Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابهامات بخشی از برنامه ششم توسعه دستاویز اختلافات دو سازمان بهزیستی و نظام روانشناسی جهت صدور مجوز راه اندازی مراکز خدمات مشاوره ای شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصادنیوز، اختلاف سازمان بهزیستی و سازمان نظام روانشناسی درباره صدور مجوز فعالیت مراکز مشاوره همچنان لاینحل مانده است و هر دوی آنان معقتد هستند بر اساس قانون آنان باید مرجع صدور مجوز باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلاف بر سر این است که بر اساس قانون افراد متقاضی راه اندازی مراکز مشاوره برای اخذ مجوز باید به سازمان نظام روانشناسی مراجعه کنند یا سازمان بهزیستی؟

سازمان نظام روانشناسی متولی صدور مجوز به مراکز خدمات مشاوره ای

دکتر محمد حاتمی، مشاور عالی سازمان روانشناسی و معاون امور کمیسیون ها و نظارت حرفه ای در این باره گفت: پس از ارائه برنامه پنجم توسعه به دولت  و ابلاغ آیین نامه ساماندهی مراکز مشاوره پس از تصویب هیئت دولت سازمان ملاحظه کرد که مراکز مشاوره را برای دریافت مجوز به سازمان بهزیستی سوق دهد.
وی افزود: پس از استعلام از مجلس شورای اسلامی در بحث تطبیق قانون با امضای دکتر لاریجانی به هیئت دولت این آیین نامه لغو شد و صدور مجوز راه اندازی مراکز مشاوره به سازمان نظام روانشناسی محول شد.

دکتر حاتمی گفت: بر این مبنا هرگونه مرکز خدمات مشاوره که بخواهد مجوزی دریافت کند به سازمان نظام روانشناسی حواله داده می شود و ما به طور قطع از این موضوع عدول نخواهیم کرد.

در این میان مسئولین سازمان بهزیستی نیز مدعی این هستند که بر اساس قانون آنان متولی صدور مجوز برای راه اندازی مراکز خدمات مشاوره ای هستند.

سازمان بهزیستی متولی قطعی صدور مجوز برای راه اندازی مراکز مشاوره است

فرید براتی؛ رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان توسعه کشور گفت: بر اساس قانون و در احکام برنامه ششم توسعه، صدور مجوز به طور قطع بر عهده سازمان بهزیستی است.

ظاهرا برنامه ششم توسعه ای به گونه ای تدوین شده که هریک از این سازمان ها خود را متولی صدور مجوز راه اندازی مراکز مشاوره ای می دانند.

دکتر محمد حاتمی، مشاور عالی سازمان روانشناسی و معاون امور کمیسیون ها و نظارت حرفه ای در این باره گفت: بر اساس نص برنامه ششم توسعه سازمان بهزیستی می تواند مراکزی را دایر کند اما این به معنای صدور مجوز راه اندازی نیست چه اینکه باید یکی از مراجع قانونی دراین راستا استعلام کند که این امر به سازمان نظام روانشناسی محول شده است و خود سازمان بهزیستی قادر به این کار نیست.

وی افزود: وزارت بهداشت نیز صدو رمجوز احداث کلینیک و درمانگاه را برعهده یک مرجع استعلام کننده به نام نظام پزشکی قرار داده است.

ظاهرا مشاورانی که می خواهند مشاوره بدهند خودشان از مشاوره ها نتیجه ای نگرفتند هرچند معتقد به تعامل با یکدیگر هستند.

محمد حاتمی در ادامه گفت: در رابطه با رفع این اختلافات جلسات زیادی برگزار کردیم اما هنوز به یک تفاهم نامه واحد دست نیافته ایم.

بالاخره جدای از مباحث قانونی باید دید از نظر تخصصی کدام یک صلاحیت علمی لازم را برای صدور مجوز تاسیس مراکز خدمات مشاوره ای دارند.

سازمان نظام روانشناسی دارای نگاهی علمی و تخصصی تر است

دکتر حسین مصباح؛ عضو هیئت علمی و رئیس مراکز مشاوره گفت: نگاه سازمان نظام روانشناسی علمی تر و تخصصی تر است.

وی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا یک مجموعه تخصصی راجع به مسائل مختلف نظر می دهد افزود: علی القاعده باید سازمان نظام روانشناسی به عنوان یک سازمان تخصصی برای صدور مجوز و پروانه فعالیت کند.

اگرچه سازمان نظام روانشناسی از نظر علمی و تخصصی نگاه دقیقتری دارد اما هردو سازمان بخشی از قانون را مستمسک ادعاهای خود قرار می دهند که این مساله نیازمند ورود یک سازمان بالادستی است تا یک بار برای همیشه این اختلافات حل شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۶۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است

ایسنا/البرز مدیرکل بهزیستی البرز در باره خبر تنبیه غیرمتعارف در مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست گفت: بهزیستی با هماهنگی دادستانی پیگیر است.

به‌تازگی خبرنگار ایسنا مطلع شد که در یکی از مراکز غیردولتی کرج این اتفاق رخ داده است و پس از پیگیری، مدیرکل بهزیستی البرز اعلام کرد که با هماهنگی دادستانی موضوع در دستور کار قرار گرفته است تا در صورت مشخص شدن تخلف، با متخلفان برخورد شود.

ضرب و شتم و تنبیه نامتعارف، یکی از موضوعات حساس و غیرقابل قبولی است که گاهاً در برخی مراکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و یا معلولین رخ می‌دهد.

وجیهه محمدی فلاح در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به دریافت گزارشی مبنی بر تنبیه غیرمتعارف در یکی از مراکز غیر دولتی نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست شهرستان کرج طی هفته گذشته اظهار کرد: بلافاصله بعد از دریافت این گزارش، ضمن هماهنگی با دادستانی محترم، این موضوع حسب وظیفه ذاتی، در دستور کار بهزیستی استان قرار گرفت.

وی با اعلام این که موضوع از طریق مقامات و مراجع ذیصلاح در حال حاضر در دست بررسی است تاکید کرد: بی‌شک اگر به هر دلیل امنیت، آرامش و سلامت کودکان مقیم در مرکز در معرض تهدید و مخاطره باشد، قطع به یقین مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت و با افراد خاطی بدون هیچگونه اغماضی برخورد خواهد شد.

 مدیرکل بهزیستی البرز با بیان اینکه این مراکز توسط بخش خصوصی و تحت نظارت بهزیستی اداره می شوند؛ افزود: ناظران و کارشناسان بهزیستی به طور مستمر مراکز نگهداری از کودکان را رصد می‌کنند، علاوه بر این در تمامی این مراکز دوربین مدار بسته وجود دارد و جزییات اتفاقاتی که در این مجموعه‌ها می‌افتد، قابل مشاهده و پیگیری است.

وی ادامه داد: خط قرمز ما جامعه تحت پوشش به ویژه کودکانی است که با دلایل مختلف مانند بی‌سرپرستی یا بدسرپرستی در محیط خارج از کانون خانواده و در مراکز خصوصی یا دولتی تحت پوشش بهزیستی نگهداری می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی البرز با تاکید بر اینکه سلامت و حفظ کرامت جامعه هدف همواره در صدر اولویت‌های سازمانیِ بهزیستی قرار داشته است اضافه کرد: این کودکان نزد ما امانت هستند. بنا به مقررات اداری و همچنین دستورالعمل‌های ابلاغی کمیسیون نظارت بر مراکز بهزیستی، اگر مراکز غیر دولتی چهارچوب دستورالعمل‌ها و ضوابط مشخص شده را رعایت نکند، اخطارهای لازم داده می‌شود  که پس از بررسی دقیق و در صورت مشاهده تخلف بدون هیچگونه مماشاتی با متخلفان برخورد خواهد شد و ضمن ابطال مجوز و پروانه فعالیت به سیستم قضایی معرفی خواهند شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها