Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@14:22:02 GMT

آمریکا به دنبال بهانه‌جویی است

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۴۰۸۲

آمریکا به دنبال بهانه‌جویی است

به گزارش جام نیوز، «غلام‌ علی خوشرو» نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد در مصاحبه‌ای اختصاصی با «رادیوی ملی آمریکا» تأکید کرد که این آژانس بین المللی انرژی اتمی است که باید در مورد پایبندی ایران به توافق هسته‌ای قضاوت کند، نه آمریکا.

خوشرو نخست در پاسخ به سئوال «استیو اینسکیپ» مجری برنامه درباره اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره برهم زدن توافق در صورت عدم تقویت آن پاسخ داد: «هر کلمه و حرف این توافق باید رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غیر اینصورت ایران نیز در این توافق باقی نخواهد ماند. منظورم این است که توافق قابل مذاکره مجدد نیست. هیچکس نمی‌تواند مطلبی را به آن اضافه یا از آن کم کند.»

وی در ادامه در پاسخ به سئوال دیگر درباره این‌که آمریکا‌یی‌ها می‌خواهند موردی را به این توافق بیافزایند و این‌که آیا ایران آماده پذیرش تغییری در توافق هست یا خیر، گفت: «آمریکا بیشترین تلاش خود را در مذاکرات به‌ خرج داد. اما این تنها آمریکا نبود و ایران نیز همین کار را کرد. دیگر طرف‌ها نیز بودند که می‌خواستند موارد بیشتری را به توافق بیافزایند. اما این معامله نتیجه یک توافق و نه تنها اولویت یک طرف درگیر آن است.»

مجری برنامه سپس پرسید: «البته، این در واقع موضع رئیس جمهور ایالات متحده است که می‌گوید برجام توافقی بد است. هرچند منتقدان دیگری نیز هستند که برای مثال خواهان دسترسی بیشتری در ایران هستند، دسترسی به مکان‌های‌های نظامی ایران. آیا می‌توانید در این زمینه بحث کنید؟»

خوشرو در پاسخ اظهار داشت: «آژانس بین المللی اتمی تنها داور موجود است. آژانس بین المللی اتمی هشت بار گزارش کرده که ایران به تمامی تعهدهایش پایبند بوده است. مدیر کل آژانس بین المللی اتمی نیز گفته به هرجایی که بخواهیم دسترسی داریم. خیر، آمریکا [توافق را] رعایت نمی‌کند. این کشور به آنچه آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می‌دهد توجه نکرده و می‌خواهد جایگزین آن [نهاد] شود.»

مجری برنامه سپس گفت که «مقام‌های آمریکایی اذعان داشته‌اند ایران از توافق پیروی می‌کند اما این رئیس جمهور آمریکا است که از مفاد این توافق خرسند نیست. آیا شما تصور می‌کنید واشنگتن از توافق پیروی می‌کند؟»

خوشرو اظهار داشت: «ایالات متحده به ویژه دولت کنونی این کشور در پی بهانه‌جویی و تهدید به اعمال تحریم‌ها است. این نوع اقدام‌ها با متن و محتوای توافق ناهمخوان است.»

اینسکیپ پرسید: «پس شما مخالفت‌هایی با رفتار ایالات متحده دارید، اما می‌خواهید به جای کنار رفتن از توافق، آن را از طریق خود توافق حل کنید؟»

خوشرو در پاسخ گفت: «بله. زمانی که آن‌ها جو عدم اطمینان در مورد سرمایه ‌گذاری خارجی، تعامل‌های تجارتی و روابط اقتصادی با ایران ایجاد می‌کند، ما با این موارد مخالفت‌های بسیاری داریم. تمام اقدام‌هایی که آمریکا انجام می‌دهد تخلف است.»

مجری برنامه ادامه داد: «یک اعتراض به برجام توسط بسیاری از آمریکایی‌ها این است که توافق تنها مسائل هسته‌ای را پوشش می‌دهد و آن‌ها نگران حرکت ایران فراتر از مسائل هسته‌ای هستند. در عین حال، می‌دانم که "حسن روحانی" رئیس جمهور شما که چند ماه پیش مجددا انتخاب شد، وعده داده بود تحریم‌های غیرهسته‌ای بیشتری رفع می‌شوند. با این اوصاف آیا فضای بیشتر برای تطابق ایران و آمریکا وجود دارد؟»

خوشرو در جواب اظهار داشت: «آمریکا اولویت‌هایی در منطقه دارد که بسیاری در جهان از آن‌ها راضی نیستند. حتی در داخل آمریکا، بسیاری از آنچه که این کشور در عراق، سوریه و یمن انجام داده، ناراضی هستند. این روند بسیار پرهزینه و بسیار خطرناک بوده است. پس چرا ایران باید در منطقه از آمریکا اطاعت کند؟»

مجری رادیوی ملی آمریکا سپس به موضع تداوم نگهداری افراد با ملیت‌های ایرانی، آمریکایی در زندان‌های ایران پرداخت که خوشرو نیز در جواب گفت: «نظام قضایی ایران کار خود را انجام می‌دهد. در آمریکا نیز ایرانی‌های بسیاری از سوی نظام قضایی این کشور متهم شده‌ و اینک بابت نقض تحریم‌ها در زندان‌ به سر می‌برند.»

اینسکیپ سپس مدعی نگهداری این افراد از سوی ایران برای برای تبادل با ایرانی‌های در بند در زندان‌های آمریکا شد که خوشرو در پاسخ اظهار داشت: «خیر. نظام قضایی از دولت متفاوت است. خیر، هیچ ارتباطی بین این دو وجود ندارد.»

وی همچنین در خاتمه درباره میزان تماس‌های بین دولت آمریکا و ایران در زمان تصدی دونالد ترامپ گفت: «تا جایی که می‌دانم هیچ ارتباطی بین ایران و آمریکا وجود ندارد. درباره توافق نیز ما در گذشته گفت‌‌وگوهای زیاد انجام دادیم اما اینک همه متوقف شده‌اند.»

 

فارس

111

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۴۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • ادامه جنجال توسل‌جویی علم‌الهدی به شاهنامه | نمی‌دانستید منیژه، زن باده‌نوش و دختر دشمن ایران بود | این ابیات را هم بخوانید!
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم+ فیلم
  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق