Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@00:52:25 GMT

ضرورت تامین دارو و واکسن در حوزه پدافند زیستی

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۱۵۱۴۷

ضرورت تامین دارو و واکسن در حوزه پدافند زیستی

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: نباید خللی در حوزه پدافند زیستی داشته باشیم. در این حوزه اگر دارو و واکسن تامین نشود نمی‌توانیم با دشمن مقابله کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامرضا جلالی در پنجمین همایش ملی پدافند غیرعامل در نظام سلامت گفت: پدافند غیرعامل دو هدف کلی دارد، کاهش خسارت و تلفات یکی از آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش تلفات به وزارت بهداشت مرتبط است که ما با زیرساخت ها تلاش می‌کنیم مجروح و بیمار آسیب دیده نداشته باشیم و تلفات در شرایط اضطراری به حداقل برسد.

وی افزود: تروما و اقدامات عملیاتی یکی از اقدامات پدافند است تا بیمار سریع سرپا و درمان شود.  تهدیدات زیستی و زیرساخت های درمانی و آزمایشگاهی باید در حوزه سلامت دنبال شوند.

رییس پدافند غیرعامل تصریح کرد: نظام بهداشت و درمان کشور خود را مکلف می داند بیماری های طبیعی را کنترل و نظارت کند. بیماری های اپیدمی و بیماری های دستکاری شده نیز در این حوزه قرار دارند. بخش چهارم اپیدمی های عامدانه است که می تواند خطرات جدی داشته باشد، همچنین دستکاری عامدانه ژنتیک است که عناصر متخاصم علیه یکدیگر در جهت آسیب به کشور مقابل از آن استفاده می کنند.

وی ادامه داد: بیولوژی مصنوعی نیز می تواند باعث تهدید کشور شود که باید به آن توجه شود. تهدیدات سایبری در حوزه سلامت نیز مسئله ایست که می‌بایست به آن توجه کرد.

جلالی گفت:  آقای پوتین گفته است که قابلیت مهندسی ژنتیک در حوزه انسانی و غیرانسانی می تواند باعث نابودی بشریت شود که اهمیت موضوع توجه به فناوری های نو در این حوزه را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: کشور ما در ترکیبی از تهدیدات قرار دارد و باید به لایه های تهدید اشراف داشته باشیم و اجازه ندهیم تهدید در این حوزه به ما اثر کند، نمی توانیم خود را در این حوزه بی پروا جلوه دهیم.

جلالی گفت: در حوزه‌های پدافند زیستی ترکیبی از اقدامات به هم پیوسته عامدانه می تواند کشوری را دچار مشکل کند و باید یک رویکرد بین چند رشته‌ای در این زمینه هم‌افزایی شود.

وی افزود: در حوزه زیستی به زیرساخت نیاز داریم، باید قابلیت رصد داشته باشیم تا هرگونه تهدیدی در حوزه انسان، دام و کشاورزی به وجود آمد بتوانیم در یک مرکزی آن را پایش کنیم. باید به تحولات این حوزه نگاه جدی تر و دقیق تری  داشته باشیم. سامانه های آزمایشگاهی نقش زیادی در رصد و تشخیص تغییرات ویروس های دستکاری شده دارند.

رییس پدافند غیرعامل گفت: نباید خلل و فضای خالی در این زمینه وجود داشته باشد. برخی سامانه‌های آزمایشگاهی محدود به سطح دو شدند که باید به سطح سه یا چهار دست یابیم.

جلالی گفت: در حوزه پدافند زیستی اگر نتوانیم دارو و واکسن را تامین کنیم نمی‌توانیم مقابله کنیم.

وی ادامه داد: ساختار اورژانس کشور باید در قالب یک فرماندهی شکل بگیرد و اختیارات زیادی داشته باشد. اورژانس باید بتواند در شرایط اضطراری  کشور را نجات دهد.

وی در آخر افزود: نظام پیوسته ی کنترل زیستی در مرزهای زمینی، هوایی و دریایی کشور بعد از دستور رییس جمهور اجرایی خواهد شد که نتیجه آن ایجاد امنیت برای کشور است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۵۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • امروز پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • امروز ارتش و به‌ویژه پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی