Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:44:39 GMT

دلیل اهمیت انعقاد پیمان پولی با شرکای عمده تجاری

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۶۸۸۶۵

دلیل اهمیت انعقاد پیمان پولی با شرکای عمده تجاری

تهران- ایرنا- نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: انعقاد پیمان پولی دوجانبه با عراق و ترکیه با توجه به حجم تجارتی که با این کشورها داریم از اولویت‌های کشور است.

به گزارش ایرنا، همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران به آنکارا، رییسان کل بانک های مرکزی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بیست و هفتم مهرماه، سند نهایی سوآپ دوجانبه ریال- لیر را امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر این اساس، 2طرف اعتباری به میزان پنج میلیارد لیر و معادل آن به ریال ایران را که در اختیار بانک های عامل 2کشور است، به یکدیگر تخصیص دادند که برای گشایش اعتبارات اسنادی به نفع بازرگانان 2 کشور با سررسید پرداخت یکساله استفاده شود.
براساس این موافقتنامه که با هدف تسهیل تجارت با استفاده از ارزهای ملی برای «تامین مالی تجارت» و «سرمایه گذاری مستقیم» 2کشور انجام شده است، ریال ایران و لیر ترکیه به راحتی قابلیت تبدیل به یکدیگر را خواهند داشت که به کاهش هزینه های تبدیل و نقل و انتقالات وجوه ارزی برای بازرگانان هر 2طرف، بدون نیاز به استفاده از ارزهای واسط منجر می شود.
در همین پیوند، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: توافقی که با طرف ترک در این زمینه حاصل شده است می‌تواند آثار خوب و مناسبی را برای کشور ما به‌همراه داشته باشد.
به گزارش شنبه تارنمای خانه ملت، «علی‌اکبر کریمی» افزود: با عنایت به اینکه محدودیت‌هایی در تعاملات پولی و ارزی بین‌المللی برای کشور ایجاد شده است، باید ساز و کارهای دوجانبه در نظام بانکی بین‌المللی با کشورهایی که حجم بالایی تجارت داریم تدوین شود.
کریمی بر انعقاد موافقتنامه دو جانبه پولی با کشورهای مانند ترکیه، عراق، روسیه، چین و در صورت پذیرش امارات تاکید و اضافه کرد: یکی از عواملی که برای واردکنندگان و صادرکنندگان هزینه ایجاد می‌کند، بحث هزینه نقل‌ وانتقال ارز است. زمانی‌که پیمان دوجانبه‌ای باشد و بانک‌ها مبادلات را با پول ملی 2کشور ساماندهی کنند هزینه‌ها کاهش می‌یابد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: با پدیده سلطه دلار بر بازارهای بین‌المللی روبروییم؛ هرچند شاهد تضعیف سالانه آن با توجه به ظهور اقتصادهای دیگر در کنار اقتصاد آمریکا و تقویت ارزهای غیر از دلار هستیم.
وی اضافه کرد: ما نیز می‌توانیم با انعقاد پیمان‌های دوجانبه در تضعیف نقش دلار در مبادلات جهانی نقش داشته باشیم.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
‏IRNAeco@
اقتصام*3061*1961* تنظیم: میترا بلندقامتی*انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۸۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق برگزار شد.

در این اجلاس سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به همراه اثیر داوود سلیمان الغریری وزیر تجارت عراق و هیئت همراه با اشاره به پیشرفت روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و عراق بر تدوام رفع موانع از جمله در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی، مبادلات مالی و ارزی و تسریع در ساخت پروژه‌های جاده‌ای و راه آهن تاکید کرد، گفت: روابط تجاری ایران و عراق موجب پیوند دو ملت ایران و عراق بوده است.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ایران همواره خواهان عراقی یکپارچه و پیشرفته است و در این راستا حمایت های لازم را انجام می دهد.

خاندوزی تاکید کرد: ما برای کشور عراق، خواستار کشوری موفق و مستقل هستیم؛ با این وجود برخی کشور‌های ثالث در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند، اما گسترش روابط تجاری میان و عراق برای ما از اهمیتی بالا برخوردار است.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: با توجه به دستاورد‌های ایران در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و فناوری فرصت‌های بالایی به ویژه در بخش انرژی و ساختمان برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد.

وی به وجود مشکلاتی مانند معوقات پیمانکاران ایرانی در کشور عراق اشاره کرد و افزود: این مشکلات نیازمند پیش‌بینی راهکار‌هایی برای حل‌و فصل این مشکلات است.

وی افزود: کمیته‌های متعددی به دلیل اهمیت موضوعات مشترک برای دو کشور تشکیل شده است تا کار را در زمینه‌های متعددی شامل انرژی مناطق آزاد و بانکی و مالی به صورت تخصصی پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه