Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@03:13:41 GMT

دهان شویه بهتر است یا آب نمک؟

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۷۶۵۴

دهان شویه بهتر است یا آب نمک؟

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم ، محمدرضا خامی - دندانپزشک اجتماعی و متخصص بهداشت و سلامت دهان اظهار داشت: در افرادی که عفونت‌های مکرر دارند، لوزه‌ها متورم می‌شوند و برجسته تر مشاهده می‌شود و حالت گل کلمی پیدا می‌کند و در شیارهایش مواد غذایی گیر می‌کند و همین می‌تواند عاملی برای بوی بد دهان باشد.

وی ادامه داد: رسیدگی به این مشکل کار متخصص گوش، حلق و بینی است که ممکن است درمان‌های خاص را که شامل تخلیه شیارها و گاه تخلیه لوزه‌ها هست را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خامی در پاسخ به این پرسش که برای افرادی که سطح هوشیاری آنها کم است یا ناتوان هستند که توصیه ای دارید؟ گفت: جواب این سوال مقوله مفصلی است و بسته به نوع ناتوانی فرد متفاوت است و کسی باید این کار را برای فرد توان خواه انجام دهد. به عنوان مقال افرادی که ناتوانی حرکتی دارند مسواک مخصوص که دسته ضخیم تری دارد و خود فرد هم می تواند انجام دهد، توصیه می‌شود.

وی در ادامه یادآوری شد: چون رساندن خدمات دندانپزشکی برای این افراد بسیار مشکل است و گاه این افراد قادر به بیان مشکل خود نیستند پیشگیری بسیار کمک کننده است. چون گاه این افراد قادر به بازکردن فک نیستند و یا ممکن است اجازه ندهند دندانپزشک کاری برای آنها انجام دهد. لذا تحت بیهوشی ممکن است کانون‌های عفونی دهان آنها توسط دندانپزشک از بیم برود و لازم است خدمات پیشگیری توسط افرادی که به این دست بیماران کمک می‌کند ادامه داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه حداقل روزی دو بار با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید. یکبار قبل از خواب چون ترشح بزاق در طول شب و خواب کم می‌شود و هنگام صبح که بعد از صبحانه باشد، بهتر است، ادامه داد: البته اگر فرد در طول روز قادر به مسواک زدن نیست بهتر است از خوردن میان وعده‌های غیر ضروری که از مواد قندی تهیه شده اند پرهیز کند یا اگر از این دست خوراکی‌ها استفاده می‌کند دهان و دندان خود را با آب شست و شو دهد.

این دندانپزشک اجتماعی در ادامه در پاسخ به این سوال که به نظر شما استفاده از دهان شویه‌ها موثر است؟، گفت: بله، دهان شویه‌ها انواع مختلفی دارند که برای مشکلات لثه یا پوسیدگی دندان داده می‌شود که استفاده از هر کدام در جای خود و با تجویز دندانپزشک مناسب است.

وی در ادامه توضیح داد: هر پروتزی که داخل دهان گذاشته می‌شود، ملاحظات و رعایت‌های خاص خودش را دارد مثلا فردی که روکش یا بریج گذاشته باید به توصیه‌های دندانپزشک خود عمل کند. یا کسی که ایمپلنت دارد باید ملاحظات مربوط را که توسط دندانپزشک بیان شده، اجرا کند.

خامی با بیان اینکه استفاده از آب نمک رقیق یا غذاهای خاص برای رفع بوی بد دهان توصیه می‌شود، افزود: آب نمک رقیق می‌تواند موثر باشد. دهان شویه‌های خاصی توسط متخصص طب سنتی ارائه می‌شود که آن هم مفید است. برخی مصرف کرفس، هویج، سیب و جعفری را برای رفع بوی بد دهان توصیه می‌کنند که همه اینها مفید است به شرطی که فرد آن 4 دسته مشکل که ابتدای صحبت ذکر شد را نداشته باشد.

این دندانپزشک اجتماعی در پایان این برنامه رادیویی اظهار داشت: آب نمک یا نمک حالت ضد عفونی دارد که در جای خودش مفید است. دهان شویه نیز برای مشکلات خاصی توسط دندانپزشک توصیه می‌شود که آن هم جای خودش را دارد. پس آب نمک یا دهان شویه را با نظر پزشک خودتان مصرف کنید.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۷۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت:هدف از برگزاری این پویش ارائهٔ آموزش‌های عمومی به مردم است تا سطح سلامت دهان و دندان در کشور ارتقا یابد.

دکتر محمدقربانی افزود: رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند تاثیر مثبت زیادی بر سلامت مغز، قلب، سیستم ایمنی و سیستم تنفسی داشته باشد و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش‌آفرین بوده و می‌تواند روابط اجتماعی افراد را تقویت و یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی گفت: جلسه با دندان‌پزشکان جهت بررسی مشکلات و ارتقای شاخص‌های سلامت دهان و دندان، جلسات مشترک با آموزش و پرورش و هماهنگی برای حضور مسئولان در مدارس و ارائهٔ توصیه به همکاری دانش آموزان در طرح وارنیش فلوراید تراپی، پخش کلیپ‌های آموزشی در مدارس، برگزاری جلسات آموزشی در خصوص نحوهٔ صحیح مسواک زدن و استفادهٔ صحیح از نخ دندان، تبیین اهمیت وارنیش فلورایدتراپی، برگزاری جلسات آموزشی نقش تغذیهٔ سالم و تاثیر آن بر سلامتی دندان و برگزاری جلسات انجمن اولیا با محوریت پویش سلامت دهان و دندان توسط آموزش و پرورش از جمله اقداماتی است که در مجموعهٔ زیر پوشش دانشگاه برنامه‌ریزی شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت:اجرای ده‌گردشی دندان‌پزشک، پایش و حضور در مهدکودک‌ها و مدارس جهت ارائهٔ خدمات معاینه و وارنیش‌تراپی، برگزاری مسابقهٔ نقاشی و کاردستی با موضوع سلامت دهان و دندان، استقرار یونیت سیار دندانپزشکی در مدارس مناطق محروم و ارائۀ خدمات دندان‌پزشکی به دانش آموزان، برگزاری جلسات آموزشی جهت گروه هدف مادران باردار و شیرده توسط ماما‌های مراکز خدمات جامع سلامت، توزیع مسواک در مدارس مناطق محروم هم‌زمان با برنامهٔ آموزشی و معاینهٔ دانش‌آموزان و حضور در مراکز بهزیستی برای معاینه از جمله برنامه‌هایی است که در مراکز خدمات جامع سلامت درقالب این طرح اجرا خواهد شد.

پویش ملی سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • ایستادن
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا
  • امیدوارم در مجلس آینده همکاری‌ها با دولت بهتر شود
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • ۱۱۰ دندانپزشک آماده ارائه خدمات به نیازمندان زنجانی