Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزير پيشنهادي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با تأکيد بر لزوم ايجاد فضاي باز سياسي و شاداب در دانشگاه‌ها عنوان کرد: در دوره مديريت من هيچ دانشجويي به خاطر فعاليت سياسي تنبيه انضباطي نشده است.
به گزارش حوزه پارلماني خبرگزاري فارس به نقل از خانه ملت، منصور غلامي وزير پيشنهادي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري عصر امروز (سه شنبه 2 آبان ماه) در جلسه فراکسيون اميد در پاسخ به سوالات و دغدغه‌هاي نمايندگان عضو در فراکسيون پاسخ داد که بنده خودم را از بدنه جريان اصلاحات مي‌دانم و هنوز هم خود را يکي از اعضاي انجمن اسلامي مدرسين که سال‌ها و جزو بدنه اصلي آن بودم، مي‌دانم ولي در کار اجرايي هيچ‌گونه گرايش سياسي و ديدگاه و نظر حزبي را دخالت نخواهم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: براي من در کار اجرا قانون و مقررات حرف اول را مي‌زند هر چند که امروز آن نگاهي که در زمان اصلاحات وجود داشت در کشور ديگر حاکم نيست و نگاه دولت حاکم نيز که به بنده اطمينان کرده‌اند نگاهي اعتدالي و به دور از حاشيه است.
وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري با تأکيد بر اينکه هيچ دانشجويي در زمان مديريت من در دانشگاه برايش مشکلي پيش نيامده است، افزود: ممکن است مشکلات پيش آمده براي دانشجويان پس از دوران فارغ التحصيلي باشد که از دسترسي مديريت دانشگاه خارج است.
غلامي يادآور شد: علاقه ندارم اين موضوع را تکرار کنم ولي زماني که در سال 81 براي يکي از دانشجويان دانشگاه تحت مديريت من مشکلي انضباطي پيش آمد و او بازداشت شده بود بنده سند منزل خود را در گرو دستگاه قضايي قرار دادم تا دانشجو آزاد شود.
وي اضافه کرد: همان طور که علاقه ندارم تبعيضي نسبت به دانشجويان اصلاح طلب اعمال شود اجازه نخواهم داد دانشجويان گروه‌ها و احزاب ديگر نيز مورد کم لطفي مديران دانشگاهي قرار گيرند و قانون حرف اول و آخر را در دانشگاه‌ها بايد بزند.
وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري در پاسخ به سوال يکي از نمايندگان گفت: اينکه چرا بنده معرفي شده‌ام و من گزينه چندم آقاي روحاني بودم، نمي‌دانم خوب است يا بد ولي نگاه من به توانمندي و گذشته خودم است و بايد تأکيد کنم که من در دانشگاه‌هايي که مديريت آن را بر عهده داشتم هيچگونه محدوديتي ايجاد نکردم.
غلامي اضافه کرد: زماني که من وارد دانشگاه بوعلي سيناي همدان شدم فقط دو نشريه توسط تشکل‌هاي دانشجويي توليد مي‌شد ولي امروز 27 عنوان نشريه در 91 هزار تيراژ در سطح دانشگاه بوعلي سينا توليد و توزيع مي‌شود.
وي در پاسخ به سوال يکي ديگر از نمايندگان که عنوان کرده بود يکي از دانشجويان در زمان مديريت شما در دانشگاه بوعلي سينا حکم انضباطي دريافت کرده است، گفت: حکم انضباطي فرد خاطي به هيچ عنوان منشأ سياسي نداشته و وي مشکلات ديگري داشته است که از گفتن آن معذور هستم.
غلامي استفاده از ادبيات هاي مختلف در فراکسيون‌هاي سه‌گانه مجلس را رد کرد و تصريح کرد: بنده حتي به اين موضوع که پاسخگوي حرف‌هاي امروز خود در آينده باشم نيز توجه دارم به همين دليل موضع‌گيري‌هاي عجيبي نخواهم داشت.
وي بر ايجاد فضاي شاداب و باز سياسي در دانشگاه‌ها تأکيد و اضافه کرد: هر نوع فعاليت در دانشگاه‌ها در چارچوب قانون بايد آزاد باشد و اجازه نخواهيم داد از آن جلوگيري شود.
وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري در پاسخ به پرسش يکي از نمايندگان نسبت به اينکه تيم همکاران و معاونان خود را معرفي و در اين زمينه شفاف سازي کند، اظهار کرد: وقتي شما به وزيري اعتماد مي‌کنيد در واقع به معاونين و مديران زيرمجموعه او نيز اعتماد داريد و در شخصيت من نيست که معاونين و مجموعه زيردست را خود انتخاب نکنم.
غلامي تأکيد کرد: در وزارتخانه‌اي که من وزير آن خواهم بود اجازه نمي‌دهم که مشاورين پنهان و دولت در سايه ايجاد شود و تمام مشاورين من عيان و مشخص خواهند بود و طرح چنين مسائلي را موجب تضعيف وزارت علوم نيز مي دانم.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۳۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»

دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه گفت: «متاسفانه دخالت‌های دولت در دانشگاه زیاد شده است، حتی اختیارات وزارت علوم کاهش پیدا کرده طوری‌که به‌نظر می‌رسد این وزارت کشور است که به دانشگاه دستور می‌دهد. مثلاً همین محدودیت‌های ایجاد شده و مسائل امنیتی که بر دانشگاه‌ها حاکم شده از طرف وزارت کشور و شورای امنیت کشور است، در این وضعیت می‌شود گفت وزارت علوم هیچ نقشی ندارد.»

به گزارش خبرآنلاین، دانشگاه حال و روز خوبی ندارد، استادان دانشگاه هم همین‌طور، موضوع اخراج اساتید مرداد ماه سال گذشته بود که در رسانه‌ها دست به دست شد، هر روز یک استاد اعلام می‌کرد که یا از دانشگاه اخراج شده یا این‌که با او قطع همکاری کرده‌اند، مسئله‌ای که تا آخرین روزهای سال ۱۴۰۲ هم ادامه داشت و منجر به برگزاری مناظره میان رئیس دانشگاه تهران و استادان اخراجی از این دانشگاه شد.

حالا کارن ابری‌نیا، دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه می‌گوید: «سال ۱۴۰۲ برای دانشگاه سال خوبی نبود و برای اساتید انواع و اقسام محدودیت‌ها و محرومیت‌ها ایجاد شد. این محدودیت‌ها شامل حدود ۲۰۰ استاد دانشگاه شده است و نزدیک به ۲۵ استاد از دانشگاه اخراج شدند.»

متن کامل گفت‌وگو با دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه در ادامه آمده است.

وضعیت استادان دانشگاه را در سال ۱۴۰۲ چه‌طور بررسی می‌کنید؟

سال ۱۴۰۲ برای دانشگاه سال خوبی نبود و برای اساتید انواع و اقسام محدودیت‌ها و محرومیت‌ها ایجاد شد.

چه محدودیت‌هایی برای استادان ایجاد شد؟

انواع مختلف دارد، این محدودیت‌ها شامل استادانی شد که در واکنش به حوادث سال ۱۴۰۱ بیانیه امضا کردند یا اعلام موضع کردند، مثلاً با تبدیل وضعیت آن‌ها از حالت پیمانی به رسمی‌آزمایشی و بعد وضعیت رسمی موافقت نکردند یا مراحل تغییر وضعیت آن‌ها را متوقف کردند. یا در موردی دیگر برای ترفیع سالانه استادان مشکل ایجاد کردند، یا ارتقا برخی استادان از دانشیاری به استادی را متوقف کردند. در این میان برخی استادان اخراج شدند و برخی دیگر هم علیرغم این‌که اخراج نشدند اما حقوق آن‌ها قطع شد.

چه تعداد استاد از دانشگاه‌ها اخراج شدند؟

انواع محدودیت‌ها شامل حدود ۲۰۰ استاد دانشگاه شده است و نزدیک به ۲۵ استاد از دانشگاه اخراج شدند.

همه این محدودیت‌ها به دلیل اعلام موضع درباره حوادث سال ۱۴۰۱ بود؟

بله، اما برخی هم به‌خاطر فعالیت صنفی در کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران بود، برخی دانشگاه‌ها با فعالیت صنفی استادان مخالفت کردند درصورتی‌که این کانون از وزارت کشور مجوز فعالیت دارد.

این محدودیت‌ها چه آسیبی به نهاد دانشگاه وارد می‌کند؟

دانشگاه نهاد علم است و باید مستقل باشد، علم باید آزادی و استقلال داشته باشد، مثلاً اعضای هیات علمی بتوانند درباره مسائل علمی و دانشگاه خودشان تصمیم بگیرند و این‌که چگونه محیط علمی را اداره کنند. بنابراین آسیب جدی آن حذف استقلال از دانشگاه است.

به‌طور مشخص استقلال دانشگاه چه‌طور نقض شده است؟

متاسفانه دخالت‌های دولت در دانشگاه زیاد شده است، حتی اختیارات وزارت علوم کاهش پیدا کرده طوری‌که به‌نظر می‌رسد این وزارت کشور است که به دانشگاه دستور می‌دهد. مثلاً همین محدودیت‌های ایجاد شده و مسائل امنیتی که بر دانشگاه‌ها حاکم شده از طرف وزارت کشور و شورای امنیت کشور است، در این وضعیت می‌شود گفت وزارت علوم هیچ نقشی ندارد. فراتر از وزارت کشور نهادهای متعددی داریم که درباره دانشگاه تصمیم‌گیری می‌کنند و نقش وزارت علوم بسیار کمرنگ شده است.

نظرتان درباره ایده مهاجرت و مهاجرت استادان و دانشجویان چیست؟

اقداماتی که گفتم جوانان را نا امید می‌کند، آن‌هم استادان جوانی که با علاقه به کشورشان برگشتند و عضو هیات علمی شدند، درحالی‌که می‌توانستند در خارج از کشور بمانند.

این گروه در ایران با محدودیت و امر و نهی مواجه شدند، حتی برخی دانشگاه‌ها به استادان گفتند کسانی‌که درباره حوادث سال ۱۴۰۱ بیانه‌ای امضا کردند اگر می‌خواهند به‌کارشان ادامه دهند باید توبه نامه امضا کنند و اظهار پشیمانی کنند، در این شرایط استاد جوان نا امید می‌شود آن‌هم در وضعیتی که درآمد مناسب ندارد، با حقوقی که به یک استادیار می‌دهند نمی‌تواند یک خانه در تهران اجاره کند؛ درآمد استادان دانشگاه در ایران حتی قابل مقایسه با درآمد استادان در کشورهای همسایه نیست، خوب معلوم است اگر استادی در ایران محدودیت‌های زیادی دارد و درآمد کافی هم ندارد به‌فکر مهاجرت می‌افتد، آن‌هم نه به کشورهای اروپایی و آمریکا بلکه به‌همین کشورهای اطراف ایران. برای انجام کار علمی شما نباید دغدغه و پریشانی داشته باشید درحالی‌که دغدغه وضعیت اقتصادی و معیشتی، وضعیت دانشگاه و فرهنگ، وضعیت سیاست همگی بر روی دوش استاد دانشگاه افتاده است.

به‌نظرتان دانشگاهیان چقدر باید در مسائل سیاسی ورود کنند؟

اتفاقا من هم موافق نیستم دانشگاه سیاسی شود، اما به این معنی نیست که نسبت به همه مسائل بی‌تفاوت باشد. در خارج از ایران هم همه استادان غیر سیاسی هستند اما در همین جریان فلسطین و اسرائیل خیلی‌های‌شان اظهار نظر کردند و از منظر حقوق بشر گفتند اقدامات اسرائیل جنایت است، حتی به‌همین دلیل یکی از استادان مجبور به استعفا شد. نباید به استاد دانشگاه گفت تو حق اظهار نظر نداری، اگر گمان می‌کنند با امر و نهی بیشتر می‌توانند اوضاع را کنترل کنند باید گفت اینطور نیست، با این اقدامات نارضایتی‌ها بیشتر می‌شود و کمک می‌کند تا تعهد افراد به نظام کمتر شود.

با نشانه‌هایی که دریافت می‌کنید وضعیت دانشگاه در آینده چه‌طور خواهد بود؟

من شخصاً به نهاد دانشگاه امیدوار هستم و گمان می‌کنم بالاخره دانشگاه با عملکرد خودش می‌تواند موجب اصلاح در جامعه شود. ما شاهد هستیم وقتی دانشجو و استاد یک مدتی در محیط دانشگاه قرار می‌گیرند آن آزاد اندیشی و افکار مستقل خودشان را پیدا می‌کنند و به فرهنگ غنی کشورشان متکی می‌شوند طوری‌که دیگر حاضر نیستند هر ایده‌ای را بپذیرند.

اصولاً دانشگاه جایی هست که نقد می‌کند و با پشتوانه علمی هر حرفی را به سادگی نمی‌پذیرد، با این ایده من به دانشگاه امیدوار هستم، اگرچه این روزها استقلال دانشگاه خدشه‌دار شده اما در دراز مدت نمی‌شود دانشگاه را تحت سیطره قرار داد و آزادی آن را گرفت، اتفاقاً مردم ما به دانشگاه از هرجای دیگری بیشتر امید دارند. متاسفانه این روزها رویکرد کارشناسی، تخصصی و علمی کنار گذاشته شده اما بالاخره مجبور خواهند شد این رویکرد ضد کارشناسی را اصلاح کنند و به کار تخصصی روی بیاورند، به همین دلیل دانشگاه در آینده نقش موثرتری در کشور دارد.

دیگر خبرها

  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • فعالیت در حوزه مهدویت به بدنه دانشگاه سرایت کند
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • انتقاد «یائیر لاپید» از دخالت تندروهای صهیونیستی در ارتش
  • همسر رئیسی پُست جدید گرفت
  • خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس
  • ۲ مصدوم در حادثه انفجار گاز در اهواز
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است