Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@20:24:35 GMT

پوليپ روده بزرگ

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۸۳۱۵

پوليپ روده بزرگ

خبرگزاري آريا -

شرح بيماري:
پوليپ روده بزرگ،توده اي در روده بزرگ يا راست روده است که منشاآن پوشش داخلي روده بزرگ است.اين توده ها غالباغيرسرطاني هستند ولي اگر درمان نشوند،ممکن است به سرطان روده بزرگ تبديل شوند.
علايم بيماري:
اين بيماري معمولا بدون علامت است وبصورت تصادفي مثلا درحين غربالگري بيماران مبتلا به سرطان روده بزرگ کشف مي شود،البته گاهي علايم ديگر مانند وجود خون غير قابل رويت در مدفوع ، تغيير در دفعات تخليهء مثانه ، ترشح مخاطي از مقعد و درد يا گرفتگي عضلاني شکم،دربين بيماران ديده مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علت بروز بيماري:
درحال حاضر علت بروز بيماري،ناشناخته است ولي درميان کساني که سابقه فاميلي وزمينه ارثي دارند،احتمال ابتلا به پوليپ روده بزرگ افزايش مي يابد.
انواع پوليپ روده بزرگ:
• پوليپ هاي هيپر پلاستيک:شايع ترين پوليپ ها هستند.معمولا 5ميلي متر قطر دارندو سلامتي را تهديد نمي کنند ولي اگر قطرآن ها به بيش از1سانتي متر برسد،بايد ازلحاظ سرطاني بودن بررسي شده وخارج شوند.
• پوليپ هاي آدنومايي:به سه گروه تقسيم مي شوند؛1.لوله اي. 2.پرزي.3.لوله اي-پرزي.
آدنوم هاي لوله اي،شايع ترين آدنوم ها هستندو حدود1سانتي متر قطر دارند.
آدنوم هاي پرزي،کم شيوع ترين آدنوم هاهستند و بيشترآنها حداقل 1سانتي متر قطر دارند.
آدنوم هاي لوله اي-پرزي،همانطور که از نامشان پيداست،مشخصات هردو گروه آدنوم هاي فوق راداراست.
پوليپ هاي آدنومايي داراي استعداد سرطان شدن هستند؛هرچه قطر آدنوم ها افزايش يافته و پرزي تر باشند،احتمال سرطاني شدن در آن ها بيشتر است.براي جلوگيري از سرطاني شدن بايدپوليپ ها برداشته شوند.برداشتن آن ها بيشتر از طريق کولونوسکوپي انجام مي شود.دراين روش،لوله اي نازک و منعطف از جنس فيبر نوري با يک چراغ در نوک آن ازراه مقعد وارد رودهءبزرگ شده وبالا مي رود.
اگرتعداد سلول هاي سرطاني شده پوليپ،کم باشد مي توان پوليپ ها را ازطريق کولونوسکوپي برداشته وسرطان را درمان کرد.
اگراحتمال پيشرفت سرطان باشد، پزشک طي عمل جراحي در شکم،قسمتي از روده بزرگ را که دچار پوليپ شده،به همراه غددلنفاوي وبافت هاي اطراف خارج مي کند.

• پوليپ هاي التهابي:بسيار کمياب هستند.اين پليپ هادر اثر التهاب ياآسيب رودهءبزرگ بوجود آمده ومعمولا براي سلامتي خطر ندارند.
• پوليپ هاي نوجواني:اختلالات ارثي هستند که بسيار نادرند ومي توان آنها را ازطريق کولونوسکوپي به راحتي درمان کرد.
• پوليپ هاي ارثي: يکي از اختلالات ايجاد کنندهء پوليپ روده بزرگ که شديدا ارثي مي ‌باشد، پوليپوز آدنومايي فاميلي نام دارد؛ اين بيماري معمولا در دوران نوجواني رخ مي دهد و ويژگي آن، وجود پوليپ هاي بسيار زياد به تعداد حداقل 100 و اغلب 1000 يا بيشتر، در سرتاسر روده بزرگ است. اين پوليپ‌ها گاها علامتي ايجاد نمي کنند يا شايد باعث خون ‌ريزي از مقعد شوند. اين پوليپ‌ ها گاهي در روده کوچک نيز بوجود مي آيند.
وقتي که پوليپوز آدنومايي فاميلي با تشکيل تومورهاي خوش‌ خيم در ساير نقاط بدن، همراه باشد بيماري "سندرم گاردنر" بوجود مي آيد. پوليپوز آدنومايي فاميلي حتما به سرطان تبديل مي شود که حدود يک درصد از کل علل سرطان روده بزرگ، راست روده است.غالبا به محض تشخيص بيماري، توصيه مي ‌شودکه تمام راست روده برداشته شود. بايد بستگان نزديک فرد مبتلا، در سنين 10 تا 12 سالگي، از نظر ابتلا به اين بيماري بررسي شوند تا در صورت وجود اين بيماري، تحت درمان قرارگيرند.
رژيم غذايي و مصرف دارو:
اين بيماران بايد از غذاهاي حاوي فيبر بالا وکم چرب استفاده کنند وگرنه نيازي به استفاده از دارو نيست.
منبع:7sib.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۸۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ