Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-29@07:41:30 GMT

آلودگی هوا، عامل یک مرگ از 6 مورد در سال 2015

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۶۸۱۴

آلودگی هوا، عامل یک مرگ از 6 مورد در سال 2015

رکنا:یک گزارش جدید نشان می‌دهد آلودگی هوا در سال 2015 عامل بیش از 9 میلیون مرگ، یعنی یک مورد از شش مورد، بود.

به گزارش یونایتدپرس، به گزارش کمیسیون آلودگی و سلامت لانست، آلودگی هوا در سال 2015 میلادی با 6.5 میلیون مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و ریوی مرتبط بود. این درحالیست که حدود 1.8 میلیون مرگ ناشی از آلودگی آب در همان سال گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر فیلیپ لندریگن سرپرست کمیسیون، آلودگی هوا را بیش از یک چالش زیست محیطی می‌داند که می‌تواند به عنوان یک تهدید عمیق و فراگیر بر تمام جنبه‌های سلامت و رفاه افراد تاثیرگذار باشد و نیازمند توجه بیشتر مسئولین، متخصصان بهداشت و تمام افراد جامعه است.

مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه و بیماری مزمن انسداد ریه مربوط است. آلودگی موجود در محیط کاری نیز از جمله مواردی است که مورد بررسی قرار گرفته است. پنوموکونیوز (بیماری ریوی ناشی از استنشاق مواد تحریک کننده) در کارگران معدن زغال سنگ و سرطان مثانه در کارگران کارخانه‌های رنگ‌سازی از جمله مهمترین موارد گزارش شده است. آزبستوز (التهاب ریه‌ها به علت استنشاق طولانی مدت ذرات آزبست)، سرطان ریه و سایر سرطان‌ها و مزوتلیوما (نوعی سرطان بدخیم و نادر که منشا آن سلول‌های مزوتلیوم هستند) از دیگر مواردی است که برای کارگرانی که در معرض آزبست (پنبه نسوز) قرار دارند گزارش شده است. فشار خون بالا،‌ نارسایی کلیه و بیماری‌های قلبی نیز از جمله مواردی است که بر اثر آلودگی سرب گزارش شده است.

این گزارش نشان می‌دهد حدود 92 درصد از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط گزارش شده است. در کشورهای در حال توسعه سریع صنعتی از جمله بنگلادش، چین، هند، پاکستان، کنیا و ماداگاسکار، از هر چهار مرگ یک مورد به دلیل آلودگی گزارش شده است. چین و هند بیشتر قربانیان ناشی از آلودگی هوا را دارند.

این مطالعه دو ساله که با همکاری بیش از 40 محقق در زمینه سلامت و محیط زیست نگاشته شده، در نشریه Lancet منتشر شده است.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۶۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا

گزارش جدید «انجمن ریه آمریکا» از «کیفیت هوا» در ایالات مختلف این کشور نشان می‌دهد افزایش حجم آلاینده‌های کشنده طی ۲۵ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

به گزارش ایسنا، در گزارش ۲۰۲۴ این سازمان تاکید شده است مردمِ ایالات متحده طی ۲۵ سال گذشته بیشترین تعداد روزهایی با هوای «بسیار ناسالم» و «خطرناک» را به دلیل افزایش انتشار آلودگی ناشی از ذرات معلق تجربه کردند.

همچنین در مجموع این گزارش نشان می‌دهد که ۱۳۱ میلیون نفر (۳۹ درصد) در مناطقی با سطوح ناسالم آلودگی هوا زندگی می کنند.

گزارش امسال شامل جدیدترین داده‌های کیفیت هوای تضمین‌شده از سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی و به‌روزرسانی شده است تا استاندارد سالانه آلودگی ذرات جدید را که آژانس حفاظت از محیط‌ زیست ایالات متحده (EPA) در فوریه ۲۰۲۴ نهایی کرد، منعکس کند.

«هارولد ویمر»، رئیس و مدیرعامل انجمن ریه آمریکا در این باره گفت: ما از ۲۵ سال گذشته تاکنون که این تحقیق را دست گرفتیم در زمینه پاکسازی هوا پیشرفت‌هایی داشتیم که بخش عمده ای از آن به دلیل اجرای قانون هوای پاک است با این حال، زمانی که تهیه این گزارش را شروع کردیم، تیم ما هرگز تصور هم نمی کرد که در این بازه زمانی بیش از ۱۳۰ میلیون نفر همچنان هوای ناسالم تنفس می کنند.

وی افزود: تغییرات اقلیمی نیز در این زمینه بی تاثیر نیست. هر روز که سطوح ناسالم ازن یا آلودگی ذرات معلق وجود دارد به این معنی است که شخصی – کودک، پدربزرگ، مادربزرگ، عمو یا مادر – در تقلای نفس کشیدن است. ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود که همه هوای سالم تنفس می‌کنند.

همچنین این گزارش نشان داد از هر ۱۰ نفر تقریبا چهار نفر در منطقه ای زندگی می کنند که حداقل در یک معیار آلودگی هوا امتیاز منفی دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی انجمن ریه آمریکا، آلودگی هوا با ذرات ریز که به عنوان PM۲.۵، آلودگی ذرات یا دوده نیز شناخته می شود، می تواند کشنده باشد. این ذرات از آتش سوزی جنگل ها، اجاق های چوبی، نیروگاه های زغال سنگ، موتورهای دیزل و منابع دیگر می آیند. این ذرات میکروسکوپی می توانند حملات آسم، حملات قلبی و سکته مغزی را تحریک کرده و باعث سرطان ریه شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید