Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-07@10:49:19 GMT

فوت‌وفن تشخیص دروغ‌ در تلگرام!

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۳۷۲۱

فوت‌وفن تشخیص دروغ‌ در تلگرام!

به گزارش بولتن نیوز، این روزها بیشتر مردم با اپلیکیشن‌های پیام‌رسان با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند و چه بسیار دروغ‌هایی که در این مکالمه‌ها رد و بدل نمی‌شود! اما پژوهشگران دانشگاه کرنِل ادعا می‌کنند از طول جملات و نوع انتخاب کلمات می‌توان تا حدودی به میزان راستگویی افراد در پیام‌های متنی پی برد.

در این پژوهش اخیر، حجم بالایی از پیامک‌های رد و بدل‌شده مردم (شامل مردان، زنان، محصلان و غیرمحصلان) با یکی از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان اندروید بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیامک‌ها از لحاظ انتخاب کلمات، محتوا و بافت کلامی مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفتند. پژوهشگران همچنین کوشیدند براساس وقایع پیشین از میزان اعتبار مکالمات تحت بررسی مطلع شوند. این ‌پژوهش با بررسی 1703 مکالمه آغاز شد و پس از حذف مکالماتی که آلوده به دروغ نبودند، 351 مکالمه باقی ماند.

نتایج بررسی‌ها نشان داد گویا مردم ـ فرقی نمی‌کند مرد یا زن ـ هنگام دروغگویی پیامکی ترجیح‌شان بر استفاده از جملات طولانی‌تر است. به نظر می‌رسد جملات دروغ در پیامک‌های زنان حدود 13 درصد طولانی‌تر از جملات راست است، درحالی که بلندی جملات دروغ در پیامک‌های مردان فقط به حدود 2 درصد طولانی‌تر از جملات راست می‌رسد.

همچنین پژوهشگران مشاهده کردند تمایل هردو جنس به استفاده از ضمایر شخصی مثل «من» و «خودم» یا عبارات مبهم مثل «شاید» و «احتمالا» به‌ مقدار جزئی در نگارش پیامک‌های خلاف حقیقت افزایش می‌یابد. بررسی پیامک‌های محصلان و غیرمحصلان نیز نشان داد جملات دروغ در قشر محصل حدود 25 درصد از جملات راست طولانی‌تر است. این رقم در قشر غیرمحصل به‌طرز عجیبی فقط حدود 0/12 درصد اندازه‌گیری شد. بعلاوه گفته می‌شود میزان تمایل به استفاده از عبارات مبهم مثل «شاید» و «احتمالا» در قشر غیرمحصل 18 درصد و در محصلان 111 درصد افزایش می‌یابد. با این اوصاف می‌توان نتیجه گرفت دروغگویی در قالب پیام‌های متنی به جنسیت خاصی محدود نمی‌شود، اما جالب اینجاست پژوهشگران در پیامک‌های بررسی‌شده دریافتند محصلان به‌شکل خیلی متفاوتی به غیرمحصلان دروغ می‌گویند. ناگفته نماند پیشتر نیز مطالعاتی با مضمون نشانه‌های کلامی دروغگویی صورت گرفته، با این تفاوت اساسی که مطالعات پیشین به چنین حجم وسیعی از داده‌ها که نتایج را قابل استناد‌تر می‌کند، دسترسی نداشتند. در نتایج مطالعات پیشین آمده است دروغگوها به طورکلی بیشتر از ضمایر شخصی، مثل «من» و «خودم» استفاده می‌کنند و ترجیح‌شان بیشتر استفاده از جملات کوتاه‌تر و مبهم با ساختار زبانی نه‌چندان پیچیده است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۳۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکزی| مهمانان ناخوانده‌ای به نام «پیامک‌های تبلیغاتی»

وزیر ارتباطات به خبرنگار خبرگزاری تسنیم در اراک گفت: اقداماتی برای ساماندهی و جلوگیری از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی بدون رضایت مشترکین انجام شده است.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3080132 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!
  • گول پیامک‌های جعلی را نخورید
  • جملات وایرال شده پیمان یوسفی در وصف نکونام!
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • ۳۰ درصد پلیس‌های ترکیه در فکر خودکشی
  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • مرکزی| مهمانان ناخوانده‌ای به نام «پیامک‌های تبلیغاتی»
  • اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • حکم جلب شما صادر شد