Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@22:54:17 GMT

آیا می‌توانیم برجام را نجات دهیم؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۵۶۲۱

لئونید اسلوتسکی در ايزوستيا آورده است: ساز خروج احتمالی ایالات متحده از معامله هسته‌ای با ایران از آن دسته اقدامات دولت کنونی ایالات متحده است که تا به این مرحله از شکل تهدید فراتر نرفته ولی می تواند در صورت اجرا، به نظم جهانی بين‌المللي شکل گرفته لطمه ویران کننده دیگر وارد کند.

به یاد داریم که واشنگتن حق خود برای خروج از برخی قراردادها که به نظر سیاستمداران با منافع ملی ایالات متحده هماهنگ نیستند را برای خود محفوظ می دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی این رویکرد در این مورد شکل دیگری دارد، بهم زدن معامله بين‌المللي تأیید شده بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند تمام سامانه ثبات جهانی موجود را زیر سئوال ببرد.

پرسشی که مطرح می شود اینست که آیا جامعه جهانی و بسیاری از قدرت‌ها از سیاست کنونی واشنگتن نگران شده‌اند؟ و آیا این نگرانی می‌تواند از لحاظ بازگرداندن ایالات متحده به محیط نظم جهانی کاری بکند؟ تاکنون پاسخ معینی به این سئوال داده نشده است.

اما در صورت از بین رفتن این توافق، بر فرض ایران می‌تواند غنی‌سازی اورانیوم در عمق ۹۰ متر زیر زمین در کارخانه فردو را از سر گیرد. که البته این امر به نوبه خود باعث نگرانی موجه اسرائیل مي‌شود که می‌تواند به امر واکنش قهرآمیز نشان دهد. این هم به نوبه خود حداقل به معنی بهم خوردن امنیت منطقه‌ای خواهد شد.

پرسش دیگری که مطرح می شود اینست که آیا شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند واشنگتن را از حرکات ویرانگر برحذر دارد؟ بله، موافقتنامه بين‌المللي نمی‌تواند با خروج فقط یک کشور بهم بخورد. به همین دلیل مي‌شود به شکلی کار کرد که فقط ایالات متحده از موافقتنامه خارج شود اما خود این توافق بین دیگر طرفین آن حفظ شود. و اگر تهران هم به تن ندادن به اقدام تحریک آمیز آمریکا متقاعد شود آن وقت امکان دارد بتوان این معامله را نجات داد. مخصوصا با توجه به اینکه از سر گرفتن مجازات‌های سازمان ملل علیه ایران نمی‌تواند مطرح باشد.

از سویی از لحاظ تئوری مي‌شود مجازات آمریکا به خاطر نقض قرارداد بين‌المللي را مطرح کرد زیرا بهم زدن معامله با ایران در نتیجه اقدام ایالات متحده باعث مي‌شود اوضاع جهان خیلی خطرناکتر از اوضاع کنونی شود. ولی امکان دارد تهدید خروج از موافقتنامه نوعی بازی جدید ترامپ و اخاذی از طرف او باشد. در این شرایط روسيه چکار می‌تواند بکند؟

به دشواری تن دادن به تحریک ترامپ و داغ‌تر کردن اوضاع می تواند یکی از راه حل ها باشد. ولی نمی‌شود اقدام طرف آمریکایی را بیجواب هم گذاشت. باید در همه سطوح موضع منفی نسبت به اظهارات ترامپ در همین مرحله بیان شود. و هر کاری کرد تا ایران از موافقتنامه خارج نشود. آن وقت ایالات متحده واقعاً در انزوای سیاسی قرار خواهد گرفت. حتی اگر کسی ظاهراً از آن حمایت کند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۵۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت

لایحه‌ای که روز گذشته توسط مجلس سنا ایالات متحده به‌منظور «فیلترشدن یا فروش تیک تاک» تصویب شده بود، حالا با امضای «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به یک قانون تبدیل شده است. بایدن مجموعه‌ای از لوایح را امضا کرده است که شامل «قانون حمایت از آمریکایی‌ها در برابر برنامه‌های کنترل‌شده توسط دشمنان خارجی» می‌شود و حالا Bytedance یک سال فرصت دارد تا تیک‌تاک را به فروش برساند یا با ممنوعیت آن روبرو شود. در واکنش به این موضوع، مدیرعامل تیک تاک ویدیویی را منتشر کرده که در آن می‌گوید «اطمینان داشته باشید که ما هیچ جا نمی‌رویم.»

در پاسخ به این اقدام، تیک تاک در بیانیه‌ای گفت که این قانون را در دادگاه به چالش خواهد کشید که این امر می‌تواند روند فروش یا ممنوعیت شبکه اجتماعی را به تعویق بیندازد.

در متن بیانیه این شرکت آمده است: «معتقدیم که حقایق و قانون به نفع ماست و ما در نهایت پیروز خواهیم شد. واقعیت این است که ما میلیارد‌ها دلار برای ایمن نگه‌داشتن داده‌های کاربران ایالات متحده سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و پلتفرم خود را از نفوذ و دستکاری خارجی دور نگه داریم. این ممنوعیت هفت میلیون کسب‌وکار را ویران خواهد کرد و ۱۷۰ میلیون آمریکایی را سرکوب می‌کند.»

«شو زی چو»، مدیرعامل تیک تاک نیز با انتشار ویدیویی، از این قانون به‌عنوان «لحظه‌ای ناامیدکننده» برای شرکت یاد کرد و گفت: «اشتباه نکنید. این یک ممنوعیت برای تیک تاک و یک ممنوعیت برای شما و صدای شماست. این قانون در واقع طعنه‌آمیز است، زیرا آزادی بیان در تیک تاک منعکس‌کننده همان ارزش‌های آمریکایی است که ایالات متحده را به نور امید آزادی تبدیل می‌کند.»

این قانون به Bytedance، شرکت مالک تیک‌تاک که در چین مستقر است، یک سال فرصت می‌دهد تا شبکه اجتماعی خود را به مالک جدیدی بفروشد. اگر شرکت چینی نتواند چنین کاری را انجام دهد، TikTok از حضور در استور‌های برنامه و سرویس‌های میزبانی وب ایالات متحده منع خواهد شد.

برخلاف تلاش‌های قبلی برای فروش یا ممنوعیت اجباری تیک تاک، «قانون محافظت از آمریکایی‌ها در برابر برنامه‌های کاربردی کنترل‌شده توسط دشمنان خارجی» از حمایت گسترده دو حزبی برخوردار بوده است و توانست با سرعت قابل توجهی در کنگره پیشرفت کند.

منبع: ایلنا

tags # جو بایدن ، پلتفرم سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آیا چین می‌تواند؟
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟