که فعالیت‌های اقتصادی‌شان در ایران موجب شود که از سوی آمریکا مشمول مجازات‌های اقتصادی شوند. تیلرسون در گفت‌وگوی خو با وال‌استریت ژورنال درباره معاملات اقتصادی شرکت‌های آمریکایی با ایران و از جمله قرارداد فروش بوئینگ به این کشور یا قرارداد فروش تجهیزات و تلکنولوژی‌های مربوط به تامین انرژی از سوی شرکت جنرال الکتریک به ایران سخنی نگفت.
در صورتی که سخنان تیلرسون را برپایه نگاه بسیار بدبینانه گروه اول تحلیل و معنا کنیم به این نتیجه می رسیم که این وزیرخارجه یکسره دروغ می گوید واین  حرفها براساس توافق پشت پرده با اروپایی ها طراحی شده است و نباید به این حرفها امید داشت. گروه بسیار خوش بین نیز شاید نتیجه بگیرند اروپا با آمریکا سرشاخ شده است و این بار سفره اش را جدا کرده  و می خواهد کار تازه ای کند. این داوری بسیار خوش بینانه است و با واقعیت اقتصاد بزرگ آمریکا و اقتصاد کوچک ایران سازگار نیست. اقتصاد آمریکا سالنه 19 هزار میلیارد دلار و ایران حداکثر 500 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی دارند و اندازه تجارت ایران با آمریکا فاصله پرناشدنی داردو بنابر نباید انتظار داشت درروزهای سرنوشت ساز اروپا بازار ایران را بربازار آمریکا ترجیح دهد. اما می توان از این سخنان تیلرسون نتیجه که  آمریکا نمی خواهد شکاف اروپا با خودش را بیش از این افزایش دهد و در این جا و در این وضعیت امتیاز می دهد و می خواهد به مرور اهداف بزرگتری را به اروپایی ها تحمیل کند. باید از این شکاف استفاده کرد و با تعمیق مناسبات اقتصادی با اروپا راه برگشت سریع آشرکتهای اروپایی از ایران  را محدودکرد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۲۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان

به دنبال سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی به منطقه مرزی افغانستان و ایران، نشست مشترک اقتصادی مقامات دو کشور در ولسوالی مرزی "زهک" ایران برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان ایران، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور والی سیستان و بلوچستان ایران به عنوان رئیس هیأت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان به عنوان رئیس هیأت افغانستانی در سالن اجتماعات ولسوالی زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

والی سیستان و بلوچستان ایران در این نشست گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود، گویی اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است، بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

محمد کرمی با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون اقتصادی رئيس الوزرا طالبان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن برای انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص تسهیل تجارت، حقوق گمرکی باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر دو کشور از ظرفیت‌هایی که مرز دارد بهره مند شوند.

والی سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا دو کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی افزود: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش ترمینال ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

مولوی نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت برای پی گیری توافقات اقتصادی و تجاری صورت گرفته با کشور ایران و همچنین تسهیل بیش از پیش تجارت بین دو کشور، روز چهارشنبه در رأس هیأتی از مرز زمینی ولایت نیمروز وارد ولایت سیستان و بلوچستان ایران شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • نتانیاهو: امکان دستیابی به توافق ضعیف است/ وارد رفح می‌شویم
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال