Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > کتاب - ایسنا نوشت: دو کتاب جدید با عناوینی حاصل از نشستن عبارت «بوطیقای نو» در کنار آثار نویسندگان زن چون غزاله علیزاده و منیرو روانی‌پور و «هزار و یک شب» عبداللطیف تسوجی تبریزی یا «الف لیله و لیله» به بازار آمد.

«بوطیقای نو و خوانش فمینیستی» و «بوطیقای نو و هزار و یک شب» نوشته جواد اسحاقیان به تازگی منتشر شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «بوطیقای نو و خوانش فمینیستی» (در آثاری از غزاله علیزاده، شهرنوش پارسی‌پور، منیرو روانی‌پور و زویا پیرزاد) نوشته  جواد اسحاقیان در نشر افکار منتشر شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: «کتابی که در دست دارید، کوششی تازه برای «خوانش متن ادبی» است. نکته برجسته و تازه در این خوانش تحلیل و تأویل متن بر پایه «بوطیقای نو» یا «رویکردهای نقد ادبی معاصر» است که برمبنای تازه‌ترین منابع نقد ادبی به زبان انگلیسی مورد تحلیل و خوانش قرار گرفته است؛ مثلا رمان «خانه ادریسی‌ها»ی غزاله علیزاده با پنج‌ رویکرد در نقد ادبی معاصر مورد بررسی قرار گرفته است. هریک از چهار داستان کوتاه میترا داور  نیز بر پایه یکی از رویکردهای بوطیقای نو مورد خوانش قرار گرفته است.

حُسن این‌گونه خوانش در این است که تحلیل خوانش متن، جنبه علمی پیدا می‌کند، زیرا بر اساس آخرین نظریه‌های ادبی معاصر مورد بررسی قرار می‌گیرد. چنین خوانشی، منتقد ادبی را از هرگونه داوری بر پایه ذوق، کلی‌گویی، سطحی‌نگری، برخورد شخصی و «شائبه‌ اغراض» و نقدهای رایج  ژورنالیستی دور می‌کند.

آثاری که بی‌جهت عزیز و ارزشمند شده‌اند با معیار «بوطیقای نو» مورد ارزیابی مجدد قرار می‌گیرند و آثاری را که بی‌جهت مورد بی‌اعتنایی قرار گرفته و با توطئه سکوت مواجه شده‌اند، مورد داوری و ارزیابی واقعی قرار می‌دهد. این‌گونه برخورد با متن، به خواننده کمک می‌کند تا با تازه‌ترین مفاهیم و رویکردهای نقد ادبی معاصر نیز آشنا شود؛ به گونه‌ای که خود بتواند به یاری هنجارهای ناظر بر «بوطیقای نو» به خوانش داستان کوتاه یا رمان بپردازد و شخصا لذت خوانش متن را تجربه کند. این کتاب به خواننده کمک می‌کند تا متنی یگانه را گاه با رویکرد «ساختارگرایانه» و همزمان با رویکرد «ساختارشکنانه» مورد مطالعه قرار دهد. چنان که رمان خوش‌ساخت «چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم» زویا پیرزاد با چنین رویکردهایی مورد داوری و ارزیابی قرار گرفته است. من مطالعه این کتاب را به همه خوانندگان قصه، داستان‌نویسان، مدرسان کارگاه‌های داستان‌نویسی، دوستداران و منتقدان ادبی سفارش می‌کنم.»

همچنین کتاب «بوطیقای نو و هزار و یک شب» نوشته جواد اسحاقیان در نشر افراز روانه بازار شده است.

این کتاب  دارای ۱۴ بخش و یک «سخن پیشین» است که عبارتند از: «نقد کهن‌الگویی حکایت تاج‌الملوک»، «از ریخت‌شناسی قصه‌های پریان تا حکایت علاءالدین ابوالشامات»، «تقابل‌های دوگانه در خوانش روانشناختی حکایت صیاد»، «ناخودآگاه متن در حکایت مکر زنان»، «حکایت قمرالزمان و گوهری در نیمه راه حکایت و داستان لطیفه‌وار»، «حکایت ملک نعمان و فرزندانش؛ عناصر، شگردها و اهداف»، «حکایت حسن بصری و نورالسناء به عنوان قصه پری‌وار با رویکر لوفلر دلاشو»، «از حکایت عجیب و غریبِ هزار و یک شب تا داوود و سلیمانِ تورات»، «نقد کهن‌الگویی حکایت ملک شهرمان و قمرالزمان»، «خوانش اسطوره‌ای حکایت عبدالله بری و بحری»، «از حکایت اسب آبنوس تا دستور زبان روایت تودوروف»، «گزاره‌های روانشناختی در هزار و یک شب» و «خوانش حکایت ملک شهرمان و قمرالزمان با رویکرد میان‌متنی.»

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: «به نوشته دانشنامه بریتانیکا اصولا داستان‌نویسی در ادبیات غرب مدیون «هزار افسان»، «الف لیله و لیله» یا «هزار و یک شب» عبداللطیف تسوجی تبریزی متأخر است و این، شگفت نیست که این کتابخانه عظیم جهانی، تلاقی‌گاه اسطوره‌، حکایت، قصه، قصه‌های پری‌وار، ادبیات شفاهی و عامیانه است. اما ارزش دیگر این شاهکار روایی، به خاطر آمیزش فرهنگ و داستان‌های هندی، ایرانی، عرب، یهود، یونان، روم و مصر و به تعبیر دقیق‌تر، «گفتمان فرهنگی ملل جهان» است.

با آنکه درباره این شاهکار روایی اندک نوشته نشده است، خوانش حکایات این اثر با رویکرد «بوطیقای نو» یا «نقد و نظریه‌ ادبی نو» تازگی دارد. به یک اعتبار می‌توان گفت کتاب‌حاضر، کوششی برای آغازی تازه و جدی در این جهت‌گرایی است.»

این کتاب در ۳۶۰ صفحه و با قیمت ۳۳ هزار تومان منتشر شده است.

58242

کلید واژه‌ها : بازار کتاب - معرفی کتاب -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۵۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا پایان سال آینده تهران ۷۵۰۰ اتوبوس فعال خواهد داشت

مهدی علیزاده مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران در گفت‌وگو با با خبرنگار مهر اظهارداشت: بیش از ۱۰ سال است که ناوگان اتوبوسرانی تهران نوسازی نشده و وقفه‌های زیادی در این زمینه داشته‌ایم به طوری که تولید کنندگان داخلی اتوبوس خط تولید خود را تعطیل و یا نیمه تعطیل کردند.

وی افزود: سال پیش ۴۵ درصد بودجه شهرداری و امسال ۵۰ درصد بودجه به این موضوع حمل و نقل عمومی اختصاص یافته و بر اساس برنامه ۴ ساله تا پایان ۱۴۰۴ باید تعداد اتوبوس‌های فعال تهران به ۷۵۰۰ مورد برسد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران ادامه داد: سال گذشته قرارداد تولید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس با تولید کنندگان داخلی منعقد شد که ۲۰۰۰ مورد آن دیزلی و بر اساس استاندارد و معیارهای روز دنیا است. ۵۰۰ مورد آن هم برقی بوده که تا پایان سال تحویل شرکت واحد داده می‌شود.

علیزاده اعلام کرد: ۲۵۰۰ اتوبوس هم از خارج از کشور تهیه می‌شود و در مجموع تعداد اتوبوس‌های جدید تهران به ۵۰۰۰ مورد خواهد رسید.

کد خبر 6089521 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • از فیلم‌سازی «بدون دیالوگ» تا خندیدن به «قضاوت»
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت
  • ۲۱۰۰ اتوبوس در خطوط تهران فعالیت می‌کنند + فیلم
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • کتابِ «حکایت زخم‌ها» به چاپ دوم رسید
  • کتابِ «حکایت زخم ها» به چاپ دوم رسید
  • تا پایان سال آینده تهران ۷۵۰۰ اتوبوس فعال خواهد داشت