Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@04:56:52 GMT

شکست استراتژی ائتلاف عربی علیه ایران

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۳۳۸۵۲

شکست استراتژی ائتلاف عربی علیه ایران

جهان > خلیج‌ فارس - «از محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان درخواست کردم وارد گفت‌وگو با قطر شود، اما ریاض آماده مذاکره با دوحه برای حل بحران خلیج‌فارس نیست»؛ اینها نخستین جملات رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا بعد از سفر به عربستان، در جریان نشست خبری با همتای قطری‌اش بود.

درحالي‌كه بسياري از رسانه‌هاي عربي پيش‌بيني مي‌كردند سفر اخير تيلرسون به كشورهاي عربي خليج‌فارس، همزمان با افزايش تلاش‌هاي ميانجيگرانه امير كويت، آغازي براي پايان بحران 5ماهه قطر باشد، اكنون و بعد از سخنان صريح وزير خارجه آمريكا، حتي اميد رسانه‌هاي كويتي و قطري نيز به پايان اين نزاع طولاني كاهش يافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تيلرسون كه پيش از اين در جريان نشست خبري مشترك با وزير خارجه كويت گفته بود، كشورهاي شوراي همكاري خليج‌فارس لازم است در جهت مقابله با تهديدهاي منطقه‌اي ازجمله ايران، اختلافات خود را كنار بگذارند و آمريكا تمام اقدامات لازم براي كمك به گفت‌وگوي سازنده ميان آنان را فراهم خواهد كرد، اكنون در عقب‌نشيني واضحي مي‌گويد: تصميم‌گيري درباره زمان تعامل با قطر به‌عهده سران 4كشور عربي است.

از سوي ديگر، روز گذشته، امير كويت، بعد از اظهارات وزير خارجه آمريكا در هشداري بي‌سابقه گفت: شوراي همكاري خليج‌فارس در حال فروپاشي است و اگر اين شورا فرو بپاشد، آخرين پايگاه همكاري عربي نيز از بين خواهد رفت.اما نگاهي به برنامه سفرها و ديدارهاي تيلرسون، نشان مي‌دهد تلاش براي مهار بحران قطر و اتحاد كشورهاي عربي خليج‌فارس عليه ايران، تنها هدف او از سفر چند‌روزه به منطقه نبوده است.

وزير خارجه آمريكا در جريان سفر به رياض، در نشستي سه‌جانبه با حضور پادشاه عربستان و نخست‌وزير عراق نيز شركت كرد. به گفته محمد صادق‌الهاشمي، مدير مركز مطالعات عراق، هدف از برگزاري علني اين نشست، حمايت آمريكا از شوراي همكاري‌هاي اقتصادي رياض- بغداد و خروج عراق از زير چتر استراتژيك ايران بوده است.

كمي بعد از برگزاري اين نشست سه‌جانبه، وزير خارجه آمريكا در جريان نشست خبري با عادل‌الجبير، همتاي سعودي خود، ضمن ايراني خواندن نظاميان گروه حشد شعبي، از آنان خواست فورا خاك عراق را ترك كنند! اين اظهارات، علاوه بر آنكه با پاسخ سريع محمدجواد ظريف، وزير خارجه كشورمان روبه‌رو شد، حتي تعجب جريانات مخالف ايران در منطقه را هم به‌دنبال داشت.

عبدالله الشايجي، از متفكران اخواني مخالف ايران كه همواره عليه فعاليت‌هاي گروه حشد شعبي موضعگيري كرده، در صفحه توييتر خود نوشت: ظاهرا مشاوران آقاي تيلرسون به وي اطلاع نداده‌اند نظاميان ايراني در عراق حضور ندارند، بلكه نظاميان عراقي هوادار ايران در مناطق مختلف نفوذ كرده‌اند!

سخنان اشتباه تيلرسون از سوي مقامات دولتي عراق نيز بي‌پاسخ نماند و دفتر مطبوعاتي حيدر العبادي به فاصله كمتر از يك روز، با انتشار بيانيه‌‎اي از اظهارات وزير خارجه آمريكا ابراز شگفتي كرد. در اين بيانيه همچنين آمده است: نيروهاي حشد شعبي عراقي‌هايي هستند كه براي دفاع از كشورشان فداكاري‌هاي بزرگي كرده‌اند.

از سوي ديگر، العبادي شخصا نيز در جريان ديدار دوجانبه با تيلرسون، در اظهاراتي معنادار تأكيد كرد: حشد شعبي يك نهاد رسمي است و ما بايد رزمندگان آنها را تشويق كنيم چرا كه اميد كشور و منطقه در آينده هستند.تمام اينها در حالي است كه روز گذشته، عبدالفتاح سيسي، رئيس‌جمهور و از متحدان دولت جديد آمريكا در منطقه، در مصاحبه با شبكه فرانس 24، با اشاره به وضعيت فعلي روابط ميان مصر و ايران گفت: روابط تهران و قاهره حدود 40سال است كه قطع شده و ما براي كاهش تنش موجود تلاش مي‌كنيم.

مصر بعد از عربستان سعودي، بحرين و امارات، چهارمين كشوري بود كه از راهبرد جديد دونالد ترامپ عليه توافق هسته‌اي و فعاليت‌هاي منطقه‌اي ايران حمايت كرده بود و بيان چنين مواضعي از سوي رئيس‌جمهور مصر، تعجب رسانه‌هاي عربي و آمريكايي را به‌دنبال داشته است.

وزارت خارجه آمريكا اوايل ‌ماه گذشته و همزمان با سفر هيأت ديپلماتيك اين كشور به‌منظور آغاز فرايند گفت‌وگوهاي صلح عربي-اسرائيلي، كمك‌هاي سالانه به ارتش مصر را به‌دليل عدم‌پيشرفت اين كشور در احترام به حقوق بشر و اصول دمكراسي قطع كرد؛ امري كه اعتراض شديد دولت و رئيس‌جمهور مصر را به همراه داشت.
نگاهي به آشفتگي وضعيت حاكم بر روابط كشورهاي عربي با يكديگر، درحالي‌كه قرار بود بعد از سفر ترامپ به عربستان، ائتلافي فراگير عليه ايران را تشكيل دهند، نشان مي‌دهد شكل‌گيري اين ائتلاف، دست‌كم تا آينده‌اي نزديك به امري غيرممكن تبديل شده است.

هشدار امير كويت در مورد فروپاشي شوراي همكاري خليج فارس

امير كويت روز گذشته ضمن هشدار نسبت به عواقب تشديد بحران خليج‌فارس گفت: اگر اين شورا فرو بپاشد آخرين پايگاه همكاري عربي از بين خواهد رفت. شيخ جابر الصباح، در سخنان خود، شوراي همكاري خليج‌فارس را «روزنه اميد در تاريكي شب عربي» توصيف و تأكيد كرد: تاريخ كساني را كه حتي يك كلمه براي شعله‌وركردن اختلافات ميان كشورهاي عربي خليج‌‌فارس بگويند، نخواهد بخشيد. اين مواضع كم‌سابقه امير كويت، اندكي بعد از اظهار نااميدي وزير خارجه آمريكا، نسبت به پايان سريع بحران قطر بيان شده است.

در همین زمینه: شرط عربستان برای موافقت با ابقای اسد موسویان: ایران ۱۵ همسایه دارد که فقط امارات و عربستان مخالف برجام هستند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این کشور برای روابط دیپلماتیک لندن با تهران، گفت که این اقدام به نفع انگلیس نیست.

به گزارش ایسنا، در پی برخی درخواست‌های ضدایرانی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی کشورهای اروپایی، "جیمز کامرون" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تحریم‌های فعلی علیه این شاخه نظامی ایران کفایت می‌کند و اقدام یاد شده مانع گفت‌وگوی تهران و لندن از کانال‌های دیپلماتیک و تضعیف جایگاه انگلیس خواهد شد.


پرداختن دوباره به موضوع این اقدام علیه سپاه پاسداران پس از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق انجام شد. ایران طی عملیات "وعده صادق" حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهدافی دز اراضی اشغالی در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی انجام داد.

مقامات ایران این عملیات را "پاسخی مشروع" و "در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل" تلقی کردند.


آمریکا نام سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی خود قرار داده است اما موضوع انجام شدن این اقدام علیه یکی از شاخه‌های رسمی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای اروپایی، طی دو سال گذشته و در پی مداخله‌جویی مقامات غربی در امور داخلی ایران با ادعای "نقض حقوق بشر" در ایران نیز مطرح شد.


"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفته بود که "نمی‌توانیم بگوییم چون از شما خوشمان نمی‌آید، تروریست می‌خوانیمتان" و با تاکیو بر وجود مبنایی قانونی برای این اقدام، گفت که "باید حکم یک دادگاه در این زمینه وجود داشته باشد."


شبکه اسکای‌نیوز در این باره گزارش داد: کامرون با حضور در کمیته دفاعی و روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران ضرورتی ندارد و وضعیت فعلی که کلیت این گروه در آن تحت تحریم است، کفایت می‌کند.


کامرون به این کمیته گفت: تمامی کارهایی که باید برای فشار آوردن به ایران انجام دهیم و با آن اطمینان داشته باشیم که هر جایی که اقدامی غیرقانونی انجام دادند، علیه آن‌ها اقدام کنیم، به واسطه مقررات تحریمی‌ای که آن را تقویت کرده‌ایم، پابرجا است.


او گفت: ما کلیت سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم. وقتی از نهادهای قضایی، پلیس و اطلاعاتی می‌پرسم که آیا این کار اضافی برای اقدام علیه این افراد هنگام انجام دادن کارهایی که مورد تاییدمان نیست، نیاز است یا نه، پاسخشان منفی است.


وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای این اقدام برای روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس گفت: در واقع، این نوع محکومیت باعث پایان دادن به روابط دیپلماتیک خواهد شد و این در حالی است که ما همین حالا هم روابط دیپلماتیک مختصری داریم و من به عنوان کسی که مکالمات زیادی با وزیر امور خارجه ایران داشته است، می‌گویم که ما الان واقعا امکان داشتن این مکالمه را داریم.


او ادامه داد: وقتی قرار است برای گسترش درگیری‌ها تلاش کنیم، وقتی قرار است پیام مستقیمی به ایران منتقل کنیم، می‌خواهم خودم کسی باشم که این مکالمه را انجام می‌دهد. نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم "ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها منتقل کنی؟"


کامرون گفت: فکر می‌کنم این به نفع بریتانیا نیست و باعث تقویت رویرکردمان نمی‌شود، بلکه آن را تضعیف می‌کند.


او همچنین مدعی شد که مقامات ایران گاهی برای تفسیر کردن پیام کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک ندارند، با او تماس می‌گیرند و می‌پرسند "از نظر شما معنای این چه می‌تواند باشد؟"


کامرون با این ادعا می‌گوید که به همین دلیل مایل است خود با همتایان ایرانی‌اش گفت‌وگو کند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار رهبر اپوزیسیون اسرائیل با وزیر خارجه امارات
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه
  • ائتلاف سرخابی‌های تراکتور علیه استقلال/ پرسپولیس برمی‌گردد؟
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند