Web Analytics Made Easy - Statcounter

از نگاه کارشناسان دو مسأله اصلی در موضوع استفاده از سوسیس و کالباس وجود دارد که سوسیس و کالباس از چه موادی تهیه می‌شود و در تهیه این فرآورده آیا از استانداردهای تعیین شده، تبعیت می‌کنند. مهندس مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران در گفت وگو با جام جم آنلاین به پرسش هایی در خصوص شرایط استاندارد تولید این محصول پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به بحث هایی که در گذشته پیرامون چگونگی تولید سوسیس وکالباس در کشور مطرح بوده ومدتی نیز بسیار خبرساز شده بود ،اکنون تولید این محصول به لحاظ سلامت و استاندارد در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا بازهم برای مصرف آن منعی وجود دارد؟

فرآورده سوسیس و کالباس مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 2303 مشمول مقررات استاندارد اجباری است و کلیه واحدهای تولیدی استان تهران نیز ملزم به رعایت قوانین مربوطه و تولید محصولات مطابق با استاندارد ملی هستند . درصورت مغایرت محصول کارخانه ای با استاندارد ملی طبق روش اجرایی سازمان مجوز تولید این فرآورده تعلیق یا ابطال می شود و اجازه تولید آن تا زمان اصلاح و اخذ مجدد پروانه کاربرد علامت استاندارد امکان ندارد. در مورد سلامت این محصول ومیزان مصرف آن باید بگویم با توجه به اینکه در فرمولاسیون فرآورده سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده نظیر نیتریت سدیم به منظور جلوگیری از رشد میکروبی و افزایش مدت زمان ماندگاری محصول استفاده می شود ، لذا مصرف مستمر این فرآورده به مانند سایر فرآورده های دارای مواد نگهدارنده می تواند بر سلامت جامعه تاثیرگذار باشد .

ماجرای استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های سوسیس وکالباس به کجارسید ؟ همچنان از این ماده استفاده می شود ؟

طبق آخرین ویرایش استاندارد ملی ایران استفاده از خمیر مرغ در فرآورده سوسیس و کالباس و سایر فرآورده های گوشتی ممنوع شده است و هیچ واحد تولیدی مجاز به استفاده از آن نیست و در صورت مشاهده استفاده از این ماده در فرمولاسیون فرآورده ، واحد تولیدی به مراجع ذی صلاح قانونی معرفی و مطابق قانون با آن برخورد خواهد شد.

نحوه نظارت موسسه استاندارد بر روی تولید این فرآورده گوشتی چگونه است به بیان دیگر هرچند وقت یک بار این واحدهای تولیدی مورد بازرسی قرار می گیرند؟

واحدهای تولیدی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد سالیانه حداقل 2 بار مورد بازرسی قرار گرفته و 4 بارنیز از محصولات تولید شده نمونه برداری و در آزمایشگاههای اداره کل یا همکار سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش قرار می گیرد . علاوه بر آن، تمامی واحدها، دارای مدیران کنترل کیفیت واجد صلاحیت از سوی سازمان ملی استاندارد هستند که در طول مدت فعالیت، بر محصولات تولیدی نظارت می‌کنند.

برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ به عنوان مثال برخی از این فرآورده ها که بر روی آن عنوان 90درصد گوشت قرمز ذکر شده از کیفیت بهتری برخوردار هستند ؟

در فرمولاسیون تمامی فرآورده های سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده استفاده می شود . چه در فرآورده 90درصد گوشت یا فراورده40درصد گوشت. اما مصرف کنندگان برای تهیه این فرآورده باید حداقل به این نکات توجه کنند:ابتدا اینکه مطمئن شوند شرایط نگهداری محصول چگونه است یعنی در یخچال نگهداری شده است یا نه.دوم اینکه به تاریخ انقضای محصول توجه کنند درصورت نبود تاریخ تولید و انقضاء از خرید این محصول خودداری شود.

سومین نکته این است، این فرآورده گوشتی حتما باید دارای علامت استاندارد باشد. توجه به کد ده رقمی مندرج در زیر نشان استاندارد نیز ضروری است و مصرف‌کنندگان می‌توانند شماره مذکور را به سامانه 10001517 پیامک کنند و از اصالت نشان استاندارد آن مطمئن شوند.

در مورد فرآورده هایی با درصد گوشت کمتر یا بیشتر نیز باید بگویم در آنهایی که دارای درصد گوشت کمتری هستند از سایر مواد مانند سویا ، آرد و نشاسته استفاده می شود .و تفاوتی در مقدار مواد نگهدارنده ویا استاندارد بودن آن وجود ندارد.

از نگاه شما به عنوان یک کارشناس ،مصرف این محصول با وجود دارابودن شرایط استاندارد درچه حد ومیزان برای خانواده ها بدون مجاز است ؟

میزان مصرف این فرآورده به شرایطی مانند سن ، وزن و وضعیت جسمانی افراد بستگی دارد و تعیین الگوی ثابت برای مصرف این فرآورده برای همه ی گروهها وجود ندارد .لذاتوصیه می شود گروههای آسیب پذیر مانند کودکان ، سالمندان مادران باردار و شیرده نسبت به سایرین مصرف کمتری داشته باشند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۵۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی

حسن مرادی استاد دانشگاه و کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کشور ما یکی از پر مصرف ترین کشور های دنیا در مصرف گاز است، گفت: ما دومین کشور دارای ذخایر و منابع گازی هستیم اما مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست، که آن هم دلایل متعددی دارد.

وی ادامه داد: مهمترین دلیل مصرف بالای گاز در کشور ما به قبل از انقلاب باز می گردد، زمانی که لوله کشی گاز به صورت رایگان انجام شد مردم گمان بردند که گاز نعمتی لایزالی و پایدار است و خبر نداشتند در کشور هایی که لوله کشی گاز وجود دارد با چه سختی این گاز را به مصرف می رسانند بنابراین بر اساس عادت نا مانوس و بدون مطالعه مصرف گاز به شدت افزایش پیدا کرد.

این کارشناس انرژی یادآور شد: یکی از دلایل مهم هدر رفت انرژی در کشور را می توان بخاری های گازی غیر استاندارد عنوان کرد.

وی ادامه داد: بر اساس محاسبه ای که در دولت های یازدهم تا سیزدهم انجام شده است نشان می دهد ۲۵ میلیون بخاری در کشور وجود دارد که اکنون این تعداد بیش از ۲۵ میلیون بخاری است که منجر به هدر رفت گاز می شود.

مرادی با بیان اینکه متاسفانه هیچ مکانیزم صحیحی برای استفاده از بخاری وجود ندارد، یادآور شد: در بسیاری از روستا ها به علت بزرگ بودن خانه های روستایی ۵ تا ۶ بخاری در هر خانه مورد استفاده قرار می گیرد که در این صورت حجم بالایی از گاز مورد استفاده قرار می گیرد و دولت باید برای این موضوع تدبیری در نظر بگیرد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت یازدهم و دوازدهم بنا داشتند طی برنامه هایی با کمک شرکت بهینه سازی سوخت این ۲۰ میلیون بخاری فاقد استاندارد را اصلاح کنند اما متاسفانه جز ۱۰ هزار بخاری نتوانستند بخاری بیشتری تولید کنند زیرا قیمت بالایی داشت و هر کسی قدرت خرید آن را نداشت و حتی این ۱۰ هزار بخاری که با روش جدید ساخته شده اند به آموزش و پرورش هدیه شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بخاری های غیر استاندارد نانوایی های غیر استاندارد، فلر ها وموتورخانه های غیر استاندارد منجر به هدر رفت و پرتی گاز می شود به همین دلیل باید خود را با آخرین فناوری های روز دنیا تطبیق دهیم تا بتوانیم این ثروت خدا دادی را به صورت بهینه استفاده کنیم.

کد خبر 6093137 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • نصب برچسب و چراغ زنون : ممنوع
  • پلمب سه خط تولید سوسیس و کالباس در قم
  • تغییر ارکان خودرو، نصب برچسب و استفاده از چراغ زنون ممنوع است/ خودرو‌های آف‌رود تابع قوانین باشند
  • ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • لزوم شناسایی، جذب و رشد نخبگان در استان قم
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی