Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون ميراث فرهنگي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کردستان گفت: تلاش مي‌کنيم تا موزه مردم‌شناسي در شهر اورامان سروآباد ايجاد شود. محمد رشيدي در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم در سنندج اظهار داشت: در حال حاضر مطالعات منطقه اورامان در شهرستان سروآباد براي ثبت جهاني در حال انجام است و امسال باز هم توانستيم از محل اعتبارات ملي فعاليت‌هاي پژوهشي انجام دهيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: هم‌اکنون کارهاي مطالعات معماري، مطالعات مردم‌شناسي، مطالعات علوم طبيعي و مطالعات GIS بر روي بافت روستايي 20 روستاي منطقه اورامان انجام شده و اين کار شاخص‌ترين فعاليتي بوده که براي آماده کردن ثبت جهاني منطقه اورامان در حال اجراست.
معاون ميراث فرهنگي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کردستان تصريح کرد: در حال حاضر مطالعات GIS يا نقشه‌برداري سه بعدي در 20 روستاي منطقه اورامان انجام شده و همچنين نقشه‌برداري سه بعدي در 10 روستاي شاخص و مهم "اورامان ، پالنگان و دولاب" با بهره‌گيري از جديدترين روش‌هاي نقشه‌برداري در حال اجراست و اين امر بسي جاي خوشحالي دارد که امسال ما در ميان استان‌هاي کشور اين کار را انجام داديم.
وي دامه داد: در سال 2017 ميلادي مدارک و مستندات لازم براي ثبت جهاني اورامان جمع‌آوري و به سازمان ميراث فرهنگي کشور ارسال و همه کارهاي مطالعاتي اين منطقه انجام شده است.
رشيدي افزود: همچنين در همين راستا در سال گذشته مرمت و بازسازي ساختمان‌ها و بافت‌هاي سنتي و معماري چهار روستاي اورامان از جمله "اورامان تخت، پالنگان، ده له مه رز و ژيوار" انجام شد.
وي از ساماندهي مقبره شاعر نامي کُرد "صيدي هه‌ورامي" در شهر اورامان به عنوان يکي از مناطق مهم گردشگري خبر داد و اظهار کرد: تلاش مي‌کنيم تا موزه مردم‌شناسي در شهر اورامان تخت سروآباد ايجاد شود.
معاون ميراث فرهنگي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کردستان گفت: امسال تصميم داريم مناطقي که ثبت ملي شده ساختمان‌هايي براي ايجاد دفتر پايگاه منطقه‌اي اورامان و هم به عنوان موزه مردم‌شناسي خريداري شوند.
وي عنوان کرد: امسال ساختماني براي ايجاد پايگاه منطقه‌اي در روستاي تاريخي پالنگان خريداري و تلاش مي‌کنيم در همين راستا در شهر اورامان تخت نيز يک يا دو ساختمان به عنوان پايگاه منطقه‌اي و يا موزه مردم‌شناسي راه‌اندازي کنيم.
معاون ميراث فرهنگي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در روستاي نگل موزه مردم‌شناسي وجود دارد که راه‌اندازي آن به صورت مشارکتي با همت اهالي روستا انجام شده است.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۶۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی

در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود، ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند، چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود، اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند، چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در عین تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آن‌ها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی