Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@20:11:57 GMT

آيا گرفتن ناخن در شب جايز است؟

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۲۹۲۲

آيا گرفتن ناخن در شب جايز است؟

خبرگزاري آريا - از کارهاي مستحبي که دين اسلام بر آن تأکيد مي کند، گرفتن ناخن است
به گزارش جام نيوز، از کارهاي مستحبي که دين اسلام بر آن تأکيد مي کند، گرفتن ناخن است، از اين رو فقها نيز بر اين امر اشاره نمودند.
از جمله سيد سبزواري (ره) در کتاب مهذب الاحکام مي گويد: گرفتن ناخن مستحب و نگرفتن و رها کردن آن مکروه است؛ چون امام صادق (ع) مي فرمايد: «گرفتن ناخن از سنت و مستحب است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

[1] همچنين از آن حضرت نقل شده است: «پنهان ترين و مخفي ترين جايي که شيطان براي چيره شدن بر فرزندان آدم از آن استفاده مي کند، زير ناخن ها است». [2] گرفتن ناخن با دندان مکروه است. امام صادق (ع) از پدرانش (ع) در حديثي از نهي هاي پيامبر اسلام (ع) نقل مي کند: «پيامبر اسلام (ص) از گرفتن ناخن با دندان و همچنين از حجامت در روز چهاشنبه و جمعه نهي فرمودند. [3] استحباب گرفتن ناخن براي تمام روزها است.
موسى بن بکر از امام صادق (ع) نقل مي کند که به آن حضرت عرض شد، شيعيان مي گويند کوتاه کردن سبيل و ناخن بايد در روز جمعه باشد. آن حضرت فرمود: پاک و منزه است خداوند، اگر خواستي در روز جمعه بگير و اگر خواستي در بقيۀ روزها». [4] البته گرفتن ناخن در روز جمعه بهتر است.
ابن سنان از امام صادق (ع) نقل مي کند آن حضرت فرمود: «کسي که در روز جمعه سبيلش را کوتاه کند و ناخنش را بگيرد و سرش را با ختمي بشويد، ثواب آن را دارد که بنده‏اى آزاد کند». [5] و «گرفتن ناخن و گرفتن شارب و شستن سر با ختمي موجب از بين رفتن فقر و افزايش روزي مي شود». [6] و «هنگامي که مو و ناخن‏ را مي‏چينيد آن را دفن‏ کنيد که سنّت است». [7]
گرفتن ناخن مستحب است به هر صورتي که باشد، البته بهتر است که از انگشت کوچک دست چپ آغاز و به انگشت کوچک دست راست تمام شود‏. [8]
در نتيجه گرفتن ناخن در هر وقت از شب يا روز باشد، جايز است، و بنا بر جست و جويي که صورت گرفت، روايتي مبني بر کراهت گرفتن ناخن در شب يافت نشد. پس ديگر بحث از علّت کراهت مطرح شده، معنا ندارد. همچنين روايتي درباره به چاه انداختن ناخن يافت نشد.
===========================
[1] . حر عاملى، وسائل الشيعة، ج 2، ص 132، باب 80، من أبواب آداب الحمام، ح 4، مؤسسة آل البيت (ع) قم، 1409ق.
[2] . همان.
[3] . همان، ص 134، ح 1.
[4] . همان، ص 133، ح 6.
[5] . کلينى، کافي، ج ‏3، ص 418، دار الکتب الإسلامية تهران، 1365ش؛ وسائل الشيعة، ج 7، ص 354، باب 32 من أبواب صلاة الجمعة و آدابها، ح 2.
[6] . وسائل الشيعة، ج 2، ص 60- 62، باب 32 من أ بواب صلاة الجمعة و آدابها، ح 3؛ کليني، کافي، ج ‏3، ص 418.
[7] . طبرسي، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص 66، شريف رضي، قم، چاپ چهارم، 1412ق.
[8] . مجلسي، محمد باقر، بحار الأنوار ، ج ‏59، ص 268، مؤسسة الوفاء بيروت - لبنان، 1404 هـ ق؛ السبزواري، السيد عبد الأعلى، مهذّب الأحکام في بيان الحلال و الحرام، ج ‏4، ص 483- 484، چاپ چهارم، قم، دفتر آيت الله سيد سبزواري‏، 1413 هـ ق‏.
اسلام کوئيست

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۲۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا «اجاره بلند مدت زمین های موقوفه» جایز است؟

به گزارش «مبلغ»، متن پرسش و پاسخ مطرح شده بدین شرح است:

سوال: آیا اجاره اراضی موقوفه (وقف خاص اولاد ذکور) به مدّت ۹۰ سال برای بنای مسجد و مصلّی و حسینیّه جایز است؟ اگر صحیح است مشروط به چه شرایطی می باشد؟

پاسخ: اجاره های بلند مدّت بر خلاف مصلحت وقف است و جایز نیست، باید چند سال به چند سال تجدید شود و استفاده از آن برای مسجد و مصلّی و حسینیّه مانعی ندارد،هرچند جریان احکام مسجد بر آنها مشکل است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898873

دیگر خبرها

  • آیا «اجاره بلند مدت زمین های موقوفه» جایز است؟
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • بیداری جهانی زمینه تحول در جبهه مقاومت را رقم خواهد زد
  • کارگران نقش مهمی در استقلال اقتصادی کشور دارند
  • اسلام نگاهی مقدس به مسئله کار و کارگر دارد
  • همه باید دفاع جانانه و فداکارانه ای از احکام اسلام داشته باشیم
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است