Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان با بیان اینکه تعداد مدارس استعدادهای درخشان کاهش می‌یابد، گفت: رشد قارچ‌گونه مدارس استعدادهای درخشان در کمتر از ۱۰ سال گذشته یقیناً باعث افت کیفیت این مدارس شده است. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه مهاجرانی سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان در برنامه پرسشگر با بیان اینکه نخبه‌پروری در سند راهبردی کشور در امور نخبگان مورد تأکید قرار گرفته است، اظهار داشت: در اصل نخبه‌پروری هیچ شکی نیست و علاوه بر این سند، سخنان و تأکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه مسیر را روشن کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نخبه به فردی اطلاق می‌شود که با توجه ویژگی‌های ذاتی خود، امکان رسیدن به مرحله نخبگی را داراست، ولی هنوز زمینه‌های لازم برای شناسایی کامل و بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.
مهاجرانی با بیان اینکه سخت‌کوشی، لزوماً به معنای نخبه بودن نیست، اظهار داشت: بسیاری از اوقات تعریف نخبه در سند راهبردی کشور در امور نخبگان تکلیف ما را نسبت به نخبه مشخص می‌کند و چالش‌ها به دلیل عدم دقت بر سر تعاریف است.
*رشد ۸۰ درصدی مدارس استعدادهای درخشان در ۴ سال
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان اضافه کرد: آقای اژه‌ای در سال ۶۶ سمپاد را با ۶ مدرسه راه‌اندازی کرد که رقم آن در سال تحصیلی ۸۷ ـ. ۸۶ به ۲۶۲ مدرسه در کل کشور رسید.
وی بیان داشت: در سال تحصیلی ۸۹ ـ. ۸۸ که آخرین سالی بود که سمپاد با ماهیت اصلی خود فعالیت می‌کرد، ۳۳۵ مدرسه استعدادهای درخشان در کشور فعال بود، اما ناگهان در سال تحصیلی ۹۳ ـ. ۹۲ این رقم به ۶۶۰ مدرسه رسید که نشان‌دهنده رشد ۸۰ درصدی در مدت ۴ سال است.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تا سال ۸۹ که سمپاد به‌عنوان سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان بود، یک هیأت امنا در کنار آن فعالیت می‌کرد که وظیفه اعطای مجوز‌ها را برای تأسیس مدارس انجام می‌داد؛ در سال ۸۹ که این هیأت امنا از بین رفت، با عناوین مختلف و دلایل متنوع، مدارس از ۳۳۵ به ۶۶۰ افزایش یافت.
مهاجرانی با بیان اینکه رشد کمی ۸۰ درصدی آن هم در ۴ سال قطعاً تنزل رشد کیفی را به دنبال دارد، تصریح کرد: ایده‌آل ما کاهش تعداد این مدارس است، اما نمی‌توان رقمی برای آن بیان کرد، اما قطعاً به دنبال افزایش کیفیت و کاهش کمی این مدارس هستیم.
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان عنوان کرد: افزایش کمی با این شدت تبعاتی به وجود آورد برای مثال زمانی که برچسب تیزهوش به افرادی که واقعاً تیزهوش نیستند می‌زنیم، فرد را دچار چالش روحی بسیاری می‌کنیم یا زمانی که تعداد زیادی از دانش‌آموزان متوسط به بالا را از مدارس دولتی می‌گیریم، باعث افت کیفیت مدارس دولتی می‌شویم.
وی خاطرنشان کرد: مطلوب این است که جداسازی به صورت مطلق وجود نداشته باشد، اما با شرایط حاکم نمی‌توان این مطلوب را اجرا کرد، زیرا نظام آموزشی ما آمادگی پرورش استعدادهای برتر در کنار افراد معمولی را ندارد و آزمایشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و نیروی انسانی توانمند در کشور فراهم نیست.
مهاجرانی بابیان اینکه ۱. ۵ تا ۲. ۵ درصد افراد هر جامعه نخبه هستند، گفت: ما مجبوریم با سیستم گلخانه‌ای تا زمانی که امکانات نظام آموزشی فراهم نیست، افراد نخبه کشور را پرورش دهیم.
*احیای سازمان سمپاد در شورای انقلاب فرهنگی در حال بررسی است
سرپرست مرکز پرورش ملی استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان اضافه کرد: ۷۰ نفر از دانش‌آموزان سمپادی احیای سازمان سمپاد را از رهبری درخواست کرده‌اند و مقام معظم رهبری هم دستور پیگیری در مورد افت کیفیت مدارس سمپاد را صادر کردند؛ مسئله احیای سازمان سمپاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است.
وی اظهار داشت: ما با روش‌های نادرست، در واقع جامعه را به نخبگان و پخمگان تقسیم کرده‌ایم در حالی که افرادی که نخبه نیستند لزوماً کم‌هوش نیستند و جامعه به انواع مختلف استعداد‌ها نیاز دارد.
مهاجرانی خاطر نشان کرد: کار معلم پیدا کردن استعداد‌ها و پرورش آنهاست و محیط مدرسه، برنامه‌های آموزشی و خانواده باید در این راستا به او کمک کنند.
وی با بیان اینکه سالانه تقریباً ۲۶۰ هزار نفر در آزمون‌های ورودی مدارس استعدادهای درخشان شرکت می‌کنند، گفت: از هر ۱۰ نفر تن‌ها یک نفر در این آزمون‌ها پذیرفته می‌شوند و درواقع ما به ۹ نفر دیگر فشار عدم قبولی را در سن پایین وارد می‌کنیم.
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تصریح کرد: سیستم آزمون یقیناً اصلاح خواهد شد، اما فعلاً نمی‌توانم استانداردهای موردنظر را بیان کنم؛ باید سیستم به‌جای خود برگردد تا کیفیت به مدارس سمپاد و دولتی بازگردد.
وی در خصوص اصلاحات موردنظر خود در مرکز استعدادهای درخشان گفت: بازگرداندن هیأت امنا، کیفی کردن آزمون‌ها و استانداردسازی آن‌ها و کاهش کمی تعداد مدارس استعدادهای درخشان از برنامه‌هایم در این مرکز است.
مهاجرانی بابیان اینکه زمانی که ما هیأت امنا را از کنار مدارس استعدادهای درخشان برمی‌داریم، استراتژی تشکیل مدارس را می‌گیریم، گفت: رشد قارچ‌گونه و صد درصدی این مدارس در کمتر از ۱۰ سال گذشته یقیناً باعث افت کیفیت این مدارس شده است.
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تصریح کرد: اگر رسانه‌ها تمرکز را از برخی مشاغل و کنکور بردارند و بر روی مهارت که حوزه مغفولی است، بیشتر تمرکز کنند، می‌توان به تغییر روند جاری امیدوار بود.
وی عنوان کرد: المپیاد یکی از عرصه‌های افتخارآفرین برای کشور است و در اینکه باید المپیاد‌ی داشته باشیم، شکی نیست و متأسفانه در مورد المپیادی‌ها دچار سیاه‌نمایی و کم‌لطفی هستیم.
مهاجرانی گفت: با هویت‌بخشی به دانش‌آموزان استعدادهای درخشان و المپیادی می‌توان زمینه کاهش مهاجرت این افراد را فراهم کرد.
وی بابیان اینکه المپیاد وسیله‌ای برای گرفتن زمان دانش‌آموزان ما در برخی مدارس شده است، اظهار داشت: یکی از مشکلات ما این است که ارزش‌گذاری‌ها به مسیر غلطی رفته و کسب و کاری که در سایه المپیاد شکل گرفته است، جریان این مسیر غلط را پررونق‌تر کرده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: از سال ۹۰ پس از تقلیل سازمان سمپاد به مرکز، سهم غیرتهرانی‌ها در مدال‌آوری به‌شدت افول کرد تا جایی که در سال ۹۴ تن‌ها ۳۰ درصد شهرستانی‌ها موفق به کسب مدال در المپیاد‌ها شدند و این نشان‌دهنده قوت یا نخبگی تهرانی‌ها نیست، بلکه بیانگر دوپینگ آن‌ها با کلاس‌های مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: وزیر آموزش و پرورش از بنده درخواست کاهش کمی و افزایش کیفی مدارس استعدادهای درخشان را داشتند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۲۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، «حسن مدرس زاده» در نشست خبری که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم (12 لغایت 18 اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: به لحاظ تعداد مدارس مشکلی در شهرستان به ویژه خود شهر گرگان وجود ندارد؛ ولی به علت جانمایی نه چندان مناسب، مناطق جنوبی شهر فاقد فضای آموزشی شده به طوری که دانش آموزان این مناطق مجبور هستند برای تحصیل به مناطق داخلی شهر رفت و آمد کنند.
 
به گفته وی؛ تأمین زمین جزو ضروریات فضای آموزشی در شهر گرگان است به همین خاطر 42 میلیارد تومان با دستور استاندار برای ساخت 4 مدرسه 12 کلاسه در جنوب شهر گرگان اختصاص یافته؛ ولی با گذشت بیش از یک سال از این مصوبه تاکنون زمینی برای احداث این مدارس تأمین نشده است.
 
مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرگان با بیان اینکه طرح رتبه بندی معلمان بعد از 10 سال انجام شد، تصریح کرد: بعد از اجرای این طرح همه معلمان استان حائز رتبه 1 لغایت 5 شدند که در این بین 134 نفر از استان رتبه استاد معلمی را کسب کردند.
 
وی افزود: از یک میلیون معلم در سطح کشور 300 هزار نفر به رتبه بندی خودشان اعتراض داشتند؛ ولی این اعتراض ها در شهرستان گرگان بسیار اندک بود.
 
مدرس زاده با اعلام اینکه 90 هزار دانش آموز در سطح شهرستان گرگان تحصیل می کنند، تصریح کرد: از این تعداد 78 هزار نفر در شهر گرگان تحصیل کرده که این امر باعث تراکم بالای کلاس های درسی دانش آموزان شده و تعداد دانش آموران کلاس ها را به 40 نفر رسانده است.
 
وی ادامه داد: تعداد بالای دانش آموزان در کلاس های درس فرصت را از معلمان گرفته و بر روند آموزش دانش آموزان تأثیر منفی دارد.
 
به گفته وی؛ استاندارد سرانه فضای آموزشی در کشور 5/2 درصد، در استان 4/6 درصد و در شهرستان گرگان 4/2 درصد است.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • تمدید مهلت ثبت‌نام بدون آزمون دکتری دانشگاه آزاد تا ۱۲ اردیبهشت
  • تمدید مهلت نام‌نویسی بدون آزمون در مقطع دکتری تخصصی
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد