Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@12:10:17 GMT

نهنگ آبي؛ از واقعيت مجازي تا دروغ حقيقي

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۴۸۷۸

نهنگ آبي؛ از واقعيت مجازي تا دروغ حقيقي

خبرگزاري آريا - چند روز پيش با انتشار خبر خودکشي دو دختر اصفهاني به‌بهانه بازي «نهنگ آبي» جو حاکم بر فضاي مجازي و حقيقي مردم متشنج شد که واکنشهاي بسياري را به‌همراه داشت. به گزارش خبرگزاري تسنيم از اصفهان، هنوز چند ساعت از انعکاس خبر سقوط دو دختر نوجوان اصفهاني از بالاي بزرگراه چمران در روز شنبه نگذشته بود که فضاي مجازي تلگرام و اينستاگرام از تصاوير اين حادثه و اظهار نظرهاي مردمي پر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نظراتي که عموماً بر پايه بي‌اطلاعي از وضعيت سلامت دختران، علت سقوط و عدم آگاهي خانواده اين 2 نفر از سوي مردم گوش به گوش و صفحه به صفحه چرخيد.
حدس و گمان‌هايي که هر لحظه با استفاده از يک کلاغ چهل کلاغ نظريه خودکشي يا حتي سقوط به‌خاطر دعواي عمدي را تشديد مي‌کرد اما با حضور نيروهاي انتظامي و پليس آگاهي در صحنه پرونده به‌صورت رسمي و قانوني وارد مرحله رسيدگي شد.
سناريوي خودکشي دختران اصفهاني از نگاه کاربران مجازي
پس از گذشت کمتر از 24 ساعت از ارسال اين خبر، برخي گمان‌ها به‌سوي چالش نهنگ آبي رفت و همگان تصور کردند که بازي نهنگ آبي سبب چنين اتفاق تلخي شده است.
اينجا بود که براي بار چندم وقتي صفحات اينستاگرام را بالا و پايين مي‌کردي پر بود از عکس اين دختران و موضوع بازي «نهنگ آبي» از نگاه کاربران مجازي که شايد بنا بر احساسات و هيجان لحظه‌اي خود با خانواده اين 2 دختر ابراز همدردي و اين بازي را محکوم مي‌کردند.
هرچند در اين ميان نظراتي از دل مردم بيرون آمد که نشان مي‌‌داد از وضعيت اجتماعي و دلايل بروز چنين اتفاقات تلخي رضايتي ندارند، اما همين افراد مرگ را سرنوشت افرادي دانستند که به‌دلايل مشابه و به‌سبب جهل و ناداني و هيجانات خود به‌خاطر يک بازي جانشان را از دست مي‌دهند.
يکي از کاربران فعال اينستاگرامي زير پست يکي از صفحات پرمخاطب که اقدام به انتشار خبر خودکشي اين 2دختر کرده بود، نوشت: «همه اينها از کم‌محبتي خانواده‌هاست که نمي‌دانند بچه چيکار مي‌کند و... اگر براي بچه‌هايشان بيشتر وقت بگذارند اين‌جور مسائل پيش نمي‌آيد. خانواده‌ها درگير حواشي خودشان هستند و فرزندان خودمختار شدند به‌طوري‌که خيلي زودتر اعلام استقلال مي‌کنند، والدين نحوه آموزش و پرورش کودک را نمي‌دانند و تنها نيازهاي مالي آنها را تأمين مي‌کنند».
کاربر ديگري با اشاره به وضعيت سلامت رواني افرادي که درگير بروز چنين اتفاقاتي مي‌شوند نوشته بود: «تا عقل در بدن نباشد، جان در عذاب است».
از ميان تمام نظرات ارسالي که درباره اين بازي اظهار نظر کرده بودند، کم نبود تعداد کساني که با قاطعيت تمام مي‌گفتند اگر مشکلات رواني نداشته باشيد، به‌دنبال اين بازي نخواهيد رفت.
اما در مقابل تعدادي هم بودند که خبر را از دنياي مجازي پيگيري مي‌کردند و در دنياي واقعي‌شان به‌دنبال لينک اين بازي مي‌گشتند تا آن را تجربه کنند و بفهمند چه‌چيز اين بازي آنها را وادار به خودکشي مي‌کند.
محمد نوجوان 16ساله‌اي که به‌گفته والدينش ساعات بسياري از وقت خود را صرف بازي‌هاي رايانه‌اي و اينترنت مي‌کند، درباره احساس خود نسبت به اين مسئله گفت: هرچند خبر خودکشي اين دختران ناراحت کننده بود، اما من به‌عنوان کسي که بيشتر وقت خودم را صرف بازي و اينترنت مي‌کنم هنوز درباره اين بازي اطلاعات کافي ندارم.
وي افزود: حتي در اين چند روز من بيشتر از قبل کنجکاو شدم تا لينک نصبي آن را پيدا کنم و خودم شخصاً وارد بازي شوم و بفهمم در آن چيست که مردم را وادار به خودکشي مي‌کند.
مادر محمد با اشاره به مسئوليت پليس فتا در نظارت فضاي مجازي بيان کرد: والدين کنار پليس فتا مسئول کنترل رفتار و استفاده فرزندان خود از فضاي مجازي هستند.
وي گفت: از نيروي انتظامي و پليس فتا انتظار داريم علت اصلي خودکشي اين دختران را پيدا کنند و به گوش مردم برسانند، تا مردم هم بيشتر مراقب بچه‌هاي خودشان باشند.
الهه 25ساله نيز با اشاره به پخش سراسري گزارش از خودکشي دختران و ارتباط آن با نهنگ آبي اظهار داشت: قبلاً اعلام شده بود لينک‌هاي اين بازي در دسترس نيست و انتساب خبر خودکشي اين 2دختر با بازي از همان ابتدا کمي عجيب به نظر مي‌رسيد و با انتشار گزارش تعجب مردم بيشتر شد.
«نهنگ آبي»، ناقوس مرگ روحي جوانان و بيدارباش خانواده‌هاست
بر اساس آخرين اخبار مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با اشاره به وضعيت دختر بازمانده حادثه گفت: درحال حاضر وضعيت سلامت دختر بازمانده از حادثه خودکشي بسيار بهتر شده و ادامه اقدامات درماني براي او درحال انجام است. اين دختر اکنون به هوش آمده و طبق آخرين خبرهاي دريافتي احتمالاً به بخش منتقل شده و نياز به مراقبت ويژه ندارد اما همچنان اقدامات درماني مورد نياز انجام مي‌شود.
هرچند انتشار اين خبر خوشحالي خانواده اين دختر و مردم را به‌همراه داشت اما نبايد از جو ايجادشده در فضاي شهر غافل شد، جوي که از پير و جوان و راننده تاکسي و مغازه‌دار و کارمند درگير آن شده‌اند.
«نهنگ آبي» شايد چالشي مرگبار بود که به نام بازي وارد دنياي مردم شد اما به‌گفته روانشناسان و جامعه‌شناسان اصلي‌ترين علت جذب مردم به چنين بازي فقدان انگيزه و اميد و افسردگي است که سبب به تور افتادن آنها مي‌شود. حتي اگر به‌گفته وزير ارتباطات و مقامات انتظامي اين بازي دليل اصلي چنين حادثه‌اي نباشد هم نمي‌توان از اثرات مخرب برخي بازي‌هاي مجازي چشم‌پوشي کرد.
خبر خودکشي دختران اصفهاني ناقوس مشکلات روحي برخي جوانان را به صدا درآورد، آنهايي که از 24 ساعت خود تنها چند ساعت خواب را از دنياي مجازي و اينترنت دورند.
اين بازي زنگ بيدارباش خانواده‌ها را نيز نواخت، خانواده‌هايي که امروز بيش از هرچيز براي جبران فاصله نسل‌ها به فراگيري علوم ارتباطي نوين و آموزش‌هاي لازم در اين زمينه نياز دارند تا با روش‌هاي درست استفاده فرزندان خود از فضاي مجازي را کنترل کنند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۴۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناکامی سورپرایز شجاعی در کلین‌شیت

 پس از رضا عنایتی، سرمربی پیکان که تصمیم به استفاده از ترکیبی جوان در دیدار مقابل مس رفسنجان گرفت، مسعود شجاعی سرمربی هوادار هم روز گذشته به چند بازیکن جوان بازی داد که یکی از آنها، جای علیرضا حقیقی را در ترکیب گرفته بود.

ترکیب هوادار برای بازی با مس سونگون در حالی اعلام شد که خبری از علیرضا حقیقی درون دروازه هوادار نبود و آرشا شکوری، اولین بازی‌اش را برای هوادار انجام داد.

شکوری که دعوتش به اردوی تیم ملی بزرگساالان برای دو بازی مقابل ترکمنستان، واکنشهای متفاوتی را به دنبال داشت، در اولین بازی رسمی‌اش با پیراهن هوادار، نتوانست کلین‌شیت کند و در پیروزی 1-3 تیمش مقابل مس سونگون لیگ یکی، مجبور شد توپ را از درون دروازه‌اش بیرون بیاورد.

حالا باید دید در ادامه لیگ، آیا شکوری جوان، باز هم فرصت بازی پیدا خواهد کرد یا اینکه از روی نیمکت، شاهد بازی علیرضا حقیقی خواهد بود. 

روی کاغذ، احتمال نیمکت‌نشینی گلر دهه هشتادی و 18 ساله هوادار، بیشتر از بازی او در لیگ است منتها شاید مسعود شجاعی، تصمیمی بگیرد که همه را شگفت‌زده کند.

 

منبع:ورزش سه 

دیگر خبرها

  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • ناکامی سورپرایز شجاعی در کلین‌شیت
  • استراحت علیرضا حقیقی بعد از ۲۵ بازی
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرده است
  • اظهارات جنجالی دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد! / پرونده باز است
  • علیرضا حقیقی از لیست مسعود شجاعی خط خورد
  • سورپرایز مسعود شجاعی در بازی جام حذفی