Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، پژوهشگران سوئدی در تحقیقات خود نقوش بافته شده‌ بر روی لباس‌های ویژه مراسم خاکسپاری وایکینگ‌ها را یافته‌اند. این نقوش که به خط کوفی هستند سوالات جدیدی را برای تاریخ‌دانان و باستان‌شناسان در خصوص حضور احتمالی اسلام در کشورهای اسکاندیناوی مطرح می‌کند.

 

وایکینگ‌ها از قبایل «نورس» بودند که از قرن ۹ تا ۱۱ میلادی در اروپای شمالی زندگی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها دریانوردانی بودند که در جستجوی ثروت با کشتی‌هایشان از اسکاندیناوی به سوی نقاط دیگر دنیا سفر می‌کردند.

 

این لباس‌ها نزدیک به ۱۰۰ سال به عنوان نمونه تحقیقاتی از لباس‌های مراسم مخصوص خاکسپاری وایکینگ‌ها در انبار نگهداری می‌شد. تحقیقات جدید صورت گرفته بر روی البسه متعلق به قرون ۹ و ۱۰ میلادی که منجر به یافتن این نقوش شد این پرسش را مطرح کرد که آیا در آن زمان اسلام در این منطقه حضور داشته است یا نه؟

 

«آنیکا لارسون» باستان‌شناس دانشگاه «اوپسالا» در سوئد در حال بررسی بقایای لباس‌های یافت شده در گورستان‌ها و قایق‌های باستانی بود که در قرن ۱۹ و ۲۰ در دو منطقه «بیرکا» و «گاملا اوپسالا» کشف شده بودند.

 

وی در زمان تحقیق متوجه دو نقش خاص در ابعاد حدود ۱.۵ سانتیمتری شد که قادر به تشخیص ‌شان نبود. به کمک یک همکار ایرانی یکی از نقوش که «علی» بود به آسانی شناسایی شد. شناسایی نقش دوم دشوارتر بود. با استفاده از بازتاب آن نقش در آینه، آنها متوجه شدند که کلمه دوم «الله» است.

 

این کلمات بر روی ۱۰ تکه از ۱۰۰ تکه البسه‌ای که خانم لارسون و همکارانش بر روی آن کار می‌کنند، نقش بسته است.

 

خانم لارسون معتقد است که آداب و روسوم وایکینگ‌ها در رابطه با مراسم خاکسپاری مردگان تحت تاثیر باورهای مسلمانان مانند زندگی ابدی در بهشت پس از مرگ بوده است.

 

وی همچنین به این موضوع اشاره می کند که تجزیه و تحلیل‌های دی.ان.ای. بر روی بقایای پیکرهای بجای مانده از گورستان‌های وایکینگ‌ها نشان می‌دهد برخی از افرادی که در آنجا دفن شده‌اند از مکان‌هایی چون ایران (پرشیا) بوده‌اند، جایی که اسلام خود را در آنجا نهادینه کرده بود.

 

هم اکنون محققان دانشگاه اوپسالا درحال تحقیق بر روی دی.ان.ای افرادی هستند که زمانی این لباس‌های منقوش به الله و علی را بر تن داشته‌اند.

 

محققان دو سال پیش نیز در آرامگاهی در بیرکا یک حلقه نقره‌ای را یافته بودند که بروی سنگ آن با خطوط کوفی عبارت «برای خدا» حک شده بود.

 

تحقیقات در این باره که نقش احتمالی اسلام و شیعه در این منطقه چه بوده است همچنان ادامه دارد و محققان امیدوارند با بررسی آثار بجای مانده از وایکینگ‌ها به این سوالات پاسخ دهند./

 

 

 

ایران آنلاین

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۰۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟!

  عصر ایران/ یادداشت وارده*- تصاویر منتشره از تجمع طلاب و روحانیون در قم در حمایت از برخوردهای انتظامی در مقولۀ حجاب از این منظر مورد توجه قرار گرفته که روحانیون حاضر لباس نظامی پوشیده‌اند. به این بهانه چند نکته را می‌توان طرح کرد:

1. سابقه داشته که افرادی کفن بپوشند یا روحانیون بلند‌مرتبه در جبهه لباس نظامی بر تن کنند و مشهورترین تصاویر مورد اخیر مربوط به دهه 60 و حضور آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع و بعد رییس این شورا به اقتضای ریاست جمهوری و مرحوم هاشمی رفسنجانی به عنوان جانشین فرمانده کل قوا در جبهه‌هاست اما این شکل سابقه ندارد. خاصه این‌که به جای عبا لباس نظامی پوشیده‌اند. همچنین می‌دانیم پوشیدن لباس نظامی نیاز به اجازه و هماهنگی دارد.

  
  2. لباس نظامی یعنی آمادۀ جنگ‌ایم. اما جنگ با که؟ با زنان و و دختران این سرزمین که به هر دلیل پوشش و سبک زندگی دیگری دارند و الزاما  انگیزه سیاسی هم ندارند؟ آن هم در حالی که شخص سردار رادان فرمانده کل نیروی انتظامی به صراحت گفته است این طرح جنبه امنیتی و نظامی ندارد و بیشتر فرهنگی است و حتی مایل نیست صرفا انتظامی معرفی شود؟ از یان منظر تقض غرض نیست؟

   3. اگر طرح، طرح نور است و برگرفته از آیه سورۀ نور که باید از نماد نور استفاده شود و اگر نور نیست و زور است دیگر چرا از قرآن و نور مایه می گذارند؟

  4. اگر منظور روحانیون محترم این است که از نیروهای پلیس حمایت می کنند چرا لباس کامل آنها را نپوشیده اند؟ آیا تصور نمی کنند تلفیق لباس نظامی با عمامه در تاریخ شیعه سابقه نداشته باشد؟ حتی شهید محراب آیت‌الله اشرافی اصفهانی با آن سن و سال وقتی لباس سپاه پوشید کامل پوشید با کلاه نه عمامه.

  5. هر صنفی باید با زبان خود آن و در مواردی با لباس خاص خود آن شناخته شود. این که طلاب که غالبا به خدمت سربازی نرفته اند یا نمی روند لباس نظامی بپوشند آن هم نه برای مقابله با اسراییل که در حمایت از برخورد با زنان و دخترانی که پوشش مطلوب آنان را رعایت نمی کنند چه تصویری از آنان در ذهن شماری از مردم خاصه زنان و دختران مورد نظر در این «جنگ»! ترسیم می کند؟!

  6. این نکته البته قابل درک است که بعد از آن که جمعیت قابل توجهی در حمایت از طرح نور در تهران گرد نیامد چون بسیاری از خانم‌های چادری مثل سابق مایل نیستند در حمات از برخوردهای پلیسی تجمع کنند جای دیگر این تجمع را شکل دادند و نه با محوریت خانم ها یا روحانیون لباس نظامی پوشیده که طبعا وجه صنفی و طبقه ای‌ دارد و قاعدتا در موضوع مرتبط با زنان اگر خانم‌ها حمایت کنند موثر تر است تا مردان آن هم با تلفیق لباس نظامی و روحانیت.
--------------------------------------------------
* یادداشت حاضر به عنوان نقد دریافت شد اما چون با عکس مرتبط است ذیل عنوان عکس با مکث قرار دادیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اصالت لباس محلی عشایر ایل شاهسون
  • واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی
  • پس لرزه‌های تجمع روحانیون قم با لباس نظامی
  • لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟!
  • تجمع روحانیون در حمایت از طرح «نور» با لباس جنگی + عکس
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • تصاویر تجمع روحانیون قم در حمایت از «طرح نور» با لباس پلنگی جنگ
  • تجمع روحانیون در حمایت از « طرح نور » با لباس جنگی (عکس)
  • تصاویری از تجمع روحانیون در حمایت از طرح «نور» با لباس جنگی
  • عزاداری زنان با لباس‌های عجیب و غریب در خیابان