Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ یوسف ناصری- در یک دهه اخیر تعداد توریست ها و گردشگران وروردی به ایران چند برابر افزایش داشته و از حدود یک میلیون نفر به 5 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. صنعت گردشگری، یکی از صنایع و بخش های اقتصادی است که به علت ماهیت خدمات رسانی آن، کاربر است و نیروی انسانی زیادی را شاغل به کار می کند.

یک توریست، علاوه بر این که در کشور مقصد به هتل و محل اقامت نیاز دارد به خدماتی از قبیل راهنمای گردشگری نیز احتیاج دارد تا شناخت مناسب تری از آن کشور کسب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصر ایران در گفت و گو با آرش نورآقایی، از فعالان صنعت گردشگری به این موضوع پرداخته است که آیا افزایش ورود توریست به کشور در افزایش به کارگیری از راهنماهای گردشگری ایرانی نقش داشته یا نه و این که با توجه به بالا بودن نرخ بیکاری در کشور، آیا فارغ التحصیلان رشته های غیر مرتبط با گردشگری می توانند برای اشتغال به کار وارد حوزه صنعت توریسم و شاخه راهنمای گردشگری شوند یا نه.

نورآقایی، دانشجوی مقطع لیسانس رشته کامپیوتر بوده که کار تحصیل در این رشته را رها کرده و نهایتا به صنعت گردشگری ورود کرده است. او عضو موسس و سپس عضو هیات مدیره انجمن راهنمایان گردشگری استان تهران بوده، از سال 1393 به مدت 2 سال به عنوان رئیس کانون سراسری انجمن های راهنمایان گردشگری فعالیت داشته و از چهره های شناخته شده در صنعت گردشگری ایران است.
گفت و گوی عصر ایران با آرش نورآقایی را در این زمینه می خوانید.


*** 

*آماری اعلام شده مبنی بر این که فعلا بیش از 41 درصد از افراد بیکار از فارغ التحصیلان دانشگاه ها هستند. این افراد بیکار، کسانی هستند که جویای کارند و متفاوت از کسانی هستند که از پیدا کردن شغل ناامید شده اند.

از طرف دیگر این بحث مطرح است که صنعت گردشگری، اشتغال زا هست و می تواند اشتغال ایجاد کند. شما خودتان تجربه خوبی در این زمینه دارید و در رشته کامپیوتر تحصیل کرده بودید اما سراغ صنعت گردشگری رفته اید. آیا گردشگری این پتانسیل را دارد برای ایجاد اشتغال و جذب فارغ التحصیلان رشته هایی به غیر از گردشگری؟

-گردشگری، با تخصص ها و حوزه های کاری مختلف ارتباط دارد. گردشگری، با صنایع دیگر ارتباط دارد از جمله با صنعت بیمه و با صنعت بانکداری.

بعضی از رشته های تحصیلی که در دانشگاه ها وجود دارد ممکن است با صنعت گردشگری مرتبط شوند اما داستان این است که چقدر صنعت گردشگری مان پیشرفت داده شده و اساسا چقدر گونه های مختلف صنعت گردشگری در مملکت ما رشد کرده است که بتواند صنایع وابسته به خود یا صنایع مرتبط با خودش را رونق بدهد و آن وقت ما بخواهیم به عنوان این که ایجاد اشتغال کنیم، صحبت کنیم.

من فکر می کنم خیلی راهی طولانی داریم و اساسا یک راه کوتاه مدت و حتی میان مدت نیست برای این که ما امیدوار باشیم کسانی که الان جویای کار هستند با رونق صنعت گردشگری دوام بیاورند و دارای شغل شوند.

زیرساخت هایی که برای رونق صنعت گردشگری باید به وجود بیاید و این که چقدر عزم ملی برای رونق صنعت گردشگری به وجود آمده یا به وجود خواهد آمد، جای بحث دارد. کارشناسان، همیشه آمارها و اطلاعاتی ارائه می کنند که مربوط به ایران نیست و اساسا یک نظریه است. یعنی نظری و تئوریک صحبت می کنند.

برای کسانی هم که مسئولیت دارند این داستان اینقدر می تواند جذاب باشد که با آمارهای غیر واقعی، صحبت هایی داشته باشند. به همین دلیل بررسی کارشناسی این موضوع، خیلی مهم است.

*شما در جایی گفته اید که تحصیل در دانشگاه را رها کرده اید ولی در روزمه شما نوشته شده که فوق دیپلم کامپیوتر دارید. پس تحصیل در د انشگاه را رها نکرده اید؟

-من در مقطع لیسانس درس مس خواندم ولی چون درس خواندن را رها کردم فوق دیپلم گرفتم.

*مدرک معادل گرفته اید یعنی همان فوق دیپلم.

-بله. همان واحدهایی را که گذرانده بودم محاسبه کردند.

*شما بعد از این که تحصیل در دانشگاه را نیمه کاره رها کردید سراغ مشاغلی در حوزه سخت افزار رفته اید و بعد کارهای مخابراتی هم انجام داده اید. چطور شد که نسبت به گردشگری علاقه پیدا کرده و وارد صنعت گردشگری شدید؟

-من یک نمونه هستم. در این شغلی که آمده ام و به عنوان راهنمای گردشگری یا به عنوان مشاور فعالیت می کنم از تخصص قبلی خودم، استفاده نمی کنم. این هم به خاطر این که یک اتفاق افتاده و من وارد این صنعت شده ام. اساسا من کیس(نمونه/Case) برای مطالعه این داستان نیستم.

یک اتفاق بوده و چون در شغل های قبلی خودم، خیلی سفر می کردم و سفر، جزئی از زندگی و شغل های قبلی من بود بر اساس اتفاقی که یک آدم سر راه من قرار گرفت به این حوزه کاری، روی آوردم و نه این که یک فرآیند قابل بررسی باشد برای این که دیگران هم بتوانند این فرآیند را طی کنند.

*آن ملاقاتی که اتفاق افتاده چگونه بوده که شما تشویق شده اید از آن به بعد در صنعت گردشگری فعالیت کنید؟

-من با یک توریست آشنا شدم و دوست شدم. در واقع فهمیدم که این کار چقدر می تواند جذاب باشد. خودم هم سفر می کردم ولی به عنوان توریست نبودم و فقط به خاطر شغل خودم سفر می کردم چه سفرهای داخلی و چه خارجی. بعد دیدم می توانم این اتفاق را جزو آینده خودم قلمداد کنم.

*شما دوره هایی در زمینه های راهنمای فرهنگی و طبیعت گردی گذرانده اید. در حوزه ای که ورود پیدا کرده اید یعنی راهنمای گردشگری، الزاما نیاز به مدرک دانشگاهی هست یا علاقه مندی به این کار مهمتر است؟

-موقعی که ما شروع به کار کردیم دیپلم نیاز داشت ولی به نظرم، الان مدرک دانشگاهی نیاز است. چون صنعت گردشگری، هر چه بیش تر رشد می کند آدم های متخصص تر باید بیایند.

موفقیت در این شغل هم محدود به تخصص نیست. اولا آدمی که می به عنوان راهنمای گردشگری فعالیت کند باید از قدرت بدنی و جسمی متوسطی برخوردار باشد. از یک قدرت روحی باید برخوردار باشد. بتواند با دیگران، تعامل داشته باشد. آدم برون گرایی باشد. اهل مطالعه باشد.

ویژگی های فردی و نوع تربیتی که یک شخص دارد خیلی می تواند اثرگذار باشد. فارغ از این که ما باید تخصص داشته باشیم یا نه.

چون ممکن است فردی در عرصه گردشگری یا جهانگردی مدرک دکترا داشته باشد و نتواند راهنمای خوبی باشد ولی فردی که یک شغل غیر مرتبط با گردشگری دارد، بتواند راهنمای خوبی شود. بنابراین، یک بخش از موفقیت در کار به ویژگی های فردی برمی گردد.

*شما فقط راهنمای گردشگران خارجی که به ایران آمده اند هستید؟

-خیر. من ایرانی ها را نیز به خارج از کشور می برم. همین طور خارجی هایی هم که به ایران می آمدند. البته یکی، دو سال است که این بخش ماجرا کمرنگ تر شده و بخش گردشگران خروجی را پُر رنگ تر دنبال کردم.

*برای راهنمایی گردشگران ایرانی در خارج از کشور، در چه حوزه هایی تجربه پیدا کرده اید؟

-من دوره فرهنگی و طبیعت گردی را گذرانده ام ولی عمدتا در حوزه فرهنگی فعالیت می کنم. به نظر خودم، در طبیعت گردی، تخصص لازم را به عنوان راهنمای خوب ندارم.

*تعداد توریست هایی که به ایران آمده اند در سال 1384 در حد یک میلیون و 162 هزار نفر بوده که در سال 1391 به 3 میلیون و 729 هزار نفر رسیده است.

در سال 1394 که اوج جذب توریست بوده تعداد 5 میلیون و 250 هزار نفر به ایران آمده اند. این افزایش ورود تعداد توریست به ایران، تاثیری در راهنمای گردشگری ایجاد کرد که نیاز باشد تعداد بیشتری از افراد راهنما در این حوزه فعالیت کنند؟

-فقط بحث تعداد بیش تر نیست. تغییر کیفیت همان راهنمای گردشگری هم باید اتفاق بیفتد. یعنی این که اگر ما یک راهنمای تور داشته باشیم که در طول سال، درآمدش را به حدی برسانیم که او بتواند یک خانواده را اداره کند خیلی مهمتر از این است که دو نفر، راهنمای گردشگری باشند و در نیمی از سال، بتوانند به صورت نصفه و نیمه، درآمدی را داشته باشند.

افزایش تعداد گردشگران ورودی به ایران باعث شد که خیلی ها به سمت این بروند که راهنمای تور شوند. چون یکی از ساده ترین مشاغل در عرصه گردشگری، به نظر می رسد و نه این لزوما هست، راهنمای گردشگری است و هر فردی با هر تخصصی ممکن است که وارد این حوزه شود.

البته امکان دارد هر فردی نتواند مهماندار هواپیما شود یا رستوران را اداره کند یا رسپشن هتل(متصدی پذیرش/Reception) شود ولی ممکن است راننده تاکسی گردشگری و راهنمای گردشگری شدن، جزو راحت ترین مشاغل در عرصه گردشگری به نظر بیاید. در حالی که شاید واقعا خیلی راحت هم نباشد.

افراد زیادی تمایل پیدا کردند که راهنمای گردشگری شوند. تعداد آموئزشگاه هایی که این دروس را تدریس می کردند زیادتر شد و افرادی ورود پیدا کردند و خواستند به عنوان راهنما فعالیت کنند. اما این که چقدر موفق بودند و این که چه تعداد راهنما از کار دست کشیدند و اساسا چه تنوعی ایجاد کرده ایم یا چه سازو کاری درست و حسابی برای این موضوع در نظر گرفته ایم، باید بررسی و تحلیل شود.

بین کشورهایی که بیش ترین تعداد توریست و گردشگر را به ایران فرستاده اند عراق رتبه اول را دارد و کشورهای جمهوری آذربایجان، افغانستان و پاکستان در رتبه های بعدی هستند.

این نوع توریست وارد شدن و این که عمده گردشگرانی که به ایران وارد می شوند از این کشورها هستند چه تاثیر خاصی روی حرفه راهنمای گردشگری دارد؟

-ربطی نباید داشته باشد. اساسا در همه جای دنیا، گردشگرانی که به یک منطقه می روند از کشورهای همسایه هستند.

اگر بررسی کنیم که از چه کشورهایی، بیش تر به پاریس و فرانسه می روند، بیش تر همان کشورهای اطراف فرانسه هستند یعنی اروپایی ها. خُب مگر این چه تاثیری می گذارد بر راهنمای گردشگری که در این حوزه فعالیت می کنند.

کشورهایی که اطراف ایران و همسایه ما هستند مسلمانند. این کشورهایی هم که گفتید عمده جمعیت شان شیعه است یا افراد شیعه مذهب زیادی دارند، گردشگران آنها مقصدشان مشخص است که در ایران، بیش تر به اماکن زیارتی می روند.

این وضع باعث می شود که در جاهایی اساسا از راهنمای گردشگری استفاده نکنند یا به زبان های خاص مثل عربی، راهنما نیاز داشته باشند. من فکر نمی کنم تعداد زیادی راهنمای گردشگری عرب زبان داشته باشیم. اساسا آنها گردشگرانی نیستند که از راهنمای گردشگری استفاده کنند.

گردشگرانی که از کشورهای همسایه به ایران می آیند خودشان هماهنگ می کنند و بدون این که ارز وارد این مملکت کنند از این اماکن مذهبی استفاده می کنند و برمی گردند. اگر اثری داشته باشد همین است که توضیح دادم.

*یک تعداد از توریست هایی که به ایران می آیند از کشورهای توسعه یافته هستندا که درآمد بیش تری دارند. به طور خاص از کشورهایی اروپایی به ایران می آیند از جمله از فرانسه یا آلمان. آیا برای این نوع گردشگران، راحت تر هست از خدمات راهنمای ایرانی استفاده کنند و حاضر باشند هزینه ها را پرداخت کنند و مثل گردشگران کشورهای همسایه نباشند؟

-بله. برای آنها چون اطلاعات مهم است و به همین دلیل اکثر آنها از راهنما گردشگری استفاده می کنند.

*در سال های اخیر که ورود توریست های اروپایی به ایران افزایش داشته است. در سال 1395 میزان رشد ورود گردشگران فرانسه در رتبه اول قرار گرفته و ورود توریست های کشورهای دیگر به ایران هم رشد داشته است. آیا این نوع افزایش ورود باعث شده که راهنمای گردشگری بیش تر مورد توجه قرار بگیرد؟

-به هر حال در سال های اخیر برگزاری کنوانسیون جهانی راهنمای گردشگری را در ایران داشتیم و تعداد 320 راهنمای گردشگری از کشورهای مختلف دنیا، در هفدهمین کنوانسیون جهانی کردشگری که در تهران برگزار شد حضور پیدا کردند. این راهنمایان با جاذبه های توریستی ایران آشنا شدند.

از طرف دیگر انجمن ها و تشکل های حوزه گردشگری تشکیل شدند. البته تبلیغاتی هم که در عرصه گردشگری در مملکت انجام شد باعث شد که تعداد بیش تری، راهنمای گردشگری داشته باشیم.

وقتی تعداد بیش تری راهنمای گردشگری داشته باشیم، تنوع کسانی که به زبان های مختلف تسلط دارند، بیش تر شد. این که این افزایش تعداد راهنمای گردشگری، آیا به صورت خوب رشد کرده یا نه، باید بررسی شود.

به هر حال راهنمای گردشگری داشته ایم که یک زبان خارجی را می دانستند و الان تلاش می کنند که زبان دیگری را هم یاد بگیرند یا این که همیشه از من سوال می کنند کدام زبان را به عنوان زبان دوم یا زبان سوم انتخاب کنند. یعنی این که دارند به عنوان شغل به راهنمای گردشگری نگاه می کنند و یک رویکرد مثبت را دیده اند.

*در سال 1395 نسبت به سال 1394 میزان ورود گردشگران فرانسوی به ایران 104 درصد رشد داشته است. کشور چک 53 درصد رشد ورود گردشگر به ایران داشته و در رتبه دوم رشد ورود به ایران قرار گرفته. هلند هم 43 درصد و در رتبه سوم است. آیا تفاوت خاصی بین توریست های اروپایی وجود دارد در استفاده از راهنمای ایرانی گردشگری؟

-در این کشورهایی که اشاره کردید، نه ولی ما شاهد این هستیم که بعضی از توریست هایی که از کشورهای شرق دور از جمله از کشور چین می آیند گاهی اوقات استفاده از راهنمای تور را جزو وظایف خودشان نمی دانند و ما در این زمینه مشکل داریم.

*توریست های این کشورها کلا علاقه ندارند از راهنمای ایرانی استفاده کنند؟

-بله. می خواهند هزینه های شان کاهش پیدا کند. قانون مدونی هم مثل ترکیه یا یونان نداریم. در ترکیه و یونان این قانون وجود دارد که هیچ توری حق ندارد بدون راهنما باشد. ما چنین قانونی نداریم.

این کشورها واجب کرده اند که تورها، راهنمای گردشگری داشته باشند. در کشورهای دیگر نداشتن راهنما باعث توقف اتوبوس و نگه داشتن تور و جریمه نمی شود ولی این دو کشور تا جایی که من می دانم نسبت به این موضوع سختگیر هستند.

آنها به این بهانه که ما راهنمای چینی زبان می خواهیم و شما راهنمای چینی زبان کم دارید یا ندارید، این کار را انجام می دهند. البته یک بخش از ماجرا هم این است که هزینه های آنها کاهش پیدا می کنند.

*در سال 1395 تعداد 9 میلیون نفر از ایران به خارج از کشور رفته اند. در سال های اخیر عمده گردشگران ایرانی به عراق و ترکیه و امارات رفته اند. در کشورهای دیگر و خدمات دادن به گردشگران ایرانی که به خارج از کشور می روند وضعیت چگونه است و آیا گردشگران ایرانی اعتقاد دارند که از تجربیات و اطلاعات راهنمای ایرانی در خارج از کشور استفاده کنند؟

-این اعتقاد را آژانس ایجاد می کند و برای آنها راهنما انتخاب می کند. گردشگران هم به این صورت از راهنما استفاده می کنند.

*شما عضو موسس و رئیس کانون انجمن های راهنمایان گردشگری سراسر کشور هستید. برای این که تعدادی از نیروی انسانی کشور جذب صنعت گردشگری و از جمله راهنمای گردشگری شود آیا می شود اقداماتی انجام داد یا اقدماتی انجام دادید که این شغل شناخته شود و جذب نیرو شود؟

-من و دوستانم کارهایی زیادی در این زمینه انجام داده ایم. ما کنوانسیون جهانی راهنمای گردشگری را در تهران برگزار کردیم. همچنین همایش ها و سمینارهایی برگزار شد که راهنمایان گردشگری، مبتکر آنها بوده اند.

تعداد 10 دوره برگزاری جشن راهنمایان گردشگری داشته ایم که من پیشنهاد آن را دادم و خودم 10 دوره را با همکاری دوستان برگزار کردم در 10 شهر و 10 استان مختلف ایران.

ما ارتباط کانون انجمن های صنفی راهنمای گردشگری را با فدراسیون جهانی راهنمای گردشگری ایجاد کردیم. این ارتباط منتهی شد به این که رئیس جمهور کشورمان و دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی در کنوانسیون جهانی راهنمای گردشگری حضور داشتند.

*طبق آمارها از سال 1384 به بعد جذب توریست به ایران افزایش پیدا کرده و فقط در سال 1395 نسبت به سال 1394 حدود 300 هزار کاهش داشته ایم ولی یک روند افزایشی در جذب توریست داشته ایم. آیا امکان این هست که برای استفاده از راهنمایان گردشگری قانونی تهیه شود یا مقرراتی در نظر گرفته شود؟

-بله. ما این موضوع را بارها مطرح کرده ایم. حتما می شود و باید این کار را انجام داد. کشورهایی مثل ترکیه این کار را انجام داده و تورهای گردشگری خارجی ملزم شده اند که از راهنمای گردشگری اهل ترکیه استفاده کنند.

ارسال به تلگرام بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی ‌گزارش خطا 0 فیلم بند بازی روی رودخانه ای با تمساح های گرسنه قهرمان آینده شنا خطرناک ترین رانندگی دنیا شیرخوردن بچه گربه ها زیباترین پرنده جهان شیر شاگرد راننده ورزشکار فنردار تاثیر کله پاچه بر رانندگی ایرانی ها زنده شدن ماهی منجمد شده حادثه دلخراش در اثر آزادکردن ناشیانه پلنگ سگ پارکورباز وسيله جالب براى دستگيرى ماشينهاى فرارى خطر گلوله خوردن هنگام رقص فیلمبرداری با مخلفات آکروباتیک شعبده بازی بندیکت کامبربچ، بازیگر نقش شرلوک هولمز ورزشکار پرنده صیدی که دست صیاد را رها نمی کند عنکبوت ماهی خوار دراز کباب! قهرمانی شنا بدون دست نظر شما نام: ایمیل: * نظر: تعداد کاراکترهای مجاز:1200 \ پربازدید ها روز هفته ماه سال حمایت اینستاگرامی ضرغامی از سپنتا (+عکس) جزئیات انفجار در پالایشگاه نفت تهران + اسامی قربانیان 6 کشته در آتش‌سوزی پالایشگاه تهران روش صحیح شستن سیب «سیاوش» های ایلام چرا در پالایشگاه تهران سوختند؟ ترامپ: هرگز مشروبات الکلی ننوشیده و سیگار نکشیده ام جشن تولد احمدی نژاد (عکس) یک ربات زن شهروند عربستان شد (+عکس) نامه علی مطهری به فقهای شورای نگهبان: دلایلتان برای لغو عضويت سپنتا نيكنام مخدوش است کاتالونیا اعلام استقلال کرد ناگفته های پدر اهورا از قتل فجیع کودک ۲.۵ساله/ مادر اهورا را تیرماه طلاق دادم، نمی توانست صیغه شود تجاوزهای مکرر شوهرعمه به دختر نوجوان در طول یک سال مدرسه جنجالی ارومیه به آتش کشیده شد (+عکس) / مقامات: تعرض جنسی به دختر دانش آموز صحت ندارد / سرایدار مدرسه بازداشت شد / دستگیری تعدادی از مهاجمان به مدرسه دیدار بشار اسد با تیم فوتبال سوریه حاشیه‌ساز شد (+عکس) حضرت آقای یزدی! مخالفت با تصمیمات شما، مخالفت با اصل نظام نیست زندان داعش در استادیوم شهر آزاد شده رقه / اتاق رختکن برای زندان انفرادی، زمین فوتبال برای گردن زدن (+عکس) یادگاری‌های سیاه داعش در رقه (+ عکس) حمله رستوران ها به رستورانی که پرسپولیسی ها در آن قلیان کشیدند (+عکس) بقایی با زنبیل قرمز به دادگاه رفت (عکس) همسر جهانگیری در ضیافت ناهار همسر اردوغان (عکس) مرگ کودک 3 ساله بعد از تجاوز ناپدری / بازداشت مادر و ناپدری (+عکس) آقای قرائتی! عذرخواهی کنید لطفا و حداقل دل جویی... ناگفته های پدر اهورا از قتل فجیع کودک ۲.۵ساله/ مادر اهورا را تیرماه طلاق دادم، نمی توانست صیغه شود تجاوزهای مکرر شوهرعمه به دختر نوجوان در طول یک سال قاضی متهم پرونده کهریزک: به دانشجویان کالباس دادیم/ در سال 88 فرزند شهید را آزاد می کردیم/ سعید امامی سفارشم را کرد/ در دوران مدرسه گروه خودسر تشکیل دادیم/ بعد از تعلیق، عضو کمیته انضباطی باشگاه پرسپولیس شدم مدرسه جنجالی ارومیه به آتش کشیده شد (+عکس) / مقامات: تعرض جنسی به دختر دانش آموز صحت ندارد / سرایدار مدرسه بازداشت شد / دستگیری تعدادی از مهاجمان به مدرسه بازیگر معروف ترکیه‌ای در اصفهان (+عکس) محتوای لپ تاپ زن داعشی: از فیلم جنسی تا دستور پخت غذا و سخنرانی رهبران القاعده دیدار بشار اسد با تیم فوتبال سوریه حاشیه‌ساز شد (+عکس) به سیخ کشیده شدن خودروی رانا در یکی از بزرگراه های تهران (عکس) مرگ کودک 3 ساله بعد از تجاوز ناپدری / بازداشت مادر و ناپدری (+عکس) آقای قرائتی! عذرخواهی کنید لطفا و حداقل دل جویی... ناگفته های پدر اهورا از قتل فجیع کودک ۲.۵ساله/ مادر اهورا را تیرماه طلاق دادم، نمی توانست صیغه شود تجاوزهای مکرر شوهرعمه به دختر نوجوان در طول یک سال قاضی متهم پرونده کهریزک: به دانشجویان کالباس دادیم/ در سال 88 فرزند شهید را آزاد می کردیم/ سعید امامی سفارشم را کرد/ در دوران مدرسه گروه خودسر تشکیل دادیم/ بعد از تعلیق، عضو کمیته انضباطی باشگاه پرسپولیس شدم مدرسه جنجالی ارومیه به آتش کشیده شد (+عکس) / مقامات: تعرض جنسی به دختر دانش آموز صحت ندارد / سرایدار مدرسه بازداشت شد / دستگیری تعدادی از مهاجمان به مدرسه بازیگر معروف ترکیه‌ای در اصفهان (+عکس) محتوای لپ تاپ زن داعشی: از فیلم جنسی تا دستور پخت غذا و سخنرانی رهبران القاعده دیدار بشار اسد با تیم فوتبال سوریه حاشیه‌ساز شد (+عکس) به سیخ کشیده شدن خودروی رانا در یکی از بزرگراه های تهران (عکس) وبگردی قیمت پژو 2008 در بازار، همچنان در مسیر کاهش مراکش، گنج پنهان مقاصد گردشگری (+عکس) سفر به آسمانِ رنگارنگ (+عکس) 7 روش افزایش وفاداری مشتری در مکالمات دشوار شکم 6 تکه یا سیکس پک رویا یا واقعیت؟ بزرگ‌ ترین خرچنگ جهان (+عکس) سلفی سردار آزمون با خانواده اش (+عکس) اولین رستوران رباتیک ایران (+عکس) مقایسه و خرید آنلاین بلیط هواپیما مارشال؛ شکارچی تانک از رومانی!(+عکس) تورهای لحظه آخری تور استانبول 11 آبان 96 تور استانبول 10 آبان 96 تور آنتالیا 11 آبان 96 تور دبی آبان 96 تور پکن 30 آبان 96 تور استانبول 13 و 20 آبان 96 فناوری و IT میانگین قیمت گوشی‌های هوشمند ۷ درصد گران شد عرضه گوشی آمریکایی ۱۵۰ دلاری با دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی (+عکس) هوش مصنوعی Mate 10 هوآوی چه مزایایی برای شما دارد؟ (+عکس) اپل عمدا کیفیت حسگر تشخیص چهره «آیفون اکس» را کاهش داد! همه آنچه که باید در مورد «گلکسی اس۹» سامسونگ بدانید آخرین اخبار پربحث ترین عناوین عناوین 60 درصد از کاربران به وای‌فای دسترسی دارند بازگشت 170 زائر بدون ویزا از مرز مهران راهنمای گردشگری فارغ التحصیلان رشته های غیر مرتبط را شاغل می کند؟ دبیر ستاد اربعین: برای بازگشایی مرز خسروی منتظر تصمیم عراق هستیم رد يك ادعا درمورد فضاي مجازي حجاب بازیگر ترکیه ای در سریال ایرانی (+عکس) مخالفت امام جمعه اهواز با گزینه وزارت نیرو : گزینه جدید هم در بحث آب، بی طرف نیست/ دولت از پیشنهاد اشخاصی که در حوزه آب به مردم ظلم و خیانت کرده اند دست بردارد جان بولتون: با نابودی داعش، ایران بر منطقه مسلط می‌شود برترین خودروی تویوتا در نمایشگاه توکیو/ امپراطور ژاپن گرانترین مدل این خودرو را می‌راند (+عکس) نجات 2 زن پس از 5 ماه سرگردانی در اقیانوس آرام عکس ترامپ شخصیت برگزیده مجله تایمز (عکس) سقوط بالگرد در دریاچه غرب تهران (عکس) زلزله اندونزی با 92 کشته (عکس) مسابقات رالی خانوادگی در کیش (عکس) زندگی هیلاری کلینتون در یک نگاه (عکس) زنان ترامپ (عکس) چهره هیلاری کلینتون قبل و بعد از انتخابات (عکس) داخل برج ترامپ‎ (عکس) مرز آمریکا و مکزیک (عکس) کلنگ زنی معدن مس تکنار شهرستان بردسکن خراسان رضوی (عکس) صفحه اول | عصر ایران۲ | درباره عصرایران | تماس با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | نظرسنجی | آب و هوا | اوقات شرعی | كليه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذكر منبع بلامانع است. طراحی و تولید: "ایران سامانه"

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا چند فرد و نهاد را به بهانه تسهیل و حمایت مالی از فروش پهپادهای ایرانی تحریم کرد.

به گزارش ایسنا، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا موسوم به «اوفک» روز پنجشنبه، چند فرد و نهاد را با ادعای ایفای «نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای ایرانی برای وزارت ایران»، تحت تحریم قرار داد. 

واشنگتن با بیان اینکه این تحریم‌ها با هماهنگی انگلیس و کانادا اعمال شده‌اند، در ادامه مدعی شد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خود «در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد».

طبق این بیانیه هشت فرد ایرانی، ۱۵ نهاد در ایران، امارات، پاناما و هند، ۲ کشتی و یک هواپیما به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

وزارت خارجه انگلیس نیز در این راستا اعلام کرد ۲ شخص و چهار نهاد را در ارتباط با برنامه پهپادی و موشکی ایران تحریم کرده است.

«برایان نلسون» دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مدعی شد: «وزارت دفاع ایران به بی‌ثبات‌کردن منطقه و جهان با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی‌سابقه به اسرائیل و اشاعه پهادها و دیگر سخت افزارهای نظامی برای نایبان ایران ادامه می‌دهد».

او همچنین گفت: «ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با انگلیس و کانادا از همه ابزارهای در دسترس برای مقابله با کسانی که از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران حمایت مالی می‌کنند، استفاده می‌کند».

این ادعاهای مقام آمریکایی در حالی است که ایران همواره اعلام کرده یک طرف جنگ در اوکراین نیست و این غرب است که با گسیل سلاح به این کشور، بر آتش درگیری‌ها می‌دمد.

ایران همچنین اعلام کرده در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت این کشور در دمشق، بر اساس منشور ملل متحد درباره حق پاسخگویی، مواضع نظامی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تمدید شد
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان