Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@05:00:50 GMT

نور پیچشی سرعت انتقال اطلاعات را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۵۶۴۷۱

نور پیچشی سرعت انتقال اطلاعات را افزایش می‌دهد

باوجود کاربردهای فراوانی که فیبر نوری در صنعت‌های مختلف دارد اما این فناوری هنوز دارای محدودیت‌هایی هم است: انتقال داده هنوز از طریق سیم انجام می‌شود.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، انتقال داده از طریق سیم تنها نه تنها دسترسی کاربر را محدود می‌کند بلکه سرعت انتقال داده را نیز کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا دانشمندان راهی پیدا کرده‌اند که سیم را به طور کلی از این معادله خارج کنند و سرعت انتقال داده را نیز افزایش دهند.

محققان راهی پیدا کرده‌اند که با استفاده از فوتون‌های پیچشی، سرعت و میزان انتقال داده را افزایش دهند. بهترین ویژگی این روش انتقال داده: دیگر نیازی به سیم نیست و انتقال داده از طریف جریان هوا صورت می‌گیرد.

اگر نور را به هولگرام‌های مخصوص بتابانید، فوتون‌های نوری به صورت زاویه‌داری شروع به حرکت می‌کنند که این امر به آنها اجازه می‌دهد کدهای اطلاعاتی بیشتری را حمل کنند. بنابراین تا وقتی که فاز و شدت نور درست باشد، به راحتی می‌توانید داده‌ها را در مسافت‌های طولانی نیز انتقال دهید.

تیم تحقیقاتی این روش را در فاصله 2/5 کیلومتری در آلمان آزمایش کردند تا مطمئن شوند که انتقال داده از طریق هوا در محیط‌های شهری، جایی که ساختمان‌های بلند قادر به ایجاد اشفتگی در جریان هوا هستند، نیز جوابگو است.

هنوز تحقیقات زیادی باید انجام شود تا چنین شبکه بی‌سیمی قابل استفاده باشد. چگونه این سامانه می‌تواند به تعداد زیادی از مردم سرویس‌دهی کند؟ اگر باران ببارد یا برف بیاید، چه بلایی سر این سامانه می‌آید؟ با وجود این که این تکنولوژی محدود به چالش‌های انتقال نور است اما می‌تواند در شبکه‌های بی‌سیم نسل بعدی مفید واقع شود.

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۶۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۶ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به تدوین و ابلاغ ١٨٠ اقدام عملیاتی برای عبور از اوج بار تابستان امسال گفت: ٧٧ طرح انتقال در قالب این برنامه عملیاتی شده که ٣٠ طرح آن به اتمام رسیده و ٣٩ طرح نیز از ٧٠ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که ٢۶ مورد آنها تا پایان اردیبهشت ماه جاری و مابقی تا قبل از اوج بار تابستان به بهره برداری خواهند رسید.

وی همچنین از افزایش ٧۶٠٠ مگاولت آمپری ظرفیت ترانسفورماتورهای پست‌های فوق توزیع و انتقال خبر داد و با بیان اینکه ١٢٩۴ کیلومتر خطوط فوق توزیع و انتقال نیز تا پیش از اوج بار تابستان به طول شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور افزوده می‌شود، خاطرنشان کرد: ٧ طرح بهبود ولتاژ نیز در دست اجرا است و در مناطقی که افت ولتاژ وجود داشته باشد، خازن گذاری انجام می‌شود.

به گفته سخنگوی صنعت برق، جمعاً ٩ هزار میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری شده تا بتوانیم اوج بار تابستان امسال را بدون مشکل سپری کنیم.

مدیرعامل توانیر اجرای ١٣٠٠ کیلومتر کابل دریایی ایرانی بین جزیره قشم و سرزمین اصلی با هادی رسانا را از دیگر برنامه‌های عملیاتی صنعت برق در بخش انتقال عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح، ظرفیت تبادل برق این خط به ٣ برابر افزایش می‌یابد.

رجبی مشهدی با اشاره به فناوری خاصی که در تولید این کابل دریایی به کار رفته، از ساخت آن توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی خبر داد که انتظار می‌رود با اجرای این خط به طول ١٣٠٠ متر بین جزیره قشم با سرزمین اصلی (بزرگترین فاصله بین دو دکل انتقال نیرو)، ظرفیت تبادل برق این خط تا ٣ برابر افزایش یابد و نیروگاههای منطقه با بهره‌گیری از این ظرفیت، حداکثر تولید را داشته باشند.

کد خبر 6088968 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • هوای ابری و بارانی در لرستان
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • سرعت بازرگانی در راه آهن شمال غرب افزایش یافته است
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • استفاده از فیبر نوری قدمی برای افزایش سرعت اینترنت
  • ٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • ۲۶ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟