Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@19:53:03 GMT

خانه کمانچه در خرم آباد دایر می شود

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۰۷۵۴

خانه کمانچه در خرم آباد دایر می شود

ارکستربزرگ موسیقی لرستان وخانه کمانچه درخرم آباد تأسیس می‌شود. خبری که ازروزهای خوب موسیقی نواحی نوید می‌دهد. کمترازدوماه پیش بود که خانه‌ای برای«تنبور» به همت استاد علی اکبرمرادی درکرمانشاه افتتاح شد؛ خانه‌ای برای میراث برجای مانده ازموسیقی گذشتگان، آنان که روایتگر نغمه‌های موسیقی اقوام ونواحی هستند وتا به امروزعرصه‌ای برای ارائه و حفظ فرهنگ و هنرخود به آیندگان نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ندا سیجانی

ایران آنلاین /حال امروزدومین مکتبخانه موسیقی برای سازکمانچه برپا می‌شود؛ درآنجا که قراراست نوای دلنشین کمانچه نوازان، صدای موسیقی اقلیمی ایران برای جهانیان باشد واما درکناراین مکتب خانه، ارکستربزرگ موسیقی لرستان نیزبزودی تشکیل خواهد شد، ارکستری متشکل ازسازهای ایرانی با محوریت موسیقی لرستان.

استادعلی اکبرشکارچی نوازنده برجسته سازکمانچه می‌گوید: استان لرستان این ظرفیت و استحقاق را دارد که به‌عنوان خانه کمانچه انتخاب شود. درواقع این پتانسیل ازسال های خیلی دوربه نسبت اقوام مختلف این منطقه وگستردگی وفعالیت سازکمانچه دراین استان فراهم بوده است.او افزود: طرح احداث خانه کمانچه ازمدت‌ها قبل ازسوی حجت‌الاسلام حمیدرضا حنان مدیرکل محترم فرهنگ وارشاداسلامی استان لرستان، فرید رحمتی معاون هنری ایشان وهمکاری امین عباسیان مدیر انجمن موسیقی استان شکل گرفته است منتهی به‌دلیل نبود بودجه ومهیا نبودن فضا، طرح این موضوع مسکوت ماند تا آنکه با خبر شدیم با رایزنی آقای غلامرضا سلیمانی مدیرکل میراث فرهنگی لرستان بودجه و فضایی برای ساخت این مرکزاختصاص داده شده است.

این نوازنده پیشکسوت تصریح کرد: به عقیده من مکتبخانه کمانچه می‌تواند موزه‌ای برای به نمایش درآوردن سازکمانچه باشد و دیگر اینکه موسیقی اقوام مختلفی که با سازکمانچه سروکار دارند در این خانه مطرح و اجرا می شود. همچنین ارتباطات فرهنگی، اجتماعی یا سیاسی ایران با کشورهای همجوارو دیگر کشورهایی که‌سازی هم خانواده با کمانچه دارند می‌تواند به تشکل و داد وستدهای فرهنگی و داد و ستد بیان اندیشه، فکر، ذوق وسلیقه اقوام مختلف در سراسر جهان بینجامد. نکته دیگرجذب توریست به ایران است که خانه کمانچه در این باره تأثیر بسزایی خواهد داشت.

شکارچی درادامه افزود: نوازندگان موسیقی لرستان هم دربخش موسیقی سنتی و هم دربخش موسیقی محلی به بلوغ بالایی از نوازندگی دست یافته‌اند اما به هرحال الزامی است که تمامی استادان سراسر ایران یا خارج ازایران دراین مکتبخانه حضور پیدا کنند وبا برگزاری مستر کلاس هایی، ساز کمانچه را به‌صورت دوره‌ای به هنرجویان آموزش بدهند تا ازتوانمندی‌های کمانچه نوازان ایران خارج ازلرستان بهره‌مند شویم.او در مورد شکل‌گیری ارکستر بزرگ موسیقی لرستان اظهار کرد: پیروصحبتی که سال گذشته با حجت‌الاسلام حنان انجام گرفت قراربراین شد ارکستری با سازهای ایرانی دراستان لرستان تشکیل شود.درموازات این ارکسترعلاوه برارائه موسیقی‌های محلی لرستان که طی این سال‌ها حضورجدی درعرصه هنرداشته موسیقی دستگاهی چون تار، سه تار، نی و... نیز به مانند دهه‌های خیلی قبل اجرا می‌شود؛ درواقع این ارکستر موسیقی ایرانی را درکنارسازکمانچه با رویکرد ارائه موسیقی محلی لرستان عرضه خواهد کرد.خوشبختانه این طرح حجت‌الاسلام دکترحنان مورد استقبال قرارگرفت وبه گمانم مجوزارکستربزرگ لرستان وخانه کمانچه بزودی صادرمی شود.هر دوی این اتفاقات برای موسیقی ایران و بویژه موسیقی لرستان خجسته و مبارک است.

شکارچی گفت: این ارکسترمی تواند بستری برای نوازندگان موسیقی وکمانچه نوازان حرفه‌ای این ساز باشد تا علاوه بر تشکل و سازماندهی به لحاظ اقتصادی دورنمایی برای آنها تعریف شود.درواقع این کارامیدواری و شوقی برای ادامه کار این نوازندگان است واگر میسرنشود به پژمرده شدن ذوق و سلیقه و استعداد در جامعه خواهد انجامید.این نوازنده برجسته سازکمانچه درخصوص اثر‌گذاری تشکیل ارکستر و معرفی موسیقی لرستان گفت: موسیقی منطقه لرستان تنها از طریق یک ساز انجام می‌شود به مانند کارهایی که من یا دیگران برای سازهای ایرانی با ترکیب کمانچه تنظیم کرده‌ایم؛ درواقع این بخشی از کاری است که درمنطقه انجام می‌شود این نشان می‌دهد ما می‌توانیم به توسعه وخلق ملودی‌ها وارکستراسیون‌های جدید بیندیشیم به شیوه‌ای که این موسیقی به شکل گسترده ترتبدیل شود و مخاطب بیشتری را جذب کند و همچنین ازاقلیم و بومی‌تر بودن خود خارج شود. به‌طور مثال اپرای کوراغلو اوزیر حاجی بی‌اف در جمهوری آذربایجان شوروی سابق یک اثر جهانی است که محور آن موسیقی‌های مقامی و موسیقی‌های عاشیق‌های آذربایجان است؛البته ما برای رسیدن به آنجا راه بسیاری درپیش داریم ولی باید یک روز از یک جا شروع کنیم و این اتفاق می‌تواند یک سمت و سویی برای جهانی شدن موسیقی لرستان باشد.

طبق گفته امین عباسیان مدیر انجمن موسیقی استان لرستان با «مهر» فراخوان عضوگیری «ارکستر بزرگ موسیقی استان لرستان» طی روزهای آینده اعلام می‌شود و تمامی هنرمندانی که موفق به حضور در مجموعه ثابت ارکستر شوند از مزایای بیمه بدون نوبت برخوردار می‌شوند. همچنین قرار است یکی از هنرمندان برگزیده موسیقی کشورمان به‌عنوان رهبر ارکستر در کنار ما باشد./ روزنامه ایران 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: قلعه باستانی «فلک‌الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث‌فرهنگی این مرزوبوم است.

مسکوت ماندن طرح استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک»

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه «فلک‌الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز بنام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در این میان، طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» سال‌هاست که به دلایل مختلفی ۱۴ سال است که مسکوت مانده و امروز شاهد برخی مشکلات در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که در مقطعی با هشدار مسئولان ملی و استانی نیز مواجه شد.

۲۰ میلیارد تومان برای استحکام‌بخشی قلعه نیاز است

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان دراین‌رابطه با مهر، اظهار داشت: درگیر تأمین اعتبار استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» هستیم.

وی عنوان کرد: سازمان مدیریت قول مساعد داده که این اعتبار را تأمین کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: اجرای طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» ۱۴ سال است که رها شده و متوقف مانده است، گفت: حتماً می‌بایست قبل از حضور ارزیاب یونسکو برای بررسی ثبت جهانی قلعه «فلک‌الافلاک» این طرح اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در مشکلات فنی در قلعه خوشبختانه نداریم، چیزی به نام رانش دیگر در قلعه نداریم، استحکام‌بخشی به‌منظور جلوگیری از رانش است.

کد خبر 6090471

دیگر خبرها

  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در لرستان بهره برداری شد
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • ‌بیمارستان نیایش خرم‌آباد کی به بهره‌بردا‌ری می‌رسد؟ + فیلم
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • فراهم شدن تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد
  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!