Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@19:04:39 GMT

٢٧‌درصد زنان تهرانی قربانی خشونت

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۰۱۲۷

٢٧‌درصد زنان تهرانی قربانی خشونت

در این پژوهش مشخص شده است که به ‌طور کلی ٥.٥‌درصد زنان تهرانی، به شکل زیاد و خیلی زیاد، در معرض خشونت کلی قرار گرفته‌اند.
اینها بخشی از نتایج پژوهشی است که به‌تازگی در تهران از سوی اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام شده که در آن‌ ١٠٠٠ زن از مناطق بیست‌ودوگانه شهر تهران به شکل تصادفی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حالا رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اعلام نتایج این پژوهش، توضیح بیشتری به ایسنا داد: «براساس نتایج این پژوهش، خشونت کلامی، عددی نزدیک به ٧,٩‌درصد را میان زنان تهرانی نشان می‌دهد، همچنین ٤.٢‌درصد از زنان به شکل زیاد و خیلی زیاد، در معرض خشونت جسمی بودند و ١.٤‌درصد از آنها طی خشونت جسمی شدید، ضرب و جرح دیده‌اند و ٩‌درصد هم خشونت عاطفی را به شکل خیلی زیاد و زیاد تجربه کرده‌اند.» فرید براتی سده با همه اینها اما خشونت جسمی در ایران را نسبت به بسیاری از کشورها بالا ندانست: «پژوهش‌ها میزان خشونت کلامی در کشور ترکیه را ٥٤ درصد، خشونت جسمی ٣٠‌درصد و خشونت جنسی را ٦.٣‌درصد اعلام کرده‌اند.
همچنین در پاکستان شیوع خشونت عاطفی ٨١.٨، جسمی ٥٦.٣ و جنسی ٥٣.٤‌درصد برآورد شده است.» او با اشاره به این‌که در تهران شیوع خشونت بین ٢٥ تا ٤٠‌درصد اعلام شده است، افزود: «براساس مطالعات اولیه خشونت عاطفی بین ٥٠ تا ٦٠‌درصد در پایتخت رواج دارد. این در حالی است که در سوییس یک‌پنجم زنان گزارش کرده‌اند که قربانی خشونت جسمی-‌روانی در طول زندگی شده‌اند.»
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان این‌که سازمان جهانی بهداشت در‌ سال ٢٠١٣ خشونت علیه زنان از سوی شرکای زندگی را حدود ٣٠‌درصد اعلام کرده است، ادامه داد: «این آمار نشان می‌دهد در کشور ما میزان خشونت چندان خیلی بالا نیست اما با وجود این روند رو به گسترش خشونت نگران‌کننده است.
زنان ایرانی هنوز نمی‌دانند باید موارد خشونت را به کجا گزارش کنند و ممکن است نگاه فرهنگی و سنتی باعث شود آنان فکر کنند خشونت بخشی از زندگیشان است که باید آن را تحمل کنند.»
این روانشناس با اشاره به نتایج این پژوهش آمار به دست آمده را بالا عنوان کرد: «اگر این اعداد در سطح کشور مبنا قرار بگیرد، قطعا میزان بالاتری را در بسیاری از استان‌ها نشان خواهد داد.
نباید فراموش کرد که تهران نمونه کاملی از کل کشور نیست؛ چرا که در تهران زنان نسبت به حق و حقوق خودشان آگاه‌ترند. همچنین رابطه زنان و مردان نیز به لحاظ سطح فرهنگی با خشونت کمتری همراه است؛ اما در همین شهر هم آماری که دیده می‌شود کم نیست و برای کاهش آن باید کاری کرد.»
براتی سده با اشاره به این‌که برخی از زنان فکر می‌کنند خشونت یک مسأله عادی در زندگیشان است، توضیح داد: «این آسیب گریبانگیر بسیاری از زنان ایرانی است. بسیاری فکر می‌کنند خشونت تنها شامل آسیب‌های جسمی می‌شود، درحالی که انواع خشونت جسمی، عاطفی و کلامی و روانی نیز در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند؛ البته آنچه در کشور ما بیشتر رواج دارد و به چشم می‌آید، خشونت‌های شدید است.
انواع دیگری از خشونت وجود دارد که معمولا خیلی مورد توجه قرار نمی‌گیرد. مثلا خشونت عاطفی و کلامی هم به همان اندازه مضر هستند و باید آنها را هم در بحث خشونت در نظر گرفت.»
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از این‌که گاهی خشونت‌های کلامی و عاطفی از جانب زنان پذیرفته شده است، افزود: «نبود حمایت قانونی کارآمد یک‌سوی این ماجرا قرار دارد و پذیرش زنان نسبت به خشونت اعمال‌شده نیز، سوی دیگری از این ماجراست.
گاهی زنان فکر کنند خشونت بخشی از زندگی است و به همین دلیل به دنبال مطرح‌کردن آن نیستند.»
براتی‌سده معتقد است که پذیرش خشونت، تقصیر زنان نیست و ریشه فرهنگی دارد: «این اتفاق درست نیست و زنان باید خشونت را اعلام کنند و دستگاه‌های متولی که پیگیر خشونت هستند نیز، باید به دنبال احقاق حقوق این زنان باشند.
از سوی دیگر زنان در یک وضع متناقض قرار گرفته‌اند، از یک طرف جنبه‌های فرهنگی باعث شده خیلی از زنان تمایل نداشته باشند زندگیشان از هم بپاشد، به همین دلیل سطح بالایی از خشونت را تحمل می‌کنند اما از طرف دیگر شرایط روز و رسانه‌ها و فضای مجازی هم اعلام می‌کنند که آنان نباید سکوت کنند.»
براتی‌سده با اشاره به این‌که در قانون برنامه ششم حکمی وجود دارد که در آن دولت مکلف شده سامانه آسیب‌های اجتماعی و عوامل تعیین‌کننده آنها را مشخص کند، ادامه داد: «درحال حاضر سازمان بهزیستی در این راستا اقدام کرده و این سامانه آماده شده و به مرحله اجرا در آمده است.
برای مثال بهزیستی مراکز مشاوره، خانه‌های امن، اورژانس اجتماعی و خط تلفن ١٤٨٠ را برای کمک به زنان راه‌اندازی کرده است. مجموعه این تلاش‌ها نشان می‌دهد که زنان نباید در قبال خشونت سکوت کنند.»
روزنامه شهروند
تهرام/1735

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، مهدی ابراهیمی در گفتگویی با بیان اینکه تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود، اظهارکرد: برهمین اساس، طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی را در دستورکار خود داریم. وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۴۷۰۰ نفر متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شده‌اند، گفت: ۷۵ درصد این افراد «آقا»، ۱۹ درصد «بانوان» و ۶ درصد هم کودکان زیر ۱۸ سال هستند. معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد افزود: متاسفانه تست اعتیاد بیش از ۱۸۹۰ نفر از متکدیان، مثبت بوده که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند. ابراهیمی تصریح کرد: علاوه بر این، ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسئولین مربوطه صورت گرفته در همین قالب، بیش از ۷۹۰ نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند. ابراهیمی اظهارکرد: متاسفانه شایع‌ترین موضوع در پدیده تکدی‌گری، سواستفاده از احساسات زائرین و مجاوران است که متکدیان حرفه‌ای با شیوه‌های متنوع و مختلفی همچون استفاده از عروسک به‌جای نوزاد و تغییر ظاهر از مرد به زن، به تکدی‌گری می‌پردازند. وی گفت: سالمندان و زنان، بیش از سایر گروه‌های سنی در معابر و چهارراه‌ها حضور دارند و دلیل آن هم، کمک بیشتر مردم به این گروه‌های سنی است. 46 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901231

دیگر خبرها

  • صادرات دست آفریده‌های بانوان تهرانی
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • شرایط جسمی و روانی زنان باید مورد توجه ویژه باشد
  • مدیرعامل سازمان پسماند: شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند ۶۵ درصد کاهش یافت/ تهران از پاریس تمیزتر است
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟