Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاهرود - نماینده شاهرود و میامی در مجلس گفت: به دلیل اینکه ما در حوزه مشاغل روستایی، صنایع کوچک و تولیدات این حوزه توفیقاتی نداشته‌ایم، رسیدن به اشتغال بیش از ۵۰۰هزار میسر نیست.

سید حسن حسینی شاهرودی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره روند اشتغال‌زایی در کشور، بیان کرد: در یک شغلی با ۱۰ میلیون تومان می‌توان شغل ایجاد کرد و در دیگر شغل نیاز به دو میلیارد تومان است لذا باید دانست که ملاک ما چه باید باشد آیا باید میانگین این میزان را در نظر داشت یا موضوع دیگری در آن دخیل است ما امروز باید بدانیم که در صنایع بالادستی، پتروشیمی و حوزه‌های دیگر رشد داشته‌ایم و یا در حوزه مشاغل خانگی که بعضاً با دو میلیون تومان نیز می‌توان برای قالیبافی دو شغل ایجاد کرد؟

وی افزود: ما متأسفانه در حوزه مشاغل موفق عمل‌نکرده‌ایم و شاهد کوچ مفرط روستائیان به شهرها هستیم پس باید گفت ما در صنایع کوچک توفیقاتی را حاصل نکردیم که بگوییم ظرفیت اشتغال کشورمان بیش از ۵۰۰ هزار شغل است البته اگر روند موجود ادامه داشته باشد در غیر این صورت اگر به حمایت از تولیدات پائین‌دستی بپردازیم قطعاً شاهد افزایش اشتغال خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو خانه ملت در پاسخ به این سؤال که عوامل تأثیرگذار بر اشتغال چیست‌اند، گفت: در فرایندهای اقتصادی کشور مؤلفه‌های بسیاری وجود دارند که بر بحث اشتغال تأثیر می‌گذارند و به ما می‌گویند که رشد اقتصادی چگونه به دست می‌آید آیا این رشد رابطه مستقیمی را با اشتغال دارد و یا این رابطه غیرمستقیم است که این مقوله در بحث سازمان آمار می‌گنجد اما ما معتقد هستیم با وضع کنونی موجود در اقتصاد و طبق گفته معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ایجاد ۵۰۰هزار شغل معقول است.

حسینی شاهرودی بیان کرد: در برخی جراید از قول رئیس مرکز آمار ایران بیان شد که ما در سه‌ماهه نخست سال جاری ۷۰۰ و در سه‌ماهه دوم ۷۵۰ هزار شغل ایجاد کردیم که این میزان به ۱.۵میلیون شغل رسیده که به‌واقع باورش برای هم مردم و هم کارشناسان امر بسیار سخت بود.

وی افزود: بعد از اعلام این آمار بود که رئیس مرکز آمار بیان داشت که این میزان میانگین گرفته‌شده و درواقع رقم اشتغال شش‌ماهه معادل ۷۴۰هزار شغل است که این امر کمی واقع‌بینان است نه رقم‌های میلیونی

عضو گروه اقتصادی مجلس گفت: در مقوله ایجاد اشتغال اما مشکلی که در کشور وجود دارد، ارائه آمارهای موازی متعدد از نهادهای متعدد است درحالی‌که رئیس مرکز آمار می‌گوید تنها آمار مستند از سوی این نهاد بیان می‌شود شاهد هستیم که بعضاً وزارت کار، بانک مرکزی و چندین مرکز دیگر آمار ارائه می‌کنند که باید دید ملاک‌ها برای این آمارگیری چیست.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه وزیر کار سخن از نیاز کشور به یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار شغل می‌کنند اما اذعان دارند که بیش از ۷۰۰هزار شغل نمی‌توانیم ایجاد کنیم، تأکید داشت: یکی از مواردی که به اشتغال مرتبط است، رشد اقتصادی است که البته معادله ثابتی ندارد که برای مثال بگوییم به ازای هر یک درصد رشد باید ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کرد لذا باید ابتدا بررسی کرد که رشد اقتصادی ناشی از چیست؟ آیا درآمدهای نفتی است؟ یا موضوعات دیگر. ما اگر امروز سهم نفت را از رشد کنار بگذاریم باید دید چه میزان باقی می‌ماند؟

وی افزود: رابطه بین رشد اقتصادی و اشتغال وقتی نمایان می‌شود که از ۷.۲درصد رشد سال جاری، سهم نفت را کنار بگذاریم و مابقی آن در فرمول اشتغال جایگذاری شود اما این را نیز باید گفت که در برخی مواقع یک درصد رشد باعث ایجاد ۱۰۰ هزار شغل می‌شود و در برخی موارد ۲۰ هزار شغل پس فرمول ثابتی ندارد لذا صاحبان تحلیل در حوزه آمار باید بگویند که این میزان رشد و اشتغال چه رابطه‌ای باهم داشتند اما متأسفانه این‌گونه که از مشخص است، گویا در کشور چنین کارهای آماری را نداریم.

نماینده مردم شاهرود و میامی گفت: ما آمار زیادی در جامعه داریم اما فقر تمرکز آمار را شاهد هستیم رئیس مرکز آمار بیان کرده‌اند که ما نتوانستیم ظرفیت‌های ایجاد شغل را افزایش دهیم و تا ده سال دیگر هم نخواهیم توانست این باور نباید در همگان به وجود بیاید چراکه ما قانون این اصلاح ساختار راداریم اما اراده‌ای برای ایجاد ظرفیت‌های شغلی نیست چرا با دستگاه‌هایی که آمار غلط و اشتباه را منتشر می‌کنند برخورد نمی‌شود و چرا هر کس با تعبیر خودش به جان آمار می‌افتد و آن را تحلیل می‌کند؟ آمار باید آرامش روانی در جامعه ایجاد کند و نه روان شهری را بر هم بریزد.

حسینی شاهرودی بیان کرد: وقتی آماری در شهرستانی که در هر خانه حداقل یک بیکار دارد، ارائه می‌شود، آرامش روانی آن خانواده بر هم می‌خورد و مردم از خود می‌پرسند این آمار چرا در زندگی روزمره ما دیده نمی‌شود لذا باید پرسید که چرا این اتفاقات در کشور رخ می‌دهد؟ در اینجا باید گفت آمارهای مختلفی در سطح کشور ارائه می‌شود که مسئولیت رسیدگی، جمع‌بندی و نظارت بر آن‌ها باید مرکز آمار ایران باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۳۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت حمایت از واحدهای تولیدی استان سبب افزایش تولید و کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری شده است.

مهدی اسلام‌خواه، ۱۲ اردیبهشت ماه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان کار و تولید خراسان شمالی اظهار کرد: به دلیل غیرفعال بودن برخی واحدهای تولیدی یا راکت بودن وضعیت فعالیتی آن‌ها بیش از ۱۳۰۰ نفر کارگر در استان جزو مقرری بگیران بیمه بیکاری بودند.

وی ادامه داد: اما با حمایت‌های تسهیلاتی صورت گرفته و رسیدگی به دغدغه این واحدهای تولیدی و همچنین مجموعه آنها، تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری استان به کمتر از یک هزار نفر رسیده و این نشان از بهبود وضعیت کسب و کار در استان دارد.

وی گفت: طی دوسال و نیم گذشته، بیش از ۳۰ هزار شغل تعهدی در خراسان شمالی ایجاد شده است و در سال گذشته نیز تعهد اشتغال استان کامل و ۱۳ هزار و ۵۱۵ نفر شغل ایجاد شد.

وی تاکید کرد: تعهد ایجاد اشتغال استان طی امسال با توجه به کاهش نرخ تورم و اقدامات مناسب سال گذشته ه ۸۴۳۴ نفر رسید که تلاش می‌کنیم این تعداد اشتغال به صورت ویژه در بخش فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی به تسهیلات پرداخت شده در حوزه مشاغل خانگی اشاره کرد و افزود: میزان تسهیلات پرداختی در این بخش طی سال ۹۹ حدود ۵ میلیارد تومان بود اما در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که نشان از پیگیری‌های نماینده دولت در استان و تلاش همکارانم در این مجموعه است.

اسلام خواه به مطالبات کارگری نیز اشاره کرد و ادامه داد: کاهش مطالبات کارگری یکی از دغدغه‌های ما در استان بود ه با پیگیری‌های بسیار از ۳۰ میلیارد تومان به دو میلیارد تومان کاهش پیدا کرده و نشان از بهبود وضعیت تولید در استان دارد.

وی گفت: کالابرگ نیز یکی از طرح‌های بسیار خوب دولت بود که برای مشمولان دهک‌های یک تا هفت اجرا شد و در استان خراسان شمالی تاکنون ۲۰۰۰ میلیارد تومان خرید توسط مردم با استفاده از کالابرگ انجام شده است.

گفتنی است در پایان این مراسم از نخبگان حوزه کار و تولید در جامعه کارگری و کارفرمایی استان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • ایجاد اشتغال برای ۲۵۶۰ نفر توسط بسیج سازندگی گیلان
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱
  • روند افزایشی خودکشی از 1388 تا 1401
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه