Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-27@19:30:07 GMT

مرگ 12897 ایرانی بر اثر آلودگی هوا در سال 94

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۰۰۷۱

خرداد: سرپرست گروه "سلامت هوا" مرکز محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت وظیفه محاسبه مرگ منتسب به آلودگی هوا را بر عهده دارد از مرگ 12 هزار و 897 ایرانی در اثر آلودگی هوا در سال 94 خبر داد.

به گزارش خرداد از ایسنا، عباس شاهسونی در نشست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست که امروز با حضور مسعود تجریشی معاون سازمان محیط زیست و نمایندگان تعدادی از دستگاه‌ها در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: طبق آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی، به دلیل مرگ 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 میلیون انسان در اثر مرگ منتسب به آلودگی هوا، این عامل به عنوان پنجمین مولفه موثر در مرگ و میر شناخته شده است.

وی افزود: دو میلیون و 700 هزار مرگ منتسب به آلودگی هوای خانگی است، به همین علت عامل آلودگی هوا ناشی از منابع خانگی دهمین عامل مرگ و میر به حساب می‌آید.

سرپرست گروه "سلامت هوا" مرکز محیط و کار وزارت بهداشت گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی 23 درصد از مرگ‌ها ناشی از عوامل محیط زیستی است که مهمترین عامل محیط زیستی آلودگی هوا به شمار می‌آید.

کاهش ذرات معلق از سال 92 تا سال 94

شاهسونی در ادامه با اشاره به اینکه از جمله وظایف وزارت بهداشت محاسبه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا است گفت: داده‌های مربوط به کیفیت هوا در سال 94 را از سازمان محیط زیست گرفته و با بررسی‌ها متوجه شدیم که میانگین غلظت ذرات معلق در 25 شهر ایران 31.7 میکروگرم در متر مکعب بوده است.

غلظت ذرات معلق در ایران فاصله بسیاری با استاندارد جهانی دارد

وی تاکید کرد: نتایج پایش‌ها نشان می‌دهد که میانگین غلظت ذرات از سال 92 تا سال 94 از مقدار 39 میکروگرم به 31.7 میکروگرم کاهش پیدا کرده است اما میانگین غلظت آلاینده‌ها نسبت به استاندارد جهانی سه برابر است. چون بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی میزان ذرات معلق 2.5 میکرون در حد استاندارد 10 میکروگرم است، ولی میانگین ذرات معلق 25 شهر ایران در سال 94 به 31.7 میکروگرم می‌رسید. بنابراین با استانداردهای جهانی فاصله بسیار داریم.

به گفته وی، محاسبه مرگ منتسب به آلودگی هوا در 25 شهر کشور با جمعیت 30 میلیون نشان می‌دهد که در سال 94، 12 هزار و 798 نفر مرگ منتسب به آلودگی هوای ناشی از ذرات معلق داشتند. این افراد معمولا مبتلایان بیماری‌های قلبی و عروقی بودند که بیماری آنها از طریق حضور مکرر در فضای آزاد تشدید و منجر به مرگ آنها می‌شود.

شاهسونی با اشاره به اینکه در ایران حدود 370 هزار مرگ به طور سالانه داریم، گفت: از این تعداد در سال 94، 12 هزار و 897 نفر مرگ منتسب به ذرات معلق داشتند. لازم به ذکر است که در برخی شهرها مثل اهواز میانگین ذرات معلق 2.5 میکرون شش برابر حد استاندارد است. بنابراین نمی‌توان اعداد و ارقام به دست آمده در این محاسبه را به سایر شهرها نیز تسری داد.

وی در ادامه با بیان اینکه روند کاهشی میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق در سال 95 متوقف شد، اظهار کرد: تعداد مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور در سال 95 تا آخر ماه جاری نهایی و اعلام می‌شود اما آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران در سال 95 نهایی شده است. بر اساس محاسبات صورت گرفته در سال گذشته، 4810 مرگ منتسب به آلودگی هوا در تهران ثبت شده است.

برچسب ها: مرگ ، ایران ، آلودگی هوا

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۰۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)

به‌تازگی تصویری در شبکه‌های اجتماعی، مبنی‌بر شکار یک پلنگ ایرانی در پارک ملی هِنگول بلوچستان پاکستان، منتشر شده است. این نژاد از پلنگ در معرض خطر انقراض است.

به گزارش فارس، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • افزایش ذرات معلق هوا در آسمان پایتخت
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • هوای اصفهان و ۶ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی