Web Analytics Made Easy - Statcounter

جویندگان هویت در بازار پر رونق عمل‌های زیبایی


 اپیدمی جراحی‌های زیبایی غیرضروری چنان برخی زنان و مردان ایرانی را گرفتار ساخته است که این روزها درکوچه و خیابان دائما با چهره‌هایی شبیه به هم، به مانند محصولات کپی شده یک واحد مونتاژ با شکل و شمایلی چون بینی‌های قلمی و سربالا، گونه‌های برجسته، ابروها و چشم‌های کشیده و صورت‌های بی‌روح مواجه می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، سن، جنس، جایگاه اجتماعی و شغل مطرح نیست؛ از پسر جوانِ فروشنده در یک مانتوفروشی تا بانویی دندانپزشک، صورت خود را به تیغ زیبایی جراحان سپرده‌اند تا به گمان خود زیباتر شوند. وضعیت جراحی‌های زیبایی در حال حاضر از تغییر ساده‌بینی عبور کرده و به جراحی‌های عجیب و غریب رسیده است. زاویه‌دار کردن صورت، چال گونه و لب، لیفت چانه و بینی با نخ، مزوتراپی (مجموعه‌ای جراحی با هدف کشیدن پوست)، لیپوماتیک (خارج کردن چربی‌های بدن)، کوتاه کردن فاصله پشت لب و بینی، کوچک کردن گوش‌ها، پیکرتراشی، یک‌دست سازی دندان‌ها، سوراخ کردن لب و لثه، بالا کشیدن ابرو و پلک، کاشت ابرو و ده‌ها نوع دیگر از جراحی‌های غیرضروری که تنها به دلیل الگوبرداری و پیروی از برخی ناهنجاری‌ها و خرده فرهنگ‌های نوظهور روی می‌دهد.
باید اذعان کرد که توجه به زیبایی‌های ظاهری و چهره در جامعه ایران به ویژه میان نسل جوان پا را از مرز زیبایی‌پسندی و عرف فراتر گذاشته تا آنجا که افراد با چهره‌های بدون نقص و زیبا نیز اقدام به دست بردن در چهره خود می‌کنند. گذشته از آسیب‌های فرهنگی و زوال معیارهای زیبایی، انتخاب همسر و پذیرش دوستان، مراجعه متقاضیانِ جراحی‌های زیبایی به غیرپزشکان باعث بروز آسیب‌های جسمی و روحی فراوان برای این افراد شده است.
ایران، رکورددار جراحی بینی
رشد علمی و پزشکیِ ایران را در انجام جراحی‌های پلاستیک نمی‌توان نادیده انگاشت. از عمرعلم جراحی زیبایی و پلاستیک در ایران مدت زیادی نمی‌گذرد اما همین زمان کافی است تا رکورد بیشترین جراحی‌های بینی و زیبایی نصیب ایران شود. ایران و به ویژه تهران اکنون پایتخت جراحی بینی شناخته می‌شوند.
آمار دقیقی از انواع جراحی‌های صورت گرفته وجود ندارد اما برآوردهای موجود از روزانه بیش از 300 جراحی تنها در شهر تهران حکایت می‌کند. بنا بر آمار تازه «سیدابوالحسن امامی» رئیس‌انجمن جراحان پلاستیک ایران، ماهانه به طور میانگین 20 هزار جراحی بینی و زیبایی در تهران صورت می‌گیرد. بخش زیادی از جراحی‌ها به این دلیل که توسط غیرپزشکان مربوط مانند جراحان عمومی، متخصصان گوش، حلق و بینی یا دندانپزشکان صورت می‌گیرند، جزو آمارهای رسمی به شمار نمی‌روند.
از آن روی سکه جراحی‌های پلاستیک و زیبایی نیز نباید غافل شد. افراد بسیاری هستند که به دلیل ناهنجاری‌های مادرزادی، نقص عضو ناشی از تصادف و سوختگی، داشتن بینی‌های بزرگ و غیرعادی و سایر عارضه‌های ظاهری، حضور در جامعه برایشان مشکل‌ساز شده است. پیشرفت جراحی‌های پلاستیک و زیبایی در بازسازی اعتماد به نفس، به این دسته از افراد کمک شایانی کرده است.
چهره‌ها قربانی بحران هویت
 و افول ارزش‌های معنوی
به گفته رفتارشناسان و روانشناسان، پشت‌پرده افزایش جراحی‌های زیبایی کمبود اعتماد به نفس، تبلیغات رسانه‌ای، مدگرایی و کم‌رنگ شدن ارزش‌های معنوی و رفتاری پنهان شده است. در باور این کارشناسان، متقاضیان جراحی‌های غیرضروری، پیش از انجام هرنوع جراحی نیاز به مشاوره و روانشناسی دارند.
تغییر معیارهای انتخاب دوست یا همسر باعث شده تا پذیرش‌های اجتماعی به برخورداری از جراحی زیبایی محدود شود. این وضعیت تا جایی پیش رفته که دختران و پسران با چهره زیبا نیز به دلیل مشکلات ناشی از اعتماد به نفس پایین، عدم دریافت پذیرش و توجه اجتماعی، چشم و هم‌چشمی و مدگرایی اقدام به تغییر چهره خود می‌کنند.
عضو انجمن جراحان گوش و حلق و بینی ایران در بررسی علل شیوع جراحی‌های زیبایی گفت: بسیاری از متقاضیان جراحی‌های زیبایی غیرضروری به بیماری روحی موسوم به «اختلال بد شکلی بدن
(body dysmorphic disorder) مبتلا هستند؛ این افراد همیشه گمان می‌کنند که دچار نواقص و ایرادهایی در صورت و بدن خود هستند.
به گفته حمیدرضا حُسنانی، مراجعه‌کنندگان مبتلا به این بیماری از پزشکان درخواست انجام جراحی‌هایی برای زیباتر شدن دارند اما نکته مورد توجه این است که انجام هر تعداد جراحی پلاستیک برای این افراد، به راضی کردن آنها منجر نخواهد شد و این افراد در نهایت باید به وسیله روانشناسان و روانپزشکان درمان شوند.
وی با‌اشاره به کاهش اعتماد به نفس در بیمارانی که بی‌جهت به دنبال تغییر در چهره خود هستند، تصریح کرد: این‌گونه بیماران در مطب و کلینیک‌های زیبایی به دنبال دستیابی به ارزش‌هایی هستند که با جراحی نمی‌توان به آنها دست یافت.
سوداگری برخی پزشکان
 غیرمتخصص
در کنار عوامل فردی و اجتماعیِ شیوع جراحی‌های زیبایی، سودجویی برخی پزشکان غیرمتخصص هم که تنها به دنبال درآمدهای هنگفت اند، نیاز کاذب را به این نوع جراحی‌ها افزایش داده است.
عوارض جسمی و روحی ناشی از انواع جراحی‌های پلاستیک، مهم‌ترین عامل تداومِ نارضایتی در متقاضیان این دست جراحی‌ها است. عفونت‌های ناشی از ژل‌های تزریقی، عوارض دستکاری در بافت‌های چربی بدن، چسبندگی مخاط، از دست دادن حس بویایی، مشکلات تنفسی، نرسیدن به حد زیبایی موردنظر و جراحی مجدد، کاهش مقبولیت اجتماعی، سرزنش‌های اطرافیان و افسردگی از جمله پیامدهای این‌گونه جراحی‌ها است به ویژه اگر به دست غیرمتخصصان انجام شود.
از مطب تا دادسرای جرایم پزشکی
دادسرای رسیدگی به جرایم پزشکی این روزها مراجعان زیادی دارد که دچار مشکلات جدی پس از جراحی زیبایی شده‌اند. بسیاری از این افراد به دنبال تبلیغات غیررسمی و غیرمعتبر به مراکز، کلینیک‌های غیرحرفه‌ای و حتی آرایشگاه‌ها برای انجام امور زیبایی مراجعه کرده‌اند. نظارت دقیق سازمان نظام پزشکی بر فعالان این حوزه، کنترل تبلیغات، رسیدگی به پرونده‌های تشکیل شده و نیز اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی به کاهش این گونه عارضه‌ها کمک خواهد کرد.
اشکال کار کجاست؟
بحران در هویت فردی و اجتماعی، مادی‌گرایی، کاهش اعتماد به فرهنگ و سنت‌های ملی، کم‌رنگ شدن ارزش‌های معنوی و دینی و الگوبرداری فرزندان از پدر و مادرِ کم‌آگاه یا نا آگاه، از دیگر عوامل افزایش جراحی‌های زیبایی غیرضروری است. به نظر می‌رسد برای نسل جدید ویژگی اخلاقی و رفتار ملاک نیست بلکه این ظاهر دست‌کاری شده و به قول معروف چهره عروسکی افراد است که توجه‌ها را به خود جلب می‌سازد. بی‌بهره بودن از مهارت اندیشه دقیق و تفکر عمیق مهم‌ترین عامل رواج این نوع تفکر میان قشر جوان است.
مهم‌ترین راهکار مشترک از نگاه پزشکان و روانشناسان در این زمینه، تقویت هویت فردی و اجتماعی است. زمانی که جراحان پلاستیک با افرادی روبه رو می‌شوند که به وسواس در زیبایی دچار و جراحی خارج از عرف و غیرضروری را خواستارند، پیش از اعمال هر نوع جراحی باید فرد را به نزد مشاور و روانشناس ارجاع دهند. این اقدام مانع جراحی‌های غیرضروری و عوارض روحی پس از آن در فرد خواهد شد.
در یک کلام، بحران جدی در هویت، فرهنگ و آگاهی، جامعه کنونی ایران به ویژه نسل جوان را به سمت مادی‌گرایی، ظاهرپرستی، پوچ‌گرایی، اندیشه‌های سطحی، باورهای نادرست و افول باورهای دینی و معنوی سوق داده است. خانواده‌ها و نظام آموزشی به عنوان دو بازوی قدرتمند تربیت و پرورش نقش مهمی در هویت بخشی به فرزندان دارند. درونی‌سازی ارزش‌های اخلاقی و پیروی والدین از الگوهای دینی نه تنها باعث افزایش اعتماد به نفس در کودکان خواهد شد بلکه باورمندی و پایبندی به اصول معنوی را در آنان تقویت خواهد کرد. از سوی دیگر، آگاهی‌رسانی درباره علل و پیامدهای روحی و جسمی جراحی‌های زیبایی غیرضروری این پرسش را ایجاد می‌کند که به چه قیمتی اندام سالم و بی‌نقص را بی‌دلیل باید به تیغ جراحی سپرد؟

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟


به گزارش تابناک، دیده‌ها و شنیده‌ها حکایت از این دارد که مصرف دخانیات در کشور بالا رفته است‌. طبق آمار بیش از ۲۰ درصد مردان و چهار درصد زنان بالای ۱۵ سال در کشور مصرف روزانه سیگار دارند. متأسفانه بررسی‌های وزارت بهداشت یک هشدار کلی در خود دارد؛ این که سن سیگاری شدن در حال کاهش است و تعداد نوجوانان سیگاری طی ۵ سال ۱۳۳ درصد افزایش داشته است. غافل از اینکه دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر در حوزه بیماری‌های غیرواگیر است که طی ۵ سال گذشته هم در میان مردان و هم زنان به‌شدت در حال افزایش است.

استعمال دخانیات به هر عضوی از بدن آسیب می‌رساند

استعمال دخانیات باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود. بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی و ترکیبات در دود تنباکو یافت می‌شود. هنگامی که فرد استنشاق می‌کند، این مواد و مواد شیمیایی بلافاصله به ریه‌های او می‌رسد. خون متعاقباً مواد سمی را به هر عضو بدن از جمله پوست می‌برد.

یکی از آشکارترین اثرات سیگارکشیدن پیری زودرس است

پوست بزرگ‌ترین عضو بدن است که میزبان فرایندهای کلیدی التهابی و ایمنی است. یکی از آشکارترین اثرات سیگارکشیدن بر ظاهر پوست، چین‌وچروک و پیری صورت است، و هر چه فرد بیشتر سیگار بکشد، خطر آن بیشتر است.

پوست آسیب‌دیده توسط دود تنباکو معمولاً ظاهری مایل به خاکستری و فاسد دارد. افراد سیگاری در ۴۰ سالگی اغلب به‌اندازه افراد غیرسیگاری در دهه ۶۰ زندگی خود چین‌وچروک صورت دارند. آسیب پوستی ناشی از سیگار ممکن است بلافاصله با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده نباشد، اما این امر می‌تواند در دهه ۲۰ یا ۳۰ سالگی شناسایی شود.

سیگار توانایی پوست برای ترمیم خود را مختل می‌کند؛ زیرا باعث تولید آنزیمی به نام متالوپروتئیناز (MMPs) می‌شود که مسئول تجزیه کلاژن در پوست و باعث افتادگی آن می‌شود.

کلاژن یک پروتئین داربست ضروری است که به پوست نرمی و خاصیت ارتجاعی می‌دهد. باگذشت زمان، درحالی‌که کلاژن کاهش می‌یابد، در پاسخ به ماهیت تحریک‌کننده دود تنباکو و چروک شدن دهان هنگام کشیدن سیگار می‌تواند باعث چین‌وچروک در اطراف پوست (چشم و دهان) شود.

سیگار همچنین با انقباض عروق خونی در نزدیکی سطح پوست، میزان جریان خون به پوست را کاهش می‌دهد.

لب‌های تیره و کدر نشان‌دهنده اعتیاد به سیگار است

سیگار حتی رنگ‌دانه‌های لب را نیز تیره می‌کند. افراد سیگاری اغلب لب‌های تیره و کدر دارند که نشان‌دهنده اعتیاد آنها به سیگار است. سیگارکشیدن باعث تیرگی پوست می‌شود و به رنگ پوست نیز آسیب می‌رساند. حتی در سنین پایین، پوست جذابیت و درخشندگی خود را از دست می‌دهد. سموم موجود در سیگار نه‌تنها برای اندام‌های داخلی خطرناک است؛ بلکه به پوست نیز آسیب می‌رساند.

سیگارکشیدن عامل اصلی افتادگی بازوها و سینه‌ها

استعمال دخانیات نه‌تنها به‌ظاهر صورت آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند بر اندام نیز تأثیر بگذارد. همان‌طور که پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد، قسمت‌هایی که زمانی سفت بودند ممکن است شروع به افتادگی کنند. این شامل بازوهای داخلی و سینه‌ها می‌شود. محققان سیگارکشیدن را به‌عنوان عامل اصلی افتادگی سینه‌ها معرفی کرده‌اند.

زردی دندان نمایان‌ترین عوارض سیگارکشیدن

دندان‌های زرد یکی از نمایان‌ترین عوارض سیگارکشیدن طولانی‌مدت است، اما آسیب دندانی به همین‌جا ختم نمی‌شود. افرادی که سیگار می‌کشند به بیماری لثه، بوی بددهان و سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان مبتلا می‌شوند. احتمال ازدست‌دادن دندان در افراد سیگاری دوبرابر افراد غیرسیگاری است.

تأثیر سیگار در زردشدن ناخن‌ها

فکر می‌کنید با سیگاری که بین انگشتانتان قرار دارد دستتان جذاب به نظر می‌رسد؟ اگر مدتی است که سیگار می‌کشید، به ناخن‌های دست و پوست دست خود دقت کنید. تنباکو می‌تواند پوست و ناخن‌ها و همچنین دندان‌ها را زرد کند. خبر خوب این است که وقتی سیگار را ترک می‌کنید، این لکه‌ها محو می‌شوند.

سیگار عامل خطر برای ریزش مو

هم مردان و هم زنان با افزایش سن، موهای نازک‌تری پیدا می‌کنند و سیگارکشیدن می‌تواند این روند را تسریع کند. برخی از مطالعات حتی نشان می‌دهد افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر در معرض طاسی هستند. محققان سیگارکشیدن را به‌عنوان یک عامل خطر واضح برای طاسی سر شناسایی کرده‌اند.

چشم‌ها در برابر دخانیات آسیب‌پذیر هستند

سیگارکشیدن احتمال ابتلا به آب‌مروارید را با افزایش سن افزایش می‌دهد. اینها نواحی کدر روی عدسی چشم هستند که از رسیدن نور به شبکیه جلوگیری می‌کنند. اگر مشکلات بینایی جدی ایجاد کنند، با جراحی درمان می‌شوند.

زنان سیگاری زودتر یائسه می‌شوند

یائسگی، مرحله‌ای است که هورمون‌های زنانه کاهش می‌یابد و چرخه قاعدگی برای همیشه متوقف می‌شود. اکثر زنان این تغییر را در حدود ۵۰ سالگی تجربه می‌کنند؛ اما افراد سیگاری به طور متوسط یک الی دو سال زودتر از زنانی که سیگار نمی‌کشند به یائسگی می‌رسند. این تأثیر در زنانی که سال‌ها به شدت سیگار می‌کشند، قوی‌تر است.

سیگار احتمال حمله قلبی را افزایش می‌دهد

سیگار تقریباً بر تمام اعضای بدن از جمله قلب تأثیر می‌گذارد. در افرادی که سیگار می‌کشند، شریان‌هایی که خون را به قلب می‌برند، به‌مرورزمان باریک می‌شوند. سیگار همچنین فشارخون را افزایش می‌دهد و لخته‌شدن خون را آسان می‌کند. این عوامل احتمال حمله قلبی را افزایش می‌دهد. در مردان سیگاری، کاهش جریان خون می‌تواند منجر به اختلال نعوظ شود.

مشکلات بارداری در زنان سیگاری

زنان سیگاری برای باردارشدن و به‌دنیاآوردن نوزاد سالم شرایط سخت‌تری دارند. سیگار با مشکلات باروری مرتبط است و سیگارکشیدن در دوران بارداری احتمال سقط‌جنین، زایمان زودرس یا به‌دنیاآوردن نوزادی با وزن کم را افزایش می‌دهد.

چگونه ترک‌سیگار ظاهر و سلامت شما را بهبود می‌بخشد؟

ترک سیگار می‌تواند ظاهر شما را بهبود بخشد. همان‌طور که جریان خون بهتر می‌شود، پوست شما اکسیژن و مواد مغذی بیشتری دریافت می‌کند. این می‌تواند به شما کمک کند تا چهره‌ای سالم‌تر داشته باشید. اگر سیگار را ترک کنید، لکه‌های روی انگشتان و ناخن‌های شما ناپدید می‌شوند. حتی ممکن است متوجه سفیدشدن دندان‌های خود شوید.

هنگامی که سیگار را ترک می‌کنید، پوست خود را در برابر پیری زودرس مقاوم می‌کنید؛ البته باید توجه داشت که چین‌وچروک‌ها و لکه‌های پیری ایجاد شده، از بین نمی‌رود؛ اما بااین‌حال، محصولاتی وجود دارد که سیگاری‌های سابق می‌توانند از آن برای زیباتر جلوه‌دادن پوست خود استفاده کنند. اینها شامل رتینوئیدهای موضعی و آنتی‌اکسیدان‌ها، مانند ویتامین C و E است. همچنین توصیه می‌شود که هر روز از ضدآفتاب استفاده شود.

ترک سیگار نه‌تنها بر روی ظاهر اثر مثبت می‌گذارد؛ بلکه تنها در ۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار فشار خون و ضربان قلب به حالت عادی باز می گردد. در عرض ۲۴ ساعت، خطر حمله قلبی شروع به کاهش می کند. در هفته‌های اول پس از ترک، مژک‌های ریز دوباره شروع به کار می‌کنند و مواد محرک را از ریه‌ها خارج می‌کنند. در عرض یک سال، خطر ابتلا به بیماری قلبی به نصف افرادی که هنوز سیگار می کشند، کاهش می یابد. و بعد از ۱۰ سال بدون سیگار، احتمال مرگ بر اثر سرطان ریه بیشتر از کسی نیست که هرگز سیگار نکشیده است.

طبق آمار حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد جامعه (زن و مرد) تنها به صورت تفننی سیگار می کشند و سالانه نزدیک به ۸۰ میلیارد نخ سیگار در ایران استعمال می‌شود. کارشناسان معتقدند که ترک سیگار بسیار دشوار است. اما اگر به خود می‌گویید غیرممکن است، دوباره فکر و تلاش کنید.

به‌خاطر داشته باشید که بیشتر مردم برای ترک سیگار باید بیش از یک‌بار تلاش کنند و تنها ۴ تا ۷ درصد بدون کمک موفق می‌شوند. لذا برای ترک سیگار حتماً از مشاور، روانشناس و روانپزشک ترک اعتیاد کمک بگیرید. در طی مراجعه به این افراد، متخصص مربوطه تکنیک‌هایی را در جلسات مشاوره فردی یا گروهی برای ترک آموزش می‌دهد. همچنین برای هر بیمار برنامه درمانی اختصاصی تهیه می‌شود و در برخی موارد نیاز است تا درمان فرد بصورت بستری شدن در بیمارستان ادامه پیدا کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • نگاه قضات در دستگاه قضایی باید سازنده باشد
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • تغییر چهره محسوس بازیگر زن ۵۴ ساله بعد از عمل زیبایی! | تصویر
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟