Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@22:33:43 GMT

احتمال کشف سیستمی جدید در مغز انسان

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۳۲۶۹

احتمال کشف سیستمی جدید در مغز انسان

نتایج این تحقیق که در مرکز ملی سلامت دانشگاه ویرجینیای آمریکا صورت گرفته، به صورت مقاله‌ای علمی در مجله ‌ eLife در دسترس قرار گرفته است. در این مقاله تیم تحقیقاتی مشاهدات خود را درخصوص دفع مایعات از طریق عروق لنفاوی مغز به اشتراک گذاشته‌اند، عملکردی که تا قبل از این پژوهش درخصوص آن تردیدهایی وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده دفع مواد از مغز برای نخستین بار در سال 1816 از طرف یک کالبدشناس ایتالیایی به نام پائولو ماسکانی مطرح شده بود. وی براساس مشاهدات خود طی فرآیند تشریح، وجود بعضی غدد لنفاوی در مغز را گزارش کرده بود، اما تا کنون شواهدی مبنی بر کشف و ثبت این غدد ارائه نشده بود.

آخرین تحقیق در این خصوص در مرکز ملی سلامت را دکتر دنیل ریچ با استفاده از دستگاه اسکن ام‌آرآی روی پنج داوطلب سالم انجام داد. برای انجام این اسکن به داوطلبان رنگ مغناطیسی «گادوبورتال» تزریق شد که از خواص آن می‌توان به اندازه بزرگ مولکول‌ها اشاره کرد که مانع ورود آنها به مغز می‌شود، اما قابلیت نفوذ به رگ‌های خونی در ناحیه «دورا» (سخت شامه: لایه خارجی پرده مغزی مننژ) را دارند که از خارجی‌ترین لایه‌های مغز در زیر جمجمه است. با توجه به نتایج خروجی اسکن‌های انجام شده مشخص شد ابتدا مایع تزریقی به خارج از رگ‌های خونی نشت و در ناحیه دورا جریان پیدا کرده و از آنجا به غدد لنفاوی در همسایگی آن نفوذ یافته و اثرات رنگی در اسکن‌ها قابل مشاهده است. برای تأیید این نتایج اولیه آزمایش مشابهی با ماده تزریقی حاوی مولکول‌های رنگی بزرگ‌تر که قابلیت نشت از رگ‌های خونی را ندارند صورت گرفت و در تصویربرداری مجدد مشاهده شد غدد لنفاوی پیشین بدون تغییر رنگ باقی ماندند و این بار مایعی به آنها نفوذ نکرد. غدد لنفاوی وظیفه جابه جایی سلول‌های ایمنی و مواد زاید را در سراسر بدن به عهده دارند. رگ‌های خونی گلبول‌های سفید خون را به اعضا می‌رسانند و غدد لنفاوی این سلول‌ها را جابه جا می‌کنند و در بدن به چرخش درمی‌آورند. نتیجه این یافته این است که مغز دارای نوعی سیستم تخلیه است که مواد اضافی را از درون خود دفع می‌کند. این تیم تحقیقاتی امیدوار است بتواند تحقیقاتی درخصوص تفاوت عملکرد این سیستم لنفاوی در افراد دارای بیماری‌های مربوط به تصلب بافتی یا عصبی و مقایسه آن با افراد سالم انجام دهد. دکتر ریچ طی مصاحبه‌ای گفت: من کاملا شگفت‌زده شده بودم. در دانشکده پزشکی به ما آموزش داده شده بود مغز هیچ سیستم لنفاوی‌ای ندارد. وی افزود: سال‌ها می‌دانستیم چگونه مایع به مغز وارد می‌شود. حالا بالاخره می‌توانیم ببینی م که چگونه مایع مانند دیگر ارگان‌های بدن با سیستم لنفاوی از مغز تخلیه می‌شود. این یافته هنوز باید مورد بررسی و آزمایش بیشتر قرار گیرد. به علت هزینه‌های بالای ام‌آرآی این تحقیق روی افراد محدودی صورت گرفته ولی اگر نتایج آن به طور وسیع‌تری تأیید شود، تغییری بنیادی در دانسته‌های بشر درخصوص چگونگی کارکرد مشترک مغز و سیستم ایمنی بدن محسوب خواهد شد.

منبع: IFLScience

مترجم: هانیه علیزاده

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۳۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟

اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حالی از ۱۷ بهمن ماه به مدت سه ماه آغاز شد که اکنون تنها هفت روز تا پایان این طرح باقی مانده که هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح یاد شده، اعلام نکرده است.

به گزارش ایسنا، با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست‌ کم‌چرب،‌ مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.

طی چند فاز اجرایی و با گسترش اجرای آن در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت.

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.
 
اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

براساس اعلام وزارت رفاه مرحله سوم طرح کالابرگ از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ شروع شده و برابر برنامه‌ریزی انجام شده تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت که از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، به صورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شده و این یعنی موفقیت بالای طرح در جلب مشارکت مردم و حمایت از سبد غذایی خانوار در مقابل تورم و گرانی. طی ۸۰ روز طرح فجرانه توزیع حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی صورت گرفته و اثر بسیار خوبی در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی گذاشته است.

تنها هفت روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه الکترونیک باقی مانده و هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح کالابرگ اعلام نکرده است. البته ۱۹ فروردین ماه بود که سیدرضا یحیوی- مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تداوم اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در سال جاری به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حال اجراست و منابع آن برای مدت سه ماه در نظر گرفته شده بود که در صورت تامین منابع، همین مدل ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر منابع تامین نشود چند مدل طراحی و به دولت ارائه خواهد شد و در صورت موافقت با یکی از مدل‌های ارائه شده، اجرا خواهد شد.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرده بود که در هر صورت حمایت از معیشت مردم ادامه‌دار است اما بستگی به این دارد که در چه قالب و طرحی ادامه یابد.

اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟
  • طرح تقسیم استان تهران در دستور کار قرار گرفت
  • توضیحات وزیر کار درباره بیمه کارگری
  • وحیدی: طرح تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • توضیحات وحیدی درباره طرح تقسیم استان تهران