Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغداد - ایرنا - رفتر رسانه های حیدرالعبادی نخست وزیر عراق اظهارات تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا درباره بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) را رد کرد و آن را مایه تعجب دانست.

به گزارش ایرنا، در بیانیه ای که امروز / دوشنبه/ در صفحه فیسبوک دفتر رسانه ای نخست وزیر عراق درج شده آمده است: رزمندگان الحشد الشعبی عراقی های مهین پرستی هستند که برای دفاع از کشور خود فداکاری های بزرگ کرده اند و مطابق قانون مصوب پارلمان عراق، تحت فرمان فرماندهی نیروهای مسلح عراق قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این منبع تاکید کرده است که هیچ کس حق دخالت در امور داخلی عراق و تعیین کاری که باید انجام دهند، ندارد.
بیانیه افزوده است: در صحنه های نبرد، این فرزندان عراق هستند که می جنگند و هیچ نیروی خارجی در این کشور وجود ندارد.
این بیانیه اضافه کرد: وجود نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق یا کشوری دیگر، حضوری با تعداد مشخص برای اهداف آموزشی و پشتیبانی و نه برای جنگیدن در خاک عراق است.
«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا دیروز همزمان با سفر منطقه ای حیدرالعبادی نخست وزیر عراق به عربستان، مصر و اردن، وارد ریاض شد و در یک کنفرانس مطبوعاتی به همراه همتای عربستانی خود خواستار خروجی کسانی از عراق شد که او آنها 'شبه نظامیان ایرانی ' نامید.
برخی گروه ها و شخصیت های عراقی که امیدوار بودند داعش موجب تجزیه کشور عراق شود و یا اقدام گروهی که همین هدف را از طریق همه پرسی کردستان عراق دنبال می کردند و به دلیل جهاد و مقاومت مردم عراق ناکام ماند، مدتی است نیروی بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) را وابسته به جمهوری اسلامی و تابع تهران می نامند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در یک توئیت به اظهارات تیلرسون پاسخ داد و گفت: فرزندان کشوری که برای دفاع از خود پاسخ دادند به چه کشوری باید بازگردند؟
اظهارات خصمانه و مداخله جویانه وزیر خارجه آمریکا درحالی است که الحشد الشعبی با تصویب اکثریت اعضای پارلمان ملی عراق به عنوان یکی از نیروهای هشت گانه تابع فرماندهی نیروهای مسلح این کشور قرار گرفته است.
درهمین حال سازمان الحشد الشعبی نیز امروز با صدور بیانیه ای خواستار عذرخواهی آمریکا از این اظهارات وزیر خارجه خود شد.
در بیانیه الحشد الشعبی این اظهارات کاملا نادرست، غیر قابل قبول و ناشی از کم اطلاعی و یا تضییع خون های ریخته شده برای دفاع از عراق دانسته و تاکید شده است: همه رزمندگان در عراق ، عراقی هستند و مشاوران نظامی خارجی با نظر دولت عراق در این کشور حضور دارند و پس از پایان عملیات های نظامی در عراق، از این کشور خارج خواهند شد.
از سوی دیگر حاکم الزاملی رئیس کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق نیز تاکید کرد: همه نیروهایی که با داعش جنگیدند، عراقی بوده اند و هیچ گروه ایرانی در عراق نیست.
وی افزود: برخی از کشورهایی که تلاش می کنند وجهه عراق و حاکمیت ملی آن را مخدوش کنند، به استناد سخنان تیلرسون، حرف هایی مبنی بر وجود شبه نظامیان ایرانی که در عراق می جنگند را تکرار می کنند.
این منبع همچنین از آنچه هماهنگی برخی شخصیت های سیاسی در اقلیم کردستان عراق با تصریحات تیلرسون نامید، بشدت اظهار تاسف کرد.
خاورم**380**1144
* انتشار دهنده: علیرضا جباری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۰۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن در تل‌آویو: حالا وقت توافق است

به گزارش خبرآنلاین «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده که به اراضی اشغالی سفر کرده، روز چهارشنبه و در دیدار با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، جنبش مقاومت فلسطین (حماس) را تنها مقصر عدم حصول توافق آتش‌بس دانست و تاکید کرد این توافق هرچه سریع‌تر باید حاصل شود.

این دیپلمات ارشد آمریکایی پا را از این هم فراتر گذاشته و در اظهاراتی که انتقادات پیشین واشنگتن از عملکرد نظامیان صهیونیست در غزه را نقض می‌کند، حتی رنجی که در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به غزه متوجه فلسطینیان شده را هم به گردن حماس انداخت!

به نقل از ایسنا او در این راستا با تاکید بر لزوم ارسال کمک‌های بشردوستانه مضاعف به فلسطینیان در غزه، گفت: «ما باید بر کسانی تمرکز کنیم که در این میدان نبرد ساخته دست حماس، رنج می‌کشند.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین بر ضرورت توافق رژیم صهیونیستی و حماس برای آتش‌بس تاکید کرد و گفت: «حتی در این زمان دشوار هم ما مصمم به تحقق یک توافق آتش‌بس برای آزادی اسرا هستیم... جای هیچ تعلل و بهانه‌ای نیست؛ اکنون وقت (توافق) است.»

بلینکن در حالی حماس را مسئول عدم حصول توافق دانست که جریان‌های راست افراطی در کابینه رژیم صهیونیستی هم با توافق مخالف بوده و کابینه را تهدید به انحلال کرده‌اند.

«اوریت استروک» وزیر شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی توافق در حال بررسی در مصر را «افتضاح» دانست و گفت این طرح پیشنهادی ماهیت وجودی کابینه رژیم صهیونیستی را زیر سوال می‌برد.

او با بیان اینکه چنین توافقی می‌تواند اهداف جنگی رژیم صهیونیستی را از بین ببرد، گفت: «سربازان همه چیز خود را رها کرده و رفتند که برای اهدافی که دولت تعیین کرده بود، بجنگند. حالا ما همه این‌ها را دور می‌ریزیم تا ۲۲ یا ۳۳ یا نمی‌دانم چند نفر را نجات دهیم. چنین دولتی حق حیات ندارد.»

اظهارات این وزیر صهیونیست یادآور اظهارات «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و رهبر حزب «صهیونیسم دینی» است که گفته بود اگر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم با توافق کنونی موافقت کند، او ائتلاف حاکم را بر هم خواهد زد.

در مقابل، «یائیر لاپید» رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به اظهارات استروک واکنش نشان داد و با کنایه به اظهارات وی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «دولتی که ۲۲ یا ۳۳ عضو افراطی دارد، حق حیات ندارد.»

«چیلی تروپر» قانون‌گذار رژیم صهیونیستی هم تلاش چهره‌های افراطی در کابینه رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از امضای توافق را با تعالیم یهودیت مغایر دانست و گفت بر خلاف ادعای کسانی که خود را نماینده و سخنگوی یهودیت می‌دانند، یهودیت واقعی برای جان انسان‌ها ارزش قائل است.

هرتزوگ نیز در دیدار با بلینکن به‌ احتمال صدور قرار بازداشت برای رهبران رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه واکنش نشان داد و مدعی شد دشمنان این رژیم سعی دارند از سازوکارهای قانونی بین‌المللی علیه تل‌آویو استفاده کنند.

او دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی را «بسیار قدرتمند» دانست و گفت استفاده از دیوان کیفری بین‌المللی علیه این رژیم «تهدید» علیه دموکراسی است، تهدیدی که هرتزوگ از دوستان و حامیان رژیم صهیونیستی خواست با آن مخالفت کنند.

بلینکن پس از دیدار با هرتزوگ با معترضانی که خواستار توافق تبادل اسرا با مقاومت فلسطین هستند، دیدار و گفت‌وگو کرد.

او همچنین به صورت خصوصی با خانواده‌های اسرای آمریکایی در غزه گفت‌وگو کرد.

برنامه بعدی بلینکن در سفر به سرزمین‌های اشغالی، گفت‌وگو با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در قدس است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901752

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است
  • واکنش وزیر کشور به ادعای بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا
  • نخست‌وزیر سابق اسرائیل به خانه وزیر خارجه امارات رفت + عکس
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • اولین واکنش وزیر کشور به ادعای بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • بلینکن در تل‌آویو: حالا وقت توافق است
  • نخست‌وزیر جدید هائیتی منصوب شد
  • ابراز خرسندی امیرعبداللهیان از پیشرفت های صورت گرفته در روند روابط ایران و بورکینافاسو