Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@01:34:17 GMT

مرگ سالانه ۷۰۰نفر براثر مسمومیت دارویی

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۷۹۰۸

مرگ سالانه ۷۰۰نفر براثر مسمومیت دارویی

زندگی > سلامت - دکتر یسنا به‌منش:
مسمومیت دارویی یکی از متداول‌ترین انواع مسمومیت‌هاست.

درواقع استفاده بيش از حدمجاز هر دارو يا ماده‌اي مي‌تواند باعث اين نوع از مسموميت شود و اين در حالي است كه با افزايش آگاهي، مي‌توانيم مانع مسموميت دارويي شويم. درواقع بسياري از ضايعات ناشي از بروز مسموميت‌ها به‌سادگي قابل پيشگيري هستند و با نگاهي نو به روند آموزش نحوه پيشگيري از آنها و توجه به اين نكته كه «شايد قرباني بعدي يكي از انواع مسموميت‌ها من يا خانواده‌ام باشيم» هيچگاه خطر را از خود دور نخواهيم ديد؛ به‌خصوص در ميان كودكان كه يك لحظه غفلت منجر به عوارض دائمي و آزار‌دهنده ناشي از مسموميت مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بايد به اين نكته توجه كرد كه داروها يكي از خطرناك‌ترين عوامل مسموميت‌زا در منازل هستند و بي‌توجهي به ميزان مصرف دارو، استفاده از داروها در تاريكي و با خواب‌آلودگي و مصرف خودسرانه داروها، همگي مي‌تواند منجر به مسموميت‌هاي دارويي شود؛ بنابراين بايد از مصرف خودسرانه داروها اجتناب كرده و توجه داشته باشيم كه مصرف مقادير بالاي برخي از داروهاي به ظاهر كم‌خطر، مي‌تواند براي فرد و به‌ويژه براي كودكان و افراد مسن، كشنده باشد. اما اهميت مسموميت دارويي در اين نكته است كه گاهي ممكن است كبد و كليه فرد مسموم بر اثر مسموميت دچار صدمه دائمي شود و تا آخر عمر با اين مشكل دست به گريبان شود. با توجه به آمار سازمان پزشكي‌قانوني كشور درخصوص مرگ‌ومير ناشي از مسموميت دارويي، مشاهده مي‌شود كه سالانه نزديك به ۷۰۰ نفر از هموطنان‌مان بر اثر مسموميت با دارو جان سپرده‌اند. البته مرگ ناشي از مسموميت دارويي در كشور ما شايع نيست و فقط ۱۲ درصد از كل موارد مرگ ناشي از مسموميت بر اثر داروها اتفاق مي‌افتد. البته به‌طور كلي مسموميت دارويي نخستين علت مراجعه به مراكز درماني مسموميت در ايران است؛ ضمن اينكه مسموميت ۷۰ تا ۸۰ درصد هم تعمدي بوده است. همچنين مسموميت‌هاي دارويي در كودكان اغلب اتفاقي و بر اثر كنجكاوي كودك يا اشتباه والدين رخ مي‌دهد.

بر اين اساس ۶۰ درصد از مسموميت‌هاي كودكان ناشي از داروست كه اغلب اتفاقي است. اما در بحث مسموميت دارويي بايد بدانيم كه در راس داروهايي كه اغلب منجر به مسموميت مي‌شوند، داروهاي آرامبخش، ضد‌افسردگي و سپس داروهاي مسكن غيرمخدر و داروهاي ضد‌جنون شايع‌تر هستند كه بهتر است داروهاي بيمار افسرده يا بيماراني كه تعادل رواني ندارند يا افرادي كه سابقه اقدام به‌خودكشي دارند را دور از دسترس‌شان قرار داده و مراقبت دقيقي درخصوص ميزان داروي مصرفي‌شان به عمل آوريم. در عين حال بايد توجه كرد كه در سالمندان مسموميت دارويي بسيار شايع و البته خطرناك است. در برخورد با فرد مسموم غيرهوشياري كه در كنارش بسته‌هاي داروي مصرف‌شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردي خود و عدم‌القاي استفراغ در اين فرد، بسته‌هاي دارويي را همراه بيمار به بيمارستان ببريد و با شماره ۱۹۰ داخلي ۳ (مركز اطلاع‌رساني داروها و سموم) يا ۱۱۵ تماس بگيريد.

در همین زمینه: مصرف بی‌رویه دارو در بیمارستان‌ها اعتبارات نظام سلامت را می‌بلعد مصرف «ایبوپروفن» با افزایش فشارخون مرتبط است دلالان دارو، نسخه جیب بیماران را می‌پیچند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۷۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ­ رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: دو سازمان بیمه گر بیش از ۲۶ همت بدهی به داروخانه‌ها دارند و مدت بدهی‌های این بیمه‌ها به بیش از ۱۰ ماه رسیده است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   احمدی ادامه داد: آخرین پرداخت‌های سازمان‌های بیمه گر مربوط اواسط سال قبل است. این در حالی است که سازمان غذا و دارو یک ماه قبل از کاهش کمبود‌های دارویی صحبت کرد رئیس اداره پایش مصرف دارو غذا و دارو در این باره گفت: کاهش ۶۷ درصدی در کمبود‌های دارویی داریم و از ۱۴۶ قلم دارو که کمبود داشت به ۱۱۲ قلم دارو رسیده ایم. همچنین در این هفته­ سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در خصوص علل کمبود دارو در کشور گفت: بخش کمی از پوشش ما به تفاوت ارز دارو از بیمه‌ها پرداخت شده که در بروز کمبود‌های دارویی نقش مستقیم دارد موضوعی که به تامین منابع آن از بانک مرکزی هم در بروز آن تاثیر داشته است.

دیگر خبرها

  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • اینفوگرافیک پرفروش ترین داروها در سال ۱۴۰۲ در ایران
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان