Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@00:28:51 GMT

اقتصاد مقاومتی به معنی مردمی شدن اقتصاد است

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۹۵۹۴۲

اقتصاد مقاومتی به معنی مردمی شدن اقتصاد است

استاندار آذربایجان ‌شرقی گفت: اقتصاد مقاومتی درست یعنی مردمی شدن اقتصاد، کوچک شدن دولت و وارد شدن خود مردم در حوزه تولید و اشتغال است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، مجید خدابخش با اشاره به نقش تاثیرگذار رسانه‌ها در توسعه جوامع اظهار کرد: توسعه هر شهر و جامعه‌ای نیاز به فکر و اندیشه دارد که رسانه‌ها در این میان تاثیرگذارترین قشر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اگر نقدی بر کار مدیران استان در روند توسعه باشد رسانه‌ها باید موارد را انعکاس دهند تا اقتصاد مقاومتی به درستی تحقق یابد و ما به عنوان خدمت‌گزاران استان از این امر استقبال و حمایت می‌کنیم.

خدابخش رسانه‌‌ها را بهترین ابزار برای معرفی اقتصاد مقاومتی به مردم دانست و تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی درست یعنی مردمی شدن اقتصاد، کوچک شدن دولت و وارد شدن خود مردم در حوزه تولید و اشتغال. در این میان وظیفه دولت ایجاد زیرساخت‌ها و حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و ایجاد شرکت‌های کوچک و بزرگ و صنایع‌دستی است.

وی با اشاره به رویداد تبریز 2018 گفت: رسانه‌ها برای موفقیت پروژه تبریز 2018 نقش بسیار مهمی را می‌توانند در معرفی و آگاهی‌بخشی و دعوت و ترغیب گردشگران برای سفر به تبریز ایفا کنند.

استاندار آذربایجان‌شرقی همچنین با اشاره به نام‌گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام سال اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال گفت: سند تدبیر توسعه استان پس از بازنگری و اجرا موجبات تحول چشمگیر در استان خواهد شد.

خدابخش، اقتصاد دانش‌بنیان را یکی از مهم‌ترین محورهای سند تدبیر توسعه دانست و گفت: اقتصاد دانش‌بنیان اشتغال فارغ‌التحصیلان را در پی‌خواهد داشت و در این راستا پنجمین دوره نمایشگاه ربع رشیدی به طور گسترده در پایان این ماه برگزار خواهد شد.

وی از حضور بیش از یک‌هزار شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه ربع رشیدی خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم در نتیجه‌ برگزاری این نمایشگاه، 7 تا 8 درصد ایده‌های علمی نخبگان را تجاری‌سازی کنیم تا پل ارتباطی‌ای بین صاحبان فکر و سرمایه و جوانان جویای کار ایجاد کنیم.

استاندار آذربایجان‌ شرقی همچنین در بازدید از پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز، حمایت از فعالیت‌ها و نمایشگاه‌های فرهنگی را از اصلی‌ترین رسالت‌های مسئولان عنوان کرد و گفت: توسعه همه‌جانبه استان در گرو حمایت از فعالیت‌های فرهنگی است.

خدابخش با مطلوب ارزیابی کردن استقبال خانواده‌ها و جوانان از نمایشگاه کتاب، ‌اظهار داشت: تبریز شهر اولین‌هاست و انتظار می‌رود همواره در مسایل فرهنگی پیشرو باشد و این استقبال کم نظیر نشانگر جایگاه فرهنگ، هنر و ادب در میان مردمان این شهر و استان است.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه از نظر فرهنگی فوق‌العاده تاثیرگذار است، افزود: تبریز از ظرفیت‌های فوق‌العاده فرهنگی برخوردار است و تاریخ این شهر گویای پیشرو بودن در عرصه چاپ، مطبوعات، مدرسه، شعر، ادب و تئاتر است.

خدابخش با اشاره به اینکه در بحث توسعه، اولویت با توسعه فرهنگی است، خاطرنشان کرد: حتی برای دست‌یابی به توسعه اقتصادی، باید ابتدا به توسعه‌یافتگی در حوزه نیروی انسانی دست یابیم و این امر رخ نمی‌دهد مگر با تعلیم و تربیت، فرهنگ‌سازی و مطالعه.

استاندار آذربایجان‌شرقی در پایان یادآور شد: برپایی نمایشگاه کتاب حرکتی ارزشمند است چراکه پایه تعلیم و تربیت ایرانی و اسلامی بر فرهنگ و در رأس آن کتاب استوار شده است.

به گزارش تسنیم استاندار آذربایجان شرقی عصر روز جمعه به مدت پنج ساعت از غرفه‌های مختلف پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز و نهمین نمایشگاه مطبوعات استان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تبریز بازدید کرد.

انتهای پیام /

R7887/P1357/S6,47/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۵۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری - وبیناری ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ به طرح و بررسی رویکرد‌های این معاونت در راستای شیوه‌های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسوولانه مردم بویژه ذی‌نفعان عرصه‌های منابع طبیعی بخصوص مراتع کشور و احاله مدیریت طرح‌های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت‌های قانونی موجود پرداخت.     وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.   نوبخت ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و بخصوص بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.   وی خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتعداران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد، همچنین دفتر روابط عمومی نیز با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره‌بردار و زمینه‌سازی اجرای شیوه‌نامه‌ها نقش‌آفرینی کنند.   رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.   به گفته وی، امسال نیز که سال مشارکت مردم است، اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد شود با افزایش ظرفیتی که در مراتع وجود دارد، مرتعداران تبدیل به تسهیلگر خواهند شد، بستر‌های همکاری و مشارکت‌دهی مردم در نظامنامه‌های مردمی‌سازی، لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.   نوبخت با اشاره به عنوان "دستیار مردمی‌سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی‌سازی و راهبری این جلسات، ۵ کارگروه شامل کارگروه‌های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع‌رسانی و کارگروه اجرایی باید تشکیل شود.   وی تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه‌جانبه می‌تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و به صورت توأمان می‌توانند موفقیت در مردمی‌سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.   بنابر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.   گفتنی است؛ چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۷۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران
  • آغاز به کار میز خدمت وزارت اقتصاد در سفر استانی رئیس جمهور به قم
  • برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی
  • افتتاح نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در دلیجان
  • برپایی نمایشگاه طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان
  • برگزاری ۱۵ عنوان برنامه در هفته بسیج سازندگی
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • برگزاری سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله در تبریز