Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@13:42:29 GMT

اسکناس‌های صد دلاری استرالیا کجاست؟

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۴۷۳۹

اسکناس‌های صد دلاری استرالیا کجاست؟

با ناپدید شدن بخشی از اسکناس‌های چاپ شده در استرالیا و گمانه‌زنی‌هایی درباره وارد شدن این اسکناس‌ها در بازار سیاه، دولت استرالیا به دنبال استفاده از نانوتراشه در تولید اسکناس‌ است تا بتواند اسکناس‌ها را رهگیری کند.

به گزار گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دولت استرالیا قصد دارد از نانوتراشه برای رصد اسکانس‌های چاپ شده خود استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت استرالیا معتقد است که بخشی از اسکناس‌های چاپ شده این کشور ناپدید می‌شود. به گمان مسئولان استرالیایی این اسکناس‌ها جایی و توسط کسانی انبار و یا وارد شبکه اقتصاد زیرزمینی (اقتصاد سیاه) می‌شود.

اقتصاد سیاه به دادوستدهایی گفته می‌شود که با پول نقد و خارج از دید دولت انجام می‌شوند؛ بنابراین مشمول قوانین مالیاتی نمی‌شوند. این دادوستدها به اقتصاد استرالیا آسیب می‌زند و سالانه بودجه کلانی برای مقابله با این نوع دادوستدها هزینه می‌شود.


مایکل آندرو، مدیر بخش کارگروه اقتصاد سیاه دولت فدرال استرالیا، می‌گوید که بخش زیادی از اسکناس‌های این کشور توسط بازنشستگان یا چینی‌ها در خانه‌ها انبار می‌شود. چینی‌ها به دلیل عدم اعتماد به بانکداری خود بخشی از سرمایه‌ خود را به سود پول نقد نگهداری می‌کنند.


از سوی دیگر، اقتصاد سیاه در استرالیا بین 23 تا 50 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. دولت استرالیا به دنبال کاهش استفاده از پول نقد بوده تا میزان تبادلات مالی را در بازار سیاه به حداقل برساند. به ازای هر فرد بزرگسال، 14 اسکناس 100 دلاری چاپ می‌شود، ولی اسکناس‌های در گردش کمتر از این مقدار است.
برای حل این مشکل، دولت استرالیا قصد دارد به‌گونه‌ای اسکناس‌های تولید شده را رصد کند. یکی از گزینه‌ها، استفاده از نانوتراشه در اسکناس‌هاست. چنین تراشه‌هایی می‌توانند درون اسکناس‌ها قرار داده شده و به دولت امکان رهگیری دهند. با این کار میزان جرم‌های مالی کاهش و درآمد مالیاتی افزایش می‌یابد.


مسئولان مالیاتی در استرالیا معتقداند که در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که برخی از مردم فرار مالیاتی دارند که با اتخاذ قوانین و زیرساخت‌های جدید می‌توان مانع از آن‌ها شد. دولت استرالیا اعلام کرده که توزیع اسکناس‌های 100 دلاری افزایش یافته در حالی که افراد زیر 40 سال معمولا پول نقد زیادی با خود حمل نمی‌کنند!

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، محمد رضوانی‌فر رئیس کل گمرک ایران امروز در نشست تخصصی قانون ساماندهی و نظارت بر مبادلات مرزی (کولبری و ملوانی)، گفت: با توجه به اینکه آئین‌نامه اجرایی این قانون از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر دستگاه‌های اجرایی در حال تنظیم است، اصلی‌ترین نظرات گمرک در راستای اجرای مطلوب این قانون باید جمع‌بندی و ارائه تا در این آئین‌نامه لحاظ شود.

رضوانی‌فر با اشاره به اینکه توسعه اقتصاد دریا محور، جز سیاست‌های اصلی برنامه هفتم توسعه، جهت‌گیری کلان دولت و از همه مهم‌تر فرمایشات و تأکیدات مقام معظم رهبری است، به عنوان اولین نکته و اقدام در اجرای این قانون، هر اقدام و تصمیم در این حوزه باید متناسب با موضوع توسعه اقتصاد دریا محور باشد.

وی افزود: معیشت و امتیازی که به مرزنشینان و ساحل‌نشینان و ملوانان ذیل رویه‌های مرتبط ارائه می‌شود، به قوت خود باقی است و قرار نیست خدشه‌ای به آن وارد شود.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه حفظ و رعایت کرامت و عزت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است، اظهار داشت: مرزنشینان و ساحل‌نشینان که به عنوان مرزبانان از مرزهای این آب و خاک صیانت می‌کنند باید امتیازات ارائه شده به آنان در ذیل این قانون در کنار حفظ کرامت و عزت به آنها اعطا گردد.

این مقام مسؤول تصریح کرد: تمام مراحل مرتبط با تصویب و ابلاغ این قانون طی شده است و بررسی‌های لازم نیز در حوزه‌های مختلف از جمله دولت، صحن مجلس و کمیسیون‌های مربوطه انجام شده است و در حال حاضر مکلف به اجرای دقیق و مطلوب آن هستیم.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد شفاف و ضابطه‌مند حتماً به نفع اقتصاد مرزنشینان، مدیران نظارت کننده و اعمال کننده قوانین و مقررات و دستگاه‌های نظارتی است، گفت: در این مسیر و در ذیل اجرای این قانون باید با نظارت‌های سیستمی و کنترل‌های دقیق و استفاده بهتر و دقیق‌تر از سامانه‌ها، قانونمندی و شفافیت در اجرای قانون مرتبط با این رویه را بیش از پیش افزایش دهیم.

رضوانی‌فر خاطرنشان کرد: در مسیر اجرای قانون مبادلات و نظارت بر تجارت مرزی، گمرک با ارائه آموزش‌های لازم به ذی‌نفعان، رویه ملوانی را به یک رویه تجاری استاندارد تبدیل خواهد کرد تا در یک چارچوب و ضوابط معین، امتیازات در نظر گرفته شده در ذیل این قانون به خود ملوانان تعلق گیرد.

به گفته وی همه عایدی‌های حاصل از اجرای این قانون به خود استان‌ها و شهرستان‌های مربوطه تعلق خواهد گرفت و صرف توسعه گمرکات، بنادر، راه‌ها و زیر ساخت‌ها خواهد شد.

رئیس کل گمرک ایران در پایان عنوان کرد: ارائه گزارش‌های دقیق، منظم، یکپارچه، قابل اتکا و همخوان با یکدیگر در خصوص این رویه با در نظر گرفتن ساز و کار مطلوب برای تصمیم‌گیری از دیگر مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد. همچنین تمام توافقات استانی و هماهنگی‌ها در این زمینه بایستی با در نظر گرفتن مفاد موردنظر در قانون مبادلات مرزی انجام و اجرایی شود.

کد خبر 6095903

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است
  • توجه دولت و دولتمردان به سامان دادن اقتصاد کشور ضروریست
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴
  • افشاگری کیهان از مخالفت دولت با لایحه حجاب | گیر داستان کجاست؟
  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد