Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@00:42:35 GMT

مواد غذايي منبع کلسيم براي کودکان

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۷۲۹۲

مواد غذايي منبع کلسيم براي کودکان

خبرگزاري آريا -

مصرف کلسيم کافي در دوران کودکي، از ريسک پوکي‌استخوان در آينده کم مي‌کند
موادغذايي سرشار از کلسيم براي رشد صحيح و کامل استخوان‌هاي بچه‌ها ضروري است. مصرف کلسيم کافي در دوران کودکي، از ريسک پوکي‌استخوان در آينده کم مي‌کند.مقدار کافي کلسيم در بچه‌هاي يک تا 3‌ساله 700 ميلي‌گرم، بچه‌هاي 4 تا 8‌ساله هزارميلي‌گرم و نوجوانان 9 تا 18ساله، 1300ميلي‌گرم - برابر با 4 فنجان- است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما مشخص شده در بچه‌هاي 12 ساله، تنها يک دختر از هر 10 نفر و يک پسر از هر 3 نفر مقدار کافي کلسيم روزانه را دريافت مي‌کنند. در ادامه برخي موادغذايي جايگزين شير که منبع کلسيم هستند را معرفي مي‌شوند که با کمک آنها مي‌توان از دريافت کلسيم کافي در بچه‌ها و داشتن استخوان‌هايي مستحکم تا پايان سن رشدشان مطمئن شد.
محصولات لبني در کنار شير
جز شير، ساير لبنيات نيز حاوي کلسيم هستند. هرچند که ميزان کلسيم لبنياتي مانند ماست، پنير، خامه و... به مراتب از شير کمتر است، اما مي‌توانيد با اضافه کردن آنها به وعده‌هاي غذايي مختلف، نقشه‌هاي خود را عملي کنيد. يک ليوان شير حدود 300ميلي‌گرم کلسيم در خود دارد.
در مقابل، يک پياله ماست و 50 گرم پنير نيز تقريبا به همين ميزان کلسيم در خود دارند. به گفته دکتر كريگر، بهتر است بچه‌هاي بزرگ‌تر از 2 سال، لبنيات کم‌چرب را به جاي انواع طعم‌دار آنها (مانند ماست‌هاي ميوه‌اي و...) مصرف کنند. اما مصرف شيرهاي طعم‌دار (مانند شيرکاکائو و...) در اين سن براي آنها جذاب‌تر و سالم‌تر است.

جز شير، ساير لبنيات نيز حاوي کلسيم هستند
کلسيم شيرسويا
شما از مزاياي تغذيه بچه‌ها با شير آگاه هستيد. اما اگر فرزندتان نتوانست شير بخورد چه بايد کرد؟ بسياري از بچه‌ها - و حتي بزرگسالان- به شير حساسيت دارند يا با مصرف آن دچار مشکلات گوارشي مي‌شوند اما راه‌حل، استفاده از شيرسويا است. شير، ماست، پنير و ساير لبنيات حاوي کلسيم هستند. اما دانه‌هاي سويا نيز مقدار کافي از اين ماده را در خود دارند و هر فنجان شيرسويا حاوي 10 ميلي‌گرم کلسيم است. هر چند که جذب اين کلسيم کمي براي بدن مشکل است، اما به‌هر حال سويا و محصولات غذايي که از آن تهيه مي‌شوند، پس از شير و مشتقات آن، از بهترين منابع کلسيم براي ما به حساب مي‌آيند.

هر فنجان شيرسويا حاوي 10 ميلي‌گرم کلسيم است
نخودسبز
هر پياله نخودسبز حاوي 45 ميلي‌گرم کلسيم است. اما اين ماده‌غذايي علاوه ‌بر تامين کلسيم بدن به تامين ويتامين K نيز کمک مي‌کند. برخي مطالعات نشان داده‌اند مکمل‌هاي ويتامين K، منجر به تراکم استخوان‌ها و افزايش استحکام آنها مي‌شود. به‌علاوه نخودسبز، منبعي عالي از پروتئين و ويتامين‌هاي A و C نيز به شمار مي‌رود. علاوه بر موارد ذکر شده، خوردني‌هاي ديگري نيز حاوي کلسيم هستند. استخوان ماهي‌هاي آزاد، سيب‌زميني شيرين و موادغذايي غني شده، از ديگر خوردني‌هاي مورد علاقه کودکان هستند که مي‌توانند جايگزين‌هايي کارساز براي تامين کلسيم کودکان باشند.

هر پياله نخودسبز حاوي 45 ميلي‌گرم کلسيم است
مکمل‌هاي کلسيم در آبميوه‌ها
استفاده از مکمل‌هاي مخصوص نيز راهي ديگر براي رساندن کلسيم کافي به بچه‌ها يا پيرمردهاي بهانه‌گيري است که از مصرف شير طفره مي‌روند. يک مکمل مي‌تواند به يک فنجان آبميوه تا 500 ميلي‌گرم کلسيم بيفزايد. البته قبل از استفاده، حتما به‌طور دقيق راهنماي روي بسته مکمل را بخوانيد.
توجه داشته باشيد که ميزان کلسيم موردنياز روزانه براي افراد به سن آنها وابسته است. به‌عنوان مثال، بزرگسالاني تا 50 سال، روزانه به‌هزار ميلي‌گرم کلسيم نياز دارند و بچه‌ها و نوجوانان 500 تا 1300 ميلي‌گرم و در صورت دريافت کلسيم اضافه، بدن افراد، آن را دفع مي‌کند. به هر حال هيچ‌کس کتمان نمي‌کند که يک ليوان آب پرتقال جذابيت بيشتري نسبت به يک ليوان شير دارد. همچنين يک ليوان آب پرتقال تازه، به خودي خود حدود 50ميلي‌گرم کلسيم در خود دارد.

يک ليوان آب پرتقال تازه، به خودي خود حدود 50ميلي‌گرم کلسيم در خود دارد
حبوبات
لوبيا، نخود، عدس و ساير حبوبات حاوي مقدار مطلوبي از کلسيم هستند. حبوبات در حالت معمولي حدود 130ميلي‌گرم کلسيم دارند که تقريبا برابر نصف ليوان شير است. همچنين مصرف يک پياله از يک کنسرو لوبيا، حدود 190 ميلي‌گرم کلسيم به بدن مي‌رساند. مصرف غذاهايي مانند لوبياي‌گرم، عدسي و خوردني‌هاي حاوي حبوبات، مي‌تواند به تامين کلسيم بدن بچه‌ها کمک کند. ترکيب کلم‌بروکلي و ماستکلم بروکلي از منابع کلسيم به شمار مي‌رود. دو پياله کلم بروکلي پخته شده يا 5 ساقه خام از آن، به اندازه يک ليوان شير در تامين کلسيم بدن کارساز است. ولي ترغيب کودکان به مصرف آن کار ساده‌اي نيست. اما چنانچه از ماست براي ترغيب کودک استفاده کنيد، موضوع فرق مي‌کند.

لوبيا، نخود، عدس و ساير حبوبات حاوي مقدار مطلوبي از کلسيم هستند
منبع: armandaily.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۷۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این غذاها را با هم نخورید!

بدن برای تامین انرژی خود نیازمند مواد غذایی از گروه‌های مختلف است، اما نکته بسیار مهم داشتن دانش ترکیب این مواد غذایی هنگام مصرف است تا بدن با حجم و سنگینی زیاد مواد غذایی مختلف درگیر نشده و هضم آن آسان باشد.

به گزارش فارس، مواد غذایی مختلف هر کدام دارای خاصیتهای غذایی است که تامین کننده بخشی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن هستند.در این میان برای استفاده بهتر از خواص مواد غذایی دانستن اینکه کدام مواد غذایی را با کدام مواد دیگر مصرف کنیم یا نکنیم بسیار حائز اهمیت است.

بعضی غذاها را نباید با هم ترکیب کرد نه تنها به این خاطر که طعم خوبی بدست نمی‌آید بلکه به این دلیل که در کنار هم می‌توانند مضر باشند. 

در این گزارش قصد داریم به معرفی بعضی از غذاهایی که نباید با هم خورد بپردازیم و همین طور توضیح دهیم که چرا نباید این کار را کنید و چطور می‌تواند برایتان خطرناک باشد.

تداخل دو غذای پر پروتئین

گروهی از غذاهایی که نباید با هم خورد شامل موادی هستند که از ترکیبات مشابهی تشکیل شده‌اند. مثلاً همانطور که گفته می‌شود نباید نان را با برنج خورد؛ زیرا هر دو سرشار از کربوهیدرات هستند و می‌توانند کالری دریافتی را به میزان زیادی افزایش دهند، خوردن غذاهای پر پروتئین نیز فکر خوبی نیست. 

تداخل غذایی شیر و مرکبات

دو گروه از غذاهای ناسازگار دیگر، ترکیب شیر و مرکبات است. شما معمولاً در یک لیوان شیر خود آب پرتقال نمی‌ریزید اما ممکن است شیر و آب پرتقال را هر دو در یک وعده‌ی صبحانه مصرف کنید. متاسفانه شیر و مرکبات در لیست غذاهایی که نباید با هم خورد قرار دارند. شیر در کنار مرکبات در معده منعقد می‌شود و از این رو زمان بیشتری برای هضم آن طول می‌کشد.

هضم طولانی مساوی است با احساس سوزش و گرما در معده و همچنین تولید نفخ فراوان. شیر را جدا و میوه‌ها را جدا و در وعده‌های دور از هم مصرف کنید تا گوارش بهتری داشته باشید و از همه‌ی مواد مغذی بهره‌مند شوید. (درمورد درمان نفخ شکم نوزاد در این مقاله بیشتر بخوانید) این ترکیب در مورد ماست، پنیر و دیگر لبنیات نیز تا حدودی صدق می‌کند. 

آیا شیر و موز را باهم می‌توان خورد؟

شیرموز یکی از نوشیدنی‌های بسیار محبوب است و کمتر کسی ست که بداند آنها نیز جزو غذاهایی که نباید با هم خورده شود هستند. 

علت آن نیز این است که ترکیب این دو ماده هضم طولانی دارد و منجر به درد معده می‌شود. 

اگر به هر حال به این ترکیب علاقه دارید، می‌توانید از کمی پودر دارچین یا جوز هندی در این نوشیدنی استفاده کنید که روند هضم در معده را سرعت می‌بخشد. در مورد طرز تهیه انواع نوشیدنی با شیر در این مقاله بیشتر بخوانید.

خوردن میوه و غذا باهم

گروه دیگری از مواد غذایی که نباید با هم خورد شامل غذاهایی هستند که زمان هضم متفاوتی دارند. مثلاً فکر کنید بلافاصله بعد از یک وعده‌ی سنگین غذایی مخصوصاً شام، شروع به خوردن میوه می‌کنید. 

میوه در حالت عادی هضم سریعی دارد و بلافاصله از معده خارج می‌شود اما وعده‌هایی غذایی ما حاوی مواد سنگین‌تری مانند پروتئین هستند که هضم طولانی‌تری دارد که هضم آن بیشتر طول می‌کشد. 

مادامی که وعده‌ی غذایی هضم نشود، میوه نیز در معده‌ی شما می‌ماند و شروع به تخمیر می‌کند. تخمیر غذا در معده منجر به درد و نفخ می‌شود. بنابراین بین مصرف این دو وعده حتماً یک فاصله‌ی زمانی معقول را در نظر بگیرید.

غذاهای حاوی پنیر و نوشیدنی‌های سرد

بسیاری از افراد ترکیب پیتزا و فست‌فودها با نوشیدنی‌های خنکی مانند نوشابه را یک ترکیب بهشتی می‌دانند اما کمتر کسی ست که بداند آنها جزو غذاهایی کهنباید با هم خورده شوند قرار دارند. خوردن پنیر و نوشیدنی سرد، جذب مواد مغذی را دچار مشکل می‌کند؛ بنابراین در معده درد و ناراحتی و به اصطلاح سنگینی حس خواهید کرد. به همین دلیل است که بعد از خوردن همچنین ترکیبی حس سنگینی و دل درد دارید. 

خوردن پنیر و لوبیا

پنیر و لوبیا نیز از غذاهایی که نباید با هم خورد هستند. بیشتر ما می‌دانیم که حبوبات غذاهای نفاخی هستند که تولید گاز می‌کنند که باعث دل درد می‌شود. ما چیزی که کمتر کسی از ما می‌داند این است که پنیر نیز یکی غذای نفاخ است. 

وقتی این دو ماده را با هم مصرف می‌کنید نفخ زیادی در معده ایجاد می‌شود که منجر به درد و ناراحتی می‌شود. بنابراین مصرف حبوبات و لبنیات نیز ممنوع است. متاسفانه این ترکیب در بعضی غذاها مانند غذاهای مکزیکی بسیار رایج است که باید از آن دوری شود.

غذاهای غنی از آهن و کافئین

کافئین مانع از جذب آهن می‌شود. این موضوع هم در مورد چای و هم قهوه صدق می‌کند. متأسفانه خوردن پلی فنل‌ها و تانن‌های موجود در چای و اسید کلروژنیک موجود در قهوه می‌توانند جذب آهن را کاهش دهند. 

این موضوع به طور ویژه برای افرادی که مصرف آهن برایشان واجب است می‌تواند مشکل ساز باشد مانند زنان در سن قاعدگی و بارداری. بعد از خوردن یک وعده‌ی غنی از آهن مانند یک کاسه عدسی، حداقل دو ساعت صبر کنید و بعد یک نوشیدنی کافئین‌دار بنوشید.

برعکس این موضوع در مورد ویتامین C و آهن صدق می‌کند. اینها از غذاهایی که باید حتماً با هم خورده شوند هستند. زیرا می‌توانند به جذب یکدیگر کمک کنند. 
خوردن ماست با میوه؛  میوه‌ها گزینه‌ی نامناسبی برای مصرف با ماست هستند. ماست حاوی مقدار زیادی باکتری است که روی قند موجود در میوه‌ها اثر می‌گذارد. 

این منجر به تولید سموم، بروز علائم سرماخوردگی و آلرژی می‌شود. بنابراین از خوردن انواع ماست میوه‌ای خودداری کنید. همچنین ترکیب ماست و خیار نیز یک ترکیب سرد است که می‌تواند منجر به دل درد شود. 

خوردن گوجه فرنگی و پاستا؛ هیچ پاستایی بدون گوجه فرنگی، سس پنیری یا گوشت چرخ کرده کامل نیست. با این حال، همه‌ این‌ها به سیستم گوارش شما آسیب می‌زند. 

گوجه فرنگی دارای اسیدهایی است که آنزیم موجود در ماکارونی نشاسته‌ای را تضعیف می‌کند و خاصیت پنیر را خنثی می‌کند. گوشت و کربوهیدرات نیز ترکیب بد دیگری هستند که هضم این غذا را بسیار دشوار می‌کند.

غذاهایی که با خربزه نباید خورد؟ 

از مخلوط کردن هندوانه، خربزه، طالبی و عسل با سایر میوه‌ها خودداری کنید. به طور کلی سعی کنید برای هضم بهتر میوه‌های اسیدی مانند گریپ فروت و توت فرنگی یا غذاهای کم اسیدی مانند سیب، انار و هلو را با میوه‌های شیرین مانند موز و کشمش مخلوط نکنید زیرا منجر به ناراحتی معده می‌شود.

ماهی را با چه چیزهایی نباید خورد؟ شیر، دوغ، عسل و دانه‌های جوانه را نباید با ماهی خورد.

عسل را با چه چیزهایی نباید خورد؟ بسیاری از شما در مورد خطرناک بودنِ ترکیب عسل و خربزه شنیده‌اید. با اینکه هیچ تحقیق علمی از خطرناک بودن این ترکیب پشتیبانی نمی‌کند با این حال بهتر است برای احتیاط بیشتر از مصرف آن خودداری کنید.

همچنین از خوردن عسل با غذاهای گرم یا استفاده از عسل در غذاهایی که باید حرارت داده شوند نیز خودداری کنید.

حلیم را با چه غذایی نباید خورد؟ حلیم حاوی گوشت است و از این رو نباید در کنار لبنیات یا دیگر غذاهای پروتئینی مصرف شود.

نوشیدن آب و غذا

بعضی مواد غذایی که نباید با هم خورده شوند، لزوماً غذاهای پیچیده‌ای نیستند. نوشیدن آب ساده با یک وعده‌ غذایی –هر غذایی- می‌تواند ترکیب مضری شود. این ترکیب از این جهت یک تداخل غذایی خطرناک است که آب منجر به رقیق شدن اسید معده می‌شود. 

وقتی این اتفاق بیفتد، هضم وعده‌ی غذایی دشوار می‌شود و معده باید تلاش بیشتری برای آن کند که می‌تواند منجر به درد و ناراحتی شدید شود. 

سیب زمینی سرخ کرده و برگر

در حالی که در بسیاری از فست‌ فودها، برگر و سیب زمینی با هم سرو می‌شوند اما نباید آنها را با هم مصرف کنید. این دو هر دو به صورت سرخ شده تهیه می‌شوند که در نتیجه مصرف همزمانشان می‌تواند سطح قند خون را پایین بیاورد. این موضوع منجر به بی‌حالی و خستگی بعد از مصرف غذا می‌شود.

خوردن آجیل و روغن زیتون

یکی از ترکیبات دیگری که می‌تواند برای معده ناراحت کننده باشد و حتی منجر به تهوع شود، ترکیب روغن زیتون و مغزهاست. حتماً زیتون‌های مغزدار را در بازار دیده‌اید. ترکیب زیتون و گردو و دیگر مغزها که در بازار به فروش می‌رسد یا در زیتون پرورده وجود دارد. متاسفانه ترکیب چربی زیتون و مغز در کنار هم تریب نامناسبی برای معده است که روند هضم را مختل می‌کند. از این رو آنها نیز از غذاهایی که نباید با هم خورد هستند.

نوشیدن آب میوه و غلات

برخی از ما ترکیب یک لیوان آب پرتقال با غلات صبحانه را در وعده‌ صبحگاهی استفاده می‌کنیم. حال آنکه آنها نیز از جمله غذاهایی هستند که نباید باهم خورده شوند.

چراکه اسید موجود در آب میوه می‌تواند بر فعالیت‌های آنزیمی تاثیر منفی گذاشته و مانع از تجزیه‌ کربوهیدرات‌ها شود؛ بنابراین نباید آنها را با هم مصرف کرد.

دیگر خبرها

  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • «نمک دریا» حاوی ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی است/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید