Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز به نقل از فارس، فاطمه مهاجرانی سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان در برنامه پرسشگر با بیان اینکه نخبه‌پروری در سند راهبردی کشور در امور نخبگان مورد تأکید قرار گرفته است، اظهار داشت: در اصل نخبه‌پروری هیچ شکی نیست و علاوه بر این سند، سخنان و تأکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه مسیر را روشن کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نخبه به فردی اطلاق می‌شود که با توجه ویژگی‌های ذاتی خود، امکان رسیدن به مرحله نخبگی را داراست ولی هنوز زمینه‌های لازم برای شناسایی کامل و بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.

مهاجرانی با بیان اینکه سخت‌کوشی، لزوماً به معنای نخبه بودن نیست، اظهار داشت: بسیاری از اوقات تعریف نخبه در سند راهبردی کشور در امور نخبگان تکلیف ما را نسبت به نخبه مشخص می‌کند و چالش‌ها به دلیل عدم دقت بر سر تعاریف است.

رشد 80 درصدی مدارس استعدادهای درخشان در 4 سال

سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان اضافه کرد: آقای اژه‌ای در سال 66 سمپاد را با 6 مدرسه راه‌اندازی کرد که رقم آن در سال تحصیلی 87ـ86 به 262 مدرسه در کل کشور رسید.

وی بیان داشت: در سال تحصیلی 89ـ88 که آخرین سالی بود که سمپاد با ماهیت اصلی خود فعالیت می‌کرد، 335 مدرسه استعدادهای درخشان در کشور فعال بود اما ناگهان در سال تحصیلی 93ـ92 این رقم به 660 مدرسه رسید که نشان‌دهنده رشد 80 درصدی در مدت 4 سال است.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تا سال 89 که سمپاد به‌عنوان سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان بود، یک هیأت امنا در کنار آن فعالیت می‌کرد که وظیفه اعطای مجوزها را برای تأسیس مدارس انجام می‌داد؛ در سال 89 که این هیأت امنا از بین رفت، با عناوین مختلف و دلایل متنوع، مدارس از 335 به 660 افزایش یافت.

مهاجرانی با بیان اینکه رشد کمی 80 درصدی آن هم در 4 سال قطعاً تنزل رشد کیفی را به دنبال دارد، تصریح کرد: ایده‌آل ما کاهش تعداد این مدارس است اما نمی‌توان رقمی برای آن بیان کرد، اما قطعاً به دنبال افزایش کیفیت و کاهش کمی این مدارس هستیم.

سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان عنوان کرد: افزایش کمی با این شدت تبعاتی به وجود آورد برای مثال زمانی که برچسب تیزهوش به افرادی که واقعاً تیزهوش نیستند می‌زنیم، فرد را دچار چالش روحی بسیاری می‌کنیم یا زمانی که تعداد زیادی از دانش‌آموزان متوسط به بالا را از مدارس دولتی می‌گیریم، باعث افت کیفیت مدارس دولتی می‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: مطلوب این است که جداسازی به صورت مطلق وجود نداشته باشد، اما با شرایط حاکم نمی‌توان این مطلوب را اجرا کرد، زیرا نظام آموزشی ما آمادگی پرورش استعدادهای برتر در کنار افراد معمولی را ندارد و آزمایشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و نیروی انسانی توانمند در کشور فراهم نیست.

مهاجرانی بابیان اینکه 1.5 تا 2.5 درصد افراد هر جامعه نخبه هستند، گفت: ما مجبوریم با سیستم گلخانه‌ای تا زمانی که امکانات نظام آموزشی فراهم نیست، افراد نخبه کشور را پرورش دهیم.

احیای سازمان سمپاد در شورای انقلاب فرهنگی در حال بررسی است

سرپرست مرکز پرورش ملی استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان اضافه کرد: 70 نفر از دانش‌آموزان سمپادی احیای سازمان سمپاد را از رهبری درخواست کرده‌اند و مقام معظم رهبری هم دستور پیگیری در مورد افت کیفیت مدارس سمپاد را صادر کردند؛ مسئله احیای سازمان سمپاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است.

وی اظهار داشت: ما با روش‌های نادرست، در واقع جامعه را به نخبگان و پخمگان تقسیم کرده‌ایم در حالی که افرادی که نخبه نیستند لزوماً کم‌هوش نیستند و جامعه به انواع مختلف استعدادها نیاز دارد.

مهاجرانی خاطر نشان کرد: کار معلم پیدا کردن استعدادها و پرورش آنهاست و محیط مدرسه، برنامه‌های آموزشی و خانواده باید در این راستا به او کمک کنند.

وی با بیان اینکه سالانه تقریباً 260 هزار نفر در آزمون‌های ورودی مدارس استعدادهای درخشان شرکت می‌کنند، گفت: از هر 10 نفر تنها یک نفر در این آزمون‌ها پذیرفته می‌شوند و درواقع ما به 9 نفر دیگر فشار عدم قبولی را در سن پایین وارد می‌کنیم.

سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تصریح کرد: سیستم آزمون یقیناً اصلاح خواهد شد اما فعلاً نمی‌توانم استانداردهای موردنظر را بیان کنم؛ باید سیستم به‌جای خود برگردد تا کیفیت به مدارس سمپاد و دولتی بازگردد.

وی در خصوص اصلاحات موردنظر خود در مرکز استعدادهای درخشان گفت: بازگرداندن هیأت امنا، کیفی کردن آزمون‌ها و استانداردسازی آنها و کاهش کمی تعداد مدارس استعدادهای درخشان از برنامه‌هایم در این مرکز است.

مهاجرانی بابیان اینکه زمانی که ما هیأت امنا را از کنار مدارس استعدادهای درخشان برمی‌داریم، استراتژی تشکیل مدارس را می‌گیریم، گفت: رشد قارچ‌گونه و صد درصدی این مدارس در کمتر از 10 سال گذشته یقیناً باعث افت کیفیت این مدارس شده است.

سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تصریح کرد: اگر رسانه‌ها تمرکز را از برخی مشاغل و کنکور بردارند و بر روی مهارت که حوزه مغفولی است، بیشتر تمرکز کنند، می‌توان به تغییر روند جاری امیدوار بود.

وی عنوان کرد: المپیاد یکی از عرصه‌های افتخارآفرین برای کشور است و در اینکه باید المپیاد‌ی داشته باشیم، شکی نیست و متأسفانه در مورد المپیادی‌ها دچار سیاه‌نمایی و کم‌لطفی هستیم.

مهاجرانی گفت: با هویت‌بخشی به دانش‌آموزان استعدادهای درخشان و المپیادی می‌توان زمینه کاهش مهاجرت این افراد را فراهم کرد.

وی بابیان اینکه المپیاد وسیله‌ای برای گرفتن زمان دانش‌آموزان ما در برخی مدارس شده است، اظهار داشت: یکی از مشکلات ما این است که ارزش‌گذاری‌ها به مسیر غلطی رفته و کسب و کاری که در سایه المپیاد شکل گرفته است، جریان این مسیر غلط را پررونق‌تر کرده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: از سال 90 پس از تقلیل سازمان سمپاد به مرکز، سهم غیرتهرانی‌ها در مدال‌آوری به‌شدت افول کرد تا جایی که در سال 94 تنها 30 درصد شهرستانی‌ها موفق به کسب مدال در المپیادها شدند و این نشان‌دهنده قوت یا نخبگی تهرانی‌ها نیست، بلکه بیانگر دوپینگ آنها با کلاس‌های مختلف است.

وی خاطرنشان کرد: وزیر آموزش و پرورش از بنده درخواست کاهش کمی و افزایش کیفی مدارس استعدادهای درخشان را داشتند.

706

سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان فاطمه مهاجرانی دانش‌پژوهان جوان مدارس مقام معظم رهبری

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۵۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان

به گزارش خبرآنلاین، اصفهان، محمدرضا ابراهیمی در نشست خبری ویژه گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم، با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش، اظهار داشت: اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست و اگر بخواهیم آینده جامعه‌ای را پیش‌بینی کنیم، باید بدانیم که امروز در مدارس آن جامعه چه می‌گذرد زیرا نبض آینده هر جامعه‌ای در مدارس شکل می‌گیرد و دانش‌آموزان و دانشجویان امروز، نقش‌های کلیدی جامعه فردا را در دست خواهند داشت و نقش‌آفرینان عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره جامعه خواهند بود.

تسنیم در خبری نوشت:وی با بیان اینکه هرگونه توجه به آموزش و پرورش به‌معنای سرمایه‌گذاری ویژه برای تعالی جامعه در آینده است، افزود: میزان توجه به آموزش و پرورش یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع است و در قانون اساسی و دین مبین اسلام مورد تأیید قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان انتخاب سالروز شهادت شهید مطهری را به‌عنوان روز معلم مایه افتخار دانسته به بیان ویژگی‌های این شهید فرزانه پرداخت و گفت: شهید مطهری یک عالم کامل جامع‌الشرایط بود که در همه سطوح احاطه کامل عقلی، علمی و فلسفی داشت و همان طور که امام(ره) فرمودند همه آثار ایشان برای جوانان و جامعه مفید است؛ حدود نیم قرن از تألیف آثار شهید مطهری می‌گذرد اما بسیاری از آنها هنوز تازگی و طراوت دارند و این موجب افتخار جامعه معلمان است که سالروز شهادت یک عالم به‌عنوان روز گرامیداشت مقام معلم انتخاب شود.

وی با ابراز اینکه خوشبختانه با اقدامات ویژه دولت سیزدهم، مجلس و قوای سه‌گانه حال آموزش و پرورش خوب است اما برای رساندن جامعه به تعالی، هنوز کافی نیست، خاطرنشان کرد: کم‌توجهی‌های ادوار گذشته نسبت به آموزش و پرورش جبران شده و در این مدت اقدامات خوبی انجام شده و تاحدودی کمبودها در حوزه تجهیزات، فضای آموزشی و نیروی انسانی جبران شده است اما هنوز کافی نیست و جای کار وجود دارد

سال گذشته مدارس اصفهان به‌مدت ۱۱ روز غیرحضوری شدند

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: کار ما و شما هر دو در دایره رسالت فرهنگی است و باید برای انجام آن علاقه و هدف متعالی داشته باشیم؛ رسانه یک نهاد و عنصر فعال در آگاهی دادن به جامعه است و تعمیق آگاهی از سوی رسانه‌ها در این ارتباط امری است که ضرورت دارد؛ علاوه بر این رسانه‌ها باید واسطه بین مردم و مسئولین باشند و دستاوردهای ارگان‌های مختلف را به اطلاع مردم برسانند و از سویی نیز کمبودها را نیز گزارش کنند.

وی با بیان اینکه "از رسانه‌ها انتظار داریم نسبت به سایر نهادها و مؤسساتی که در مقابل آموزش و پرورش تکلیف دارند، مطالبه‌گر باشند."، گفت: اگر نهادها و مؤسساتی که بر اساس مصوبات قانونی در قبال آموزش و پرورش وظایفی دارند، به مسئولیت‌شان عمل کنند بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان تأکید کرد: بسیاری از نهادهای کلان تولیدی در قبال بهبود شرایط آموزش و پرورش مسئولیت اجتماعی دارند و باید به مسئولیت‌شان عمل کنند؛ سال گذشته مدارس اصفهان به‌دلیل آلودگی هوا به‌مدت ۱۱ روز غیرحضوری شد و تعطیلی ۶۰۰ هزار دانش‌آموز خسارت بزرگی به‌شمار می‌رود زیرا حدود ۴۰ میلیون نفرساعت آموزش ما کم‌رمق شده است و جبران ترک‌فعل‌های انجام‌شده، می‌تواند آموزش و پرورش را از این عقب‌ماندگی کیفی رها کند.

وی اضافه کرد: رسانه‌ها باید تعمیق‌بخشی به دو واژه مقدس تعلیم و تربیت را در دستور کار قرار دهند و نگذارند که آموزش و پرورش تحت‌تأثیر کم‌کاری دیگران قرار گیرد.

تنوع مدارس موافقان و مخالفان زیادی دارد

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش به تنوع مدارس در سطح جامعه اشاره کرد و با تأکید بر اینکه تنوع مدارس موافقان و مخالفانی دارد، گفت: در شورای‌عالی آموزش و پرورش کارگروهی برای این موضوع ایجاد شده است و این کارگروه بیش از یک سال است که روند فعالیت تنوع مدارس را بررسی می‌کند و نتیجه این کارگروه در آینده‌ نزدیک منجر به کاهش تنوع مدارس خواهد شد.

وی در ادامه به اقدامات انجام‌شده برای حفظ و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی اشاره کرد و افزود: توجه ویژه به مدارس دولتی از سال گذشته شروع شده است و در این راستا ما از برخی معلمان مجرب و نمونه درخواست کردیم که نیمی از ساعات آموزشی را در مدارس دولتی حضور داشته باشند و همچنین امکانات سخت‌افزاری خوبی در اختیار آنها گذاشتیم و این مهم منجر به کسب رتبه دوم کشوری در امتحانات نهایی توسط مدارس عادی اصفهان شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با اعلام اینکه استان اصفهان حدود یک میلیون نفر دانش‌آموز دارد، متذکر شد: رشد دانش‌آموزی در استان اصفهان طی چند دهه اخیر تقریباً صعودی است و شهرستان‌های اصفهان، کاشان، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شهرضا و غیره شاهد افزایش تعداد دانش‌آموز هستیم و در مناطق روستایی و شهرهای تعداد دانش‌آموز کاهش یافته است.

خروج ۴۲ مدرسه از چرخه آموزش بر اثر فرونشست

وی با تأکید بر اینکه "ما در شهرستان‌های بزرگ دچار کمبود فضای آموزشی هستیم."، گفت: در استان اصفهان حدود ۱۵۰ مدرسه تحت‌تأثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی ـ مهندسی انجام‌شده بخش عمده آنها همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد و ۴۲ مدرسه از روند آموزشی خارج شده که فضای برخی جایگزین شده است.

به‌گفته این مقام مسئول ناحیه ۵ آموزش و پرورش اصفهان در منطقه خانه اصفهان، ناحیه ۴ آموزش و پرورش و برخوار بیشترین مدارس آسیب‌دیده از فرونشست را دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در بخش دیگری از سخنانش به بررسی تأثیر اپیدمی کرونا به‌روی سیستم آموزش و پرورش پرداخته اظهار داشت: همه جهان از این پدیده تأثیر گرفت و آثار کرونا در کوتاه‌مدت تمام نمی‌شود، به‌طور مثال دانش‌آموزان پایه اول و دوم که به‌صورت آن‌لاین آموزش دیدند، دچار مشکل آموزشی و پرورشی شده‌اند و تا رسیدن به سطح استاندارد مسیر سختی پیش‌ِرو دارند؛ به همین دلیل سعی کردیم هرچه زودتر مدارس را باز کنیم و در این مسیر چالش‌های زیادی را داشتیم.

وی اضافه کرد: تشکیل ستاد پساکرونا اولین اقدامی بود که در این زمینه انجام دادیم که در این ستاد مسائل کیفیت‌بخشی آموزشی، امور تربیتی و آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و اقدامات خوبی انجام شد؛ در زمان حاضر شکل و کیفیت آموزشی متفاوت شده است، باید در نظر گرفت که در شرایط امروز نوع آموزش متفاوت شده است و از فضای مجازی و سامانه شاد به‌عنوان مکمل استفاده می‌کنیم.

استخدام سه‌هزار و ۶۰۰ معلم در سال ۱۴۰۳

ابراهیمی در ادامه با ابراز اینکه کمبود نیرو در استان اصفهان به‌عنوان ابرچالش تعریف شد، ادامه داد: دولت سیزدهم اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و دانشگاه فرهنگیان را تقویت کرده است و بر همین اساس سال گذشته ۲۵ هزار نفر دانشجومعلم در کل کشور پذیرفته شدند که سهم استان اصفهان ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجومعلم بود.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ در کل کشور بیش از ۳۰ هزار نفر ورودی داشتیم که از این میزان ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در استان اصفهان پذیرفته شدند و در سال جاری مجوز استخدام حدود ۷۰ هزار نفر در کل کشور صادر شد که سهمیه اصفهان برای استخدام ۳ هزار و ۸۶۰ نفر بود؛ البته این عدد به‌صورت کامل محقق نمی‌شود چرا که در برخی از مناطق کدرشته‌ها به حدنصاب نمی‌رسد با این حال انتظار ما این است که در سال آینده حدود سه هزار و ۶۰۰ نفر جذب شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با تأکید بر بهبود فرایند استخدامی در سال جاری گفت: ما سال گذشته با سونامی بازنشستگی مواجه بودیم و از طرفی کارهای ورودی‌ها به‌موقع انجام نشد که بخشی از این مشکلات ناشی از اقدامات فرانهادی بود اما در سال جاری فرایند استخدام‌ها زود شروع شده است.

وی افزود: از طرفی ما به‌دنبال استفاده ویژه از حق‌التدریس نیروهای شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش برای جبران این کمبود هستیم که در این راستا شیوه‌نامه‌ای در دست تدوین داریم و قرار است نرخ حق‌التدریس افزایش یابد که افزایش برای افرادی که به مناطق محروم می‌روند، بیشتر خواهد بود.

ابراهیمی تأکید کرد: آموزش و پرورش تا رسیدن به کیفیت مطلوب فاصله دارد با این حال ما اقداماتی را در دستور کار داریم که در صورت تحقق به شرایط مطلوب می‌رسیم.

۹۸درصد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه برمی‌گردند

وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران پیرامون آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل نیز گفت: در سطح استان اصفهان ۸ هزار و ۳۰ نفر بازمانده از تحصیل داریم که ۹۸ درصد آنها به مدرسه برمی‌گردند و ۲ درصد نیز هنوز جذب نشده‌اند.

ابراهیمی با بیان اینکه در استان اصفهان مدارسی برای کودکان کار فعال شده است، ابراز کرد: در سطح استان ۲ مدرسه در استان با رویکرد رسیدگی و آموزش به کودکان کار راه‌اندازی شده است و همچنین یکی از خیّران مدرسه‌ساز در منطقه زینبیه در حال ساخت مدرسه‌ای برای دانش‌آموزان کار است.

همه نهادها برای اجرای طرح "نماد " همکاری کنند

وی در خصوص آسیب‌های اجتماعی موجود در مدارس یادآور شد: همه نهادها باید همکاری لازم را برای اجرای طرح نماد داشته باشند، ۱۴ دستگاه برای این طرح مسئولیت دارند اما همکاری لازم را ندارند و آموزش و پرورش در این زمینه به‌تنهایی وارد عمل شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با ابراز اینکه "جذب مشاور را در استان اصفهان مدنظر داریم."، ادامه داد: آماری از تعداد دانش‌آموزان معتاد نداریم اما در مدرسه استعمال مواد مخدر نداریم.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901427

دیگر خبرها

  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا در ۱۱ شهر فارس
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در ۱۱ نقطه فارس برگزار می‌شود
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • تمدید مهلت ثبت‌نام بدون آزمون دکتری دانشگاه آزاد تا ۱۲ اردیبهشت
  • تمدید مهلت نام‌نویسی بدون آزمون در مقطع دکتری تخصصی