Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران با بيان اينکه پياز زعفران به کشورهاي همسايه قاچاق مي‌شود، گفت: با قاچاق پياز زعفران شاهد مهاجرت خاموش اين گياه خواهيم بود. علي حسيني در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنيم در بيرجند‌ اظهار داشت: سطح زيرکشت زعفران در ايران در دو استان خراسان رضوي و خراسان جنوبي که به عنوان قطب توليد زعفران کشور هستند بيش از 100 هزار هکتار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه با اين ميزان سطح زيرکشت زعفران در ايران قادريم کل دنيا را نسبت به مصرف زعفران تأمين کنيم افزود: در حال حاضر سالانه حدود 200 تا 230 تن زعفران به صورت رسمي از کشور صادر مي‌شود اما بايد خود را براي صادرات 400 تني آماده کنيم.
عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران بيان کرد: هر کشور همسايه‌ مانند ارمنستان، تاجيکستان، افغانستان و غيره که قابليت توليد زعفران را داشته باشند مي‌توانند تهديدي براي ايران و زعفران ايراني باشند چون با قاچاق پياز زعفران به آنجا شاهد مهاجرت خاموش اين گياه خواهيم بود.
حسيني تصريح کرد: با توجه به اينکه بزرگترين توليدکننده زعفران دنيا هستيم و بهترين زعفران دنيا را با قيمت‌هاي رقابتي توليد مي‌کنيم پيش‌بيني مي‌شود امسال سهم بيشتري از صادرات زعفران به کشور‌هاي مختلف دنيا را به خود اختصاص دهيم.

پتانسيل توليد زعفران در استان‌هاي خراسان رضوي و جنوبي حدود 400 تن است
وي با بيان اينکه در دنيا حدود 350 تن زعفران مصرف مي‌شود که پتانسيل توليد استان‌هاي خراسان رضوي و جنوبي به تنهايي حدود 400 تن است خاطرنشان کرد: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزي در اين دو استان حدود 100 هزارهکتار زعفران کشت شده که در صورت عملکرد چهار کيلوگرمي که حداقل انتظار از اين اراضي است مي‌توان پيش‌بيني کرد که امسال بيش از 400 تن در اين دو استان توليد شود و بايد براي صادرات به همين اندازه برنامه‌ريزي کنيم.
نائب رئيس انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي با بيان اينکه ميزان مصرف زعفران در ايران نهايتاً 60 تن است يادآور شد: در حال حاضر قيمت زعفران کاهش يافته و همه منتظر رسيدن زعفران امسال به بازار براي از سرگيري صادرات هستند چون فصل برداشت اين محصول از آبان ماه آغاز مي‌شود البته تا زماني که درخواست‌هاي جديد نيامده است نمي‌توان آينده را پيش‌بيني کرد.
ثبت برند جغرافيايي زعفران براي خراسان جنوبي پيگيري مي‌شود
حسيني با اشاره به اقدامات انجام شده درخصوص برندسازي زعفران اظهار داشت: شوراي ملي زعفران طرح مقدماتي برند ملي زعفران را 7 سال پيش تهيه نموده است اما به دليل عدم هر گونه کمکي تاکنون موفق به نهايي شدن و ثبت برند براي زعفران ايران در کنوانسيون ليسبن نشده‌ايم.
عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران افزود: در صدد هستيم تا از طريق انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي ثبت برند جغرافيايي زعفران براي خراسان جنوبي را پيگيري و ان‌شاءالله ثبت کنيم.
وي گفت: اگر ايران توانست در سه دهه گذشته جاي اسپانيا را در توليد زعفران بگيرد در حالي که ميزان توليد اين محصول در اسپانيا در حدود 30 سال گذشته بيش از ايران بود به دليل افزايش کمي و کيفي زعفران ايراني با قيمت رقابت پذيرتر نسبت به نمونه اسپانيايي بود که در واقع سبب ورشکست شدن آن شد و اسپانيا که ديگر تواني براي رقابت با ايران را نمي‌ديد پياز زعفرانش را به کشور همسايه يعني مراکش فروخت و شاهديم که پس از 10 سال نتوانسته زمين‌هاي خود را بازسازي کند و مراکش به يکي از توليدکنندگان هرچند جزئي زعفران تبديل شده است.

سطح زيرکشت زعفران در ايران افزايش يافته است
حسيني با بيان اينکه در بحث زعفراني که داخل استان فرآوري مي‌شود تاکنون پيشرفت جهشي داشته‌ايم بيان کرد: در حال حاضر بهترين متد و روش را براي زعفران ايران داريم همچنين طي سال‌هاي گذشته سطح زيرکشت زعفران افزايش يافته است در حالي که به جاي آن بايد به دنبال افزايش عملکرد اين محصول در واحد سطح باشيم که به راحتي با انجام برخي اقدامات مي‌توانيم ميزان توليد در هر هکتار را تا دو برابر آمار فعلي (4 کيلوگرم) افزايش دهيم بنابراين بايد در چنين شرايطي به دنبال بازارسازي، بازاريابي و توليد براي بازارهاي هدف باشيم.
نائب رئيس انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي با بيان اينکه دغدغه ما براي بازارهاي نو و آينده است تا بتوانيم زعفران را در آنجا افزايش دهيم خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح زيرکشت زعفران با شتاب توسعه مي‌يابد در اين راستا ما بايد بازارهاي هدف را گسترش دهيم.
عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران با بيان اينکه در حال حاضر 50 کشور هدف ما هستند و ما بايد آنها را 2 برابر افزايش دهيم افزود: دغدغه ما توليد انبوه زعفران است.

صادارت 92 ميليون دلاري زعفران ايران به 54 کشور دنيا
حسيني با اشاره به ميزان صادرات زعفران به کشورهاي ديگر تصريح کرد: در پنج ماهه سال جاري 68 تن و 640 هزار کيلوگرم زعفران به ارزش 92 ميليون و 623 هزار دلار به 54 کشور مختلف صادر شده است که 26.48 درصد از نظر وزني و 16.22 درصد از نظر ارزشي نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش داشته است.
وي با بيان اينکه بايد به جاي افزايش سطح زيرکشت زعفران عملکرد زعفران را افزايش دهيم تا کيفيت را بالا ببريم و کسي نتواند با ما رقابت کند گفت: همچنين در بحث صادرات پياز زعفران نيز مخالف اين امر هستيم چون اگر پياز زعفران از کشور صادر شود بايد آن روز با زعفران ايران خداحافظي کرد.
نائب رئيس انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي بيان کرد: نبايد اجازه دهيم اين کار انجام شود چراکه تکثير پياز زعفران از طريق بذر نيست و مانند ديگر محصولات کشاورزي و گندم اگر آفتي در مزارع افتاد نمي‌توان مزارع را احيا کرد.
حسيني بيان کرد: اگر نسبت به خروج پياز زعفران از کشور بي‌تفاوت باشيم ممکن است با قاچاق پياز زعفران و توسعه کشت اين گياه حتي در کشورهاي همسايه که با جديت آن را دنبال مي‌کنند اين محصول استراتژيک کشورمان با تهديد جدي مواجه شود و شاهد مهاجرت خاموش زعفران از کشور باشيم بنابراين بايد از اين محصول استراتژيک حمايت کنيم و اجازه ندهيم پروژه صادرات زعفران به کرسي بنشيند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۴۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷

پیمانه اقتصادی تابناک هر روز بسته‌ای خبری از آخرین اخبار و تحولات مهم اقتصادی ایران و جهان ارائه می‌کند؛ پیمانه‌ای شامل تغییرات ۲۴ ساعت اخیر از بازار‌هایی همچون ارز، خودرو، طلا، انرژی و مسکن، که در کنار آن به واکنش‌ها و صحبت‌های اقتصادی مسئولان نیز پرداخته می‌شود.

رشد شاخص بورس در نخستین روز هفته

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) با یک هزار و ۲۲ واحد رشد در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۹ واحد ایستاد. معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از ۷ میلیارد و ۵۵۰ میلیون سهم و اوراق مالی را به ارزش تقریبی ۴۹ هزار میلیارد ریال با انجام بیش از ۳۵۰ هزار معامله، دادوستد کردند. نماد «فملی» بیشترین اثر مثبت و نمادهای شپنا، شستا، وبملت، شتران، وغدیر و وتجارت بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند.

ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس

رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد. وی افزود: در ادامه حمایت‌های این صندوق از سازندگان مسکن، پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه‌های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد. رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن، کاهش قیمت مصالح برای سازندگان با حذف واسطه‌ها و افزایش سرعت پیشرفت پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن را دستاوردهای مهم ورود این صندوق به عرصه خرید مصالح ساختمان‌سازی عنوان کرد و ادامه‌داد: علاوه بر این با خریدهایی که به صورت عمده با حجم بالا و به صورت نقد از طریق بورس انجام می‌شود، از تولیدکنندگان داخلی مصالح ساختمانی هم حمایت خواهد شد.

کاهش قیمت دلار در بازار ارز

تسنیم: قیمت دلار که هفته قبل در کانال 64 هزار تومان در نوسان بود امروز به کانال 61 هزار تومان بازگشته است. بازاری‌ها می‌گویند احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد و به همین دلیل هم الآن دیگر مردم و بازاری‌ها ریسک خرید را نمی‌پذیرند و ترجیح می‌دهند سرمایه خود را نقد نگه‌دارند تا در قیمت‌های پایین‌تر خرید انجام دهند.

فرزین عازم عربستان شد

رییس کل بانک مرکزی ایران به منظور شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی، تهران را به مقصد ریاض پایتخت عربستان ترک کرد.

سکه عقب نشینی کرد

قیمت هر گرم طلا امروز (هشتم اردیبهشت ماه) در بازار طلای تهران با ۴۰ هزار تومان کاهش به سه میلیون و ۴۶۰ هزار تومان رسید و سکه طرح جدید نیز با کاهش ۹۰۰ هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته به ۴۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان رسید.

ریزش طلای جهانی

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد. هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

رشد بهای طلای سیاه در بازار انرژی

قیمت نفت در هفته گذشته، تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل شامل کاهش ذخایر نفت، خوش‌بینی به رشد اقتصاد آمریکا و تنش‌های ژئوپلیتیکی، رشد پیدا کرد. به گزارش ایسنا، بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش، در ۸۹ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۸ سنت معادل ۰.۳۴ درصد افزایش، در ۸۳ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه بسته شد. با این حال، قیمت نفت با فروکش نسبی ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه که باعث ضعیف شدن نرخ اضافی ریسک در قیمت‌ها شده، از اوجی که اوایل آوریل داشت، فاصله گرفته است.

ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور

ضیغمی معاون وزیر صمت در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود هیئت تجاری از کشور کره شمالی به ایران برای بازدید از این نمایشگاه گفت: این کشور نیز مانند سایر کشورها برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران آمده است. وی تصریح کرد: کشورهای دیگری که با ایران در حوزه‌های نفت همکاری می‌کنند، ظرفیت‌های دیگر ایران را نمی‌دانند و حتی بسیاری از کشورهای دوست و همسایه نیز به ظرفیت‌های صادراتی ایران آگاه نیستند که امیدواریم این نمایشگاه زمینه را برای شناخت ظرفیت‌های صادراتی ایران در بخش‌های دیگری به غیر پتروشیمی، نفت و فولاد بشناساند. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی نقل و انتقال پول با دیگر کشورها گفت: در روش‌های پولی و بانکی و شبه سوئیفت اتفاقات خوبی روی داده است و با نزدیک به 10 کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم اما به دلیل محرمانگی درباره آنها تبلیغات نمی‌کنیم. /تسنیم

کاهش حجم کل بازار ارزهای دیجیتال

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۳۳ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل  ۱.۸۳ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۳۶ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۱۵ درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است. حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۶۴.۷۳ میلیارد دلار است که ۱۸.۹۶ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۳۷ میلیارد دلار است که  ۸.۳۰ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال  بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۶۰.۱۹ میلیارد دلار است که ۹۲.۹۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

توجه بانک مرکزی ترکیه به ریسک‌های تورمی

بانک مرکزی ترکیه (CBRT) اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد. کمیته سیاست پولی استدلال کرد که به دلیل تاخیر بین افزایش نرخ‌ها و تاثیر آن بر تورم، توقف در انقباض الزامی است. بانک افزود که «به شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند». بانک ترکیه گفت: تا زمانی که شاهد کاهش قابل توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد و تا زمانی که انتظارات تورمی به محدوده پیش‌بینی شده باز نگردد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

وزیر کار: باید هر روز بهتر از روز گذشته باشیم وزیر کار گفت: مقام معظم رهبری امسال به منظور ایجاد استقلال، شعار سال را جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب کردند. گرچه مخاطب شعار ایشان آحاد مختلف جامعه مانند مدیران، فرهنگیان و کارفرمایان هستند، اما مخاطب اصلی، جامعه کار و تولید است. مرتضوی تاکید کرد: کشور‌هایی که به استقلال برسند در تمام مولفه‌های حاکم و رایج بر مدیریت کلان جهان اثرگذار هستند. بعضی از کشور‌ها دارای استقلال سیاسی و برخی دارای وابستگی سیاسی هستند. برخی‌ها استقلال اقتصادی و برخی وابستگی اقتصادی دارند. وزیر رفاه گفت: اثرگذاری استقلال سیاسی برای هر قومی زمانی در جهان موثرتر خواهد بود که توام با استقلال اقتصادی باشد. در دهه گذشته رهبر انقلاب به موضوع استقلال اقتصادی به مبحث رشد و جهش تولید و اقتصاد مقاومتی پرداخته‌اند. امسال نیز بر جهش تولید نیز تاکید کردند و در ملاقاتی که به مناسبت روز کارگر با ایشان داشتیم فرمودند که جهش از رشد متفاوت است. جهش یعنی چند گام بلند برداشتن و سیر صعودی سپری کردن. وی افزود: ما در اجرای فرمان رهبر انقلاب باید به این موضوع توجه کنیم. اکنون استقلال سیاسی کشور ما در کره زمین زبانزد است. استقلال فرهنگی ما بی‌نظیر است و در حوزه استقلال اقتصادی هم گام‌های بلندی برداشته‌ایم، زیرا این کشور ۴۰ سال با تحریم‌ها مواجه بوده است. اما اکنون در بخش‌های مختلف حوزه نرم‌افزار و سخت افزار ما پیشرفت‌های بسیار وسیعی را داشته‌ایم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: البته این پیشرفت‌ها کفایت نمی‌کند و باید هر روز بهتر از روز گذشته باشیم. /صداوسیما   افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷

قیمت خودروهای ایرانی امروز با نوسان به‌روز شد. به گونه ای که قیمت تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۲ به ۹۵۵ میلیون تومان رسیده است که طی یک روز گذشته ۵ میلیون کاهش پیدا کرده است. قیمت تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ ۹۸۵میلیارد تومان شده است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون کاهش پیدا کرده است. قیمت تارا دنده ای V۱ مدل ۱۴۰۲ نیز ۷۹۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است. قیمت تارا دنده ای V۱ پلاس ۶ سرعته مدل ۱۴۰۲ نیز ۸۳۵ میلیون تومان است که طی یک روز گذشته ۵ میلیون کاهش پیدا کرده است. قیمت رانا پلاس پانوراما ارتقا یافته مدل ۱۴۰۲ نیز ۶۹۰ میلیون تومان شده است که ۱۰ میلیون کاهش پیدا کرده است. قیمت پژو ۲۰۷ پانوراما دنده ای ارتقا یافته مدل ۱۴۰۳ نیز ۸۷۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون کاهش پیدا شده است. /اقتصاد آنلاین

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟