Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از روزنامه‌نگاران مشهور آلمانی در جریان سفر به میانمار شرایط اسف‌بار اقلیت روهینگیا را غیر قابل وصف دانست و نکات مهمی بیان کرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، «یورگن تودهوفر» روزنامه‌نگار مشهور آلمانی در جریان سفر به میانمار روایتی از وضعیت اقلیت روهینگیایی دارد و آنچه را دیده، غیرقابل وصف دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از دولت آلمان و دیگر کشورهای اروپایی خواست تا فشارهای سیاسی بیشتری بر دولت میانمار وارد کنند.

وضع آوارگان روهینگیایی غیرقابل وصف است

تودهوفر در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «فرانکفورتر روندشاو» گفت: «ما در بسیاری از کمپ‌های مربوط به پناهجویان و بیمارستان‌ها بودیم. من در سفرهای قبلی‌ام اردوگاه‌های زیاد و مردم درمانده فراوانی دیده بودم. اما آنچه در مرز میانمار شاهد آن بودیم، به عبارتی ساده وضعیتی غیر قابل توصیف بود. بدترین چیز این بود که مردم کاملا نا‌امید بودند. به عقیده من میانمار این افراد را به دلایل نژادی و مذهبی از کشور رانده است و نمی‌خواهد که آنها باز گردند. آنها در بنگلادش هم نمی‌توانند بمانند. دولت این کشور هر کاری که می‌تواند برای آنها می‌کند اما بنگلادش یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که برای تامین مردم خودش هم مشکلات فراوانی دارد.ما از بیش از نیم میلیون نفر صحبت می‌کنیم که در هفته‌های اخیر از مرز عبور کرده‌اند».

این روزنامه‌نگار آلمانی که به دلیل سفر به مناطق بحرانی جهان شهرت دارد در ادامه گفت: «نژادپرستی را نمی‌توان به راحتی توضیح داد در میانمار گروه‌های مختلفی وجود دارند که آنها هم مشکلاتی دارند اما دست‌کم آنها تابعیت میانمار را دارند. دولت میانمار مدعی است که اقلیت روهینگیا را انگلیسی‌ها از بنگلادش به میانمار آورده‌اند و این در حالی است که آنها صدها سال است که در میانمار زندگی می‌کنند. اما این اقلیت دین دیگری دارند و رنگ پوست بیشتر آنان از بقیه مردم تیره‌تر است.چنین موضوعی باعث شده که تفاوت آنها با دیگران مشخص شود و همین موضوع به نفرت دامن می‌زند. البته دین بودا، دین صلح بوده و هست. اما در هر دینی افرادی پیدا می‌شوند که به نفرت‌پراکنی دامن می‌زنند و در میانمار افراط‌گرایان ملی‌گرا هستند که از این نفرت خوشحال می‌شوند».

به نظرم همه اتفاقات برنامه‌ریزی شده است

تودنهوفر درباره وضعیت پناهجویان اینطور توضیح داد: «مردم در سرپناه‌هایی زندگی می‌کنند که فقط از میله و ورق‌های پلاستیکی ساخته شده‌ است. آنها اغلب بدون هیچ چیزی روی زمین می‌خوابند و این در شرایطی است که در این وقت سال باران‌های شدیدی می‌بارد و این به خودی خود مسئله‌ای است که بیماری‌های سخت دیگری همه‌گیر نشوند. کمک‌های بشردوستانه وجود دارد اما کافی نیست. حتی در بیمارستان‌ها هم امکانات کافی نیست و برخی از بیماران روی زمین می‌خوابند».

وی افزود: «ما از خاک بنگلادش شاهد ستون‌های بلند دود در میانمار بودیم و من می‌خواستم خودم اوضاع را (از نزدیک) ببینم. ما در عبور از مرز میانمار وارد روستایی شدیم و دیدیم که همه چیز سوخته است؛ خانه‌ها، درختان، زمین و احتمالا مردم دیگر نمی‌توانند به این منطقه بازگردند چرا که زیر ساخت‌های زندگی آنها نابود شده است. خشونت نظامیان میانماری علیه روهینگیاها حدومرز ندارد. من در بیمارستان‌ها کودکانی را دیدم که در پی شلیک گلوله زخمی شده بودند. دختربچه‌ای شش ساله‌ای در بیمارستانی دیدم که پایش از ران تا زانو زخم ناشی از سوختگی داشت و این زخم مربوط به زمانی می‌شد که کلبه آنها به آتش کشیده شده بود و او هنوز خواب بود. به زنان تجاوز شده و گزارش‌هایی که از پناهجویان به ما رسید، بسیار تلخ بود؛ از دید من همه اینها به این معنی است که چنین اقداماتی برنامه‌ریزی شده علیه روهینگیاها صورت می‌گیرند.»

با این وضع، دولت میانمار نباید در جامعه جهانی پذیرفته شود

تودن‌هوفر که پیش از این از اعضای حزب دموکرات‌مسیحی (هم حزبی مرکل) بود، بر اقدام علیه این وضعیت تاکید کرد و افزود: «در همه جای جهان فجایعی رخ می‌دهد اما نابود کردن یک گروه در زمان ما بدون دخالت جامعه جهانی موضوعی غیرقابل قبول است. من نمی‌فهمم که چرا سیاستمداران اروپایی فشارهای بیشتری علیه (دولت میانمار) اعمال نمی‌کنند. دولت مدنی میانمار دست‌کم شکت خورده است و «آنگ‌سانگ سوچی» رهبر میانمار هم وضعیت خوبی ندارد. نفوذ وی بر ارتش محدود شده است. با این حال باید غرب و دست‌کم اروپا این موضوع را روشن کنند که در شرایطی که اخراج روهینگیاها متوقف نمی‌شود و آنها نمی‌توانند به محل زندگی خود باز گردند و نمی‌توانند از حقوق برابر مانند دیگران برخوردار باشند در این صورت امکان حضور (دولت میانمار) در جامعه جهانی و بر قراری روابط اقتصادی با این کشور وجود ندارد. ارتش میانمار ارتباط گسترده‌ای با آلمان دارد و دولت آلمان هم این امکان را دارد که فشارهای سیاسی را افزایش دهد و از دید من وقتی که ما (بخواهیم) حقوق‌بشر را جدی بگیریم، در این زمینه مسئول هستیم.»

روزنامه‌نگار آلمانی در ادامه صحبت‌های خود افزود: «فقط در چند سال گذشته، حدود 20 اقدام نظامی علیه روهینگیاها صورت گرفته است که بیشتر آنها بدون هیچ تحریک قبلی انجام شده‌. اما مواردی از مقاومت هم بوده است. 25 سپتامبر گذشته روهینگیاها، 12 نظامی میانماری را کشتند که البته من از این اقدام هم انتقاد می‌کنم اما نکته این است که در آن حمله هم تعداد روهینگیاهایی که کشته شدند بیشتر از میانماری‌ها بودند و در ادامه هم هزاران تن کشته و مورد خشونت و تجاوز قرار گرفتند و بیش از 600 هزار تن ناچار به ترک سرزمین خود شدند. با همه اینها به نظر می‌رسد که ارتش منتظر بهانه است».

یورگن تودنهوفر گفت که بسیاری می‌گویند که این مسایل به آلمان چه ارتباطی دارد اما باید در این مسئله دخالت کرد و این خوب است که رسانه‌های آلمانی درباره شرایط مردم روهینگیا اخباری منتشر می‌کنند و تاکید کرد که آلمان و اروپا باید نقش سیاسی و نه نظامی مثبت ایفا کنند.

وی درباره آرزوی مردمی که در اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند هم گفت: «من از بسیاری از آنها پرسیدم و تقریبا همه گفتند که می‌خواهند در شرایطی که امنیت و حقوق برابر داشته باشند، به وطنشان باز گردند. من به یاد صحبت‌هایم با زنی 20 ساله می‌افتم که همسرش را از دست داده بود و دختر کوچکی داشت. از او پرسیدم که چه رویایی دارد و او سرش را تکان داد و به من گفت که اینجا هیچکس رویا ندارد و وقتی از او پرسیدم که چه آرزویی برای آینده دارد گفت که امیدوار است که دخترش چیزی برای خوردن و پوشیدن داشته باشد و کمی هم امنیت بر قرار باشد. این همه خواسته آن زن بود».

منبع: فارس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۴۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است

به گزارش خبرنگار مهر، سپهر خلجی صبح پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان ایلام اظهار کرد: وظیفه مهمی در قبال اطلاع رسانی کارهای انجام شده در دولت برای مردم داریم.

وی بیان کرد: اقدامات خوبی در استان ایلام از جمله در بخش اربعین حسینی صورت گرفته است، مردم باید این حجم از اقدامات را زندگی خود احساس و درک کنند.

خلجی با اشاره به اینکه روایت اول در ارتباط با رویدادهای مختلف باید در اختیار ما باشد، گفت: ۳۷ هزار شهید غزه امروزه روایتی از مظلوم مردم غزه است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت عنوان کرد: آمریکایی‌ها روزی می‌گفتند دانشگاه پادگان نیست، امروز حمایت دانشجویان آمریکایی باعث زندانی شدن آنها شده است.

خلجی تصریح کرد: آرایش رسانه‌ای دشمن آفندی شده است، یعنی علاوه بر برجسته کردن نقاط ضعف، حتی به نقاط قوت کشور هم حمله رسانه‌ای می‌کنند.

وی افزود: درگیر جنگ رسانه‌ای و روایت‌ها هستیم، الان حوزه جنگ رسانه‌ای دشمن بیشتر در بخش اقتصادی است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اینکه وظیفه ما امیدآفرینی و اعتماد سازی است، افزود: یادمان نرود در چه شرایطی دولت سیزدهم، دولت را تحول گرفت، تورم ۶۰ درصدی داشتیم.

وی افزود: تورم محصول دولت گذشته است که به این دولت رسیده است، نفوذ تا دفتر رئیس جمهور وجود داشت.

خلجی تصریح کرد: نفت به فروش نمی‌رفت، امروز بیش از یک میلیون و ۵۰۰ بشکه نفت فروخته می‌شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت عنوان کرد: رشد بالای ۶ درصد در کشور را تجربه کردیم و این میزان به هشت درصد خواهد رسید.

وی عنوان کرد: پیشرفته کشور در بخش‌های مختلف مثل فضایی، ارتباط با کشورهای خارجی، قاب توجه است.

وی گفت: حجم نقدینگی از ۴۰ درصد در دولت گذشته به ۲۴ درصد در دولت سیزدهم رسیده است.

خلجی با اشاره به اینکه روایت این اقدامات برای مردم لازم و ضروری است، افزود: فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ما ممنوع است.

وی گفت: تبیین، رفع شبه و روایت گری جزو اولویت‌های مسؤولان باید باشد، آمارهای مقایسه مستند به مردم ارائه دهید.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت اظهار کرد: خود مدیر مسؤولیت اصلی اطلاع رسانی دستگاه‌های اجرایی خود است.

وی با اشاره به اینکه مدیران به تقویت بخش اطلاع رسانی بپردازند، تصریح کرد: باید پروژه‌های سرمایه‌گذاری در استان ایلام پیوست اطلاع رسانی تعریف شود.

خلجی عنوان کرد: باید حوزه اطلاع رسانی اولویت شناخته شود، دستگاه‌های اجرایی از افراد توانند برای روابط عمومی استفاده کنند.

کد خبر 6094892

دیگر خبرها

  • یک روزنامه‌نگار بر اثر انفجار بمب در پاکستان کشته شد
  • بازدید ۴۰ هزار نفر از مراکز صنعتی ایلام
  • روایتگری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • خلجی: آرایش دشمن رسانه‌ای است
  • روایت گری جزء اولویت‌ های مسئولان باشد
  • روایت گری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است